Зошто не лажат политичарите?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23969
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 23:31 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Зошто не лажат политичарите?
Постирано од: Buggyman
Наслов: Зошто не лажат политичарите?
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 16:16
Да се вратиме малку наназад, пред Бук*решт и по Бук*решт!
http://www.youtube.com/watch?v=0NSxSVY0wvM&feature=related - Пред Бук*решт
Цитат- Грција е со намера да стави вето доколку не ја прифатиме нејзината уцена, ние не можеме да прифатиме уцена на таков начин како што Грција сака тоа да го направиме............
По ветото, излезе опозицијата со обвинување дека....
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=31100&kategorija=3 - Некој овде лаже веќе долго време
за да подоцна излезе и снимката...
http://www.youtube.com/watch?v=vizt5Y-fODg - Како Груевски го продаде Македонското име
Експресен демант следуваше од премиерот Груевски кој вели...
ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ ОСТРО ГИ ДЕМАНТИРА ОБВИНУВАЊАТА НА СДСМ
29.05.2008
Премиерот и претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски остро го демантира денешното тврдење на СДСМ дека министерот за одбрана Лазар Еленовски пред своите сопартици рекол дека премиерот Никола Груевски во Бук*решт прифатил промена на името во Република Македонија, премиерот остро демантира.- Јас едно добро знам, знам што сум правел, што зборувам и знам дека тоа што го правам го зборувам јас и јас кажувам за моите постапки. Од 2005 година, зборувам за референдум за името и сите конструкции што ги прави СДСМ одат во нивна штета.Никогаш ниту сум прифатил промена на името, ниту мислам да прифатам, ако тоа сум го направил како што велат тие веројатно сега немаше во програмата да стои дека ВМРО-ДПМНЕ секоја идеја и предлог ќе ја стави на референдум за да се изјаснат сите граѓани- вели премиерот Никола
http://www.vmro-dpmne.org.mk/mk/zapis.asp?id=3113 - Официјална страница на ВМРО ДПМНЕ
Според вчерашните информации кој протекоа на викиликс и објавени и на нашите медиуми...
http://sitel.com.mk/video/makedonija/vikiliks-london-i-vashington-vo-misija-za-imeto - Македонија ГО ПРИФАТИЛА името во Бук*решт
Но за жал, провладината телевизија Сител ја префрли топката на Франција....
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/francija-lobirala-vo-korist-na-grcija-pred-samitot-vo-buk*resht - Франција и подршката на Грција
... што остава видлив впечаток на “објективно“ информирање, и секако секогаш другиот е кривецот!
Значи подмолната игра во Бук*решт, ако влеземе во НАТО со промена на името, со самата “еуфорија“ со влезот во НАТО ке се удираше во градите власта дека направила голем чекор (што би бил добар политички, ВЕЛАМ ПОЛИТИЧКИ чекор) со што ке стекнеа поголеми политички поени однадвор како и внатре поради политичкиот компромис меѓу власта и опозицијата. Промената на името ќе беше заборавена во следните 6-7 месеци покрај исфрлување на некоја политичка афера или некој меѓунационален конфликт.
Со самото “Вето“, власта повторно влезе во шемата “ТВРДА ЛИНИЈА“ и го заведе повторно народот.
Дали суетата е појака од желбата за подобра иднина, дали е морално да се лаже сопствениот народ само во корист на сопствените интереси?
Кој може денес да ја оправда лагата изнесена во 2008 година?
Мислам дека е време политичарите да престанат да си го лажат сопствениот народ бидејќи не им поминува веќе, и и маат среќа што Македонскиот народ е мудар и не сакаат да ја воведат земјата како во северно Афричките земји.
Политичари, опаметете се, од нас народот зависи многу што
во земјата!
------------- Homo homini lupus est...
|
Коментари:
Постирано од: novace
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 16:31
ПОЧНИ (си) од ПОЧЕТОКОТ...т.е. од 1990 година..па стасај си до ден денешен..најубо е таке
пс
МНОГУ појасно ќе ти/ви биде
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: DragancoLeskoec
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 17:27
Оти заслужвате.
------------- Брсјачка нација !
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 19:36
|
|
forum_posts.asp?TID=23969 - Зошто не лажат политичарите? |
...valjda saka da prasha ,...zoshto nè lazat?!
...a taka kako shto e, izleguva deka lazenjeto na narodot,...ni na kraj pamet ne im pagja!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 19:36
ај објаснете како тоа некој заслужува да биде излажан??? и кога веќе почнувате од 1990, вклучете ги во анализата и последниве четири години
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 19:53
novace напиша:
ПОЧНИ (си) од ПОЧЕТОКОТ...т.е. од 1990 година..па стасај си до ден денешен..најубо е таке
пс
|
Да не забега малку од темата Новаче?
Темата која ја начнав е за Бук*решт, што не ти е јасно за да ти објаснам?
|
Постирано од: DragancoLeskoec
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 21:17
Секој народ ја заслужва власта шо ја има.Ко ќе се подобриме ние, власта автоматски ќе се подобри, во меѓувреме не очекувајте искрени и добронамерни политичари.
------------- Брсјачка нација !
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 23:18
Buggyman напиша:
Темата која ја начнав е за Бук*решт, што не ти е јасно за да ти објаснам? |
Секоја ТЕМА си има свој ПОЧЕТОК ..СРЕДИНА и КРАЈ
А ти..како да ја (за)почна..од СРЕДИНАТА
пс
Има ..колку што знам ДВА Бук*решта..
На кој Бук*решт ТИ мислиш..кога пишуваш?
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 06.Февруари.2011 во 23:23
novace напиша:
пс
|
Ај да повторам- некна го слушав Срѓан Ќерим околу она “тапијата “ на Грција над антиката и како Европа нема никогаш да дозволи да влеземе во ЕУ ако не се откажеме од антиката. И меѓу другото спомна дека тоа го знаеле сите од почетокот на осамостојување на Македонија. Затоа тука Новаче е во право- лагите се многу стари, одамна се. Сите знаеле, а сите терале округло па на ќош.
-------------
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2011 во 17:49
novace напиша:
Секоја ТЕМА си има свој ПОЧЕТОК ..СРЕДИНА и КРАЈ
А ти..како да ја (за)почна..од СРЕДИНАТА
пс
Има ..колку што знам ДВА Бук*решта..
На кој Бук*решт ТИ мислиш..кога пишуваш?
|
Ај да бидам попрецизен (можеби така ќе ме разбереш), Македонија како независна држава од 1991 год. и не го спомнувам Бук*решт од 1913 кога не постоевме како држава!
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2011 во 23:04
Македонија НИКОЈПАТ не била признаена како независна држава.....туку само (со) акронимот FYROM..кој е наше ИМЕ и наше ПРЕЗИМЕ НАСЕКАДЕ...а се тоа по заслуга на премудриот клапчо..кој НЕ ПРАША(Л) никого од тие кои го „избрале„..(наместени Избори) ..пред да (им) даде „изим„ за неговото користење (читај и во ООН) и насекаде.
А на граѓаните..„премудриот„ им „протури(л) ЛАГА дека.... тоа ќе било име САМО за 2-3 Месеца..изгледа според само нему познат..или ФИРОМЈАНСКИ КАЛЕНДАР
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 07.Февруари.2011 во 23:11
Добро бе зашто овие мудриве кои по втор пат имаат мандат од народот не ја исправија таа грешка на тој премудриот?
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 07.Февруари.2011 во 23:16
Генерал Митре напиша:
Добро бе зашто овие мудриве кои по втор пат имаат мандат од народот не ја исправија таа грешка на тој премудриот?
|
оти оној Б.Ц не им дава да работат..ги кочи бе...нели знаеш
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2011 во 23:29
Генерал Митре напиша:
Добро бе зашто овие мудриве кои по втор пат имаат мандат од народот не ја исправија таа грешка на тој премудриот? |
Ќе ти цитирам само...една стара Македонска мудрост која вели:
ОНА ШТО ЕДНА БУДАЛА МОЖЕ ДА РАСИПЕ...СТО УМНИ НЕ МОЖАТ ДА (го) ПОПРАВАТ...
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 00:17
значи нема чаре? па што се кандидирале тогаш овие мудриве?
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 01:51
Зошто не лажат политичарите?
Zatoa shto se moralni bankroti.
Politicharot e edinstvena javna funkcija vo opshtestvoto na koja i e dozvoleno da vetuva bez da ispolnuva i da mami bez da odgovara.
I se razbira, da bide platena za seto toa.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 09:03
Мене повеќе ме интересира, зошто им веруваме...и после толку време
Како тоа да постојат млади и интелигентни, кои се заведени од проѕирни лаги, од празни и небулозни изјави и муабети?
-------------
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 09:54
,,,ne e problemot shto nekoj laze...sekoj ponekogash izlazuva,... namerno i toa,
...problemot e vo izlazanite,...zatoa shto kontinuirano go trpat toa,
...i, shto e i najstrashno ,.... se od edni te isti !
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 11:42
Оти не ги казнуваме за лажењето
------------- Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 11:54
...ovie lugje,..petsto i kusur godini se naviknati samo da bidat kaznuvani,
...i teshko deka neshto ke se promeni okolu toa,...vo dogledno vreme!
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 13:37
Тие се лажат меѓу себе а не па нас.Јадна ли оваа земја кога во највисокиот законодавен дом се случуваат вакви работи што остана понатака?! Пак ли некој службеник со 200 евра плата ќе излезе крив Ова се им е на жими мајка а
http://www.time.mk/read/ee361d2f94/9268c4d807/index.html - Денковски: Бучковски ми ги подметна налозите
Генералниот Секретар на Собранието Жарко Денковски на брифинг соопшти
дека патните налози за патувањето на Бучковски му биле подметнати **** Пратеничката Лилјана Поповска според него, добила налог
за патувањето во Латвија а не во Израел. Денковски вели дека не знае
како поканата за патувањето во Ерусалим стигнало до пратеникот Павле
Трајанов зашто Комисиите немаат надлежност за потпис на патни налози. ******
-------------
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 14:23
....chudo...navistina chudo ,
...kako voopshto opstanala zemjava i ovie dvaeset godini !!
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 14:33
brza напиша:
....chudo...navistina chudo ,
...kako voopshto opstanala zemjava i ovie dvaeset godini !!
|
Земјата си е „изградена„... како дом за секого..а е проектирана и направена од збунетите комунистички остатоци во земјата кои..наместо да бидат (сите) „закачени„ на гранките од дрвјата во Паркот Жена Борец..тие си се кладоа како кумови..на чело на „трпезата„..во не така дамното минато..во 1990 година..
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 18:21
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 08.Февруари.2011 во 19:10
Е па Бучко сигурно нема да наебе... инаку темава и интересна... и е тесно поврзана со изместените вредности кај нас...
а бе вчера го слу[ам еден професор на факултет... додуша појма нема кој бе[е и каде и за што е професор... вика- недозволиво било во една држава... политичарите да билe повлијателни од професорите...
ма што рече бре...??? а што е функцијата на еден професор... да биде влијателен...??? а јас пак мислев дека треба да создаваат стручни кадри... да издаваат научни трудови... или во краен случај, нели, да бидат дел од науката... ама да имаат влијание...??? ма нешто изгледа овде некој ги измешал лончињата... тој или јас... off topic...? јеби га...
a има ли нештo кај нас што не е off topic...
|
Постирано од: aLkINOr
Датум на внесување: 09.Февруари.2011 во 10:31
od site politicari koji vladale somakedonja samo grujevski e posten i ne gi laze narodite vo makeednija
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 09.Февруари.2011 во 14:59
aLkINOr напиша:
od site politicari koji vladale somakedonja samo grujevski e posten i ne gi laze narodite vo makeednija |
Тој не ги лаже народите, ТОЈ ГО ЛАЖЕ НАРОДОТ...И ТОА СЕКОЈДНЕВНО...
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Февруари.2011 во 02:51
novace напиша:
ПОЧНИ (си) од ПОЧЕТОКОТ...т.е. од 1990 година..па стасај си до ден денешен..најубо е таке |
Арно си вика Новаче, а па ние му се лутиме. Овој Бук*решт е само реприза или deja vu од поблиското минато: http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/661349/ - До нив ли е, до нас ли е ?!?
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 17.Февруари.2011 во 20:42
А зошто па да не не лажат Интересна информација за нашите политичари-во се се единствени. ******
http://www.time.mk/read/NONE/4c0f6491ee/index.html - Консензус пред заканата од удар по џепот Компаративна анализа не биле во можност да направат, затоа што не постои
држава во која пратениците бојкотираат на ваков начин. Се случува
опозицијата да ја напушти салата пред гласање за одредена точка, но не и
да бидат надвор од Парламентот по неколку месеци. Кај нас тоа е редовна
пракса. Сите биле надвор од пратеничките клупи барем по еднаш, а некои и
по два пати. Но, тоа досега не се одразило и врз нивниот домашен буџет,
затоа што си примаат редовно плати, кои се движат од 62 до 71 илјада
денари.
-------------
|
Датум на внесување: 07.Мај.2011 во 08:19
novace напиша:
Земјата си е „изградена„... како дом за секого..а е проектирана и направена од збунетите комунистички остатоци во земјата кои..наместо да бидат (сите) „закачени„ на гранките од дрвјата во Паркот Жена Борец..тие си се кладоа како кумови..на чело на „трпезата„..во не така дамното минато..во 1990 година..
| Многу сакам да го читам “човечево од истокот“ Од петни сили се труди да ја исчисти земјава Многу сакам да го прочитам коментаров на веста за овие “младинци“ Важи ли за нив гореспомнатото????? http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=9ED0D305E4757A4C8DDBC62AACCFC687 - Ѕинго и Стојменов повторно на листа на ВМРО-ДПМНЕ Љубисав Иванов Ѕинго (75) ќе биде највозрасниот пратеник во парламентот и
ако остане во текот на целиот нареден четиригодишен мандат кога ќе го
напушти законодавниот дом ќе има 79 години. Во изминатите четири години
тој членуваше во комисиите за уставни прашања, финансирање и буџет,
економски прашања и здравство, и во парламентарните комисии за соработка
со парламентите на Русија, Албанија, Бугарија и Србија.
Лидерот
на ВМРО-Македонска партија Борис Стојменов (71) е некогашен
потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ и министер за финансии во Владата што ја
предводеше екслидерот на десницата Љупчо Георгиевски. Стојменов во
изминатиот состав на парламентот членуваше во комисии што покриваа
економски области како комисија за финансирање и буџет, за економски
прашања, земјоделство и шумарство, транспорт и врски, во парламентарните
комисии за соработка со Албанија, Бугарија и Србија. ПС...да нема забуни, лугето се во власта заради нивната инвентивност, младешкиот полет и елан, придонесот за земјата...нели....отиииии Иванов и Стојменов во неколку наврати негираат дека се формални
сопственици на телевизиите Сител и Канал 5, кои се со провладина
ориентација, и велат дека овој бизнис им го имаат препуштено на нивните
синови Горан Иванов и Емил Стојменов. ППС...Нешто што ми мати ум, зошто лугето донеле закони за пензионирање на 64 години. Се прашувам-ако некој не можи да е работноспособен на 65 години-како ли е способен на 71...72...и кусур да работи во парламент
-------------
|
Постирано од: hariing
Датум на внесување: 07.Мај.2011 во 10:14
izgleda idoli im se: gadafi,mubarak,pinoce.......
|
Постирано од: robert 22
Датум на внесување: 07.Мај.2011 во 23:12
hariing напиша:
| не се сеќавам нити имам слушнато некој диктатор со толку голема желба да прифати предвремени избори, па дури и 2 месеци да ја моли опозицијата да испаднат на избори.
|
Датум на внесување: 08.Мај.2011 во 00:10
Тема: Зошто не лажат политичарите?
...a, zoshto ima,seushte, nepismeni( mladi) vo zemjava?
...vaka kako shto e prashano...izleguva deka tie ...ne lazat!
...a ne,...né lazat!
|
Датум на внесување: 08.Мај.2011 во 00:21
robert 22 напиша:
hariing напиша:
| не се сеќавам нити имам слушнато некој диктатор со толку голема желба да прифати предвремени избори, па дури и 2 месеци да ја моли опозицијата да испаднат на избори. |
ццц..ова ти се вика кој си ја има мувата-сам си ја ишка Зборуваме за “младите кандидати за пратеници“ кои случајно имаат по 70тина години, а не за изборите. Друже Тито беше доживотно избран, сега по неговиот пример пак одиме а???? Значи ќе имаме и доживотни пратеници а????
-------------
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 08.Мај.2011 во 00:51
robert 22 напиша:
hariing напиша:
| не се сеќавам нити имам слушнато некој диктатор со толку голема желба да прифати предвремени избори, па дури и 2 месеци да ја моли опозицијата да испаднат на избори. | и после се чудите зашто лажеле политичарите па нормално, за да има луѓе ѓто ќе дискутираат за диктатори и солидарна и дарежлива влада... додека политичарите си прават буквално се што им е по кеиф
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 08.Мај.2011 во 16:27
Ма не е до нив(мое мислење)
На http://www.youtube.com/watch?v=NsWgon5hvo4&feature=related - клипов одма ќе се јават милион неспособни подлизурковци кои единствен начин за да дојдат до некакви примања(како безрбетници) гледаат во партијата,и ова најверојатно ќе биде потврда за патриотизамот и нашата дипломатија и бла бла бла,за да секој втор збор биде а комуњарите(бљак) толку ни прадедоми не ги колнеше иако му беше депортирано семејството а тој самиот мораше да избега за да не биде убиен од нив.
Или пак http://www.youtube.com/watch?v=0f2V7s6DGSc - овие ,би имале ли лице некад да се појават да не се оние истите ко горе наведените само со друга боја на дипломата за подлизување.
Не не лажат само за жал преку туѓи лешови самите не можеме да газиме (заради кукавичлакот)па ко најголеми богомолци лесно ги преоѓаме сите кои овие ќе ги згазат.
|
|