IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали во Македонија има слобода на говорот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали во Македонија има слобода на говорот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 20>
Прашање: Дали во Македонија има слобода на говорот?
Одговор Гласови Статистика
19 [51,35%]
18 [48,65%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2011 во 22:57
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

абе лејки едни, зарем не разбирате, слобода на говор има, само џабе е ако никој не те слуша или ти не знаеш да се изразиш! 

Tokmu taka, sloboda na govor vo Makedonija ima. A toa e i temata neli .

Sega, dali nekoj go slusa narodot i dali ima sluh za negovite problemi, toa e druga tema.
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2011 во 23:00
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

абе лејки едни, зарем не разбирате, слобода на говор има, само џабе е ако никој не те слуша или ти не знаеш да се изразиш! 

Sega, dali nekoj go slusa narodot i dali ima sluh za negovite problemi, toa e druga tema.
не е друга тема, истата си е, за кој ... ќе ми е мене слободата ако не можам да ја применам правилно
се тоа си е поврзано
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2011 во 23:05
..pa vo toa i e sushtibnata na slobodata  tuka,
,... se mozesh da istresesh ,..ama ,...koj te ferma!!

..zatoa i nema nishto konstruktivno od mene da se chue tuka , oscven ona shto dosega se slushalo,намигнување

zatoa shto,...jas ne zboram so "zidovi''...

...ili u ''vetar''...za djabe...na gluvi...slepi...itn...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2011 во 23:19
Повеќето не се глуви и слепи...но не сакаат да чујат а некои и не смеат....има препорака нели...од Овчарот...да не се гледа една ТВ...која е најгледана кај нас...Па поединци не ја гледаат...од страв да не се чуе во штабот...тоа го имам и лично видено...да
Е тоа е тоа...и многу друго........намигнување
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2011 во 23:22

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

не е друга тема, истата си е, за кој ... ќе ми е мене слободата ако не можам да ја применам правилно
се тоа си е поврзано

Makedonija e vo teska ekonomska situacija... toa e najgolemiot problem.

Da se resat ekonomskite problemi, se kje bide poinaku .

A sto se odnesuva do slobodata na govorot, fala mu na Boga sto vo Makedonija mozeme da kazeme sto sakame bez posledici po nas.

Eve na primer, vo vremeto na SFRJ koga bil ziv Tito ako si kazal nekoj los zbor za Tito ili za KPJ , ne ti begalo Goli Otok.

Lugjeto ne smeele za toa da zboruvaat javno, ni da pisuvaat za toa...

Denes se' uste postojat drzavi vo svetot kade nema sloboda na govor i kade ne smees nisto da kazes protiv vlasta ili ureduvanjeto na drzavata, bidejki ke zavrsis vo zatvor ili ke te ubijat !

Toa za srekja, vo Makedonija go nema. Sepak, slobodata na govorot e zagarantirana i vo mediumite i na ulica.

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2011 во 23:29
...taman posla!

...ushte toa fali tuka,...iako nekoi i te kako bi sakale ( da e do niv),da ...ne fali !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 01:25
Sloboda na govor e edna rabota, a dali nechie mislenje i govor kje se prifati kako neshto merodavno e sosem druga rabota.

Toa e potpolno razlichni neshta i zatoa ne gi stavajte vo ist kosh.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 01:53

Значи кажано со два збора - непоправливи сте!!

Имавте слобода на говор колку ви душа сака, посебно овие месец - два околу Нова година: да се издувате на форумов, без опомени, без суспендирања, без ограничувања... и пак не бива.

На некои луѓе и да им се даде сета слобода на светов - пак нема да им стигне. Некои под слобода на говор подразбираат исклучиво слобода за навредување, плукање секакви гнасотии и вулгарности. Сте заборавиле како беше (барем повозрасните) пред осамостојувањето, сте го заборавиле времето без интернет, форуми, блогови, фејсбуци како слободен простор за искажување сопствени ставови... па сега и ова ви е малку!

Е па мили мои, празниците завршија. Не сакам годината да ја почнеме со опомени и суспендирања, па ве молам сериозно да сфатите дека форумов си има свои правила, кои самите на секое логирање се согласувате дека ќе ги почитувате.

Имате слобода на изразување, имате слобода на говор.
Користете ја, но не ја злоупотребувајте!
губитник

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 02:24
Za s'e treba vreme...

Na malo dete, koe nikogash ne videlo sladoled, daj mu eden kornet i gledaj shto kje se sluchi...

Kje se stori berbat igrajkji so novata slatka igrachka i na krajot... kje se izmochka od pregolema srekja.

Kje mu fati nekoe vreme dodeka se nauchi... do togash kje cika i kje se mokri.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 02:33
Не нема слобода на говор(пишување,изразување), а како вие ја мерите слободата на говор,според некој учебник од Зимбабве или според некое правило од Боливија,па на форумот се сокриваат постови,а зашто...?,според член тој и тој од законот или според кевот на некој...

Изменето од Gorazd777 - 19.Јануари.2011 во 02:33
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 02:39

Ете ти сега, по којзнае кој пат...

Горазд, нема да се објаснувам со тебе за секој сокриен пост со навреди: прочитај ги добро правилата на форумот  и почитувај ги.

Слобода на говор не значи да се логирате на форум и да навредувате членови.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 02:51
So sladoledot pozhelno e da se dava salvetka... za sekoja sluchajnost.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 08:04
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Значи кажано со два збора - непоправливи сте!!

Имавте слобода на говор колку ви душа сака, посебно овие месец - два околу Нова година: да се издувате на форумов, без опомени, без суспендирања, без ограничувања... и пак не бива.

На некои луѓе и да им се даде сета слобода на светов - пак нема да им стигне. Некои под слобода на говор подразбираат исклучиво слобода за навредување, плукање секакви гнасотии и вулгарности. Сте заборавиле како беше (барем повозрасните) пред осамостојувањето, сте го заборавиле времето без интернет, форуми, блогови, фејсбуци како слободен простор за искажување сопствени ставови... па сега и ова ви е малку!

Е па мили мои, празниците завршија. Не сакам годината да ја почнеме со опомени и суспендирања, па ве молам сериозно да сфатите дека форумов си има свои правила, кои самите на секое логирање се согласувате дека ќе ги почитувате.

Имате слобода на изразување, имате слобода на говор.
Користете ја, но не ја злоупотребувајте!
губитник

Ме насмеа она без интернет???А имало време и без телевизија...а имало време и без струја...Но тоа го немало никаде во светот...ВО ТОА ВРЕМЕ.....Инаку тогаш имало ОДМОР за секого, РАБОТА и егзистенција...па макар и организирана работа во странство...и споредбата НЕ Е ВО РЕД...некој ќе помисли дека е вистина...давртење%20со%20очи
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2011 во 15:03
Sladoledot mozhe da se zameni so zashekjerena cucla. Toa e posigurna opcija, a decata obichno i ne zabelezhuvaat razlika dokolku cuclata e nasharana so nivnite sakani boi.

Se rabira, salvetkata i tuka e neizbezna oti nekoi se ligavat i so cucli.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.