|
Дневник - во малку поинаква форма... |
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga pocnav da objavuvam pesni na ovoj forum, dobiv povekje poraki so slednava sodrzina - zarem ne se plasis deka pesnite mozat da ti bidat ukradeni. Istoto go doziveav i na BLOGGER.BA. Isto odgovoriv - pesnite pak kje gi cuvstvuvam kako moi. Jas nma da ti go postavam toa prasanja bidejki isto kje mi ogovoris. Pozdrav, mi go ispolnuvas vremeto so ubavi migovi. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Muzika u uglu” “Igraj” – cuje se sapat iz tame dok vatra pucketa u kaminu, Nek ti tamna soba bude scena za jednocinku dugu, I koga sad briga sto pokriv prokisnjava kad zelim ispuniti zelju tvoju, U sarenoj sobi ne postoji mesto za sivu boju …. “Rasiri ruke” – ne pokusavaj da sakrijes zavoje uprljane krvlju, Nije to drama koja uz suze nosi vecu slavu, Vec vatromet u svakom koraku, u novom stihu, u kratkom uzdahu, I tiha muzika u uglu kao vetar koji brise prasinu u mahu …. “Zatvori oci” – nek ti tamna noc bude jasna kao suncan dan, Uz senke koje vatra stvara nikad nisi sam, I mesec napolju moze ljubomoru svoju skriti u oblaku tamnom, Ne gledaj me u zelji vec vodi ljubav samnom … “Zasto je haljina pala na podu?” – plava joj se boja razlila u tepih, Ne, ne gazim je …. Igram uz muziku iz ugla sobe, I kad mi kapi iz plafona padaju na lice ne trudim se da ih obrisem, Ponecu ih u jutro samnom kad se probudim a sva na tebe mirisem … I igracu uz muziku tu neumorno, kad mi zvoni u glavi, A ti gledaj kako bose noge na prstima u vodi krecem, Pomesaj moju belu i njegovu plavu u jedno, Skitnica zna da zivi lepo i nikada se nece osecati bedno … |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Staklenik” Patetika … kome ona treba kad je samo sluga, Parazit kome je potrebna tuga …. Ko jos guta slane suze i krije ih u grlu svom, Lepo stoje, biser duse na licu mom…. Kuda luta sila moja, kad je moja dusa trazi, Pesma kao vapaj kad otkriva svoje drazi …. I lepa je kao osmeh u kisnom danu, Svaki njen stih otvara novu ranu …. Jos koja luzna kao mesecev cvet …. prelep, Nemoze ih videti neko ko je pri ociju slep…. Cuvam ih u stakleniku od crnog stakla, Da ih nova svetlost dana ne bude takla … Moje su , nedam ih nikom jer ih razumeti nece, Ono sto druge zaustavlja, mene pokrece …. Ostace tamo zakljucane u tami … Plakacemo, pevacemo… samo kad ostanemo sami …. Nemoze svako podneti trnje koje nosim, Dok ja polako koracam njime nogama bosim …. I ruka moja ostace i dalje prazna, Ko zna- zna, neko nikad i ne sazna … |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Table for two” Windy dark night with shivering candle light, Winter garden opened under the heavy sky covered in white ….. Table for two on the place where winds cross their paths ….. Where the orchestra of feelings plays a symphony with exchange of breaths …. Vanity wide spread with curtain embroidered with stars, Mixing the smell of strong perfumes and expensive cigars …. Memory of colorful butterfly wings on the path walk, Fulfilled journey to the other side of the table made of gray rock …. Like a cliff hanging in the space between …. The deep sea under and the sky above like a movie screen …. Table for two with place just for one, So big and open with a tasty dinner that just begun …. Two glasses filled with the same red wine, My place is yours and yours is still mine … Table for two and a lady in long black dress, Selfishly beautiful in her pride, taking everything and nothing less …. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Cuddling sorrow” Empty town build of foggy gray bricks in circle like a form, My sorrow and I in my red room cuddling to keep me worm … Cut me down deeper my dear and beloved one …. Red blood in a red room like a fire in a forest that just begun ….. Warm blood in icy cold body, blue and stoned in ages of winters cold, Gentle, my sorrow be quiet and do as you were told …. Dry lips with one drop of water with a taste of red wine, Mirage of fulfilled needs and a satisfied smile ….. Treatment of bites with a kiss or two in between, Breathing skin white, soft so clear and clean …. My worst lover …. My best friend …… Your cuddling is the only thing that I demand …. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Lutalica” Ne, ne bih da te opsujem, Niti prokunem uz blagoslov… Lutalice zar svoje mesto neznas, Pa mi upitnike ko na kvizu saljes? Kud srljas kao da ti putokaz vec nisam dala, Znas napamet da jedini put ide u dubinu…. I tamo gde vazduh vodu od neba razdvaja, U daljini ih ipak onako nevidljiv spaja …. Pogledaj me jos jednom, dobro zatvorenih ociju, Ne bi li sebe u mom telu zarobljenog video, Pa uz glasan uzdah kroz tisinu gluvu Pozeli dan slobode uz miris mora …. I koga sem mene, briga sto mi usne trnu, U zudnji i zedji za poljupcem tvojim, Uz buku glasnu kao da se rat vodi iz tela, Koje sam bar jednom u potpunosti predati htela …. Pokidaj epolete i ordenje slavno, Koje ti prolaznici kao heroju stavljaju na grudi, Ne interesuje me sjaj zvezda i kamena od stakla, Uzmi sve i nista nediraj da znam da sam ja tebe dotakla…. Hocu da vodim ljubav sklopljenih ociju po danu, Da ti uz zagrljaj poljubim pulsirajuce mesto na vratu …. A kad ti ruke osetim na kozi i kad pocnes polako da gubis dah, Pitacu jos jednom, iz inata …. Volis li … Znas li …. Trebas li …. SADA …. Изменето од Blue Scarlet - 15.Јануари.2011 во 23:39 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Polarni snovi” Mozaik snova na stotine kockica koje ja ne umem spojiti, Pa mi jutro uvjek praznije od noci, bez upitnika i odgovara, I neznam zasto se svako jutro budim ispucanih usana, Koga sam ja to toliko ljubila nocas? Pa mi na usnama rane i bol uz svaki dah koji ih lagano takne…. Vezanih ociju pokusavam da dolovim lik, koji mi pije snove iz izvora, I ostavlja trag za sobom kao da zeli da bude nadjen, uhvacen …. Ej ludo …. Tre*ace ti mnogo vise od suvih usana kad ti oziljak budu napravili … Tamo negde na vratu , na putu ka srcu kroz krv koja kljuca ….. Pa ces potraziti ruke moje hladne da rasteraju vatru, zazeleces se leda mog …. I kad te dodirnu na kozi vreloj kao severac koji ti kicmu ledi, Pozeleces zimu u vecnom snegu i ledu kao nagradu koja ce vise kazna biti … I noci duge kao polarne bez sunca pa ces sebe prokletnikom zvati, Sto mene ovako ukletu na putu svom nadje da prokletsvo moje delis na pola, Ni mucenici nisu ono sto zele biti kad ih ocima mojim gledas, Pa lako nestaju kao dim koji ostvlja samo smrad za sobom …. I ko te sad pita zelis li natrag, kada nema niceg tamo iza mene, Plocice od leda kao ogledalo da sebe vidis kad njima koracas ….
I posle zime ostaje zima kad te ja grlim rukama mojim I nepustam provalnika iz lavirinta koji drugi zovu …. Snovi …. Изменето од Blue Scarlet - 24.Јануари.2011 во 15:28 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“4” You’ve made it, You can easily turn your back to the northern wind, Now you don’t care about the knife coming from behind…. Yes, you’ve made it, You can feel the taste of wild strawberries in your mouth, Only with some broken compass showing only south …. Oh, you’ve did it again, You can still make love to me from afar with not a single touch, A kiss more or less traveling through the night is never to much …. And again you can always make it, Stories will be told with not a single word spoken, The air, the wind, the water, the fire…. Cannot be ever broken ….. Shapeless feelings can’t be stopped with single “Goodbye” … I still can give everything and nothing, limit is the sky … You’ve made it, Cristal air in your lungs, like thousand needles in every breath …. Symphony of crossroad winds, divine music in your ears …. Raindrops of clear water on your lips, to drain the thirst … Pure fire in your body, welcome note to hell not the last not the first …. 4 – You’ve made it all …. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Selfish love” Bitter taste of love, if you want to call it with a name, Famous wall full of heads in a shiny hall of fame …. One or two, more or less, the list is getting longer, Weakening the weak but the strong are getting stronger ….. Selfish love like a meal served on a silver plate, Human hart like a shape or symbol, tasty bait …. So why do we ask for more with eternal hunger? The only thing that make the older feel more younger …. We breast feed each other with pure emotions coming from the deep, Sometimes rarely in a shape of wolf, sometimes just a sheep … Where do you see yourself when your wishes overcome your mind, Are you brave enough to face the darkness, seek and you will find …. You can’t run away from your mirror hanged above your head, Every time you raise your eyes you will see if you are not afraid …. Do you love me? |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Poljubac sa ukusom vina” Jos jedan gutalj vina, tebi u cast bez zdravice, Bespotrebne reci koje guse uzdah meni potrebne nisu, Samo ukus koji se uvlaci u ledene dubljine Pa mi dah u miris vinograda pretvara … Neces cuti nikada reci “Volim te” tako nepotrebne, sitne , bedne… Oduzeti necu ono sto rasirenih ruku zelim dati …. Ej ludo …. Ti sto ne poznajes vreme… Obracam se tebi kao zvezdi severnjaci u mracnoj zimskoj noci …. Gde ti to saljes ljubav ….. ma nek ide ona dodjavola zajedno sa nama …. Uz putokaze kao krst koji nosim na grudima u obliku leptira … Pa mi noge bose igraju po plocnjaku na trgu maski, Kupi – Prodaj, Daj – Oduzmi ….. vreme nece krenuti dalje …. I stari sat jos uvjek otkucava ponoc i zvoni u glavi … Nudim ti violinu i pijano uz poljubac sa ukusom slatkog vina, Da ti ponovo slepim usne u tisinu, bez i jedne reci …. Samo miris bele koze koji se uz vreo dah razleva po noci Kao vino u usnama tvojim …. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Simply YOU ….”
The wind again has changed his course, Ruthless, selfish showing all his force …. Me and my despite in the middle of desert, With all the pain and hurt gathered together…. In battle again, against the sand, against the sun, Feelings unleashed like wild mustangs in run…. Battle for You …. Battle against You ….. You is I …. Learn to walk and then run …. Now fly …… Going south, pointed north who gives a damn …. The journey has begun…. You behind me, like a shadow when I want to be alone, You in front of me like a target well known ….. You’re my desert wind, crazy enough to stay on that path of mine, Blue horizon to eternity, desert like a straight line …. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нешто убаво
да се опише грдото со убави зборови е уметност - тоа пак да си биде тоа што е а публиката во партер да слуша без гадење за да издржи до крај на претставата па после со чудно чувство како пинг-понг топче во стомакот да се разлази по убавите кафулиња да ги сподели впечатоците од културниот настан покрај макијато без цигара и додека топчето им предизвикува гасови сите ќе мантраат скришум во себе дека се урбани и модерни и дека само тие ја разбрале поентата а поентата е дека тоа што ги глочка во стомакот е ларвата на грдото кое живо и гладно пулсира и расте под лушпата на убавите зборови |
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Putokaz” Neces se ti udaviti u mojim ocima kad saznas njhovu dubinu, More soli odavno pesuseno ima samo tamnu mrlju, Znam, potsetca na najtamniju noc koja nosi strah, Pa tera decu u majcino krilo ne bi li ljubav cista donela jutro i zrak …. Neces se ti izgubiti i nestati kad te progutaju, Pa ti iskrama ceznje put belezim do srca, I slep bio toplinom vodila bez njihove svetlosti U ruke rasirene koje sam davno pruzila … I cekam … Cekam da mi dahom udahnes zivot na bezbozna usta, Koje kunu,vredjaju, psuju istim zarom kao sto vole, Prose za kap vode umorne i zedne, grubost im mekocu skriva, Okus limuna kiseo i gorak, znas da ga zele, znas da mole …. Zazelela se ja jutra, posle dugog sna, Da te u uglu sobe ugledam budnog posle neprospavane noci, Neobrijanog kako uz sanljiv pogled galis moje pospano telo, Pa da se u potpunosti predam, da sve crno obojim u belo … I da, pozalices se Bogu na kolena koje klecaju pa ti korak sve manji, Ruke nesmasne pa ti klize bez cilja, Uste pohotne pa upijaju bez nasita … A gde sam ja? Svoj na svojem …. |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за шо ја викаш? за да и хухниш? |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |