|
Правна помош |
Внеси реплика | страница <1 7891011 23> |
Автор | |||
Pannet
Група Истражувач Регистриран: 05.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македон, се работело за грешка во Заводот за вработување, не го евидентирале како одјавен работник.
Работата е завршена, во секој случај ти благодарам. |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во ред. Значи лицето уредно се одјавило, но не било евидентирано. Затоа и се зачудив како е можно да зема пензија, а притоа да биде вработен. Мило ми е што грешката е поправена. |
|||
offduties1
Нов член Регистриран: 10.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ajde decki malku pomos...me interesira dali zakupecot i toa dolgogodisen ima pravo na prvenstveno kupuvanje vo slucaj na prodazba na delovniot prostor???Ovde mi treba eden opsti odgovor.Za site slucaevi voopsto.
A imam i edna konkretna situacija,tatko mi e zakupec na deloven prostor,jas kako negov vraboten i praven i zakonski naslednik koj istotaka raboti vo istiot prostor mozam da go nasledam toa pravo otkako tatko mi ke zamini vo penzija???? Vi blagodaram |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
onaka laichki...mozesh!
...ama , samo ako toj go zakupil ..vechno ! ...a za pravoto na kupuvanje ,..najverojatno i toa moze,..pod uslov da ponudish ...najmnogu! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jaс колку што сум запознаен со закупот, право на првенствено купување постои во други случаи, а не при закуп на деловен простор.
Право на првенствено купување при закуп на деловен простор не постои. Кај земјиштата постои право на првенствено купување, но тоа е сосема различна работа. |
|||
moneylover
Нов член Регистриран: 23.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ZA kolku vreme zastaruva delo?
Falsifikuvanje potpis i dolznik za dadeni pari? http://upworkptr.com/pages/index.php?refid=monelover |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aко е фалсификуван некаков запис или деловна книга со невистинита содржина, тогаш казната е парична или казна затвор до три години. Делото застарува по три години. |
|||
moneylover
Нов член Регистриран: 23.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
lola123
Нов член Регистриран: 08.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
lola123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Imame potvrda ama ne bila zaverena na notar. Daj kazi mi nekoja rabota kako da si go vratam stanot? Sigorno ima nesto. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали имате договор за купопродажба? Доколку немате договор за купопродажба, не гледам начин на кој ќе можете да докажете дека вие сте го купиле тој стан. А и тој договор мора да биде во вид на јавно заверена исправа, односно заверен на нотар. А каква потврда имате? Дали во таа потврда се наведува дека лицето примило пари од вас или е само обична каса прими? |
|||
lola123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ima dogovor koja licnost gi dava parite i koj praven subjekt gi zima so potpisi se. No ne e zaveren na notar. Pokraj dogovorot ima i kasa primi.
|
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Штом тој договор не е во соодветната форма, односно штом не е заверен на нотар, а согласно Законот за облигационите односи, кога се склучува договор за купопродажба на недвижност, заверувањето на потписите на нотар е нужно. Има елементи на измама, но сепак, консултирајте веднаш адвокат, во спротивно делото ќе застари. Изменето од Македон - 20.Февруари.2011 во 00:55 |
|||
filip2400
Нов член Регистриран: 11.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaci vaka,jas ziveam vo loso sosedstvo ...
za da stignam do doma moram da pominam blizu edno cigansko maalo.ne e deka imam nesto protiv ciganite no dosega mnogu pati se sluci luge minuvaci da pitat pretepani ili duri ograbeniod nivna strana. toa se slucuva vo kontinuitet veke dve godini. policijata dosega ne prezede nisto.ova se slucuva vo kasnite nokni casovi.poradi ova prinuden sum sekogas koga izleguvam so sebe da nosam noz na sklopuvanje poradi licna samoodbrana ako se sluci nekoja vecer da bidam presretnat,iako se nadeva deka istiot nikogas nema da mi pritreba. ona sto ne znam i sto me plasi e toa dali ako me sretne policija i ako mi go najde nozot mozam da odgovaram zatoa sto so sebe nosam oruzje,iako istoto toa oruzje moze da se kupi na sekoja tezga...mi treba praven odgovor |
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |