IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто не лажат политичарите?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто не лажат политичарите?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Зошто не лажат политичарите?
    Испратена: 06.Февруари.2011 во 16:16
Да се вратиме малку наназад, пред Бук*решт и по Бук*решт!

Пред Бук*решт

Цитат- Грција е со намера да стави вето доколку не ја прифатиме нејзината уцена, ние не можеме да прифатиме уцена на таков начин како што Грција сака тоа да го направиме............

По ветото, излезе опозицијата со обвинување дека....

Некој овде лаже веќе долго време

за да подоцна излезе и снимката...

Како Груевски го продаде Македонското име

Експресен демант следуваше од премиерот Груевски кој вели...

ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ ОСТРО ГИ ДЕМАНТИРА ОБВИНУВАЊАТА НА СДСМ
29.05.2008

Премиерот и претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски остро го демантира денешното тврдење на СДСМ дека министерот за одбрана Лазар Еленовски пред своите сопартици рекол дека премиерот Никола Груевски во Бук*решт прифатил промена на името во Република Македонија, премиерот остро демантира.- Јас едно добро знам, знам што сум правел, што зборувам и знам дека тоа што го правам го зборувам јас и јас кажувам за моите постапки. Од 2005 година, зборувам за референдум за името и сите конструкции што ги прави СДСМ одат во нивна штета.Никогаш ниту сум прифатил промена на името, ниту мислам да прифатам, ако тоа сум го направил како што велат тие веројатно сега немаше во програмата да стои дека ВМРО-ДПМНЕ секоја идеја и предлог ќе ја стави на референдум за да се изјаснат сите граѓани- вели премиерот Никола

Официјална страница на ВМРО ДПМНЕ

Според вчерашните информации кој протекоа на викиликс и објавени и на нашите медиуми...

Македонија ГО ПРИФАТИЛА името во Бук*решт

Но за жал, провладината телевизија Сител ја префрли топката на Франција....
Франција и подршката на Грција

... што остава видлив впечаток на “објективно“ информирање, и секако секогаш другиот е кривецот!

Темава која денес ја отворив за цел ми е да видиме зошто политичарите ја кријат вистината од граѓаните.
Значи подмолната игра во Бук*решт, ако влеземе во НАТО со промена на името, со самата “еуфорија“ со влезот во НАТО ке се удираше во градите власта дека направила голем чекор (што би бил добар политички, ВЕЛАМ ПОЛИТИЧКИ чекор) со што ке стекнеа поголеми политички поени однадвор како и внатре поради политичкиот компромис меѓу власта и опозицијата. Промената на името ќе беше заборавена во следните 6-7 месеци покрај исфрлување на некоја политичка афера или некој меѓунационален конфликт.

Со самото “Вето“, власта повторно влезе во шемата “ТВРДА ЛИНИЈА“ и го заведе повторно народот.

Дали суетата е појака од желбата за подобра иднина, дали е морално да се лаже сопствениот народ само во корист на сопствените интереси?

Кој може денес да ја оправда лагата изнесена во 2008 година?
Мислам дека е време политичарите да престанат да си го лажат сопствениот народ бидејќи не им поминува веќе, и и маат среќа што Македонскиот народ е мудар и не сакаат да ја воведат земјата како во северно Афричките земји.

Политичари, опаметете се, од нас народот зависи многу што
во земјата!

Изменето од Buggyman - 06.Февруари.2011 во 16:20
Homo homini lupus est...
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 16:31

ПОЧНИ (си) од ПОЧЕТОКОТ...т.е. од 1990 година..па стасај си до ден денешен..најубо е таке голема%20насмевка

пс
МНОГУ појасно ќе ти/ви  бидетага
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 17:27
Оти заслужвате.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 19:36
Тема%20%5bнема%20нови%20мислења%5d Message%20Icon Зошто не лажат политичарите?

...valjda saka da prasha ,...zoshto nè lazat?!збунетост

...a taka kako shto e, izleguva deka lazenjeto na narodot,...ni  na kraj pamet ne im pagja!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 19:36
ај објаснете како тоа некој заслужува да биде излажан???
и кога веќе почнувате од 1990, вклучете ги во анализата и последниве четири години среќа
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 19:53
Originally posted by novace novace напиша:

ПОЧНИ (си) од ПОЧЕТОКОТ...т.е. од 1990 година..па стасај си до ден денешен..најубо е таке голема%20насмевка

пс

намигнување

Да не забега малку од темата Новаче?

Темата која ја начнав е за Бук*решт, што не ти е јасно за да ти објаснам?
Homo homini lupus est...
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 21:17
Секој народ ја заслужва власта шо ја има.Ко ќе се подобриме ние, власта автоматски ќе се подобри, во меѓувреме не очекувајте искрени и добронамерни политичари.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 23:18
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Темата која ја начнав е за Бук*решт, што не ти е јасно за да ти објаснам?

Секоја ТЕМА си има свој ПОЧЕТОК ..СРЕДИНА и КРАЈголема%20насмевка
А ти..како да ја (за)почна..од СРЕДИНАТАзбунетост
намигнување
пс
Има ..колку што знам ДВА Бук*решта..
На кој Бук*решт ТИ мислиш..кога пишуваш?
голема%20насмевка

Изменето од novace - 06.Февруари.2011 во 23:19
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2011 во 23:23

пс
намигнување

Ај да повторам- некна го слушав Срѓан Ќерим околу она “тапијата “ на Грција над антиката и како Европа нема никогаш да дозволи да влеземе во ЕУ ако не се откажеме од антиката. И меѓу другото спомна дека тоа го знаеле сите од почетокот на осамостојување на Македонија.
Затоа тука Новаче е во право- лагите се многу стари, одамна се. Сите знаеле, а сите терале округло па на ќош. изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 17:49

Секоја ТЕМА си има свој ПОЧЕТОК ..СРЕДИНА и КРАЈголема%20насмевка

А ти..како да ја (за)почна..од СРЕДИНАТАзбунетост

намигнување

пс

Има ..колку што знам ДВА Бук*решта..

На кој Бук*решт ТИ мислиш..кога пишуваш?

голема%20насмевка

Ај да бидам попрецизен (можеби така ќе ме разбереш), Македонија како независна држава од 1991 год. и не го спомнувам Бук*решт од 1913 кога не постоевме како држава!
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 23:04
Македонија НИКОЈПАТ не била признаена како независна држава.....туку само (со) акронимот FYROM..кој е наше ИМЕ и наше ПРЕЗИМЕ НАСЕКАДЕ...а се тоа по заслуга на премудриот клапчо..кој НЕ ПРАША(Л) никого од тие кои го „избрале„..(наместени Избори) ..пред да (им) даде „изим„ за неговото користење (читај и во ООН) и насекаде.
А на граѓаните..„премудриот„ им „протури(л) ЛАГА дека.... тоа ќе било име САМО  за 2-3 Месеца..изгледа според само нему познат..или ФИРОМЈАНСКИ КАЛЕНДАРтага
намигнување
Кон врв
Генерал Митре Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Регистриран: 19.Ноември.2009
Поени: 646
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 23:11
Добро бе зашто овие мудриве кои по втор пат имаат мандат од народот не ја исправија таа грешка на тој премудриот?
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 23:16
Originally posted by Генерал Митре Генерал Митре напиша:

Добро бе зашто овие мудриве кои по втор пат имаат мандат од народот не ја исправија таа грешка на тој премудриот?

оти оној Б.Ц не им дава да работат..ги кочи бе...нели знаеш
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 23:29
Originally posted by Генерал Митре Генерал Митре напиша:

Ќе ти цитирам само...една стара Македонска мудрост која вели:

ОНА ШТО ЕДНА БУДАЛА МОЖЕ ДА РАСИПЕ...СТО УМНИ НЕ МОЖАТ ДА (го) ПОПРАВАТ...голема%20насмевка
намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,180 секунди.