Нашите амбасадори
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23831
Датум на принтање: 31.Јануари.2025 во 02:48 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Нашите амбасадори
Постирано од: mamamd
Наслов: Нашите амбасадори
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 16:05
Жална ни вистина дека многупати читаме за нашите амбасадори- ама не за нивните добри дела во промоција на земјата која ги плаќа туку рушејки го реномето на земјата и оставајки лош впечаток. Се сеќаваме за амбасадори со двојни државјанства, амбасадори-пијаници за кои земјите домакини барале да бидат отповикани, па сега амбасадор љубовџија кој ќе се влечи по судови заради својата неконтрола да го држи патентот затворен Колку и да се прават обиди да се заташка работава, демек приватна работа- факт е дека не е приватна, оти таму не замина нагости, туку да ја застапува земјата, да се грижи за одржување на врската со иселениците. Очигледно дека “одржувањето врска“ буквално ја сватил- бидејки според весниците- љубовницата била мажена и се развела кога се фатила со него. Ме мрзи да копирам, ама вреди да се прочита амбасадори на кои земји биле измамени...Леле кај не однесоа..во која категорија http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1511834482&id=9&prilog=0&setIzdanie=22175 - Кога љубовната драма станува дипломатски скандал - Јас да сум министер би го викнал амбасадорот веднаш во Скопје за да
разговараме зошто резиденцијата не била обезбедена, што се случувало
меѓу нив и, за неговото добро, би го задржал во Скопје. Овој случај во
Австралија ќе има негативно влијание. Грците, кои имаат силно лоби, ќе
ја искористат можноста да ја напаѓаат Австралија зашто и дозволила на
Македонија да отвори амбасада таму - вели Чашуле.
|
Коментари:
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 16:14
Да е само глупоста негова...па оние амбасадори кои сега ги поставуваат...тие и без афери се брука за државата...а овој брука министер брука амбасадор...уште каде брука...за државата...Него очигледно ништо не го погаѓа...но и оваа забегана власт...
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 00:07
marsovec напиша:
Да е само глупоста негова...па оние амбасадори кои сега ги поставуваат...тие и без афери се брука за државата...а овој брука министер брука амбасадор...уште каде брука...за државата...Него очигледно ништо не го погаѓа...но и оваа забегана власт... | жална вистина чисто поради фактот дека за амбасадори ни се избрани првите луѓе кои им дошле при рака, без никакви политички способности, и за се одат во странство, само не за дипломатија
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 01:28
Извинете ама тоа не се амбасадори,никој нема основно познавање,а камоли школа за дипломатија,плус тоа си оди и со искуство,но се разбира ова е само слика на земјата,односно на тие што ја водат,а тоа се само обични селаничишта и тоа дечишта кои се пишаа и станаа бугари,за да замат,односно купат диплома оти способноста им е толкава на наш универзитет немаат акал да завршат.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 08:01
Garant ke bese bolje ako go najdoa deka e nekoe pederiste, ke se oglasea site vo negova odbrana od helsinski, soros i ostala zbirtija, a bogami i tuka na forumot ke imase dosta vo negova odbrana.
Znaci majstori sme od nisto da napravime nesto, covekot imal ljubovnica, a be cudo golemo, kako so imaat i poveketo biznismeni, politicari, lugje od dzet setot, pa i obicni rabotnici, nasi brakja, komsii, prijateli.
Plus toa tipkata izgleda top, retko koj maz bi ostanal imun na nea, a i ambasadorot ne e za frlanje.
A i ne znam so ima da se mesaat lugjeto vo privatni raboti na eden covek. Taa ako napravila kriminal, nezakonska rabota, za toa i ke odgovara, samo ne znam nas so ne zasega so toj pravel vo privatniot zivot, pa i da gi pumpame rabotite.
Sovet do site tuka, prvo pogledajte so se slucuva vo vasite sopstveni dvorovi, a za tudjite ic da ne ve interesira so pravat so nivniot privaten zivot.
Od vakva prostotija i ne mozeme da ideme napred.
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 09:04
Zeksi71 напиша:
Garant ke bese bolje ako go najdoa deka e nekoe pederiste, ke se oglasea site vo negova odbrana od helsinski, soros i ostala zbirtija, a bogami i tuka na forumot ke imase dosta vo negova odbrana.
Znaci majstori sme od nisto da napravime nesto, covekot imal ljubovnica, a be cudo golemo, kako so imaat i poveketo biznismeni, politicari, lugje od dzet setot, pa i obicni rabotnici, nasi brakja, komsii, prijateli.
Plus toa tipkata izgleda top, retko koj maz bi ostanal imun na nea, a i ambasadorot ne e za frlanje.
A i ne znam so ima da se mesaat lugjeto vo privatni raboti na eden covek. Taa ako napravila kriminal, nezakonska rabota, za toa i ke odgovara, samo ne znam nas so ne zasega so toj pravel vo privatniot zivot, pa i da gi pumpame rabotite.
Sovet do site tuka, prvo pogledajte so se slucuva vo vasite sopstveni dvorovi, a za tudjite ic da ne ve interesira so pravat so nivniot privaten zivot.
Od vakva prostotija i ne mozeme da ideme napred.
|
Prostotilakot i brukata e sto prostiot ne odel na rabota tuku kaj doticnata...pa imase zalbi od nasite od Avstralija...Za zal denes pocnuvajki od Ovcarot pa preku onie bez bira i stolcinja ili ne odat na rabota ili odat na pladne...
Inaku vleckanjeto po sudovi na ambasadori ....nerabotnici e blama\a za niv i za zemjata koja ja pretstavuvaar...inaku ...neka se seksira so kogo saka...no ne so makedonskite gragani...koi gi pretstavuva...i treba da im pruza uslugi....
No razbiram sto e partiska zaslepenost....
|
Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 09:41
Нема оправдување, па он не отишол на гости кај татко му па да прави што сака, мислам отишол да ја претставува...опс грешка резили Р. Македонија. Подобро ќе беше да се возел во рикверц отколку да се забавља со покераш, сигурно немаше скандали да има.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 12:57
...a be neli gledate deka nekoi utnati ,...za se im naogjaat opravduvanje,
...ovojpat deka toa bil nivniot lichen zivot,..pa ne ste trebale da mu se meshate vo nego na.....mochkoto!!
...a be,..bash me zabole za nechij lichen i smrdliv izopachen zivot,...ako toa ne gi tangira voopshto drzavata i narodot nejzin,... ..ama , nekoj mrsuljav na moja smetka da izigrava propali don juan vo stranstvo...i toa kako me interesira ....
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 13:00
Па тие утнати сигурно се на некои незаслужени места во власта како и овие утнати амбасадори...иако според мене ...се што е од УТНАТИВЕ...е УТНАТО...бидејќи е производ од УТНАТИ...
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 13:05
samo komentar...
Vo eden (oshtar) doticen dneven vesnik, procitav nekolku tekstovi za temava...
Iskreno, mi padna zal za prekrasnata ni Lide... Da se fati so vakov (ko sto vika brza-mrsuljav) ambasador... Da i se upropasti ednoipol godisna vrska so nego... dai se upropasti ubav brak, so dete od 12 godini, koj go prekinala pred 6 meseci za da odi so nego vo Avstralija... Rezil sto sega ja ceka vo rodniot i grad...
Seljanstaana... i dvajcata...
samo komentar...
------------- Incredible Blue
|
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 13:15
Никаквиве мрсулковци..не е битно за нив...но е битно за нас...не репрезентираат на светот како да си сите македонци мрсуљави и накакви...Не само овој кој со титулите си тргува и сексува...Срамот е за државата...како и со оние уште понеспособни амбасадори во Албанија и Турција...ДПМНЕ...и се е можно...за жал само во негативна конотација...
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 13:21
Demistifikacijata e potrebna. Izlozuvanjeto e potrebno. Imase edna tema - na stolbot na sramot...
Ima pozicii koi se povazni od osnovnite seksualni nagoni, licnite predrasudi, ego-tripovi, samoubeduvanja, sebebendisuvanja...
Srozaj gi do kraj, pokazi im kakvi se, izlozi gi na tablo... sekoj preostanat moment od nivniot beden zivot da znaat kakvi se. Posto ne mozele sami da se spoznaat.
So nadez deka posle niv kje dojde nekoj poucen od nivnoto iskustvo...
I ne me interesira od koja partija se, i dali se... Nivnata pozicija e povazna od niv samite. Koga ja prifakjaat taa rabota treba da se svesni za toa.
------------- Incredible Blue
|
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:28
Marko Polo 1 напиша:
Demistifikacijata e potrebna. Izlozuvanjeto e potrebno. Imase edna tema - na stolbot na sramot...
Ima pozicii koi se povazni od osnovnite seksualni nagoni, licnite predrasudi, ego-tripovi, samoubeduvanja, sebebendisuvanja...
Srozaj gi do kraj, pokazi im kakvi se, izlozi gi na tablo... sekoj preostanat moment od nivniot beden zivot da znaat kakvi se. Posto ne mozele sami da se spoznaat.
I ne me interesira od koja partija se, i dali se... Nivnata pozicija e povazna od niv samite. Koga ja prifakjaat taa rabota treba da se svesni za toa. |
|
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 18:50
Marko Polo 1 напиша:
I ne me interesira od koja partija se, i dali se... Nivnata pozicija e povazna od niv samite. Koga ja prifakjaat taa rabota treba da se svesni za toa. | stvarno se nadevash deka od ovie......da ne kazam shto,...moze da se "rodi'' neshto...asalno?
jas ne,..ni za ''sto'' godini !!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 19:09
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 19:17
a be,..koga ke se sfati deka tie (dupmne),se ''operirani'' od sekakva odgovornost i normalno rabotenje,..moze i ke mu bide podobro na narodov.
ama , za da mu bide so sigurnost podobro vo idnina, najitno treba da padnat ( i toa bukvalnoo) nekolku glavi...
...za podobro utre na narodot,...treba da se premine preku nekoi "ubeduvanja''!
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 14:44
Колку и да сака некој да ја заташкува работава, тешко оди. И да не се мачам да пишувам, оти напишал друг место мене http://www.vest.com.mk/?ItemID=A513B7D36CE1CB4884430C8012B2851A - Активна дипломатија Можам да замислам колку се радуваат тајните служби во некои држави
каде што им праќаме деца за амбасадори. Кога на Перо, искусен
љубовџија, можеше да му се случи ваква промоција, што ли ќе им прават
на оние што допрва треба да наполнат 30 години? На таа возраст не
можеш ни да им забележиш дека понекогаш покрај за државата, мислат и
со друга глава на телото. Би било ненормално да не мислат. Ако не се
активни на тие години, како што им порачува Претседателот, кога ќе
бидат? Па макар и да се плашат од гневот на моралистите од партијата.
-------------
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 14:59
Tie PEDERI{TA ne mislat so nikakva glava si imaat FIRER da misli za niv...( potochno da im dava naredbi)...
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 15:03
ова веќе го пастирав некаде...ама гледам сте отвориле соодветна тема па си реков грев е да пропадне
уште еден амбасадор кој ќе ни го „обели образот“ што ли мислат луѓево кога се нафаќаат на ваква сериозна функција? знаат ли воопшто што значи да си амбасадор на една држава??? за овие што ги бираат и испраќаат да не претставуваат некаде и при тоа да работат за наше добро не сакам ни да коментирам срамота за нас
1 Го гледав завчера
претставувањето на новиот амбасадор во Турција. Внимателно го ислушав сe
што кажа во собраниската Комисија. И си реков: "Добро, слатко се
изнасмеавме, ја наседнавте и опозицијата да се изнервира, дај сега
извадете го вистинскиот кандидат за амбасадор". Ама, немаше продолжение
на седницата. Значи тој што раскажуваше приказни како си поминал во
Истанбул и Анкара во мај за да ја запознае земјата ќе биде амбасадор. И
тоа во Турција. Сигурно Турците си прават експеримент штом му дале
агреман. Кога ќе го викаат по приеми ќе му нарачуваат пијачки. Ќе мислат
дека е келнер. А тој е поштар. Добро е што новиот амбасадор во
Анкара, мислам дека Горан се вика, знае дека Турција е пријателска
земја. Во тоа се уверил кога ја минувал границата со кола. Кога му рекле
"Тамам" многу се возбудил. Да му речеле "Шуќур", сигурно ќе свршел. Новиот
амбасадор бил возбуден оти во Турција влегол само со пасош. Тој не само
што не знае дека Турците никогаш не ни барале визи, туку не знаеше ни
кој му рекол "Тамам". Дали полицајците или "царинарниците", како што ги
нарече. Којзнае, може бил и некој униформиран поштар. Па го разбрал. Главната
причина зошто овој ВМРО-вски кадар треба да биде амбасадор е тоа што,
иако не е роден, подолго време живеел во Битола. Што е од непроценливо
значење за инстант дипломатска кариера, оти таму се школувал Кемал
Ататурк. А и Битола е град на конзулите. Можеа да дополнат и дека
редовно гледа како лисјата паѓаат, вљубен е во Шехерезада и има
разбирање за однесувањето на Џеврије. Арно ама, ВМРО-ДПМНЕ е
сериозна партија. Тие не ги испраќаат своите кадри да бидат амбасадори
само затоа што гордо се чувствуваат кога ќе ја видат таблата "Ова е
сопственост на Република Македонија". Тие дури и му дадоа задача. Мртви
ладни му рекоа да донесе повеќе турски инвестиции. Ако не донесе - гит.
