IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Поддршка за А1 Телевизија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поддршка за А1 Телевизија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 84>
Автор
Порака
stigma04 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2010
Статус: Офлајн
Поени: 2661
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 21:47
Pa muka mie od a1 stvarno i mene mi ja imat blokirano smetkata od firmata pa sto nisto samo dobro a1 e medium niv nesmeat da mu ja blokirat smetkata tie treba kriminal da prat da ne plakat danoci a nie pomalite firmi mora da sme kazneti so plakanje danoci kazni a a1 nemora nisto da plakat daj neka prestanat so tie napadni raboti kako so upadot na niv ne mu odi kako medium mu paga rejtingot sami si prat neka platat danok i neka si rabotat koj gi giba ne vakvi cirkuzi.... smesni se
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 21:51
Originally posted by stigma04 stigma04 напиша:

Pa muka mie od a1 stvarno i mene mi ja imat blokirano smetkata od firmata pa sto nisto samo dobro a1 e medium niv nesmeat da mu ja blokirat smetkata tie treba kriminal da prat da ne plakat danoci a nie pomalite firmi mora da sme kazneti so plakanje danoci kazni a a1 nemora nisto da plakat daj neka prestanat so tie napadni raboti kako so upadot na niv ne mu odi kako medium mu paga rejtingot sami si prat neka platat danok i neka si rabotat koj gi giba ne vakvi cirkuzi.... smesni se
да, на ист начин јас се бунам кога сакаат да легализираат дивоградби...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 21:59

Драмолетката и замајувањето на народот од страна на А1 телевизија продолжува.

Пред два месеци лажеа дека имало упад во А1, а сите видовме дека штитат организиран криминал од страна на Велија Рамковски.

Сега лажат дека владата наводно сака да ја затвори А1, што не воопшто е точно. Сметката им е замрзната, исто како и на други фирми, за да се утврди од каде се парите на таа сметка (4.5 милиони).

Да не е тажно, ќе биде повеќе од смешно, а навидната петиција за подршка пак е трагикомична. Буквално гледаме како вработените на А1 повторно се обидуваат да ја изманипулираат јавноста бидејќи самите се затвараат, а глумат дека некој друг ги затвора.

Да се потсетиме, покрај милиони евра затаен данок од страна на Велија Рамковски, засега знаеме за крминал во вредност од 18 милиони евра.   

Сигурно криминалот е многу поголем, ќе се сетите и на украдените 500 тетратки со информации од просторијата која што беше запечатена од инспекторите.

Изменето од Persej7 - 28.Јануари.2011 во 23:24
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 22:05
од една страна претеруваат А1 како некој да ги силува, а од друга страна ги имаме борциве против криминалот... мизерии
фатете се за вистинска работа бе, кретени ниедни
стварно не треба во Македонија да доаѓа циркус, си имаме тука губитник
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 22:14
Ако А1 манипулира, ме чуди хистеричното однесување на Канал 5, Сител, МТВ и нивното однесување, посебно политичките емисии со покани на стручњаци кој од петни жили го објаснуваат криминалот кој го сторил Велија Рамковски. Тоа како ке се нарече, изнесена вистина? манипулација?

Ги разбирам горенаведените владини “информатори на вистината“, конк*ренцијата е премногу јака, и ја користат можноста да ја “закопаат“ конк*ренцијата. За жал, да е така добро би било, но тука сепак се работи за нешто многу повеќе од конк*ренција, се работи за спротивно мислење кое некој не може да го поднесе!
Велија и да го затворат, ако е докажжан криминалот нека му додадат уште десет години и од мене, ама овој терк нека важи и кога ке заминат сите оние кој ја ограбија државата во последните 20 години. И за оние кој тек ке ја доживеат истата судбина, само да не се кријат под плаштот на политичка освета.

Јас лично сум за закон кој би бил НАЈСТРОГ за секој оној кој се осмелил да чепне во трудот на народот. Секој кој ке го направи тоа да му се одземе се што поседува и да се остави на милост и немилост. Нека почуствува на свој грб социјална помош од 1000 денари.

Ја подржувам А1 како телевизија, но никако не подржувам криминал ако го има а за тоа се надлежни судските органи.

Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 22:52

Јас како и секогаш тргнувам од фактичкјата состојба.

Дали А1 -- а преку неа и опозицијата -- лаже дека владата ја затвара телевизијата?   Да, лаже. Самите се затвараат, а набедуваат дека друг некој ги затвора. Значи драмолетка втор дел.

Zabegan: Надлежните најдоа милиони евра затаен данок, украдени пари во вредност од 18 милиони (засега толку, а сигурно се повеќе), милиони други на кои не им се знае потеклото, украдена документиација? Тоа е криминал, не може подруго да се нарече, и надлежните мора да однесуваат ако што налага законот. Затоа олабави не малку од квази иронија.

Buggyman: Дегутантно е да ми кажуваш за конк*ренција и хистерично однесување кога новинарите на А1 исцело, без срам и перде, се ставаат на една страна.   Па што беше манипулацијата со јавноста пред два месеци за наводниот упад??   Кој ќе им верува сега сем опозициските партиски послушници?

Станаа партиска телевизја на СДСМ, срамота е ова, не ни се трудат да одглумат објективност.

Изменето од Persej7 - 28.Јануари.2011 во 22:55
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 22:57
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Јас како и секогаш тргнувам од фактичкјата состојба.

Дали А1 -- а преку неа и опозицијата -- лаже дека владата ја затвара телевизијата?   Да, лаже. Самите се затвараат, а набедуваат дека друг некој ги затвора. Значи драмолетка втор дел.

Zabegan: Надлежните најдоа милиони евра затаен данок, украдени пари во вредност од 18 милиони (засега толку, а сигурно се повеќе), милиони други на кои не им се знае потеклото, украдена документиација? Тоа е криминал, не може подруго да се нарече, и надлежните мора да однесуваат ако што налага законот. Затоа олабави не малку од квази иронија.

Bogieman: Дегутантно е да ми кажуваш за конк*ренција и хистерично однесување кога новинарите на А1 исцело, без срам и перде, се ставаат на една страна.   Па што беше манипулацијата со јавноста пред два месеци за наводниот упад??   Кој ќе им верува сега сем опозициските партиски послушници?

Станаа партиска телевизја на СДСМ, срамота е ова, не ни се трудат да одглумат објективност.
мислам дека постот на buggyman беше јасен и реален, не сакам да ти реплицирам во негово име па ќе му оставам на нему, доколку има нешто да каже
само ќе ти го кажам ова, прочитај си ги постовите и види ти колкав огромен скандал креваш против А1, а викаш дека тие не требало да креваат скандали, тоа всушност беше муабетот, а не СДСМ или ВМРО, сам си се фаќаш во мрежа...
Кон врв
Генерал Митре Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Регистриран: 19.Ноември.2009
Поени: 646
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:01
Криминал е САМО кога суд и судија ке изречат ПРАВОСИЛНА ПРЕСУДА  за тоа а твоево е само обично трачарење, нагаѓање и клеветење.

Изменето од Генерал Митре - 28.Јануари.2011 во 23:04
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:22

Не е точно. Но пред да добиеш лекција од кривично право, ајде те молам кажи ми кои се елементите на кривично дело?

Инаку основано сомнение за организиран криминал постои, како и доказен материјал за сторено кривино дело.

Додатно, крвични дејанија се и обструкцијата во спроведување на законот (што е веќе утврдено), кражба на доказен материјал (исто така утврдено) и клеветење на јавен медиум во намера да се опструира истрагата (исто така утврдено).

Изменето од Persej7 - 28.Јануари.2011 во 23:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:25
све додека на СУД не се докаже спротивното важи дека си НЕВИН. Зарем не го знаеше ова?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:27
Читај горе основано сомнение и приложен доказен материјал за сторено кривично дело.

Проблемот е додека почне судскиот процес, затоа толку крештите сега и фрлате прашина во очи, а после Господ не ве пере бидејќи доказите се огромни и го знаете исходот.

Чекам да ми кажеш за елементите на кривично дело... (прочитај ако не знаеш)...

Изменето од Persej7 - 28.Јануари.2011 во 23:29
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:28
Опс СТООООООООООООООООЈ, се затварај,прво форумот,па форумџиите и на крај секој што мисли поинаку.Ова можеби беше мал вовед во оправдувањето на лудилото на власта,зашто секој што владее спроведува сплетки и раскол за да владее.
Е сега за циркусот,од каде бе еден куп форумџии се најдоа и да кажуваат дека тој бил криминалец,овој имал толку милиони,оној да се беси ,другиот да се коли,па мајкуму како се навлекувате на глупостите од пајо паторот,па цел хаос тој го внесува за да владее.
Еднаш за секогаш ,не можете некој да обвините додека не е докажано,значи само нагаѓањата од властодршците кои ги пуштаат во јавност без крај на истрагата создава набој и паника за линч,соземете се малце прво нека докажат,а потоа кој е виновен нека го казнуваат,ама и грујо паторот да одговара за четирите стана што ги знаеме и еден куп други крими активности,и Зоран тодоровски како си земал два декари земја за вила,како во сител газда ѕинго не УСРА=ми пред ЕУ и не се спроведе цел закон по негова ургенција,уште 4 години демек да црпел и продавал вода, како во МРТВ, најДПМНЕ-овската тв работи полиција со 20 канцеларии и други фирми,(од кај знаеме дека законски работат)
Има многу работи за криминалот на власта,ама вас ви е битно А1,па затоа е притисок,кога нема рационална постапка,досега во свет три атомски ќе фрлеа,како 30 дена не се собираат докази,па уште продолжуваат бесконечно,и си завземаат се што ќе им текне,е сега некој ќе рече како зборуваш за истражна постапка,исто како што другите зборуваат дека знаат ,овој имал толку евра,оној зел онолку,а нема истрага,значи бараме законитост,ама ако може селективна.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:37
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Читај горе основано сомнение и приложен доказен материјал за сторено кривично дело.

Проблемот е додека почне судскиот процес, затоа толку крештите сега и фрлате прашина во очи, а после Господ не ве пере бидејќи доказите се огромни и го знаете исходот.

Чекам да ми кажеш за елементите на кривично дело... (прочитај ако не знаеш)...

Да ми требаа правни совети ќе се обратев на подфорумот ПРАВО. мене нема зашто господ да ме пере и не ми е јасно како БАШ на тебе ти ги покажале доказите од истрагата која е сеуште во тек. Дури ни на адвокатите на обвинетите не се покажани.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2011 во 23:38
има ехо на форумов?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,563 секунди.