|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 122123124125126 138> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КОПАЈ ДЛАБОКО
Копај длабоко во душата на детето што не сака да умре, биди му и мајка и љубовница, и сестра и другарка, копај тивко, со трпеливост на мачка кога демне плен, копај во душата на детето што не сака да умре. Најди ме закопан, затрупан под урнатините на гордоста, исчисти ме од правот на вековите што идат, со бакнежи и солзи измиј ми ги очите од гревови - да прогледам, сам себе да се видам. Копај длабоко во душата на детето што не сака да умре, искастри го врежот за мислата,светлозрачната, внатре - птица имам, од сонце испилена - од грешничка отруена, во мене најди ја, во тебе оживеј ја... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НОВ ЖИВОТ
Зад мракот сонце пред сонцето мрак еден чекор само треба а колку многу сила ? |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИСТО КАКО ЉУБОВНА
Знам, ќе дојде и тој ден и ти ќе се пресликаш светла насмевка во темните ходници на иднинатата за да станеш мое единствено минато а јас ќе живеам надвор од секое ново утре потежок за една празнина од вчера и ќе ја кријам болката со туѓа болка под насмевката. Ссмеј се, најмило, смеј се, насмевките твои нека ми тежат... |
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Isto i tebe Majstorce |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трепери во мене длабоко
како стампедо протресува. Силно се крева од утроба и сака да излезе надвор. А се ми се грчи, како маченик исшибан со камшик. Не се бранам оти не смеам и неможам да се одбранам од себе. Гневна на себе,на тебе се виткам под грчеви на душата. Повеќе гневна на себе те пуштам слободно да одлеташ. Звук на кинење на пранги уши ми пара во ноќва. Плач нем се кине однатре и парчиња душа на сите страни. Се веат остатоци на јарболот од искинатата душа мала. Само крвавите траги покажуваат дека некогаш имало живот тука. |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako sum sakal nekoja kolku sto te sakam tebe,
ako ti kazam deka nikogas dosega ne veruvav vo sebe, ako sum patel po po nekoja kolku sto patam po tebe, ako ti kazam deka solzite zaminaa zaesno so tebe, ti go davam seto pravo da ne pluknes vo faca, i da zamines so gordo podignata glava.... |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A taa naculila usi, okokorila oci, se topi seta od milina, koga naednas - laden tus... ili imala debela koza pa ne setila tusot...
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БАДИЈАЛА
Ги научивме сите уроци - посилен од нас стравот беше да се преслушаме... (насловот задолжително се чита без цезура) |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗАСЕКОГАШ
Запролетува во душата моја секогаш кога мисла за тебе лебди околу мене. Душава е градина зелена која секогаш мириса на свежа трева откако си ти во неа. Сакам пак да зачекориме натаму, по патот кој води кон градината на ангелите. Ги гледаш цвекињата? Исти се како и порано, мири цветни,измешани околу нас. Песната на славејчето мило се слуша и сега...исто како порано исто како вчера,и денес и утре.... Милозвучен пој на птица, сладок опоен мирис на цвеќињата, свеж мирис на млада трева.... Зеленило...мир...НИЕ... Насмевки...бакнежи... Смеа мило мое...смеа. Насекаде ѕунат ѕвончиња кои излегуваат од устите на двајца заљубени. Ти ги гледам очите убави, и тие се насмеани мило мое, а мене тоа ме исполнува,ме прави среќна. Среќна сум со тебе. Секогаш ќе бидеш дел од мене. Секогаш ќе бидам дел од тебе. Секогаш...Засекогаш...оти... ти мило мое живееш во мене. |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум совршена.
Не сум ангел. Не можам да те имам до себе, а и не те заслужувам. Не сум цвет да ти мирисам. Да те опивам со својот мирис. Немам ниту корени кои цврсто ќе ме држат до тебе. Никогаш не сум била родена за тоа, да стојам мирно на едно место. Не сум икона пред која ти би стоел долго, за да го впиваш мирот од еден лик, кој само ќе стои тука пред тебе и твоите молитви. Единствено што можам е да те сакам несебично, искрено,длабоко,долго. Можам да ти подарам душа која талкајки наоколу долго, се изгубила и самата себе, а само успеала да те сочува тебе. Можам да ти подарам едно срце кое секогаш трепери под погледот твој. Заигрува со тебе секогаш додека ти мирно го држиш во рацете свои. Стопли го с дланките твои и чувај го се додека чука само за тебе. |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИМАШ ПРЕКРАСНА ДАРБА ДА ГО ПРЕТОЧУВАШ ПОЈОТ НА СЛАВЕИТЕ ВО ЗБОРОВИ, ЗАЧУВУВАЈЌИ ГИ НЕГОВАТА МИЛОЗВУЧНОСТ И НЕГОВАТА ТОПЛИНА...
|
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 122123124125126 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |