|
Униформизмот или егзибиционизмот? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
naseto TOA i secie drugo...e prifakanje.
...a tamu tesko ne ima |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
missconduction?
|
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Моите ближни, за кои Исус го дари дури и Својот скапоцен Живот - иако за тоа не се свестни - (колку и да ми се “далечни“), не ми се потполно се'исто! А тебе? missconduction? Изменето од spiros - 20.Февруари.2011 во 20:53 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да се трудиш...
да бидеш различен... и навистина... да си различен... не е исто... |
|||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А како одредуваш дали тоа е погрешно? |
|||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ако се трудиш во сопственото битисување...тогаш никако не си ни индивидуа , ни можеш да го увидиш своето постоење во колективот... |
|||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Najdobro e da se najde zlatna sredina vo oblekuvanjeto. Ni premnogu razgoleno, ni premnogu pokrieno. Skromnosta i cistotata vo oblekuvanjeto se odlika na eden Hristijanin. Sepak, sekoj ima pravo da se oblekuva kako sto saka, nikoj ne moze na sila da mu naturi na drug kako da bide oblecen. |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Osuduvanjeto(ne prifakjanje od sekakov vid) e koren na nasilstvo. Koga nekoj osuduvame za bilo shto, "spremni sme" da go kaznime(demek ne zasluzhuva ljubov), vo vid na kritika, sarkazam, omalovazhuvanje i sl.
I tuka lezhi rascepot. A so toa i nasilstvoto. Изменето од viktorija123 - 21.Февруари.2011 во 15:11 |
|||
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така е КингДавиде, никој нема право да му натура на другиот како да се облекува, но сепак (од љубов и респект) треба да се земе обзир кон другиот! Нели?
Дали ти Викторија би прифатила некој твој пријател да дојде во твојот дом, отворено да седне спроти тебе и твоите деца и (со екстремно кратките “панталончиња“ низ кои јасно и изразито се надзира ...) така интезивно да се дружите? Дали би ги пуштила твоите дечиња да му седат во крило и слично? Поздрав п.с. Што ако сака потполно да се соблече и да си приседне на масичката на која (обично) јадете? Би го прифатила тоа?
Жртвувањето на индивидуалниот и колективниот егоизам е нешто многу важно, без кое неможе да се стигне на Целта! Што мислиш (?) колку време би му требало на светот суштествено да го свати тоа, кога во домовите - а пред се' во срцата - на прво место би била Се'опфатната и Спасителна Мудрост БОЖЈА Која вели (ова): Кој го љуби таткото или мајката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене, и кој го љуби синот или ќерката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој не го зема својот крст и не оди по Мене, не е достоен за Мене. Кој ќе ја најде својата душа, ќе ја изгуби; и кој ќе ја изгуби својата душа заради Мене, ќе ја најде.” Изменето од spiros - 21.Февруари.2011 во 22:22 |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas kako i site ostanati, mozheme da izbereme so kogo kje se druzhime. |
|||
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da, taka e |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се разбира Викторија дека можете и смеете да се дружите со кого сакате, но те молам обрни внимание на децата! Јас имав еден колега на работа - со кого воопшто не се слагавме, а - кој се фалеше, пропагираше и практицираше (заедно со женаму и “пријателите“) групен секс. Се надевам дека вакви пракси не одобруваш или подржуваш!? Изменето од spiros - 21.Февруари.2011 во 22:48 |
|||
|||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas vnimavam na moite deca, nema potreba toa da mi go voochuvash. No tie samite kje izberat shto e "dobro" za niv a shto ne e. Ne si davam za pravo JAS da izbiram mesto niv. Sekako do odredena vozrast, dodeka seushte se mali nie kako roditeli odluchuvame za nekoi raboti - i pak so sigurnost nemozheme da tvrdime deka Toa za niv e Najobro. A za "praksite" mozhe da diskutirame na druga tema. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |