IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - 700 евра казна за (наводно) пцуење на Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

700 евра казна за (наводно) пцуење на Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 19:53
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

700 evra ja javno pcuenje na premierot kako pretstavnik na drzhavata... poeftino i od bagatela! Kaznata odmeruva kolku si ja vrednuvame drzhavava.

Тебе ако те казнат 700 евра пак ли ќе кажеш дека се малку?

А и за да е запишано во законот 700 евра значи се има во предвид нешто. При втора таква пројава казната е многу поголема.Ама за тоа треба да каже Македон што гласи законот.

Повеќе ли ќе сии ја вредувааш државата ако казната е 7000 евра?Не ми се верува.За страничниот набљудател тоа е обична цифра.Чак кога дојде врз неговиот грб се почнуваат ''драмите '' за големината на казната.

А и споредуването со Тито и Буш не е многу правилно ,бидејки таму станува збор за диктатура , а не за демократија.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 19:59
Sega kje pochneme i da se cenkame so vrednosta...

Abre kakvo parichno nagoduvanje, kakvi cifri, kakvi bakrachi? Toa znachi deka mozhesh, kako na pazar, da si kupish javno plukanje po drzhavata!

Bog da chuva!

Zatoa gi spomnav kaznite vo drugite drzhavi. Edinstvena soodvetna sankcija e zatvor na odredeno vreme.

P.S. Ako kaznata od 700 evra za javnoto pcuenje na premierot e premnogu, togash spored tebe kolku pari bi trebalo da bide? A kolku evra mislish deka bi bilo dovolno za da mozhesh javno da mu se izmochash?

Изменето од Messenger - 08.Февруари.2011 во 20:02
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 20:01
Originally posted by емил емил напиша:

700 evra ja javno pcuenje na premierot kako pretstavnik na drzhavata... poeftino i od bagatela! Kaznata odmeruva kolku si ja vrednuvame drzhavava.

Тебе ако те казнат 700 евра пак ли ќе кажеш дека се малку?

А и за да е запишано во законот 700 евра значи се има во предвид нешто. При втора таква пројава казната е многу поголема.Ама за тоа треба да каже Македон што гласи законот.

Повеќе ли ќе сии ја вредувааш државата ако казната е 7000 евра?Не ми се верува.За страничниот набљудател тоа е обична цифра.Чак кога дојде врз неговиот грб се почнуваат ''драмите '' за големината на казната.

А и споредуването со Тито и Буш не е многу правилно ,бидејки таму станува збор за диктатура , а не за демократија.
ретко да се согласам со тебе да
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 20:07
Postojat vrednosti na koi ne se lepat ceni.

Oti togash toa ne bi bilo vrednuvanje, tuku obezvrednuvanje.

A niz Vardar kje proteche ushte mnogu voda...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 20:29
море ја ги рачунав овие од вмро  паметни ама тие и не биле изгледа, затоа што всушност и не знаат каде лежат парите.изненадување
  Скоро сите Албанци и половина од Македонците ги пцујат на ангро , па сега нека си ја чукнат главата , каде лежи богатството.да
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 23:15
По се изгледа некој тука меша поими но добро секој со свое видување.

Добро се сеќавам кога за Илинден на Мечкин Камен беше осудена граѓанка бидејќи не се слага со политичката идеологија на Киро Глигоров и тоа на 6 месеци затвор!

ЗОШТО? Бидејќи таа стара госпоѓа го испрскала Кирчо (пред се е граѓанин) со водичка (кутрите тие, па тоа било света водичка). Како и да е, како може да се меша државноста со граѓанин кој добил државна функција од народот, е тука пука џигерчето од мака и од неразбирање... ако не се слагам со таквата политика, јајца па по глава! Тоа се вика демонстративен протест против водење една погрешна политика.

Неморално однесување е сосема друга приказна, и мислам дека многумина ке се сложат дека треба да бидат казнувани таквите испади бидејки самото пцуење на еден од блиските на некој граѓанин е директна навреда!!!

Погледнете ги снимките како во ДЕМОКРАТСКИ земји ги третираат политичарите ако не се слагаат со нивната одлука а не некојси Ирак кој има проамериканска влада и го апсат новинарот како да направил најголемо злодело...пфффф, Ирак и демократија?

Ако некој се прашува што се случи со госпоѓата од видеото ... НИШТО! Си дава “интервју“ пред камерите без некому око да му трепне за “нападот“ на министерот...

Изменето од Buggyman - 08.Февруари.2011 во 23:18
Homo homini lupus est...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 00:03
E taka de, taka... samo taka!

Koga nekomu nema da mu se dopadne tugjoto mislenje ili nekoj ne se slozhuva so negovoto, ako istovremeno ne mozhe da go artikulira svoeto, a saka "pravdata" da si ja istera po sekoja cena, togash na drugiot najdemokratski javno neka mu otera majka, shajka i s'e po spisok, neka mu frli vo lice neshto techno, mrsno i mirizlivo, neka mu se izmokri kako kuche pokraj drvo ili neka go gagja so svoite aromatichni chevli...

Ami kako? Zarem nekoj kje ima doblest da ni ja zabrani nashata sloboda vo prakticiranje na demokratijata, zarem nekoj kje ni zabrani da si gi izneseme nash*te frustracii na nachin kako shto nie miluvame?

Onie shto smetaat deka toa ne e e civiliziran nachin na komunikacija, deka toa e anarhija namesto demokratija, deka toa gi minuva site granici na civilizirano odnesuvanje, neka si go chuvaat svoeto ogranicheno diktatorsko mislenje za sebe!

Gospod da im bide na pomosh na site, pa i na nas!
Кон врв
aLkINOr Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Јануари.2011
Поени: 76
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLkINOr Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 10:27
pa kako taka pcuvaat po nasiot grujevski trebalo i pokhgoklemi kaznuvacki da gi platat i da gi kaznat so apcana do 3 godi oti grujevski pravi se najdoboro za narodite na makedonja
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 18:07

Evtino pominal... badijala!

Onoj irachki novinar koj mu kazha na Bush deka e kuche kasapsko i mu ja frli chevlata, dodavajkji deka toa mu go prakjaat decata na zaginatite nevini roditeli, go kaznija zatvor godina ili dve... ako go pogodeshe so chevelot mozheshe da dobie do 15 godini apsana.

Messenger, во овој случај има исмевање на шеф на странска држава, што не е прекршочно, туку КАЗНЕНО дело. Меѓу она за што е осуден човекот и ова кое ти го споменуваш има голема разлика. Да не говорам дека во овој случај имаше и обид, иако неподобен обид за друго казнено дело.

A nitu go pogodi i nitu go opcu.. samo ja kazha vistinata.

Тоа што обидот беше неподобен, не значи дека мора да се ослободи од казна. Може, но не мора, а за тоа законот му признава право на судот да одлучи. Така е барем во Македонија. А со тоа што го нарече куче, го изложи на подбив, што истотака е казнено дело.

A tuka se cenkame za nekakvi 700 evra za javno urivanje na likot na premierot na drzhavata... Na forumov otvoreno go narekuvaat so najpogrdni zborovi i po nekoja ubavo smislena pcovka, pa nikomu nishto ne mu fali , ushte i se zhalime na nedostatok na demokratija i sloboda na govor...

Законот е јасен, ова е прекршочно дело и е предвидена казна од 600 до 800 евра.

vo Jugoslavija kje beshe mnogu poinaku za urivanje na likot na tatkoto na republikata Josip Broz Tilo. Togash mandatorno sledeshe apsaana, specijalna dijeta i sekojdnevno besplatno masiranje.

Во Југославија постоеше казнено дело кое сторителот можеше да го стори и во сон. Односно, ако сторителот зборува во сон нешто против државата, а сопругата или сопругот отиде до УДБ и го каже тоа, сторителот се обвинуваше за дело против државата, а тогаш знаеме што следуваше. Тоа што го кажа ти, заедно со некои воспитни мерки, со цел затвореникот да остане благодарен на општеството за превоспитувањето. А законот за ликот и делото на Јосип Броз Тито се применуваше по неговата смрт.

Не би се сложил со тебе, затоа што дури и за казнени дела некогаш се случува паричната казна да е пониска, а ова сепак е само прекршок, а не казнено дело.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 18:25
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

По се изгледа некој тука меша поими но добро секој со свое видување.

Добро се сеќавам кога за Илинден на Мечкин Камен беше осудена граѓанка бидејќи не се слага со политичката идеологија на Киро Глигоров и тоа на 6 месеци затвор!

ЗОШТО? Бидејќи таа стара госпоѓа го испрскала Кирчо (пред се е граѓанин) со водичка (кутрите тие, па тоа било света водичка). Како и да е, како може да се меша државноста со граѓанин кој добил државна функција од народот, е тука пука џигерчето од мака и од неразбирање... ако не се слагам со таквата политика, јајца па по глава! Тоа се вика демонстративен протест против водење една погрешна политика.

Неморално однесување е сосема друга приказна, и мислам дека многумина ке се сложат дека треба да бидат казнувани таквите испади бидејки самото пцуење на еден од блиските на некој граѓанин е директна навреда!!!

Погледнете ги снимките како во ДЕМОКРАТСКИ земји ги третираат политичарите ако не се слагаат со нивната одлука а не некојси Ирак кој има проамериканска влада и го апсат новинарот како да направил најголемо злодело...пфффф, Ирак и демократија?

Ако некој се прашува што се случи со госпоѓата од видеото ... НИШТО! Си дава “интервју“ пред камерите без некому око да му трепне за “нападот“ на министерот...

Taa go plukashe Kiro i go ghazeshe znameto na Makedonija...dokolku se sek'avate...Kaznuvawata  za navredi na politichari vo ovie vreminja i 21 vek,e obelezje na diktaturite...
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 18:28
Tokmu za toa govoram - kako drzhavata reshava za nejzinoto obezvrednuvanje da stavi cenovnik!

Pcuenje na premierot 600 evra so popust, mochanje na premierot 6000 evra bez popust, ismevanje na policaec 400 evra fiksno dokolku nemash vujko koj raboti vo policijskata stanica, palenje banknota...

Vo ophtestvoto postojat nekoi vrednosti koi ednostavno ne se za pazarenje.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 18:42
Член 174

(1) Тој којшто изнесува или пронесува нешто од личниот или семејниот живот на некое лице што може да му штети на неговиот углед, ќе се казни со парична казна или со затвор до шест месеци.

Член 177

(1) Судот може на сторителот на кривично дело од членовите 172 до 175 да му изрече судска опомена, особено ако сторителот бил предизвикан со непристојно или грубо постапување на оштетениот, ако пред судот изразил готовност на оштетениот да му се извини, а во случај на кривично дело од членовите 172 и 174 и ако пред судот го отповикал она што го изнесувал или пронесувал.

(2) Ако навредениот ја возвратил навредата, судот може обете или едната страна да ја казни или да изрече судска опомена.

Кривичен законик
Homo homini lupus est...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 19:12
Ako beshe upateno do mene, jas ne govoram za zakonot koj gi regulira megjuchovechkite odnosi vo opshtestvoto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2011 во 19:40

Ako beshe upateno do mene, jas ne govoram za zakonot koj gi regulira megjuchovechkite odnosi vo opshtestvoto.

Не Месинџер, не беше упатено кон тебе.

П.С.- Сепак според информациите, настанот кој се случил бил помеѓу две граѓански лица кој МЕЃУСЕБНО се изразувале непристојно еден кон друг. Според член 177од кривичниот закон, “ако навредениот ја возвратил навредата, судот може обете или едната страна да ја казни или да изрече судска опомена“.

Тој член не ги регулира меѓучовечките односи, .....
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.