IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Нашите амбасадори
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нашите амбасадори

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 9>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Нашите амбасадори
    Испратена: 05.Јануари.2011 во 16:05
Жална ни вистина дека многупати читаме за нашите амбасадори- ама не за нивните добри дела во промоција на земјата која ги плаќа туку рушејки го реномето на земјата и оставајки лош впечаток. Се сеќаваме за амбасадори со двојни државјанства, амбасадори-пијаници за кои земјите домакини барале да бидат отповикани, па сега амбасадор љубовџија кој ќе се влечи по судови заради својата неконтрола да го држи патентот затворен изненадување Колку и да се прават обиди да се заташка работава, демек приватна работа- факт е дека не е приватна, оти таму не замина нагости, туку да ја застапува земјата, да се грижи за одржување на врската со иселениците. Очигледно дека “одржувањето врска“ буквално ја сватил- бидејки  според весниците-  љубовницата била мажена и се развела кога се фатила со него.
Ме мрзи да копирам, ама вреди да се прочита амбасадори на кои земји биле измамени...Леле кај не однесоа..во која категоријатага
Кога љубовната драма станува дипломатски скандал
- Јас да сум министер би го викнал амбасадорот веднаш во Скопје за да разговараме зошто резиденцијата не била обезбедена, што се случувало меѓу нив и, за неговото добро, би го задржал во Скопје. Овој случај во Австралија ќе има негативно влијание. Грците, кои имаат силно лоби, ќе ја искористат можноста да ја напаѓаат Австралија зашто и дозволила на Македонија да отвори амбасада таму - вели Чашуле.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2011 во 16:14
Да е само глупоста негова...па оние амбасадори кои сега ги поставуваат...тие и без афери се брука за државата...а овој брука министер брука амбасадор...уште каде брука...за државата...Него очигледно ништо не го погаѓа...но и оваа забегана власт...плазење
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 00:07
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Да е само глупоста негова...па оние амбасадори кои сега ги поставуваат...тие и без афери се брука за државата...а овој брука министер брука амбасадор...уште каде брука...за државата...Него очигледно ништо не го погаѓа...но и оваа забегана власт...плазење
жална вистина чисто поради фактот дека за амбасадори ни се избрани првите луѓе кои им дошле при рака, без никакви политички способности, и за се одат во странство, само не за дипломатија
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 01:28
Извинете ама тоа не се амбасадори,никој нема основно познавање,а камоли школа за дипломатија,плус тоа си оди и со искуство,но се разбира ова е само слика на земјата,односно на тие што ја водат,а тоа се само обични селаничишта и тоа дечишта кои се пишаа и станаа бугари,за да замат,односно купат диплома оти способноста им е толкава на наш универзитет немаат акал да завршат.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 08:01
Garant ke bese bolje ako go najdoa deka e nekoe pederiste, ke se oglasea site vo negova odbrana od helsinski, soros i ostala zbirtija, a bogami i tuka na forumot ke imase dosta vo negova odbrana.

Znaci majstori sme od nisto da napravime nesto, covekot imal ljubovnica, a be cudo golemo, kako so imaat i poveketo biznismeni, politicari, lugje od dzet setot, pa i obicni rabotnici, nasi brakja, komsii, prijateli.

Plus toa tipkata izgleda top, retko koj maz bi ostanal imun na nea, a i ambasadorot ne e za frlanje.

A i ne znam so ima da se mesaat lugjeto vo privatni raboti na eden covek. Taa ako napravila kriminal, nezakonska rabota, za toa i ke odgovara, samo ne znam nas so ne zasega so toj pravel vo privatniot zivot, pa i da gi pumpame rabotite.

Sovet do site tuka, prvo pogledajte so se slucuva vo vasite sopstveni dvorovi, a za tudjite ic da ne ve interesira so pravat so nivniot privaten zivot.

Od vakva prostotija i ne mozeme da ideme napred.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 09:04
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Garant ke bese bolje ako go najdoa deka e nekoe pederiste, ke se oglasea site vo negova odbrana od helsinski, soros i ostala zbirtija, a bogami i tuka na forumot ke imase dosta vo negova odbrana.

Znaci majstori sme od nisto da napravime nesto, covekot imal ljubovnica, a be cudo golemo, kako so imaat i poveketo biznismeni, politicari, lugje od dzet setot, pa i obicni rabotnici, nasi brakja, komsii, prijateli.

Plus toa tipkata izgleda top, retko koj maz bi ostanal imun na nea, a i ambasadorot ne e za frlanje.

A i ne znam so ima da se mesaat lugjeto vo privatni raboti na eden covek. Taa ako napravila kriminal, nezakonska rabota, za toa i ke odgovara, samo ne znam nas so ne zasega so toj pravel vo privatniot zivot, pa i da gi pumpame rabotite.

Sovet do site tuka, prvo pogledajte so se slucuva vo vasite sopstveni dvorovi, a za tudjite ic da ne ve interesira so pravat so nivniot privaten zivot.

Od vakva prostotija i ne mozeme da ideme napred.

Prostotilakot i brukata e sto prostiot ne odel na rabota tuku kaj doticnata...pa imase zalbi od nasite od Avstralija...Za zal denes pocnuvajki od Ovcarot pa preku onie bez bira i stolcinja ili ne odat na rabota ili odat na pladne...
Inaku vleckanjeto po sudovi na ambasadori ....nerabotnici e blama\a za niv i za zemjata koja ja pretstavuvaar...inaku ...neka se seksira so kogo saka...no ne so makedonskite gragani...koi gi pretstavuva...i treba da im pruza uslugi....
No razbiram sto e partiska zaslepenost....дада
Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 09:41
Нема оправдување, па он не отишол на гости кај татко му па да прави што сака, мислам отишол да ја претставува...опс грешка резили Р. Македонија. Подобро ќе беше да се возел во рикверц отколку да се забавља со покераш, сигурно немаше скандали да има.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 12:57
...a be  neli gledate deka nekoi utnati ,...za se im naogjaat opravduvanje,

...ovojpat deka toa bil nivniot lichen zivot,..pa ne ste trebale da mu se meshate vo nego na.....mochkoto!!изненадување

...a be,..bash me zabole za nechij lichen i smrdliv izopachen  zivot,...ako toa ne gi tangira voopshto drzavata i narodot nejzin,...
..ama , nekoj mrsuljav na moja smetka da izigrava  propali don juan vo stranstvo...i toa kako me interesira ..да..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 13:00
Па тие утнати сигурно се на некои незаслужени места во власта како и овие утнати амбасадори...иако според мене ...се што е од УТНАТИВЕ...е УТНАТО...бидејќи е производ од УТНАТИ...дада
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 13:05
samo komentar...

Vo eden (oshtar) doticen dneven vesnik, procitav nekolku tekstovi za temava...
Iskreno, mi padna zal za prekrasnata ni Lide... Da se fati so vakov (ko sto vika brza-mrsuljav) ambasador... Da i se upropasti ednoipol godisna vrska so nego... dai se upropasti ubav brak, so dete od 12 godini, koj go prekinala pred 6 meseci za da odi so nego vo Avstralija... Rezil sto sega ja ceka vo rodniot i grad...
Seljanstaana... i dvajcata...

samo komentar...
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 13:15
Никаквиве мрсулковци..не е битно за нив...но е битно за нас...не репрезентираат на светот како да си сите македонци мрсуљави и накакви...Не само овој кој со титулите си тргува и сексува...Срамот е за државата...како и со оние уште понеспособни амбасадори во Албанија и Турција...ДПМНЕ...и се е можно...за жал само во негативна конотација...нененене
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 13:21
Demistifikacijata e potrebna. Izlozuvanjeto e potrebno. Imase edna tema - na stolbot na sramot...

Ima pozicii koi se povazni od osnovnite seksualni nagoni, licnite predrasudi, ego-tripovi, samoubeduvanja, sebebendisuvanja...

Srozaj gi do kraj, pokazi im kakvi se, izlozi gi na tablo... sekoj preostanat moment od nivniot beden zivot da znaat kakvi se. Posto ne mozele sami da se spoznaat.

So nadez deka posle niv kje dojde nekoj poucen od nivnoto iskustvo...

I ne me interesira od koja partija se, i dali se... Nivnata pozicija e povazna od niv samite. Koga ja prifakjaat taa rabota treba da se svesni za toa.

Изменето од Marko Polo 1 - 06.Јануари.2011 во 13:23
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 14:28
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Demistifikacijata e potrebna. Izlozuvanjeto e potrebno. Imase edna tema - na stolbot na sramot...

Ima pozicii koi se povazni od osnovnite seksualni nagoni, licnite predrasudi, ego-tripovi, samoubeduvanja, sebebendisuvanja...

Srozaj gi do kraj, pokazi im kakvi se, izlozi gi na tablo... sekoj preostanat moment od nivniot beden zivot da znaat kakvi se. Posto ne mozele sami da se spoznaat.

I ne me interesira od koja partija se, i dali se... Nivnata pozicija e povazna od niv samite. Koga ja prifakjaat taa rabota treba da se svesni za toa.
дадададада
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2011 во 18:50
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

stvarno se nadevash deka od ovie......da ne kazam shto,намигнување...moze da se "rodi'' neshto...asalno?изненадување

jas ne,..ni za ''sto'' godini !!

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.