|
Работа во Ирак и Авганистан |
Внеси реплика | страница <1 121122123124125 135> |
Автор | |
Lozanaiki
Нов член Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Citat prezemen od drug forum mislam deka e prekrasna vest.... Dali na nekoj od Makedonija mu e poznato ova?
CITAT: 100% informacije iz prve ruke!!!!!! Vec sad se prelazi na EVROPSKE PLATE znaci ja sam upravo presao na evropsku platu bila mi je 17800$ sad je $40k Sutra idem da potpisem novi ugovor a dosad sam bio na cekanju za kartu,zvali su me da budem spreman izmedju 20.01-30.01 i onda je doslo do promjene u zadnjih 5 dana,meni licno je drago. E sad sta je problem objesnio mi je regruter: jer se ovo sve mjenjalo u DYNCORP-u i zato su neki izgubili pozicije i moraju sad da cekaju ali ja mislim da je bolje jer su sad troduplo vece plate i svi ce te otici samo malo strpljenja. DON'T WORRY BE HAPPY ZATVOREN CITAT. |
|
ztrengo
Нов член Регистриран: 04.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo ponedelnikot bev vo palas,znaci regruterite bea tamu,a dali se sega uste tuka vo skopje-neznam,ama vredi da se obides,ili pak nekoj sto denovive bil-neka pise
|
|
Vlatko 24
Нов член Регистриран: 08.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali se Fluor tuka i ako se do koga ke bidat?Dokolku znaaete ve molam odgovorete.Pozdrav
|
|
Lozanaiki
Нов член Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fluor ne se tuka doagaat vo mart
|
|
g.dragan
Нов член Регистриран: 30.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozeli nekade vo makedonija da se dobie DOD SERTIFIKAT
|
|
Anarhist
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Локација: Vinica Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku sto znam jas toa se bezbednosni sertifikati od USA. Vo Makedonija gi imaat samo onie koi sorabotuvaat so USA Ambasada i nasite vojnici koi bile vo Irak i Avganistan. Kaj nas se izdavaat vo nekoja institucija ama ne me fakaj za zbor koja bese... ne sum siguren.
Pozdrav |
|
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo na site.go pratam forumot dolgo vreme citajki gi komentarite na site koi se veke vo afganistan ili sto se veli so edna noga na avion za afganistan:))))))mi e potrebna edna informacija.denes dobiv telefonski povik od kompanijata supreme od UAE koja e subkontraktor na dyncorp vo afganistan.za pozicija electrical supervisor mi ponudija mesecna plata od 1200usd i bonus od 2400usd/godisno po zavrsetokot na kalendarskata godina.me interesira vase mislenje za pozicijata i uslovite bidejki momentalno sum vraboten vo firma koja ima idnina i prosperitet a ne mi se napusta bidejki zarabotuvam solidno za makdeonski standardi(da ne ispadne deka se falam samo zarabotuvam 28500denari+bonus od dobro zavrsena rabota).nekako parite mi se malku za vo podracje kade lesno moze da zavrsite vo limen sandak.sekoj sovet e dobredojden.pozdrav
|
|
nevena999
Нов член Регистриран: 24.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Anarhist
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Локација: Vinica Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e tolku strasno kako sto go pravat no platata e definitivno premala. Slusame razni prikazni deka ke se kacela za duplo i troduplo ama nisto od toa kako sto gledam. Mislam deka toa e zatoa sto odis preku posrednicka firma koja sigurno zema pogolem del od kolacot. Istata pozicija spored moi soznanija vo FLUOR e platena barem 4000 $. Poisplatlivo e da najdes posrednik i da mu dades edna plata otkolku tuka da ides za 1200. Plus proveri sto i kako plakaat, bidejki ne e isto vo site firmi. Obicno na sekoi 3 meseca imas 15 dena odmor. Nekade e platen eden, nekade site a nekade samo kartite. Rasprasaj se ubavo i razmisli, Jas za tie pari nepomisluvam ni do A Pallace da odam bidejki sum vo slicna pozicija kako tebe. Jas sum resen da odam samo so 50 000$ godisni primanja. Pozdrav |
|
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бројот од кој ми звонеа е 97143508733.тоа е факс бидејки истиот број госпогата која е за човечки ресурси ми го прати по маил за да најверојатно пракам документи по факс ако се сложам со условите кои ми ги понудија кои за жал се тотално поразителни за место како што е афганистан.сепак треба човек да има респект кон себе и кон она што го работи за да се запраша дали вреди да се изгубат 1-2 години таму за да се вратиш со сума со која не можеш да купиш еден саглам автомобил за да се покажеш пред комшиите дека си бил на гурбет во тугина сепак треба добро да се размисли бидејки и таму не капе мед и млеко.слуга си на американецот кој отишол да војува,а ти треба да му овозможиш кога ке се врати да се опушти и се одмори за да утре може пак да војува.кој имал малку контакти со американци или со американски компании добро знаат дека американците не ги фрлаат така своите долари на странци.треба да се заработат со многу пот и труд.треба малку да се преиспита секој од нас дали е таа одлука и дали треба да се ризикува толку многу за да се заработат грст долари.немам намера да ги деморализирам лугето кои се таму или се со една нога во авион но треба малку респект кон себе и кон нацијата на која и припага секој од нас.ние сме вреден и трпелив народ но да те ставаат во ист кош со филипинци и непалци(сум работел со нив нашите роми се манекени за нив)е веке под човечкото,нели.поздрав до сите
|
|
Anarhist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Platite za razlika od pred 3-4 godini se dosta padnati poradi pojavuvanjeto na "vishok" rabotna sila so zatvoranjeto na mnogu rabotni mesta vo Irak. Najsigurni sepak se Fluor koj i najdobro plakjaat i uste nekoi USA kompanii koj gi nema kaj nas. Dynercop e isto taka dosta sigurna no platite se kako sto kazav 2-3 pati pomali od Fluor.
Изменето од Anarhist - 03.Февруари.2011 во 00:15 |
|
nevena999
Нов член Регистриран: 24.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Crnko
Група Излуфтиран, Ептен... Регистриран: 23.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uh, pa so ste vie bre demoralizirani... uuuuu.. a dali vie bi zele zena/maz na nevideno.. pa i bogata svadba da napraite, so avio bileti i hoteli... Tuka dojdete, pa ako vredite... Pari kolku sakas... a vaka.. pa ce si sedite doma... Pozitiva, decki, pozitiva...:)
|
|
… Success is like Sick Sex… It’s kinky, and You’ll Love It …
|
|
dembeliot84
Нов член Регистриран: 03.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво на сите Ве читам доста време и веќе подолго време се обидувам да заминам во Авганистан заедно со брат ми.Ве молам ако има некој кој може да посреди да се замине побрзо и сигурно да ме исконтактира на danco_k@live.com
Работата ми е итна и ве молам за помош Фала на СИТЕ! |
|
Внеси реплика | страница <1 121122123124125 135> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |