IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Автомобили и моторцикли
  Активни теми Активни теми RSS - Олдтајмери (автомобили некогаш и денес)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Олдтајмери (автомобили некогаш и денес)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 13>
Автор
Порака
nostalgija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
сениор

Регистриран: 12.Септември.2010
Статус: Офлајн
Поени: 231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nostalgija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2011 во 21:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nostalgija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2011 во 21:54

Ееееееееееееееееееееееееее за ова ауто душата ми гори .Иста боја се исто како на сликата......1984г од последните модели и тоа 2.0 беше,истиот мотор Опел го ставаше во Вектрата ама со инџекшн....Не знаеше да застане.Со корозијата се боревме колку што можевме .На крај заврши во некое тетовско село,не ни памтам веке,ама беше на залез на кариера.....Строго со потковица на предна маска за уроци и лоши очи,ама џабе беше.....еднаш остана без ретровизори и брисачи хехехехехехе......закон ауто
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nostalgija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2011 во 22:00
Кон врв
10101 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Локација: Jamaica
Поени: 963
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 10101 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2011 во 22:20
Ford Capri Mk.3

98% of the internet population has a signature. If you're part of the 2% that doesn't have a signature, copy and paste this into your sig.
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2011 во 11:57
dobriot star prijatel 6
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2011 во 12:01
., i ovoj beshe golem beljadzhia na tesnite togashni patishta
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nostalgija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2011 во 00:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2011 во 09:29
mini mustang so poveke prostor vo kabinata
Кон врв
CarpathianLord Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Март.2011
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CarpathianLord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2011 во 12:18
Мојот убавец од 1969 година. De Lux!
Никогаш не е фарбан, реставриран или сл.
Воедно е и за продажба, бидејќи живеам сега во Скопје и немам повеќе ни време ни услови да и се оддадам како што треба.

Изменето од CarpathianLord - 15.Март.2011 во 12:24
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2011 во 08:58
Ау другарчеее... боли глава...изненадување
Количево ти е гланц... браво за тебе за одржавањето... Само ќе те замолам... намали ја резолуцијата на сликите... некоја препорачана големина ни е до 600 на 400 пиксели.

Е , вакво нешто беше фијатот што го спомнувам постојано....Нов човече...
Само сега го згазија годините од стоење пред зградатага

а колку го цениш ти ковчежево??

п.с. дај раскажи некоја сторија за количкава... од кога е кај тебе, дешавка по пат или ... среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nostalgija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2011 во 17:11
Гледам уште го продаваш фиатчето......Сум ти пратил порака за цена за пазарење,ама не ја прифати......Реална сума според мене......Ако си за пазар да се видиме,да го видиме возилото,па ако е навистина ко на сликите и некое евренце поише ке фрлам,но друже релана цена да биде да праиме пазар,а што велиш.......
На сликите изгледа топ,нема грешка....
Размисли за понудава,ако си во план.......
I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING MACEDONIAN
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CarpathianLord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 12:05
Originally posted by nostalgija nostalgija напиша:

Гледам уште го продаваш фиатчето......Сум ти пратил порака за цена за пазарење,ама не ја прифати......Реална сума според мене......Ако си за пазар да се видиме,да го видиме возилото,па ако е навистина ко на сликите и некое евренце поише ке фрлам,но друже релана цена да биде да праиме пазар,а што велиш.......
На сликите изгледа топ,нема грешка....
Размисли за понудава,ако си во план.......

Не се сеќавам што понуда си ми дал. Прати ми порака на mihajlo.stojanovski@yahoo.com најубаво па да ја разгледам.

Иначе како што изгледа на сликите таков е. За да изгледа прва класа треба реставрација. Баш моментот му е дојден за реставрација.

Значи никогаш не е удиран, никаде нема скапано (дупки, корозија...). Се е оригинално. Како што била од фабрика декември 1969 година.

Ако си заинтересиран да имаш уникатно возило,со дамски мењач, кожни седишта, ...дај добра понуда, не сум тип што е тврд за пазарење, ама сакам и реална понуда. За пазар ќе напраиме пазар ако си сериозен.

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CarpathianLord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 12:11
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Ау другарчеее... боли глава...изненадувањеКоличево ти е гланц... браво за тебе за одржавањето... Само ќе те замолам... намали ја резолуцијата на сликите... некоја препорачана големина ни е до 600 на 400 пиксели.Е , вакво нешто беше фијатот што го спомнувам постојано....Нов човече...Само сега го згазија годините од стоење пред зградатагаа колку го цениш ти ковчежево?? п.с. дај раскажи некоја сторија за количкава... од кога е кај тебе, дешавка по пат или ... среќа

Количето е гаражирано 41 година :) затоа е толку и зачувано. Есеноска ме фати ќеиф и го зедов за Скопје (иначе од Битола сум).

Патував овие месеци релација Битола-Скопје секои две недели без никакви проблеми.

Сеа пролетва (ако не го продаам) сакам да направам сервис што сакам јас да си го средам. Пред да дојде зимата го направив зимскиот сервис. Ново масло (Liqui-Molly 15-40 мада мислам е тенко за овој мотор, наредниот пат ќе ставам подебело масло), нов акумулатор, нови гуми, нови свеќици, нови кабли за свеќиците, нов воздушен филтер, сијалички, нови јабучици. Значи под ново...мислам НОВО од продавница, не некое користено ѓубре па репарирано.

Педатен тип сум а и фанатик за олдтајмери.

Плус тоа цел живот се баратам со олдтајмери. Сум имал и многу Буби од сите модели 1200,1300,1300 со двогрлен, 1600 (1303 S), па овие ми е уживање.

Што се однесува за Фиатов, семејна традиција ми е возилово така што то е то.

Сепак сега имам други потреби и ми треба магарица од кај 3000-4000 евра па затоа го продавам Фиатов.Немам услови за две коли јбг :)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2011 во 12:50
., zastava 850 coupe., mal shmeker
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.