|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 4445464748 67> |
Автор | |
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Срца од стиропор
…А сакавме да им кажеме оти нема љубов меѓу гениталиите… оти има денови од пролетта, што ни ластовичките не ги знаат… оти има згазени цветови што и покрај сè, пуштаат семе за догодина. Ни довикуваа прекари што ги протолкувавме како називи на неоткриени ѕвезди. И подобро ни прилегаа на ликовите, отколку имињата што ни ги дале нашите родители. Ние во нивниот свет постоиме како коцки мраз, излишно поставени на тацната од топла шолја чај во декември. Со тенкиот скалпел на гневот, ни ги режат срцата, оти мислат дека и нашите се како нивните. Трошки од стиропор наместо крв… Совршено На дождовните капки им недостига твојот лик. Неочекувано фатени во блуд со шминката, ја признаваат сета вина, посакувајќи небо да им се твоите очи. Се сеќавам колку сакав да имам мокра улица со тебе и еден распукан ѕид од куќа со прекрасна фасада. Сакав крцкав трем и градина со свенато цвеќе, за да не биде совршено… Со тебе сакав залудност како цртање снег, и очигледна лага како утеха пред смрт. Сакав ветрот да ми љубомори што имам прсти за твојата коса и да ме повикаш дома на последниот чекор пред врвот на светот, оти ти недостигам, како што твојот лик им недостига на дождовните капки. И јас би се вратил, на нашата мокра улица, во нашата куќа со совршена фасада и еден распукан ѕид. Би те гушнал на нашиот крцкав трем и би ти нашол… Да, би ти го нашол совршениот цвет од нашата градина со свенато цвеќе… -Quentin. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nacrtaj slikovnicu života…
Ja ću ti posuditi boje. Pa oboji život tako da bude pun šarenih pustolovina, oboji pogled na svijet tako da u svemu vidiš nešto posebno, oboji dan duginim bojama u trenutke za pamćenje, a ljubav spektrom osjećaja za koje vrijedi živjeti. Oboji sebe i sve oko sebe blještavilom osmijeha, misli oboji toplim, čistim bojama sreće, vrijeme bojama vedrog neba koje razvedrava teške odluke, oboji sebe iznutra i izvana, da zračiš i sjajiš dok hodaš kroz život. Puno je boja. Usudi se biti umjetnik… Ne bi sakala da se "izgubam" vo prevodot Изменето од bluebell - 22.Декември.2010 во 13:22 |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
majstorce62
БОИТЕ НА МУЗИКАТА ОД СРЦЕТО Кога имам што да кажам јас, тогаш, силно молчам и помеѓу секој интервал на две крварења пуштам тивка музика од срцето за да ја обојам празнината со тебе. |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Горите Македонски шумно пеат,
нови песни, нови весници! Македонија слободна, слободнo живее! |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога си тука
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I got ice in my veins, blood in my eyes
Hate in my heart, love in my mind I seen nights full of pain, days of the same You keep the sunshine, save me the rain I search but never find, hurt but never cry |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зА НЕВОЗМОЖНИТЕ ЛИЦА Секој ден одново посакувам да те запознам, Знам, ќе речеш дека глумам Бог, дека предизвикувам, Секој ден одново посакувам да те заборавам, |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
солзите ја красат насмевката
а сепак, не се тоа солзи тоа е обичен дожд а ти си сеуште толку вистинита вистинска, висинска, витка, ви………… . упс, ми се затворил речникот |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Недоречен
Нешто силно ме влече кон тебе |
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
одлучив да сведочам сам против себе
со молчење како сериски самоубиец кој се плашел од висини а живеел секој ден како што би живеел утре а не можел одлучив да се предадам на сите што одавна ме имаат затворено во зандана без ѕидови без прозорци и решетки само една врата, која стои потпрена на старата исушена вишна одлучив тоа да го направам не поради тебе ниту себе, а уште помалку подари другите. Да, ќе го направам поради никој. |
