|
Работа во Ирак и Авганистан |
Внеси реплика | страница <1 122123124125126 135> |
Автор | ||
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве сега баш во овој момент го проверив мојот маил каде госпогата ми испратила повратен маил каде пишува дека бонусот е за цела година и изнесува 2400долари/12месеци=200долари или 9600денари по денешен к*рс.Е па самите рамислете дали се исплака да се оди за оваа сума на пари како бонус!!!!!!.А господинот група Црнко како што кажува дека таму патиштата се постелени со грст долари добро нека е така.Но дали се запрашал/е дали е таа сума која ја посакувале кога ги потпишувале договорите или дај што ке дадеш.Сие ние знаеме кои професии се најплатени во Афганистан.Со пушката на рамо и во планините!!!!!!Само тие кои се таму знаат како се печалат тие пари.Но како и во секое демократско општество секој има право на свое мислење,нели?Не сакам да разубедам никого но едно е јасно,никој веке не дава пари така лесно!!!Поздрав
|
||
Crnko
Група Излуфтиран, Ептен... Регистриран: 23.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Заеби господин... јас сум сега Mister D, или Boss,кој како ме вика:) и не знам кој ми го стаил:) тоа ГРУПА... Сакам за себе да мислам како за Црнко, Излуфтиран, ептен ... Инаку FYI, и мене ме заебаа на интервјуто... ми понудија една сума и ме збунија:):):), ама прифатив...хехехе... е после, кога потпишував документи видов дека сумата е дупло поголема + бонуси... така што , ќе речам, ДА, поплочено е со злато(долари)... И не е точно дека треба да си "у планине" па да земаш многу пари... позициите се отворени, битно е што сакаш од себе, и КОЛКУ ТОА ГО САКАШ... А гледам бре многу негатива во вас... ај види сега, по сите форуми, и хрватскиот и оној слободни, дали ќе најдеш еден мој пост кај шо сум негативен... Секаде никот ми е ЦРНКО... а бркав работа една година... се зареков дека ќе добијам шо сакам, па Дајнкорп ги одбив двапати, вториот пат им вратив картата и визата(ама ми ги оставија за спомен)... Затоа...П О З И Т И В А.... Инаку, јок Авганистан... Само Македонистан... со "нашите" на власт... Поздрав од Paradise City... "istocno od sunca" Изменето од Crnko - 03.Февруари.2011 во 21:38 |
||
… Success is like Sick Sex… It’s kinky, and You’ll Love It …
|
||
darski
Нов член Регистриран: 23.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
drugari a sigurno li FLUOR ke dojde vo Mart mesec ?? fala odnapred :)
|
||
tirko
Нов член Регистриран: 08.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво дечки, јас пред една недела бев во А.палас и направив краток муабет со Reggie-регрутерот, барав позиција за IT Customer Support Analyst бидејќи таа ја има во сите огласи на DynCorp по нашиве весници. Ми рече дека нуди позиции само од оние што се ставени кај него пред врата, таму ја немаше.. Ми рече дека ако има слична позиција дека ќе ми јави и ми зема CV, ама не беше нешто заинтересиран..
Читам по нашиве форуми, а и по хрватските и босанските дека тешко се оди како ИТ во авганистан, а во истовреме сум слушнал дека доста наши луѓе отишле како ИТ. Аплицирав и online во DynCorp, а инаку знам одлично англиски, имам завршено ИТ факултет, 4 години раб.искуство, имам и понекој сертификат. Па не знам дали сега само да чекам или може нешто да се направи, да одам пак да му досаѓам на Reggie, да барам од некој препораки и слично? |
||
rrrealen
Нов член Регистриран: 19.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ne si greska kade mozam da zema 9600 za 200 usd da donesam 20.000
|
||
butterfly8
Група Регистриран: 21.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....
Изменето од butterfly8 - 31.Октомври.2011 во 15:04 |
||
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хмммммммммм,интересна информсција пријателе.Навистина зошто скоро секој ден девојката која работи како ХР во Супреме ми прака маил со содржина,во стилот до каде се работите,ке доагате ли наскоро,документите ви се подготвени и сл.На форумот најдов една девојка која е задоволна од сместувањето во Супреме,така да сега твоите информации малку ме збунија.Но како и да е ке се обидам сега во Дајнакорп да си најдам работа по мојата струка и нормално добро платена бидејки не би сакал да ризикувам да го изгубам ова што го имам во моментот.Знам дека самиот си давам лажна надеж дека ке ме вработат како електричар во некоја од базите,знаејки дека нашите за жал работат работи кои не се од нивната струка и дека многу тешко се добива стручна работа како електричар,ИТ и сл.позиции.За крај ако не е тајна на колкава сума потпиша договор зошто мене ми понудија пред нова година 16300усд/годишно.Поздрав
|
||
Crnko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ah, Butterfly... OK, Neka e taka kako so vikas. No nemoj da generaliziras. Po moe iskustvo, rabotite se BAS OBRATNO POSTAVENI... Imam i slika od VASITE satori DynCorp postaveno, pa moze da se vidi kolku e "ubavo" smestuvanjeto. No,veruvam deka ne e sekade taka, a i ti ne treba da generaliziras, ne e sekade taka... Изменето од Crnko - 12.Февруари.2011 во 00:04 |
||
|
||
butterfly8
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.....
Изменето од butterfly8 - 31.Октомври.2011 во 15:03 |
||
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пријателе ме интересира твоето лично мислење за супреме зошто вчера копав по форумот од почетокот и наидов на коментар од една девојка која е отидена баш преку супреме каде пишува дека е задоволна и дека сместувањето било ок,храната била супер и дека во шаторите на дајнакорп не било баш нај,нај.....Претпоставувам дека нема да ти претставува никаков проблем да ако може и со фотографии да ја представиш разликата мегу дајнакорп и супреме зошто лугето на форумот си ги толкуваат работите на свој начин.Како и да е никој не очекува да е сместен во Хилтон или Плаза,но сепак да е пристојно,нели.Поздрав
|
||
Crnko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa sto se ebat kaj koj ce stigne, uste ne vidov nitu eden... Ako se taka kako so se smesteni, gleame koj gi smestuva... A PASOSITE... Pa dali ti Butterfly znaes kolkav prekrsok e da se odzeme pasos na rabotnik, u americka baza.. Znaes li...?... Sevo ova me naveduva da ne ti veruvam na nisto sto dosega kaza... |
||
|
||
Sospa
Група Регистриран: 15.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EEEEEEEE Crnko moj crnko :))))))))) |
||
butterfly8
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
......
Изменето од butterfly8 - 31.Октомври.2011 во 15:01 |
||
Crnko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sospa... ti ne se smej, z's ce jades ladni jajca i ladno kafe...:):):)
Buttrefly... OK.. taka e.. Bas preeska im bev u sator, da im instaliram nesto na dvajca od niv sto zemaa laptop... I bas ubav televizor i DVD imaa vnatre... E, da,cetiri-petorica od niv lom se napravija... Jadejki pukanki... Ako ne mi veruvas, da ti slikam,a? A Master...Pa master se povlece nemozejki valjda da gleda kako site nie znaeme se.. ete, da ne e samo poradi tebe... Изменето од Crnko - 13.Февруари.2011 во 07:57 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 122123124125126 135> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |