IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали во Македонија има слобода на говорот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали во Македонија има слобода на говорот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 20>
Прашање: Дали во Македонија има слобода на говорот?
Одговор Гласови Статистика
19 [51,35%]
18 [48,65%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2011 во 02:36

Уништена тема со спамирање и лични навреди!

Опомена за Кингдавид и Марсовец.
Прва опомена за VaSoLjin.
Брза суспендиран на 3 дена.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2011 во 13:40
Тројца аналитичари (доктори на науки) со сосема различни гледишта за слободата на говорот. Мене најинтересно ми се виде гледиштето на  професор Јован Доневски- дека во Македонија и нема некоја слобода на говор
Гласноговорници за стратегиско свртување
Сосема спротивен е ставот на Јован Донев, директор на „Евро Балкан“. Официјалните позиции и мислења на државата, објаснува тој, ги соопштуваат претседателот на државата, премиерот, членовите на Владата. „Оттаму, згрозен сум од помрачениот ум кој се јавува во Македонија, а кој забранува секаква критика на се' што доаѓа од ЕУ и од САД, па вклучително и од амбасадорот Рикер. Она што по објавената колумна му се случува на Ристо Никовски е срамота за Република Македонија“, вели Донев. За него е недозволиво во 21 век човек да не може јавно да каже што мисли, а притоа да не повикува на омраза и потсетува дека она што го кажа градоначалникот Талески тој многу порано го изрекол. „Да потсетам дека шест пати сум изјавил дека политиката на Грција кон Македонија е политика на холокауст кон македонскиот народ. А ако некој не знае што е политика на холокаустот, нека ми се јави. Сите што го поддржуваат однесувањето на Република Грција кон нас, фактички ја поддржуваат политиката на холокаустот и ова не ми го кажал ниту Груевски ниту Иванов, туку е мој став“, дециден е Донев.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2011 во 13:54
ima , jasno deka ima,..i vrapcite toa go gledaat,

ama ,...samo dodeka ne im stapnesh na zulj na lopovite vo vrvot na drzavata!

...ako si milozvuchen i slatkorechiv site vrati ...na drzavnite trezori ti se ,..otvoreni !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
The_Boss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
GFX Designer

Регистриран: 31.Март.2010
Поени: 948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај The_Boss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2011 во 19:28
има и тоа премногу!

само диктатура за мрчалата па да видат што е тоа диктатура а не да јадат бурек дека имало диктатура и незнам ти ја што!
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2011 во 03:06

Колумната на Е.Ризаов  Заборави ако можеш ме потсети на една друга негова колумна (која не можам да му ја заборавам). Покрај сите негови плуканици, дотичниот господин македонизмот го изолира као штетен вирус, зараза, БОЛЕСТ, делејќи граѓани на ПАЦИЕНТИ, заразени, болни кои требало да се изолираат во карантин или да се лечат со колективна терапија или да бидат вакцинирани...

Човекот осудува политичари и колеги новинари за етикетирање и поделби, па си велам баш тој ли најде да зборува за недостиг на демократија, кога со сличните на него, по јавни медиуми им е дозволено да плукаат и да се потсмеваат и со државата и со нејзините граѓани и да им делат дијагнози од ракав?!
губитник

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2011 во 13:28
Originally posted by afrodit afrodit напиша:

Јас мислам дека нема..

Критички настроените медиуми, згаснуваат?

За жал не си единствен/а . Тоа се почесто почна и гласно да се зборува, а и да се затвораат медиуми кои малку поинаку пишуваат/известуваат. Еве информација за згаснување на еден неделник. Чудна е коинциденцијата- за што тие пишуваатнамигнување
Глобус ќе престане да излегува.
Инаку Фокус продолжува да ја третира темата за премолчената далавера со Националната платежна картичка на Груевски и со синот на пратеничката Дулиќ, сега вработен во Царина, но и сопственик на фирма која добива милионски тендери од Владата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2011 во 18:07
e, nekoi neporasnati si mislat deka, zatoa shto  na vakvi ''izdanija''kako ova,kade  sè se ''treska'', imalo slobodoa!изненадување

Изменето од Анастеа - 15.Март.2011 во 01:40
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2011 во 14:17
Интересна анализа, посебно овој дел кој се однесува на нашите медиумида
Смртта на шепотот
Нашите медиуми, според тоа, сето ова време озвучуваа шепоти, соблекуваа и приведуваа луѓе, ја вршеа работата на полицијата, јавниот обвинител, судиите, маалските трачари. Сето тоа - не само за да си го зголемат тиражот туку многу повеќе затоа што државните органи не си ја вршат својата работа (како и маалските трачари). А кога државните органи не си ја вршат работата, тогаш народот станува државен орган. Ги зема работите во свои раце. Тој е тогаш и истражен судија и јавен обвинител, и затоа – сé е можно.
Кон врв
Klucarot Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Април.2011
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klucarot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2011 во 18:08
Пробајте , излезете и кажете го јавно вашето мислење кое што е спротивно од она на владеачката партија и ако имате фирма и не ви ја затворат, ако од цвекето кое го чувате на тераса не го направат да изгледа као марихуана тогаш има слобода на говор во превод НЕМА !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2011 во 20:07
Originally posted by Klucarot Klucarot напиша:

Пробајте , излезете и кажете го јавно вашето мислење кое што е спротивно од она на владеачката партија и ако имате фирма и не ви ја затворат, ако од цвекето кое го чувате на тераса не го направат да изгледа као марихуана тогаш има слобода на говор во превод НЕМА !!!
...na nekoi kompetentno im ova tuka,...shto nekoj tropa ili lu[pa svashta,изненадување
...zaboravajki ili nesakajki da pomisli deka vakvive ''tribini'' ne se bash najmerodavni za pozitivnata konstatacija!
Кон врв
The Best WH Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)
Pro гејмерКА

Регистриран: 18.Април.2011
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај The Best WH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2011 во 19:11
Има има и превише дури. На сите ни ск*рчија А1 тв, ама пак си верглаат по наредба на Бране.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2011 во 19:37
koj mu ide po keifot na onoj ,
...gluevski li..ili,.kako li besheзбунетост,
...i te kako imaat celosna sloboda!
Кон врв
afrodit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2011 во 21:16
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by afrodit afrodit напиша:

Јас мислам дека нема..
<h2 ="title">Критички настроените медиуми, згаснуваат? </h2>За жал не си единствен/а . Тоа се почесто почна и гласно да се зборува, а и да се затвораат медиуми кои малку поинаку пишуваат/известуваат. Еве информација за згаснување на еден неделник. Чудна е коинциденцијата- за што тие пишуваатнамигнувањеГлобус ќе престане да излегува.Инаку Фокус продолжува да ја третира темата за премолчената далавера со
Националната платежна картичка на Груевски и со синот на пратеничката
Дулиќ, сега вработен во Царина, но и сопственик на фирма која добива
милионски тендери од Владата.

Јас сум многу разочарана од ова власт,едноставно мислам дека повеќе немаме иднина со ова гарнитура,така да под хитно треба да се промени ова влада,а и во едно треба да се дава повеќе шанси на жените да влезат во политиката, доста беше од машкиот свет...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2011 во 21:36
зависи што подразбирате под слобода на говор, тоа го разглабавме и претходно
значи кај нас ја има основната слобода на говор, но личното мислење е манипулирано и затворано, без разлика од кого, не збориме само за власта
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.