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=vKM7OiQdwfs&feature=related
Despair and Deception, Love's ugly little twins Came a-knocking on my door, I let them in Darling, you're the punishment for all of my former sins |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
ARTE
Сениор Регистриран: 07.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anabel LI - Edgar Allan Po U carstvu na žalu sinjega mora - pre mnogo leta to bi - življaše jednom devojka lepa po imenu Anabel Li - i samo joj jedno beše na umu: da se volimo mi. U carstvu na žalu sinjega mora deca smo bili mi, al volesmo se više no iko ja i Anabel Li - ljubavlju s koje su patili žudno nebeski andjeli svi. I zato, u carstvu na morskome žalu, pradavno ovo se zbi poduhnu vetar nocu sa neba, sledi mi Anabel Li; i dodjoše od mene da je odnesu njezini rodjaci svi, u grob na morskome je spustiše žalu da vecni sanak sni. Andjele zavist je morila što su tek upola srecni ko mi: da! zato samo ( kao što znaju u onome carstvu svi) duhnu vetar sa neba i sledi i ubi mi Anabel Li. Al' mi nadjacasmo ljubavlju one što stariji behu no mi - što mudriji behu no mi - i slabi su andjeli sve vasione i slabi su podvodni duhovi zli da ikad mi razdvoje dušu od duše prelepe Anabel Li Jer vecite snove, dok Mesec sjaj toci, snivam o Anabel Li; kad zvezde zaplove, svud vidjam ja oci prelepe Anabel Li; po svu noc ja tako uz dragu pocivam, uz nevestu svoju, uz život svoj snivam, u grobu na žalu, tu ležimo mi, a more buci i vri. Serenada - Federiko Garsija Lorka Na recnoj obali noć je dosla da se kupa, a na Lolinim grudima grane umiru od ljubavi grane umiru od ljubavi noć,naga,peva na martovskim mostovima. Lolita kupa svoje telo u slanoj vodi i smilju grane umiru od ljubavi Noć od anisna i srebrna blista nad krovovima, od sreba ,potoka i ogledala i anisa tvojih belih misica. grane umiru od ljubavi Čekaj me - Konstantin Simonov Čekaj me i ja ću sigurno doći, Samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj i kada vrućine zapeku, I kada mećava briše, Čekaj i kada druge niko ne bude čekao više. Čekaj i kada pisma prestanu stizati iz daleka, Čekaj me i kada čekanje dojadi svakome koji čeka. Čekaj me i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kada ti kažu da je vrijeme da zaboraviš I da te nade lažu. Nek povjeruju i sin i mati da više ne postojim, Neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, I gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj!I nemoj sjesti s njima, I nemoj piti ništa. Čekaj me,i ja ću sigurno doći Sve smrti me ubiti neće. Nek rekne ko me čekao nije: taj je imao sreće! Ko čekati ne zna, Taj neće shvatiti niti će znati drugi Da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znaćemo kako preživjeh vatru kletu- Naprosto ti si čekati znala kao niko na svetu. Изменето од ARTE - 31.Јануари.2011 во 01:36 |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме праша кој сум
Зарем го заборави одговорот Ти кажав тивко Прашаја темнината Таа ме познава подобро Со ѕвездите седум ќе го напише името мое Месечината ќе ги изговори Не ја погледна кога затрепери Ме праша зошто солзата ми потече Зарем го заборави одговорот Ти кажав тивко Земјата е сува и пеплосана Дождовите избегаа некаде далеку Морам, да и подарам малку солзи Ме праша Зошто заминувам Зарем не се сеќаваш Ти кажав тивко Јас сум дете на ноќта Евеја зората галопира на светлината Ќе биде брза Морам да одам простими Но утре кога мракот ќе те прегрни Ти повели повторно Простими што брзам |
|
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Христо Ботев
Изменето од DragancoLeskoec - 13.Февруари.2011 во 17:31 |
|
Внеси реплика | страница <1 4445464748 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |