|
Pomos za objektiv |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
procokal, ova e foto i video podforum na koj se srekjava odredena grupa entuzijasti da razmenuvaat iskustva i ponekogash da prodiskutiraat za foto i video tehnikata shto e od opsht interes za ovaa komuna.
Ako nekoj postavi interesna tema lugjeto se javuvaat, no ne doagjaat tuka sekojdnevno kako na nekoj chat room za da ja otepaat zdodevnosta. A toa zatoa shto obichno se angazhirani so fotografiranje, podgotvuvanje izlozhbi, organiziranje safari, spremanje fotografii za sajtot foto.idividi, rabotenje na profesionalni ili lichni proekti i t.n. Ako ima neshto shto te interesira, poveli otvori nekoja tema. Dokolku ti treba pomosh za toa bidejki si nov chlen, togash sekako kje ti se najdeme na pomosh jas i drugiot moderator Aleksandar. Znachi rabotata ne e da ochekuvash da bidesh zanimavan od drugite chlenovi, tuku da stanesh proaktiven i da pridonesesh samiot neshto povekje za ovoj sajt. Veruvaj, drugite kje te sledat. Inaku, znam deka postoi ushte eden makedonski sjat slichen na ovoj i informacijata za nego kje ti ja pratam po LP. Изменето од Zoran K - 11.Март.2011 во 00:36 |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Meto, ako planiras da premines na FF, togas trgni si go od glava kupuvanjeto na 50-150. Nema logika da davas tolku pari za objektiv koj po skoro vreme ke ti bide neupotrebliv.. ili teraj na 70-200/2.8 modelite ili neso fixno, primer sigma 150/2.8 makro - dosta ja imat faleno. |
|
love nikon
Група Регистриран: 30.Јуни.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo decki na site!Znaci bi sakal da prasam nekoj od vas da mi preporaca nekoj Ultra Wide Angle Lens, DA E OSTAR I DOSTA BRZ.se podrazbira da e nikon.pozdrav cekam odgovor
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A da kazheshe prvo dali ti treba za DX ili FX telo, fiksen ili zum, vo koj raspon na cena...
Od DX fiksnite dobar e AF DX 10.5mm f/2.8G IF-ED Od FX fiksnite dobar e AF 14mm f/2.8D Dobar e i AF FISHEYE 16mm f/2.8D Od DX zumovite AF-S DX 12-24mm f/4G IF-ED i AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED Od FX zumovite gledaj gi AF-S 14-24mm f/2.8G IF-ED, AF-S 17-35mm f/2.8D i AF-S 16-35mm f/4G VR Nikonovata ponuda e taa, a izbor e tvoj. |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikon skroz? ili samo mount?
|
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvinete moja greska na brzanje bev i zatoa toa se sluci.Znaci mi fakja oko za DX zumovite AF-S DX 12-24mm f/4G IF-ED i AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED tuka sega mi treba malku pomos koj e podobar za Low light Night photography,zatoa i potencirav ostar i brz za takvi uslovi a cenata mislam deka malku e solena ama sto da se pravi toa e? pozdrav i cekam odgovor
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za DX najdobra Nikonova opcija e AF-S DX 12-24mm f/4G IF-ED. Ovoj zum ima odlichna ostrina pochnuvajkji ushte od f4. Nema flare, gosting, coma, falloff of Illumination.
Dokolku smetash deka ti e premnogu skap togash alternativa mozhe da ti bide odlichnata Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X koja ne zaostanuva mnogu zad Nikonot, a vo nekoi parametri e i podobra. No ovoj zum ne fokusira avtomatski so ponovite konzumerski bezkardanski Nikonovi kameri. So niv sistemot za ostrenje raboti samo manuelno. |
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FFFFFF...? Malku ke se pomacam okolu AF-S DX 12-24mm f/4G IF-ED i pomegu AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED mada 10-24mm nekako za cenata mi e po prifatlif ama za drugoto ke vidam.A Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X sto ne fokusira avtomatski toa za mene bi mi pretpostavuvalo golem problem.
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na tolku sirok agol 90% kje ti bide hyperfocal, i MF voopsto ne e problem. Zavisi i sto kje slikas so nea. Ako slikas nadvor togas Nikonot iako pospor ti e odlicen izbor, a ako sakas da slikas i vo enterier togas podobra kje ti bide pobrza lekja kako Tokinata. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa da enterier e slikanjeto poveketo,ama sto znam nekako me plasi MF... a i plus deka e Tokina brend malku? zatoa baram sovet da ne gio ima nekoj koristeno za pod takvi uslovi Night Low light photography.
|
|
procokal
Група Регистриран: 20.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 91 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A mozhi da prasham sho tochno fotografirash?
|
|
gocemk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve ti lista na grupi za toj objektiv na Flickr. Tamu mozes da najdes razni diskusii i fotografii na slabo svetlo so ovoj objektiv vo kombinacija so razlicni fotoaparati. |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokinata dosta ja falat. Premini preku predrasudite kon treti proizvoditeli i brkaj rabota. :)
Изменето од fichot - 27.Мај.2011 во 14:12 |
|
mik1
Нов член Регистриран: 10.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
10-24mm nikonot ti e pobodar od 12-24, cisto poradi tie 2mm, moze vaka ne izgledaat mnogu, no ako gi sporedis ke ja vidis razlikata :) ne se misli, zimaj go 10-24 :) |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |