![]() |
|
Олдтајмери (автомобили некогаш и денес) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 13> |
Автор | |
nostalgija ![]() Сениор ![]() ![]() сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Па да е во солидна состојба да е со 3000км и прва боја по можност
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
nostalgija ![]() Сениор ![]() ![]() сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Кој повеке кој помалку ги памти постарите автомобили кои се тркалаа по нашите улици некогаш и сега кога секој автомобил се повеке личи на Пентиум4
![]() ![]() ![]() ![]() Се надевам дека некоја од компаниите ке се сети дека некогаш се возеле вистински автомобили кои оставиле печат во автомобилскиот свет.Дури и Мерцедес не е она што беше. Се надевам дека ке дискутираме на оваа тема |
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Ne deka sum nekoj golem ljubitel na motorni vozila...
Ali ne mi ide temava bez ovoj ![]() -Sharmerot DS 19 takozvani Ajkula... ![]() ![]() ![]() I ovoj moram da go dodadam (mislam deka e Opel Manta) ![]() |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
носталгија, го делиме истото мислење, фала богу шо сеуште има некој што знае што е кола со вистинска душа
![]() |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
definitivno najdov istomislenici
![]() ![]() Изменето од volkswagen - 05.Март.2011 во 14:55 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
![]() Изменето од pajser - 07.Март.2011 во 13:05 |
|
|
|
![]() |
|
gorenavedeniot mode e onoj vistinskiot shto go kradev noke ., ., i pravev trista i neznam kolku gluposti
|
|
![]() |
|
Да да убаво е да се чуе и види дека сеуште има луге кои ги сакаат олдтајмерите.Нема да има никаков проблем да се спои темата со олдтајмери бидекји таму и припага.Денес е многу тешко посебно во Македонија да се најде добар олдтајмер.Дали поради резервните делови,дали поради немање време или нешто друго вистинските автомобили за жал скапуваат на паркинг.Еееееееееееееееееееееееее сега ми текна на нашето милетреченто како што го викаше покојниот мој татко или попознат како тристач,автомобил со кој лугето градеа куки,влечеа приколки,и којзнае што уште не.Автомобил по лиценца на тогашната Црвена застава кој ја доживеа својата втора младост.Автомобил кој беше замразен од својата потрошувачка,но и омилен поради можноста да му се стави плин.Автомобил кој знаеше да повлече и до 160км без никаков проблем и покрај неговата тежина(скоро 1тон).Имаше радио без ФМ станици и беше уживанција да се возиш со него и да замислуваш дека си во 60-те.Едноставно имаше душа.И ден денес кога ке помине некој примерок,а веке ги нема малку ме растажува,знаеш
![]() |
|
![]() |
|
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Носталгија, другар... ми пропадна планот за фијатот.... Луѓето се предомислија и викаат немало шанса да го продаваат. Ма што ќе му е кога онака скапува пред зграда.
Имаше во малово еден црвен таунус, како тој погоре. Море лудило колаа ![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ...a, kako ne bi troshel koga i onaka alchniot motor mu beshe napred ama pogonot ,preku kardanska osovina, nazad! ..a i mnogu povekje tezeshe od samo eden ton ,kolku shto pamtam, a i na plin vekje ne znam dali ke e eftino ama ,..siguren sum deka ke bide ushte ''poeftino''( vo odnos na drugite goriva), ...tuu, da znaev ke mu go chuvav na ovoj ! ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
milletrechento 12m-kata., 404 -ka., reno osmicara., so motor pozadi go narekuvavme kral na zimata ., kakoi fikoto niz sneg odeshe ko deneshnive ., suvovi., abe lugje sho vi trebeshe ovoa glava pochna da me boli
![]() ![]() Изменето од pajser - 07.Март.2011 во 13:07 |
|
|
|
![]() |
|
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Абе кефот ми беше баш за тој фијат што го меркав, ама кога веќе отиде сето по вода, тогаш одиме на друго.
Следно на ранг листата , според сегашниве можности и гледишта, е моето никогаш непреболено ауто , ШКОДА 120/105 ![]() ![]() Историјата на Шкода започнува во моево смејство кога дедо ми втор во градов купува Шкода 100 Стандард. Со неа поминува 150 000 километри ( на 100 000 ремонтирана) и заради позитивното искуство, во 1981ва се подновува со 105 Лукс , 45 коња , банана боја , полукожени седишта. Ја вози некаде до кај 1984та , а потоа татко ми ја зема во потполна сопственост. На 100 000 правена прва специјала, па на 130-140 000 во 1997ма цел мотор топтан сменет. Најдовме од истумбана Шкода 120ка многу понова. Е тоа беше мотор. Се сеќавам, татко ми само го отвори картерот, го исчисти од старото масло и смени дихтунг. Од тогаш моторот не направи никаков проблем. Едноставно беше генијален. Со тој мотор колата достигна 180 000 километража во 2006та. Стариот се поднови со Вектрата, а мене ми ја остави Шкодата. Од тогаш не сум слезен од кола. Колата е убавина за учење, воланот е помек од серво а кумплугот е глицерински. Со подобар залет в кривина колата фрлаше задници ко луда. Во 2006та купив уште една за делови. Иста боја, 105 Стандард. И , во 2007ма ја растурив за фарбање (не беше претходно никогаш фарбана) колку да се освежи. Ми се закрши работата, попушти глицеринската помпа, немав пари за да ја доработам а и предницата побара нови пиксни пред тоа , и во 2008ма неславно заврши во отпад школката , а моторот го продадов во Охрид и тоа е тоа. Сега , имам 3 шкоди в гаража да составам. Прва прилика и земам Шкода ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Кај мене сеуште непрежалена љубов i ke остане застава750.Мој прв автомобил и непрежален.Купен даменшната 1981 како најдобра серија на Црвена Застава славнаа 750ле со алтернатор
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Какво Фичо сум сретнал вчера....
![]() Иначе, дефинитивно се запалив пак за Шкода. 4та шкода во фамилијата, не е мала работа... Морам да побарам некоја за земање. Желбата е голема, делови в гаража на кило, потрошња минимална (7-8 градска праеше 120ката, на отворено 5.... феноменално ,а ![]() ![]() Едит: знам кај има таква Шкода. портокалова боја беше , многу стеганта , воопшто не е скапана. Утре или другиден одам да ја прочепкам Изменето од volkswagen - 06.Март.2011 во 17:42 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |