|
Најдеполитизирана телевизиска кука? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе може и малку да сум пристрасен, затоа што на Сител и Канал 5 даваат најмногу македонски филмови, и македонски реални шоуа, а и содржината им е сета со вистински духовни вредности, а не како овие на Телма, што пуштаат само турбо фолк |
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сутјеска, Неретва, Отпишаните, Дрвар, Ужичка Република се Македонски филмови? |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Pat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па се разбира дека се. И Латас вели „ние Македонците....“
|
|||
|
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
МТВ -телевизија која што најмногу ја гледаме...ма дај.. СИТЕЛ и Канал 5 имаат најмногу содржини на македонски јазик??? цел ден имаат турски серии а навечер индиски...македонски....хм..освен вести мислам дека ништо друго немаат македонско...или е тоа минорно па „неда се приметити“ Партизанските филмови да не ги ни коментираме...нели..на програма која е отворено антикомуњарска
Телма е можеби најобјективна...е сега нешто што приметувам е дека на некои личности секоја телевизија која ја критикува владата за некои лоши потези се рачуна за исполитизирана овие пак другите кои ја фалат работата на власта тие се деполитизирани... |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
Pat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно така, Сител и Канал 5 пуштаат најмногу македонски содржини и како резултат на тоа се повеќе почнавме да употребуваме античкомакедонски изрази како „рачуна“. Но сепак, некако мислам дека ти би требало повеќе да гледаш Сител и Канал 5. Таков впечаток имам...
|
|||
|
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ах..извини...требаше да напишам -се смета
не можам да гледам Сител..знаеш зошто...не можам психички да ја издржам онаа Бандини....па онаа другата серија во која сите плачат...а Сутјеска,Неретва,Козара ги знам на памет А и не сакам да ми раскажуваат розеви бајки |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako , ako...debatirajte si vie tamu nekakvi gluposti...dodeka ve pljachkaat.....kako slepci !
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ма ти си во заблуда...никој никого не пљачка...сите сложно си гледаме македонските филмови -Сутјеска...Неретва...си ја плаќаме најмакедонската „неисполитизирана квалитетна програма“ и тоа повеќекратно..сега ќе имаме уште некоја ставка на сметките за ЕВН за лајт шоуто во музејот..абе шо се нервираш па ти...а и Латас кај да е ќе се појави и онака подкезнат ќе ти каже-„ние Македонсците“ |
|||
|
|||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тешко нас кога дојде време и допуштивме преку ТВ најголемите српски шпиуни и србомани да ни ги перат умовите ... Ок не на сите ...
за исклучоците |
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ретко гледам телевизија токму поради таа исполитизираност, а кога се случува да гледам, почесто гледам странски тв канали, а поретко македонски. Единствено гледам вести кога се најавува нешто важно, но и тоа што го гледам, го примам со голема доза на резерва. Македонските медиуми го допреа дното, а македонското новинарство, со чест на исклчоци, кои навистина заслужуваат медиумски простор, се претвори во гласноворништво на своите газди и политичките кујн, а од професионалноста остана само илузија.
Изменето од Македон - 09.Февруари.2011 во 23:52 |
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сител, освен „македонските филмови“,се за љубав,48саати свадба (додуше репризи,затоа што они заборавија дека сите тие веќе сме ги гледале),мењам жену...ај да не ги преведувам сега,сите знаеме српски... и они давале Македонска програма....
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чунки да не забегаме од темата: тука за исполитизираноста и објективноста на ТВ куќите, а за програмските шеми малку погоре, во пдф Медиуми. |
|||
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Telma spored mene e ponastrana od politikata
|
|||
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |