|
Поддршка за А1 Телевизија? |
Внеси реплика | страница <1 5455565758 84> |
Автор | ||
Liberation
Нов член Регистриран: 21.Февруари.2011 Локација: Libya Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
По А1, од Илинденска во етерот ќе зрачи и телевизијата АБ.
Причината според сопственикот на медиумот, Бојо Андрески, е фактот што Велија Рамковски му должел 200 000 евра. И покрај судските пресуди не можел да си го наплати долгот, па се одлучил на вакво решение. Долгот е од 2007-та до кога во печатницата Цетис на Андрески, се печатеа дневните весници „Време“ и „ Шпиц“. - „Ако не си ги добиеме парите наскоро или ако А1 си заминат од пред Владата, ние ќе одиме и пред А1“- изјави Бојо Андрески. Според него, ваквата одлука не била политички мотивирана... Ајде беее... Ете што се дешава кога ќе заврши љубовта... турска серија. |
||
40
Нов член Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
шутраци невидени.... види го само во задебелената дебилна фаца, па ке ти биде се јасно.... контра протести...вовлекување во шупакот на Грујо....дебил, уште кога ја прикажал свадбата на ќерка му на ТВ.... простотија зачинета со многу пари... АБдали
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakam neshto da vi kazham, no bez nikakva namera da navredam. Zatoa, dokolku nekoj sepak pomisli oti tokmu takvi mi se namerite, eve jas odnapred se izvinuvam.
Imam zabelezhano edna razlika megju vash*te i moite reagiranja na bilo koja tema ili sluchka od zhivotot. Vo najgolemiot broj sluchai mislam deka po nekoj avtomatizam reagirate negativno... najchesto so cinizam, kritizerski, silno partijski oboeno, so odamna postaveni i neguvani stavovi koi postojano gi eksponirate na bilo koga situacija. Na primer, ako nema avtobusi sledi krtika zoshto nema avtobusi, a ako dojdat novi sledi kritika zoshto ima novi, zoshto se tokmu od tamu od kade shto doagjaat i vednash se iskazhuvaat obvinuvanje deka nekoj sigurno ukral pari. Ako nema predvremeni izbori togash se kritikuva vladata deka ne e edemokratska i deka go ugnetuva narodot, a koga kje se objavat izborite togash se kritikuva zoshto tokmu sega se objavuvaat, deka premierot e amerikanska marioneta, deka ne chini ova ili ona... Ne znam, dali zatoa shto ne sum partijski opredelen ili mozhebi zatoa shto imam iskustvo od zhiveenjeto vo drugo opshtestvo, jas neshtata prvichno gi gledam od pozitivniot aspekt i ne se obiduvam vednash da im zirkam vo zabite pretpostavuvajkji negativnosti, pred da gi sogledam dobrite strani. Tokmu taka gledam i na posochenata akcija na dotichniot gospodin. Onoa shto mi se dopadna e deka se pojavuva reakcija upateno kon medijskoto bombardiranje koe, spored iskustvoto shto go dobivam od forumov, ne go smetam za soodvetno. Toa mi se dopagja zatoa shto za prv pat gledam od Makedonija privatna lichnost taka javno da go istaknuva svojot stav i da gi stavi parite onamu kade shto mu e ustata. Sega mozheme da polemizirame dali toa navistina go pravi samiot i plakja od sopstveniot dzheb ili e pomognat od nekoj drug, no toa vo momentov navistina ne me zasega tolku mnogu, kolku shto go vrednuvam pozitivniot aspekt od toj poteg. Toa e onoa shto denes nedostasuva vo Makedonija - obichniot chovek od ulicata, razocharan od partiite koi 20 godini go matkaa so vetuvanja i ekonosko/nacionalno/politichki krizi, ima potreba javno, glasno i elokventno da si go kazhe svojot glas za podobro na svoeto opshtestvo. Mojata zhelba e ovoj eden glas da prerasne vo organizirano narodno dvizhenje, nadvor od site partijski interesi, slichno kako shto toa se sluchuva vo Amerika so tea-party dvizhnejeto i slichno kako shto se sluchuva sega so arapskata revolucija na bliskiot istok i severna Afrika. Na razocharaniot makedonec, koj gi izgubi site nadezhi vo postoechkive partii, ne mu ostanuva nishto drugo tuku nekoi raboti da gi zeme vo sopstveni race, organizirano i disciplinirano, bez da se sudri so zakonot na drzhavata. Zatoa na krajot prokomentirav:
Изменето од Messenger - 03.Март.2011 во 19:20 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакам да те читам тебе, мечката, па и Зекси оти пишувате од ваш аспект-ама од далеку и видувањата ви се базирани на информации од нашинците кои доаѓаат таму, од медиумите-врз чии информации малку може да се добие реална слика (едни прикажуваат црнеици, други розова слика) и нормално од нас тука по форуми Зошто сме ние скептици? Затоа што сме тука, гледаме како пред наши очи од луге од наш ков-со мал политички ангажман се трансформираат во “големи патриоти“ ама и богати патриоти. Ги симнале турко-кинеските патики и кондури-па од валканите чорапи ги провалкаа и кондурчињата од по 1000 евра Не држи паметењето како многумина кои штрајкуваа во шатори, маваа со јајца, ууукааа по противниците, не убедуваа дека ќе работат за наше добро-по доаѓање на власт облекоа скапи костуми, провозаа скапи коли, станаа министри, амбасадори, советници и заборавија на нас. Првите години (од 20 те) имавме по некоја заштеда па некако не чувствувавме толку, ама како ни се топеше готовината, како ни паѓаше стандаардот почнавме да се вртиме лево и десно бегајки од извршители, инкасанти и што ли не Ние научивме дека овие кои демек на своја рака штрајкуваа/т после во некоја влада стануваат она што погоре набројав. Затоа и застанавме зад новинарите на А1 (не зад Велија) оти се трудат да опстанат на ова тло. |
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ееее пријатЕљ, затОј гу зајебАсмо онУј држАву ЈугослАвију... Сви се жАлив, нИкој не се фАќа за мотИку.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ееее пријателе, се фаѓаме ние за мотиката, ама од фаќањето на крај фајде ни е само рачката оти мастрафот други го собираат. |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ај си помислив да не прашувам јас,ама еве некој пред мене прашал и драго ми е ради тоа...сеуште има кои размислуваат реално ЗАР СТВАРНО МИСЛИТЕ ДЕКА ЧОВЕКОВ ПЛАЌА ОД СВОЈ ЏЕБ ВАКВА БУДАЛАШТИНА? посебно што човеков работи како магацинер знаеме колку време му треба за да ЗАШТЕДИ 1500 евра од магацинерска плата...при тоа цела плата да ја остава на страна без да јаде,пие,плаќа сметки.... се сеќавате ли на ШОФЕРОТ КОЈ СИ ОТВОРИ БАНКА?...од заштедата од плата мислев дека никој веќе не верува во вакви работи..ама ете,за жал ги имало и такви Изменето од Andjelina - 03.Март.2011 во 19:50 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
меси фала богу ти си еден од ретките кои всушност си го објаснуваат своето мислење и го ценам тоа
но зарем не мислиш дека е логички да плукаш, да бидеш песимист и да гледаш негативно на се, после толку многу претрпени црнила? чисто човечка реакција е тоа, а тоа е дека се буни народот постојано е од проста причина дека не чини нешто како и да го направат, еве да речеме, не чини бидеќи во државава има недостаток од нешто, ќе дојде некој и ќе се обиде да направи нешто, и тоа до крајности ќе го укака, затоа не ни одговара ни едно ни друго, бидејќи не е како што треба, не дека го имало или немало второ, нормално и мене би ми одговарало да се умеша некој кој не е од политиката, но истиот тој си има тон сомнежи и за него, навистина е глупаво да гледаме како двајца криминалци се караат меѓу себе кој бил покриминален трето, новиов противник е сопственик на телевизија, не некој обичен граѓанин, па можам да се сомневам дека тоа го прави чисто од конк*ренција, но и останува фактот дека истиов човек не знаеме од кај му се парите што тој ги одвоил за факултет, за телевизија и за борба против А1??? сомнежите за политичка обоеност остануваат, а се силни бидејќи ова не се некои луѓе кои не ги знаеме и не сме ги виделе порано, а политиката, односно партиите, се навлезени во секој сегмент од нашево општество зборев за контрапротестантската телевизија, а за човеков како индивидуа, немам коментар, баш бидејќи не го познавам, отворен сум кон секакви сомнежи а тоа дека народот ќе постинел нешто без кршење на закони, тешко, веќе се обидел во тоа неколку пати и не му успеало, бил убаво исплескан од политиката, затоа сите си ќутат мирно и прифаќаат се, дали биле за или против А1, сеедно, што според мене е многу голема грешка Изменето од zabegan - 03.Март.2011 во 19:57 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..iako toj voopshto ne e aroganten kako negoviot ''komshija'', i samo ni go ''deli'' svoeto mislenje , ...ama , zaborava deka tuka ne ni vazi nishto shto i na drugi mesta , ...osobeno tamu kade shto e momentaslno i ...najverojatno zauvek! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
neznaenje
Нов член Регистриран: 30.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali Vele..dolzel pari...dolzel..dali toa bile sitni pari.."..ne bile..tuku bile milioni...sto mislel toj covek koga ne vrakal iljadnici evra...??!! eve bilo koj neka pozajmi 3-5000 euro..nema da spie dodeka ne gi vrati..Tipo si zemal pari so namera voopsto da ne gi vrati...neka bide sreken sto do sega nekoj ne mu ja skrshil glavata...200 000 euro na pecatnica dolg..?!...i sega bilo politicki...taa novinarkata sto ne raboti bez pari..neka i dolzi A1 plata za eden mesec..ke odi po kanti da sobira...i sega ajde da go branime..?..a zosto..? zatoa sto ima 3 kuki na vodno..milioni prefrlal..sekoj neka si razmisli so svoja glava ..dovolno ke bide..
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зависи што има во магацинот... И кога последен пат му е правен попис.
Изменето од Polar Bear - 03.Март.2011 во 21:48 |
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
neznaenje
Нов член Регистриран: 30.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na Vele mu trebaat edno 14 godishen odmor"..a toa sto nekoj postavil reklama Jas ne sum A1..jas plakam danok"..bravo za tipov..ili trebase da postavime reklama..Jas sum A1..jas ne plakam danok,jas kradam,lazam i na tavan spijam i gi dupam kako sto sakam ovie glupavite makedoncinja.."...sto ne stane cela makedonija kriminalecov da go spasi..da go vikneme Vajat Erp...so Dok Holiday...ama nisto oni takvite gi pikaa u zatvor..aj ke smislime nesto kako da go spasime Veleta nasiot...
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А има ли каде да се собираат потписи и тел.повици за ова
|
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Внеси реплика | страница <1 5455565758 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |