|
A1 Teлевизија најгледана? Зошто? |
Внеси реплика | страница <1 3637383940 41> |
Автор | ||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мој избор, а и мое право е,... како јас одбирам да пишувам после запирката,.... НА ФОРУМ.... во реалноста, верувај,... си пишувам многу правилно бидејќи, како што реков,.... јас пишувам на форум, место каде што луѓето имаат шанса и креативно да се изразат... сметам дека текстот изгледа подобро разделен со запирки,... на секого му е познато дека трите точки означуваат пауза мала математика и проста логика кажуваат дека со тоа сакам да ги нагласам ПАУЗИТЕ во зборувањето... јас сфаќам дека секој греши,.... но, дали е исто ако јас згрешам и ако згрешат тие кои што земаат плата... за да не грешат ?! секоја професионална телевизија си води сметка за правописот,... и да, можам да давам суд според овие ,,ситни,, грешки.... со тоа ми укажуваат дека се неписмени... иако го тврдат спротивното |
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Луѓево веќе забегава,слушам на многу телевизии...како главна грижа им е кој како збори,како пишува,дали е Скопски или литературно Македонски.Е демек се јавуваат гледачи и критикуваат,тие што се јавуваат во живо не зборувле литературно,туку Скопски...а што имаат против Скопскиот.Не гледаат тие што се дојдени од внатрешноста,они не си го забораваат дијалектот.И што е сега по нормално,ако јас сум родена во Скопје треба да зборам англиски?
|
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мене ме нервира, но не би ја акнал од земја... ...културно би ја подучил како треба на приватни часови.
|
||
na oko
Сениор koj sum jas koj sum jas Регистриран: 25.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4866 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nemojte natali da mi ja karate ima koj da ja KARA
|
||
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај смее да и се приближи некој на Натали...Во оо:оо ч. Чак Норис ја превзема А1 во свои раце...и сите ќе ги натера да се заколнат со завет за молчење
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ama i ''vremeto'' izgleda im e ''najgledano'',
preeska nikade go nemashe , a mi trebashe neshto deneshniot broj! da ne go kupuva nekoj celiot tiraz? Изменето од brza - 14.Јануари.2011 во 19:29 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме нервира водењето на програмата, општо кај сите телевизии, само кај А1 во сегашно време најмногу ме нервира еве на пример, јас сакам да си ги гледам вестите од релито Дакар на А1 кои ги има во одредено време и така, вестите кои се предвидени за во 23:30 часот, ги даваат саат време порано или подоцна, па затоа јас, за воопшто да ги фатам, треба да го гледам и глупиот идол, безвезни реклами, вести на А1 и по некој филм... Изменето од zabegan - 14.Јануари.2011 во 19:52 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве добар преглед...без реклами...и со коментари кои имаат смисла
http://www.dakar.com/index_DAKus.html |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovie ako se normalni so nivnite vesti
|
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најгледана е бидејќи даваат дури филмови меѓу рекламите.
Изменето од Tiggy Vicious - 15.Јануари.2011 во 23:58 |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ради тутунарите
|
||
VaZoLjIN
Група господ Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е точно дека А1 е најгледана тв во Македонија.Незнам од кај ги наоѓате овие информации.Можеби на Сајт метарот на А1.сом каде што дневно имаат 200 000 посети
А1 Сајт метар Инаку кај нас колку што знам Тв рејтинзите ги мери Nielsen Media Research.И според оваа агенција А1 била најгледана (така викаат,иако нигде неможеш да најдеш резултати)впрочем не не ни има на нивниот официјален сајт. Nielsen И јас мислев дека се е ОК се додека не се запрашав - Мајката како мерат гледаност?Како знаат што гледам во моментов.Побарав на нет и најдов.Еве вака мереле: Во цело скопје има 300-400 Set Meter апаратчиња кое се приклучени на ТВ и телефонската линија.Седнуваш пред Тв и чудото праќа сигнали кои на "експертите" во Ниелсен им кажува што гледаш сега.Во проценти тоа се некои 0.001 ако се рачуна по фамилија ама проблем е што денес секоја kуќа има барем 2-3 телевизора.Така да процентот паѓа на 0.0005 апарати во Скопје.На ниво на Држава процентот кај нас би бил негде 0.0001 со оглед дека прашање е дали има на друго место освен у СК.Еве да го оставиме процентот на страна.Јас се прашувам кои се тие луѓе што го имаат овој уред и кој тоа ги избрал нив да го имаат?Јас досега не сум сретнал вакво апаратче иако читам дека го има во скопје.Како и да е,многу се нерелевантни овие податоци околу Тв гледаноста.Впрочем иако е најпозната компанија во светот за мерење Тв рејтизи доста е критикувана поради начинот на кој што ги собира информациите.Еве и линк: http://en.wikipedia.org/wiki/Nielsen_ratings Criticism of ratings systems Another criticism of the measuring system itself is that it fails the most important criteria of a sample: it is not random in the statistical sense of the word. Only a small fraction of the population is selected and only those that actually accept are used as the sample size. И пред да ми залепите вмровска лепенка ќе кажам.Добро е што има некој да ја критикува власта ама гомнариве од А1 го вреѓаат Македонскиот народ.Уствари за нив сме - "Граѓаните на оваа држава" тешко им е и Македонци да не наречат. Изменето од VaZoLjIN - 20.Јануари.2011 во 02:08 |
||
Шмекерот
Нов член Регистриран: 26.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А1 е убедливо најгледана! Особено со последните дешавки шо се случуваа во и околу А1 и чика Вељо доби на уште поголема гледаност! Моментално ги имаат најгледаните серии како Кога лисјата паѓаат и Долина на Волците. Да не се лажеме, добро знаете дека секое второ домаќинство од 20.00 до 23.00 гледаат на А1. А од 23.00 часот почињаат вестите! Тннн Тнн тн тааан и ете ја мојата омилена и најубава спикерка Татјана Стојановска. Ахх како би ја шмекнал...
Нејсе. А1 води убедливо пред другите и тоа е факт. Но ако ме прашувате мене која телевизија има најголем шмек кај нас тогаш ќе ви кажам дека тоа е АЛФА тв (според мене имаат најубава програма) како и Телма (секогаш умерени и без бомбасични ексклузивитети како што има на пример кај Латас или Кај Вељо) Шмек |
||
Внеси реплика | страница <1 3637383940 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |