IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Право
  Активни теми Активни теми RSS - Правна помош
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Правна помош

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 23>
Автор
Порака
Pannet Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
Истражувач

Регистриран: 05.Август.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 48
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pannet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2010 во 01:14
Македон, се работело за грешка во Заводот за вработување, не го евидентирале како одјавен работник.

Работата е завршена, во секој случај ти благодарам.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2010 во 01:46
Originally posted by Pannet Pannet напиша:

Македон, се работело за грешка во Заводот за вработување, не го евидентирале како одјавен работник.

Работата е завршена, во секој случај ти благодарам.

Во ред. Значи лицето уредно се одјавило, но не било евидентирано. Затоа и се зачудив како е можно да зема пензија, а притоа да биде вработен. Мило ми е што грешката е поправена.
Кон врв
offduties1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Јануари.2011
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај offduties1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 20:58
ajde decki malku pomos...me interesira dali zakupecot i toa dolgogodisen ima pravo na prvenstveno kupuvanje vo slucaj na prodazba na delovniot prostor???Ovde mi treba eden opsti odgovor.Za site slucaevi voopsto.
A imam i edna konkretna situacija,tatko mi e zakupec na deloven prostor,jas kako negov vraboten i praven i zakonski naslednik koj istotaka raboti vo istiot prostor mozam da go nasledam toa pravo otkako tatko mi ke zamini vo penzija????

Vi blagodaram
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 22:48
onaka laichki...mozesh!

...ama , samo ako toj go zakupil  ..vechno !

...a za pravoto na kupuvanje ,..najverojatno i toa moze,..pod uslov da ponudish ...najmnogu!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2011 во 14:32
Originally posted by offduties1 offduties1 напиша:

ajde decki malku pomos...me interesira dali zakupecot i toa dolgogodisen ima pravo na prvenstveno kupuvanje vo slucaj na prodazba na delovniot prostor???Ovde mi treba eden opsti odgovor.Za site slucaevi voopsto.

Jaс колку што сум запознаен со закупот, право на првенствено купување постои во други случаи, а не при закуп на деловен простор.

Originally posted by offduties1 offduties1 напиша:

A imam i edna konkretna situacija,tatko mi e zakupec na deloven prostor,jas kako negov vraboten i praven i zakonski naslednik koj istotaka raboti vo istiot prostor mozam da go nasledam toa pravo otkako tatko mi ke zamini vo penzija????

Vi blagodaram

Право на првенствено купување при закуп на деловен простор не постои. Кај земјиштата постои право на првенствено купување, но тоа е сосема различна работа.
Кон врв
moneylover Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 23.Јануари.2011
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moneylover Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2011 во 00:49
ZA kolku vreme zastaruva delo?
Falsifikuvanje potpis i dolznik za dadeni pari?

http://upworkptr.com/pages/index.php?refid=monelover
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2011 во 01:00
Originally posted by moneylover moneylover напиша:

ZA kolku vreme zastaruva delo?
Falsifikuvanje potpis i dolznik za dadeni pari?

http://upworkptr.com/pages/index.php?refid=monelover

Aко е фалсификуван некаков запис или деловна книга со невистинита содржина, тогаш казната е парична или казна затвор до три години. Делото застарува по три години.

Кон врв
moneylover Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 23.Јануари.2011
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moneylover Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2011 во 20:36
Кон врв
lola123 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Април.2010
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lola123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2011 во 22:06
Originally posted by Македон Македон напиша:

Originally posted by lola123 lola123 напиша:

imam edno prashanje vo 2002 godina jas uplativ za stan pola suma i minatoto leto doznavam deka go dale mojot stan na drug covek. e sega deka lugeto mi bea bozemski od doverba i deka se ke se reselo cekav do sega, ama od resavanje nisto ne ispadna. a covekot mi e rodnona - gnasa covek ispadna, mnogu se nerviram, ni propadnaa site pari dolgo zarabotuvani. prasanjeto mi e kade bi mozela da se obratam za pomos, i ako ima nekoj drugi so isto uskustvo da mi pisat kako go razresile - bi vi bila vecno blagodarna. pozz se nadevam ke pise nekoj!

Дали има некаков доказ за сето ова погоре кажано, односно дали откако Вие сте му ги уплатиле средствата, сте добиле некаква потврда (црно на бело) за сето ова или не?
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lola123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2011 во 22:08

imam edno prashanje vo 2002 godina jas uplativ za stan pola suma i minatoto leto doznavam deka go dale mojot stan na drug covek. e sega deka lugeto mi bea bozemski od doverba i deka se ke se reselo cekav do sega, ama od resavanje nisto ne ispadna. a covekot mi e rodnona - gnasa covek ispadna, mnogu se nerviram, ni propadnaa site pari dolgo zarabotuvani. prasanjeto mi e kade bi mozela da se obratam za pomos, i ako ima nekoj drugi so isto uskustvo da mi pisat kako go razresile - bi vi bila vecno blagodarna. pozz se nadevam ke pise nekoj!

Дали има некаков доказ за сето ова погоре кажано, односно дали откако Вие сте му ги уплатиле средствата, сте добиле некаква потврда (црно на бело) за сето ова или не?

Imame potvrda ama ne bila zaverena na notar. Daj kazi mi nekoja rabota kako da si go vratam stanot? Sigorno ima nesto.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2011 во 23:18

Imame potvrda ama ne bila zaverena na notar. Daj kazi mi nekoja rabota kako da si go vratam stanot? Sigorno ima nesto.

Дали имате договор за купопродажба? Доколку немате договор за купопродажба, не гледам начин на кој ќе можете да докажете дека вие сте го купиле тој стан. А и тој договор мора да биде во вид на јавно заверена исправа, односно заверен на нотар. А каква потврда имате? Дали во таа потврда се наведува дека лицето примило пари од вас или е само обична каса прими?
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lola123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2011 во 17:30
Ima dogovor koja licnost gi dava parite i koj praven subjekt gi zima so potpisi se. No ne e zaveren na notar. Pokraj dogovorot ima i kasa primi.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2011 во 00:27

Ima dogovor koja licnost gi dava parite i koj praven subjekt gi zima so potpisi se. No ne e zaveren na notar. Pokraj dogovorot ima i kasa primi.

Штом тој договор не е во соодветната форма, односно штом не е заверен на нотар, а согласно Законот за облигационите односи, кога се склучува договор за купопродажба на недвижност, заверувањето на потписите на нотар е нужно.

Има елементи на измама, но сепак, консултирајте веднаш адвокат, во спротивно делото ќе застари.

Изменето од Македон - 20.Февруари.2011 во 00:55
Кон врв
filip2400 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Март.2011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај filip2400 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2011 во 19:41
znaci vaka,jas ziveam vo loso sosedstvo ...
za da stignam do doma moram da pominam blizu edno cigansko maalo.ne e deka imam nesto protiv ciganite no dosega mnogu pati se sluci luge minuvaci da pitat pretepani ili duri ograbeniod nivna strana.
toa se slucuva vo kontinuitet veke dve godini.
policijata dosega ne prezede nisto.ova se slucuva vo kasnite nokni casovi.poradi ova prinuden sum sekogas koga izleguvam so sebe da nosam noz na sklopuvanje poradi licna samoodbrana ako se sluci nekoja vecer da bidam presretnat,iako se nadeva deka istiot nikogas nema da mi pritreba.
ona sto ne znam i sto me plasi e toa dali ako me sretne policija i ako mi go najde nozot mozam da odgovaram zatoa sto so sebe nosam oruzje,iako istoto toa oruzje moze da se kupi na sekoja tezga...mi treba praven odgovor
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.