Ќе пуштат некој помлад. Можеби од Крушево. За да го зацементираат
традиционалното пријателство. Што да каже човек по оваа хумористична
епизода. Со самото тоа што прифатил да биде амбасадор се гледа колку му
сече умот. А ние секој ден сe повеќе сфаќаме дека децата треба да ги
иселиме во странство. Ако може повеќе министри за своите деца да си
имаат обезбедено резервна татковина, тогаш и ние треба да си бараме за
нашите. http://www.vest.com.mk/?ItemID=8F97C4C8576F674189E2A10D40132A99 - Пишува Горан Михајловски
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 15:56
............bog da chuva...i da brani !!
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 18:10
Глупаците се ептем видливи...На сите ВИСОКИ места и позиции се....
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 19:31
во нормална држава, ваков амбасадор се трга од функција и отово, а не, некој па уште го брани и оправдува... срамота
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 20:59
zarem ushte e..''tamu''?!
...a koga chovek ke kaze ...nenormalna drzava so isto takov narod ( a mozebi bash poradi toa i e nenormalna!),...zoshto togash nekoj rika deka bil...uvreden od konstatacijata?
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 21:06
brza напиша:
zarem ushte e..''tamu''?!
...a koga chovek ke kaze ...nenormalna drzava so isto takov narod ( a mozebi bash poradi toa i e nenormalna!),...zoshto togash nekoj rika deka bil...uvreden od konstatacijata?
|
зошто? веројатно во текот на нашиот еволутивен развиток толку ни се измазниле мозочните вијуги што некој друг треба да ни каже(бар на дел од нас) што е во ред а што не друго оправдание за следниов испад немам- Новиот
амбасадор бил возбуден оти во Турција влегол само со пасош. Тој не само
што не знае дека Турците никогаш не ни барале визи,
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2011 во 21:15
.ehh,...shto si interesna, ..od kaj pa i ti da znae,...koga i toj e nedorasnat ( zatoa shto najverojtno bil predvreme ..."odbien''),...kako i ostanatite od negovoto trlo....vprochem!
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2011 во 00:05
...a i se prashuvam,...imaat kli ovie voopshto ..dolna granica za vozrasta na najvisokite pretstavnici na edna zemja vo druga?
ili , mozebi...toa shto mama i tato gi pushtaat sami ''nadvor'', e dovolna ''kvalifikacija'' za godinite nivni !
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2011 во 01:52
zabegan напиша:
во нормална држава, ваков амбасадор се трга од функција и отово, а не, некој па уште го брани и оправдува... срамота
|
So napravil ambasadorot za da bide trgnat od funkcija.
Nekoj mu ukral negovi raboti, mu provalil vo stan ili neznam kade, pokusal da go ucenuva, i poradi seto toa toj treba da bide trgnat od mestoto ?????
Za celata taa rabota si ima osomnicen koj sto e veke vo pritvor, i ne gledam krivica kaj ambasadorot zasto ako imase krivica i toj ke bese vo pritvor.
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2011 во 08:41
Датум на внесување: 10.Јануари.2011 во 14:13
Zeksi71 напиша:
So napravil ambasadorot za da bide trgnat od funkcija.
|
Ако им се верува на медиумите направил многу штета, а малку корист. Штета - сопругот на неговата љубовница наводно бил еден од поважните подржувачи и агитатори на оваа политичка опција и наводно по случајот со амабасадорот и неговата сопруга кое реперкуирало со развод- се промениле работите. - Додека иселениците го барале-тој не бил на своето работно место туку кај својата љубовница - Австралиската полиција тврдела дека во лаптопот имало и доверливи материјали Пак ќе повторам-ова е од медиумите- може да е шпекулација, може да е вистина, но што и да е- не е добро за нашата земја. Факт е дека ВМРО е демохристијанска партија- на која семејните вредности и се на прво место, бевме сведоци на неколку проекти посветени токму на семејните вредности. Нели е ова малку демагошки-ако нивни преставник придонесува за погазување токму на тие вредности- оти да не заборавиме- кога стапил во врска таму, тој тука во Македонија имал сопруга, а неговата љубовница имала таму сопруг (и ова е од медиумите). Затоа да не браниме нешто што тешко се одбранува.
-------------
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2011 во 15:30
..jas bi mu i nacrtal...izgleda ne razbira samo od pishuvanje!
''- Додека иселениците го барале-shmokljanot od ''ambasador'', не бил на своето работно место туку кај својата љубовница''
...aj
da vidam tuka i tamu nekoj kaj nego, neka ne bide na svoeto rabotno
mesto....od bilo koja prichina ,..a , pogotovo od takva!
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2011 во 20:38
1 Нашиве конзервативци од
ВМРО-ДПМНЕ може да се прават конзервативни само тука, додека се под
партиски надзор. Штом мрднат надвор, веднаш по весници излегуваат. Ете,
амбасадорот во Австралија Перо Стојановски таму си фатил девојка.
Ништо страшно. Само што откако изби скандалот, се дозна дека кога
заминал за Канбера, во Скопје уште бил женет.
Остана надежта дека ако никој друг, барем пратеникот Влатко
Ѓорчев, како одговорен за морал во ВМРО-ДПМНЕ и дежурен чувар на
конзервативните погледи на партијата, ќе излезе со некоја изјава.
Да ни раскаже за светоста на семејството, традиционалните вредности и
дека бракот е брак само меѓу маж и жена. За мене многу поинтересно
од приказната зошто девојката на амбасадорот толку се налутила, па
му го украла лаптопот, беше објаснувањето на МНР дека тоа може секому да
му се случи. Особено што Судот во Канбера сметал дека во украдениот
компјутер имало "чувствителни информации за амбасадорот и за
амбасадата на Македонија". А од МНР рекоа дека во лаптопот немало
ништо и дека тоа што вика Судот е само став на Судот. Штом така
велат во МНР, тогаш се отвора друго прашање: Ако во лаптопот на
амбасадорот имало само приватни работи, тогаш работел ли тој нешто
таму?
http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=0B118B9DE0EA7647A2EE516E145EE9CB - - Активна дипломатија
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 10.Јануари.2011 во 21:08
Според нашиот дописник Зекси единствено наравопоучение што можеме да го изведеме од овој скандал во Австралија е: НЕМОЈТЕ да им купувате Лап топчиња на мажињата!!
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 01:04
Andjelina напиша:
1 Нашиве конзервативци од
ВМРО-ДПМНЕ може да се прават конзервативни само тука, додека се под
партиски надзор. Штом мрднат надвор, веднаш по весници излегуваат. Ете,
амбасадорот во Австралија Перо Стојановски таму си фатил девојка.
Ништо страшно. Само што откако изби скандалот, се дозна дека кога
заминал за Канбера, во Скопје уште бил женет.
Остана надежта дека ако никој друг, барем пратеникот Влатко
Ѓорчев, како одговорен за морал во ВМРО-ДПМНЕ и дежурен чувар на
конзервативните погледи на партијата, ќе излезе со некоја изјава.
Да ни раскаже за светоста на семејството, традиционалните вредности и
дека бракот е брак само меѓу маж и жена. За мене многу поинтересно
од приказната зошто девојката на амбасадорот толку се налутила, па
му го украла лаптопот, беше објаснувањето на МНР дека тоа може секому да
му се случи. Особено што Судот во Канбера сметал дека во украдениот
компјутер имало "чувствителни информации за амбасадорот и за
амбасадата на Македонија". А од МНР рекоа дека во лаптопот немало
ништо и дека тоа што вика Судот е само став на Судот. Штом така
велат во МНР, тогаш се отвора друго прашање: Ако во лаптопот на
амбасадорот имало само приватни работи, тогаш работел ли тој нешто
таму?
http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=0B118B9DE0EA7647A2EE516E145EE9CB - - Активна дипломатија
|
Toj ako bil zenet zena mu ke bila so nego, a i da bil so ima vrska, covekot sakal da go osvezi macorot, a koj maz i ne bi so takva zgodna riba kako doticnata.
A kako skandal go dozivuvaat isklucitelno neiziveani lugje, polni so lazni predarsudi i lazen moral.
Aj postavete anketa dali ja osuduvame ili ne postapkata na ambasadorot, pa da gi vidime rezultatite.
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 01:35
...mene voopshto ne me boli shto toj "ambasador" ne mozel da si go drzi u gakji ,..tuku me boli toa shto to go pravel vo vreme koga site negovi "kolegi" vo gradot si rabotele za dobrobit na svojata zemja , a ovoj shtipik*rov nashol da si uziva tamu kako na odmor da go pratile...
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 15:00
Zeksi ти навистина не сакаш да ги разбереш некои работи,не дека не ги разбираш туку така ти одговара не е муабетот зошто амбасадорот се швалерисувал,туку зошто амбасадорот или сите амбасадори кои се пратени да работат во интерес на Македонија во целиот нивни мандат работат нешто сосем друго...ништо за Македонија одат ли на таква позиција за да го „освежат мачорот“????
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 15:16
ma ostaj ,...se pravi samo ''na tosho'' ,ne deka ne razbira shto ''mu vikaat'' tuku saka samo malku da ni posoli pamet od...tamu...
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 15:51
... da go osvezi macorot ... ... ne znam dali da se smeam ili da popizdam ...
Pa morase li duri vo Avstralija da go "osvezuva" na drzavna smetka, takvi kako taa tetka ima vo MK so vagoni. A i posvezo e...
Koga se vrabotiv prvpat, dedo mi mi kaza "sinko, nemoj da go vadis k...t tamu kade sto go vadis lebot". Mozda dedo mu na ovoj bil opravdano otsuten, pa ne mozel da mu dade sovet...
------------- Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 16:11
Се додека приватниот живот на политичарите и оние кои не претставуваат надвор е навистина приватен и не претставува пречка во вршењето на нивната функција, не гледам причина за реакција. Вакви прикаски кои би биле сочни за во јавност веројатно ги има многу и на домашната политичка сцена, некои од нив допираат и до страните на жолтиот печат... некои ќе си останат за некаде во 4 ѕида или 4 очи.
Проблем е како во случајов со дипломатот-швалераш кој оставал празна амбасада, што значи не си ја извршувал функцијата па дозволил дури да се стигне до ваков скандал во јавноста и до полиција. Оној што го назначил да го повлече назад, нека послужи барем како пример за некакво однесување кое не смее да се толерира кај еден допломат.
Зарем народот ги плаќа за “да си ги шетаат мачорите“ (или мачките) низ странство?! Аман!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 20:03
Човек да се праша зошто се пратени во странство, зошто народот ги плаќа ако кога им требаат нигде ги нема и најмалку можат да помогнат
http://www.time.mk/read/NONE/12aa2cd87d/index.html - Тројца Македонци заробени во Дубаи Амбасадата во Катар недостапна за Македонците.
-------------
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 21:55
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 22:19
нашиот „претставник“ во Косово долго време не е достапен за македонските државјани кои живеат таму повеќе од година мојата пријателка се обидува да закаже разговор. секогаш кога ќе го побара(а го бара секоја недела...упорна женска) батката е на ручек кога почна војната во Македонија сестра ми заглави во Франција на аеродром-сите летови кон Македонија беа откажани...4 дена се обидуваа да стапат во контакт со амбасадорот и погодете каде бил-на состанок нормално...што состанок ќе е тоа кој трае 4 дена??? нашите амбасадори уживаат на наш трошок и појма немаат за што се испратени надвор од државава
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2011 во 22:36
Како немаат појма...имаат да трошат народни пари..и да ни го пот*икуваат...Знаат со кого си имаат работа...а и со нивниот газда...кој ги испратил....
|
Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 02:26
Andjelina напиша:
Zeksi ти навистина не сакаш да ги разбереш некои работи,не дека не ги разбираш туку така ти одговара не е муабетот зошто амбасадорот се швалерисувал,туку зошто амбасадорот или сите амбасадори кои се пратени да работат во интерес на Македонија во целиот нивни мандат работат нешто сосем друго...ништо за Македонија одат ли на таква позиција за да го „освежат мачорот“????
|
Ti da ne im svetis na ambasadorite pa znaes so pravat vo nivnite mandati.
Aj kazi mi edna institucija, firma vo MK ili pak vo svetot seedno, kaj so nema osvezuvanje na macorite ili na mackite. Edna samo najdi mi i nema poveke da zboram za ova.
http://www.youtube.com/watch?v=KkDp-6t-keA
So mu fali na Berluskoni, cel politicki svet od Evropa i posiroko doagja na negovite zabavi za osvezuvanje na macorite.
Car, go obozavam.
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 03:06
Zeksi71 напиша:
Andjelina напиша:
Zeksi ти навистина не сакаш да ги разбереш некои работи,не дека не ги разбираш туку така ти одговаране е муабетот зошто амбасадорот се швалерисувал,туку зошто амбасадорот или сите амбасадори кои се пратени да работат во интерес на Македонија во целиот нивни мандат работат нешто сосем друго...ништо за Македонијаодат ли на таква позиција за да го „освежат мачорот“????
| Ti da ne im svetis na ambasadorite pa znaes so pravat vo nivnite mandati.Aj kazi mi edna institucija, firma vo MK ili pak vo svetot seedno, kaj so nema osvezuvanje na macorite ili na mackite. Edna samo najdi mi i nema poveke da zboram za ova.http://www.youtube.com/watch?v=KkDp-6t-keASo mu fali na Berluskoni, cel politicki svet od Evropa i posiroko doagja na negovite zabavi za osvezuvanje na macorite.Car, go obozavam. |
Prvo treba da definirame moralni vrednosti pa duri posle mozeme da debatirame okolu ponashanje na javni lichnosti osobeno prestavnici na drzava vo tugja drzava .
"Osvezuvanje" ima sekade ama toa treba da bide PRIVATNOST inache se vika "k*rvarluk" (se izvinuvam na poshtenite chitachi za izrazot) .
Kako sho mozeme da vidime sekoj ne e vo sostojba da ja razlikuva .
Inache ovoj Pero debilov sho go pratile da ne pretstavuva teshko deka kje "pomirisal" takvo "ripche" ako ne bil ambasador.
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 17:24
И мојот мачор е гладен ама јас не сум амбасадор па никому ништо. Звучи вулгарно зекси? Па и е многу вулгарно. А тек замисли да бев и претставник на ова држава негде и на рачун на државата да купував храна за моите миленичиња.
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 19:50
Ambasadorot e chovek, no za razlika od obichnite lugje toj oficijalno ja pretstavuva drzhavata.
Onoa shto mozhe da mu se progleda niz prsti na sekoj obichen gragjanin ne mozhe i na pretstavnik na drzhava. Ako ambasadorot i konzulot ne se podgotveni da prifatat takva odgovornost, togash ne treba da prifatat takva rabota.
Edno vreme pratstavnicite na drzhavite odea na specijalni diplomatski shkoli kade shto gi uchea na soodveten kodeks na odnesuvanje... ne znam kade odat sega... ako voopshto odat nekade.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 13.Јануари.2011 во 20:53
Messenger напиша:
Ambasadorot e chovek, no za razlika od obichnite lugje toj oficijalno ja pretstavuva drzhavata.
Onoa shto mozhe da mu se progleda niz prsti na sekoj obichen gragjanin ne mozhe i na pretstavnik na drzhava. Ako ambasadorot i konzulot ne se podgotveni da prifatat takva odgovornost, togash ne treba da prifatat takva rabota.
Edno vreme pratstavnicite na drzhavite odea na specijalni diplomatski shkoli kade shto gi uchea na soodveten kodeks na odnesuvanje... ne znam kade odat sega... ako voopshto odat nekade. |
Сега одат да бараат...мачки...за мачорите...Па овие дебиливе...последниве де...тие и да учат џабе им е...а и тоа учење не е како да напише писмо...затоа за амбасадор...требело дебело досие и работа во дипломатијата...
Но Македонија и се е можно...а со ДПМНЕ и на квадрат...
|
Датум на внесување: 14.Јануари.2011 во 00:24
zenmaster напиша:
Prvo treba da definirame moralni vrednosti pa duri posle mozeme da debatirame okolu ponashanje na javni lichnosti osobeno prestavnici na drzava vo tugja drzava .
"Osvezuvanje" ima sekade ama toa treba da bide PRIVATNOST inache se vika "k*rvarluk" (se izvinuvam na poshtenite chitachi za izrazot) .
Kako sho mozeme da vidime sekoj ne e vo sostojba da ja razlikuva .
Inache ovoj Pero debilov sho go pratile da ne pretstavuva teshko deka kje "pomirisal" takvo "ripche" ako ne bil ambasador. |
Moralni vrednosti se samo mislovna imenka, sekoja cest na malobrojnite, ama povekto 95 % od covestvoto pojma nemaat sto pretstavuva moralna vrednost pogotovo vo pogled na seksualniot zivot. Duri i vo vrvot na onie koi so go propagiraat toa , a toa se pretstavnicite na crkvite sirom svetot, od site religii, znaeme dobro so se slucuva kaj niv. A toa so vikas deka pretstavnik vo tugja drzava treba da ima nekoe nivo, toa drzi voda, ama da mu se mesame na covekot vo privaten zivot, i ne samo na nego tuku na bilo koj drug, bez razlika sto e i koj e, od toa begam kako od gjavol za razlika od pogolemiot del od makedonskiot narod koj e jako seirdziski nastroen i saka da mu "dzirne na drugiot preku prozor". A i siguren sum deka ambasadorot ne se "osvezuval" javno po ulici pa da go blamirame covekot tuka, sigurno bilo toa vo privatnost kako so vikas. A sega so mackata ne uspeala da se vozdrzi ( prilepcankite se "NBA igraci" od iskustvo kazuvam" ) toa e druga rabota.
A ova kaj so im se izvinuvas na "postenite" na forumot za upotreben izraz, ti e mnogu jako moram da priznam.
|
Датум на внесување: 14.Јануари.2011 во 06:42
Zeksi71 напиша:
A i siguren sum deka ambasadorot ne se "osvezuval" javno po ulici pa da go blamirame covekot tuka, sigurno bilo toa vo privatnost kako so vikas. A sega so mackata ne uspeala da se vozdrzi ( prilepcankite se "NBA igraci" od iskustvo kazuvam" ) toa e druga rabota.
A ova kaj so im se izvinuvas na "postenite" na forumot za upotreben izraz, ti e mnogu jako moram da priznam.
|
Ти завидувам на начинот на кој размислуваш. Очигледно си експерт на сите полиња, почнувајќи од двокатните автобуси па преку ветеринарството и мачорите се до етнологијата и имаш објаснување за секаква ли глупост што твоите миленици на власт ќе ја направат. Самиот факт дека си играл и баскет во НБА лигата па си тренирал со “прилепчанките“ те прави уште поголем мислител и човек. И на крајот пак мачката крива... Инаку за твоја информација... Еден амбасадор на една земја е јавна личност и абсолутно не смее да направи било што, кое на некој начин ќе ја претстави негова земја во лошо издание. Ама тоа е друга работа нели..
|
Датум на внесување: 14.Јануари.2011 во 10:50
....zoshto nekoi uporno se obiduvaat da im solat pamet na drugite?!
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 14.Јануари.2011 во 10:59
Еееее...освежувањето е најмал проблем- нека му е убаво на човекот, ич не би му замерила...
Мене ме интересира прво на колку години станале амбасадори ( Горан Михајловски е скроз во право), кое образование го имаат, и што сработуваат за МК.... па после, ова на крај ќе излезе мачкина кашлица... (пак околу мачињава )
-------------
|
Датум на внесување: 14.Јануари.2011 во 11:05
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 05:45
Генерал Митре напиша:
Еден амбасадор на една земја е јавна личност и абсолутно не смее да направи било што, кое на некој начин ќе ја претстави негова земја во лошо издание. Ама тоа е друга работа нели..
|
Sto toa napravil ambasadorot so sto ja pretstavil svojata zemja vo loso izdanie, da ne napravil kriminal slucajno, da ne provalil toj vo tudj stan za da krade, ili pak da ucenuva nekogo. Da ne zborel nesto loso za MK, da ne se pijancel po ulici pa da pravel belji, da ne go apsela policijata slucajno za nekakvi nedozvoleni raboti. Samo nesto petljate tuka a nikoj ne kazuva so krivica ima covekot.
A i daj ednas stavete anketa pa da vidime so mislat lugjeto za ovoj slucaj.
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 09:14
За да се разберме што зборуваме мора да имаме усогласени ставови за една појава -кодекс на однесување на дипломатите- Нашите размислувања за дипломатијата очигледно се дијаметрално спротивни - ако за некој дипломатијата е “шетање и задоволување на мачорот“ - за други дипломатијата е преставување на матичната земја во најдобро светло, грижа за иселениците во тие земји. - Ако за некој е оправдливо “мачорот да се вади“ кај жена му на некој кој дава подршка, се грижи за соработка на земјата во која престојува со таа од каде потекнува- тогаш се прашувам- кој друг ќе соработува “со мачорошетач“ ако знае дека во опасност му е бракот (ако има убава жена де) -Ако некој не знаел или не чул дека неговиот трет секретар навредува луге кои со песна и ора, носии и традиција го покажуваат својот идентитет тогаш нормално е човек да се праша што знае/
-------------
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 09:38
Цела Македонија се смее на предложените амбасадори за Албанија и Турција...се разбира дури и ДПМНЕ овци...барем јас кои што ги познавам...па и по форуми во добар дел...
Но има поединци за кои власта е непогрешлива сосе сите нејзини глупости и недоветности...
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 10:22
Уште тоа фали амбасадорите со полиција да ни ги гонат. Ама и за тоа нема мака: МВР одма ќе им издаде пусулче дека НЕ СЕ КРИМИНАЛЦИ.
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 14:37
Генерал Митре напиша:
Уште тоа фали амбасадорите со полиција да ни ги гонат. |
Туууу пис уста брее. Пазете бе луѓе што ќе помислите или прозборите, оти фаќаат уроци. Ете, уште зборот не дорече, бидна бељата
http://www.time.mk/read/NONE/c7690739a8/index.html - Конзулот во Чикаго се тепал на паркинг
-------------
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 14:40
Ако била приватна тепашка , во ред е. Има ли докази? Абе шо му се мешаат на чоекот впо приватните тепачки? Или пак мачката е крива?
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 14:56
...a,zarem ima privartni tepachki so sluzbeno lice,..koga e na rabotnoto mesto?
..tuku:
..."znae li koj bil on?!"...prashal idiotot makedonki!
...pa koj mislish deka si be,..abdal eden ,.. si nashol da go pravish toa shto doma go pravish ,..tamu kaj shto vladee red i poredok za takvi stvari !
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 15:03
Мене ме загрижи разрешувањето- ама мора да остане таму до разврската. Што ако оние америте го осудат на казна затвор?
-------------
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 15:06
preku stojko, togash !
i treba da go zatvorat , i toa vo nekoj zatvor kaj shto ''crnchugi'' ke mu uteraat konechno u glava da sfati koj e ustvari...
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 16:39
Не мора ДА МУ УТЕРААТ..... во глава...
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 17:29
Палашевски, кој требало да присуствува на некоја манифестација во
Чикаго, заборавил на дипломатските лимити и манири, па обидувајќи се да
се паркира по секоја цена, иако бил предупреден дека нема место, ја
удрил со нога службеничката што го контролирала влезот во објектот. Да
биде уште потрагично, на предупредувањето на службеното лице дека нема
место на паркингот, Палашевски арогантно ја нападнал со зборовите:
„знаеш ли ти кој сум... јас сум конзул на Македонија“, па откако добил
одговор дека без разлика дали е дипломат или не, и за него важат истите
правила, тргнал и физички да се пресмета.
баш ме интересира како ќе го оправдаме овој случај сега -знаеш ли ти кој сум јас !!!!! се’ дипломат до дипломат овие нашиве...ако разбере дека ни ние во Македонија појма немаме кој е, има да се фрли во депресија малиов
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 01:26
Nikoj normalen ne moze da opravda loso odnesuvanje na nasite diplomati, ama zirkanje vo privatniot zivot na nekogo e toa mi preci.
A dali ambasadorot dobro si ja vrsel rabotata vo ambasadata za toa ima nadlezni lugje koi toa go proveruvaat, i ako ne si ja vrsel dobro rabotata treba da se sankcionira, ama slucki od privaten zivot nekoj da gi koristi za bezvezni obvinuvanja ne mozam da opravdam.
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 07:56
Zeksi71 напиша:
ama slucki od privaten zivot nekoj da gi koristi za bezvezni obvinuvanja ne mozam da opravdam.
|
Очигледно за да се разбереме мора малку по пластичен опис- за да расчистиме дека постои приватност која е непосредно поврзана со службената етика и која во многу случаеви се санкционира како злоупотреба на службената положба: Се извинувам што ќе оди дискусијата палку оффтопик (ова жена ти се однесува воопшто-генерално за сите мажи) 1. Оди жена ти - згодна убава на родителска да праша за детето во школо- класниот и закажува уште една средба, па уште една, ама индивидуална- па за да не се мачи да дреми во ходник во школо ја кани во некое мотелче на тенане да и ја објасни секоја оцена посебно- и оп откриеш дека профата “си го частел мачорот“ - приватно ли е ова или службено? 2. Оди женати на лекар- ја боли грло, кашла. Докторот за да ја прегледа “дубински“ бара од неа да се соблече дибидус- и по некое време откриваш дека докторот “ го ставил мачорот во функција на сонда “ со пациентката. Приватно ли е ова или државно? 3 Дојдовме и до амбасадорот (не овој со аферава- воопшто зборуваме). Одиш со жена ти ај да речеме во Тунис и ве опљачкаат. Одите во амбасадата и љубезно ве примаат- по некое време тебе ти даваат некое пусулче и си одиш дома , а жена ти останува да се досредат некои “спорни документи“. По некое време откриваш дека спорноста била “ во мачорот“ кој сакал да се слади. Приватно ли е тоа или службено? Од време мажите сакале да си ги шетаат мачорите- и затоа од прастаро време имало абдицирање од престол, напуштање на функции “од здравствени причини“, давање оставка “заради приватни работи“. И да се вратам сега кај проблемот со амабасадорот и неговата “девојка“ ако проблемот се решеше кога почнаа првите озборувања- ќе беше од приватни причини. Сега веќе е брука на штета на државата.
-------------
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 19:34
Фер е да се спомне дека МНР демантира за написот во кој пишува за тепачката. Ааааа бре новинари, новинари- мојата наставничка по македонски јазик (бог да си ја прости) ќе ви речеше- не се тепал-тепал други. Убаво ќе беше да стои- не учествувал во тепачка или не тепал никого.
http://www.time.mk/read/NONE/79ce27af47/index.html - МНР: Македонскиот козул во Чикаго не се тепал!
-------------
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 20:16
Овој не учествувал во тепачка, оној со мачорон од Астраља не учествувал во е*ачка, а на крајот останува „тепаниот тепан, ебаниот ебан“.
------------- Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2011 во 05:39
mamamd напиша:
1. Оди жена ти - згодна убава на родителска да праша за детето во школо- класниот и закажува уште една средба, па уште една, ама индивидуална- па за да не се мачи да дреми во ходник во школо ја кани во некое мотелче на тенане да и ја објасни секоја оцена посебно- и оп откриеш дека профата “си го частел мачорот“ - приватно ли е ова или службено? 2. Оди женати на лекар- ја боли грло, кашла. Докторот за да ја прегледа “дубински“ бара од неа да се соблече дибидус- и по некое време откриваш дека докторот “ го ставил мачорот во функција на сонда “ со пациентката. Приватно ли е ова или државно? 3 Дојдовме и до амбасадорот (не овој со аферава- воопшто зборуваме). Одиш со жена ти ај да речеме во Тунис и ве опљачкаат. Одите во амбасадата и љубезно ве примаат- по некое време тебе ти даваат некое пусулче и си одиш дома , а жена ти останува да се досредат некои “спорни документи“. По некое време откриваш дека спорноста била “ во мачорот“ кој сакал да се слади. Приватно ли е тоа или службено? |
Ti ja sfakjam poentata mamamd,
Ama dali macorot ke moze da se sladi ako nema pred nego nekoja macka koja so go vrti opasot. Taka da ne drzat voda primerive koi so gi nabroja. Za svalerisuvanje se potrtebni dvajca, a i nikoj na nikogo ne mu stava noz pod grlo i so sila go tera da pravi nekakvi raboti, taka da go isklucuvam momentot deka ambasadorot dosol vo situacija da se sladi poradi sluzbenata polozba. Ima mnogu lugje na funkcija koi so do seks doagjaat bas poradi nivnata funkcija, ama za da se dojde do konecniot cin treba i vtorata strana da se soglasi na toa. Taka da se doagja do zaklucok deka dve strani se soglasuvaat na nekoj cin so dogovor, a ne da osuduvame covek koj so e normalen covek kako poveketo, za raboti so mu se slucuvaat vo privatniot zivot.
I Klinton imase takvo vreme, Berluskoni non-stop e vo takov film i eden kup drugi znaeni i neznaeni politicari, lugje od biznisot i dr.
Pak ke recam, da bese ambasadorot nekoe pederiste garant nemase tolku da se pluka po nego, poradi modernite vreminja de, i poradi toa so se poveke "mazi" kaj nas go ziveat toj nov moderen film.
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2011 во 15:06
Како не претставуваат во светот нашите амбасадори (овие за кои дискутираме на темава и некои други познати од порано по скандали) и како не претставуваат културните (почесни) амбасадори:
http://www.time.mk/read/532662c20b/42b3301f96/index.html - Македонските културни амбасадори
Првите се плаќаат од државни пари, додека ангажманот на другите е на волонтерска и доброволна основа.
Од овие платениве “господа“, освен тука и таму по некој скандал и пикантерија, не памтам да сме слушнале за некое добро и корисно дело. Кој има поголеми заслуги и бенефит за имиџот на државата по странството, секој сам може да си заклучи.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2011 во 15:11
Onie platenite, dobile partiska nagrada za zaslugi...za da si se provedat...ne da rabotat...Partiski vojnichinja...
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2011 во 16:09
Zeksi71 напиша:
Ti ja sfakjam poentata mamamd,
Ama dali macorot ke moze da se sladi ako nema pred nego nekoja macka koja so go vrti opasot. Taka da ne drzat voda primerive koi so gi nabroja. Za svalerisuvanje se potrtebni dvajca, a i nikoj na nikogo ne mu stava noz pod grlo i so sila go tera da pravi nekakvi raboti, taka da go isklucuvam momentot deka ambasadorot dosol vo situacija da se sladi poradi sluzbenata polozba. Ima mnogu lugje na funkcija koi so do seks doagjaat bas poradi nivnata funkcija, ama za da se dojde do konecniot cin treba i vtorata strana da se soglasi na toa. Taka da se doagja do zaklucok deka dve strani se soglasuvaat na nekoj cin so dogovor, a ne da osuduvame covek koj so e normalen covek kako poveketo, za raboti so mu se slucuvaat vo privatniot zivot.
I Klinton imase takvo vreme, Berluskoni non-stop e vo takov film i eden kup drugi znaeni i neznaeni politicari, lugje od biznisot i dr.
Pak ke recam, da bese ambasadorot nekoe pederiste garant nemase tolku da se pluka po nego, poradi modernite vreminja de, i poradi toa so se poveke "mazi" kaj nas go ziveat toj nov moderen film.
|
Мислам дека не ја сфати поентата, затоа што - мачкици имало и ќе има, службената положба обврзува да не се наседне “на вртење на опавчето“. Затоа се снимави филмови са Мата Хари Зарем заборавивме Клинтон на какви јавни понижувања беше изложен пред “да падне“ од функцијата претседател. Ден денес се спомнува синонимот-пушачки-алијас Моника Левински. Кутриот Брлускони пак живее во филм дека него “згодниот“ го сакаат млади девојки на помали години и од неговите ќерки. Впрочем законот -губењето на делумниот имунитет ќе покаже кој бил во право. пс.дискусии .од аспект на машки- и оправдување на маж кој успеал да си се омрси -ги прифаќам, ама од политички аспект, повеќе од морален- не. Уште пожалосно е во нашион случај, па и на Клинтон и Берлускони е што ги фатија “со спуштени гаки“ оти наидоа на жени со “мадиња дупли поголеми од нивните“- се извинувам за изразот- оти имаа храброст јавно да кажат за шфалерските способноисти на дотичните и ќе бидат забележани како жени кои придонесоа да паднат од позициите “шфалериштата“ кои утнаа.
-------------
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 01:11
Pa bas i za toa govoram mamamd,
Za ambasadorot se pocna muabetot i se otera vo politicka konotacija, a ne vo del od negoviot privaten zivot kade sto i prirodno pripagja ovaa slucka, a za koja nie ama ni najmalku nemame pravo da zboruvame.
Eve molam po tret pat, avtorot na temava neka napravi anketa so prasanje dali go osuduvame ambasadorot za negoviot "ne" moral, pa da vidime so ke kazat lugjeto.
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 01:58
Дополнително анкети не можат да се додаваат на темите, освен да се отвори нова, што сметам дека е непотребно. Секој член може да си го искаже својот став и преку коментар во пост.
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 08:17
Zeksi71 напиша:
Za ambasadorot se pocna muabetot i se otera vo politicka konotacija, a ne vo del od negoviot privaten zivot kade sto i prirodno pripagja ovaa slucka, a za koja nie ama ni najmalku nemame pravo da zboruvame.
Eve molam po tret pat, avtorot na temava neka napravi anketa so prasanje dali go osuduvame ambasadorot za negoviot "ne" moral, pa da vidime so ke kazat lugjeto.
|
Па проблемот е токму во луѓето...во нивната партиска заслепеност...нивните никогаш не грешат...па што и да прават...
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 13:11
Zeksi71 напиша:
|
Имам една лоша човечка особина-УПОРНОСТ и затоа ќе ј тераме работата до крај! Зошто не е приватност, туку службеност? Дипломатскиот претставник на една во друга од земја е службено лице платено од народот да ги брани, преставува интересите на граѓаните од матичната му земја. И ко што доликува-малку и да потшпиунира -односно да знае какви се намерите на земјата домакин кон земјата која го испраќа. Па така таму има и некои си документички за нашинцине кои веројатно се некоја тајна, па некое си депешенце од претседателот, премиерот, министерот за некои си наши планчиња -стратегии за соработка (во нашиов случај за подршка за името). И сега главното- нашиот амбасадор (било кој) сладејки си го мачорот- ќе се поумори и ќе подзаспие. Е оние Матахарите кои го умориле комотно можат тој додека спие да си ги присоберат податоците па да си манипулираат со нив по свој ќејф ( не е ова филм-реалност е). И како резиме во форма на прашање- Што ако Матахаретката не беше Прилепчанка туку на пр. беше некоја лична Гркинка па си го земеше списочето со важни лица кои ни даваат подршка или ние си ги врбуваме да не подржуваат па полека Грците си ја навртат водата на свој млин Значи драг Зекси има разлика во “мачорите“ и има разлика во приватно и службено сладење
-------------
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 14:49
...bujna mashta imash ,...priznavam!
..inache , ....ne gledash deka ima lugje na ovoj svet koishto se cvrsto vrzani za ''svojot''...um!
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 14:51
Kazhanovo e vo sushtina najstariot nachin na sobiranje podatoci od drzhavni pretstavnici preku kradenje dokumenti ili ucenuvanje so objava na informacii za nedolichna avantura od privatniot zhivot.
Kolkumina padnale na ovoj star trik... i pagjaat... i kje pagjaat. Sekoj den se ragja po nekoj nov naivko.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 14:54
Tuka se slozhuvam so tebe... i toa 100% !
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 19:49
ме интересира како би гласела таа анкета што ја предложува секси?? “Дали е во ред амбасадорот да си го бања мачорот додека е претставник на македонија?
1) ДА
2) НЕ
3) ЗАВИСИ
4) АКО МУ ДОЗВОЛУВА ЗАКОНСКАТА МАЧОРКА
|
Постирано од: Македон
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 20:07
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=70151 - МНР го испитува скандалот во македонската амбсада во Турција
И ова дочекавме, службеничка во амбасадата на Република Македонија да омаловажува Македонци и да бара од Македонци да практикуваат туѓа култура и јазик. Ако е вистина, веднаш мора да се стави крај на нејзината дипломатска кариера, па ако има желба, да си ја продолжи таму каде што и е мила таа култура, која бара и другите да ја претставуваат.
-------------
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 21:14
mamamd напиша:
........................... Што ако Матахаретката не беше Прилепчанка туку на пр. беше некоја лична Гркинка па си го земеше списочето со важни лица кои ни даваат подршка или ние си ги врбуваме да не подржуваат па полека Грците си ја навртат водата на свој млин Значи драг Зекси има разлика во “мачорите“ и има разлика во приватно и службено сладење |
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 21:54
Некој не разбира ...што прво учат дипломатите за специјалната војна и за контраразузнавањето...Можеби и не се доволно писмени...кој да ги знае...толку фалсификат дипломи...
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 22:27
Polar Bear напиша:
mamamd напиша:
........................... Што ако Матахаретката не беше Прилепчанка туку на пр. беше некоја лична Гркинка па си го земеше списочето со важни лица кои ни даваат подршка или ние си ги врбуваме да не подржуваат па полека Грците си ја навртат водата на свој млин Значи драг Зекси има разлика во “мачорите“ и има разлика во приватно и службено сладење |
|
И е остроумна глупост со примеси на метафора,и неостварлива компарација
-------------
|
Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 00:09
mamamd напиша:
Зошто не е приватност, туку службеност? И ко што доликува-малку и да потшпиунира -односно да знае какви се намерите на земјата домакин кон земјата која го испраќа. Па така таму има и некои си документички за нашинцине кои веројатно се некоја тајна, па некое си депешенце од претседателот, премиерот, министерот за некои си наши планчиња -стратегии за соработка (во нашиов случај за подршка за името). И сега главното- нашиот амбасадор (било кој) сладејки си го мачорот- ќе се поумори и ќе подзаспие. Е оние Матахарите кои го умориле комотно можат тој додека спие да си ги присоберат податоците па да си манипулираат со нив по свој ќејф ( не е ова филм-реалност е). И како резиме во форма на прашање- Што ако Матахаретката не беше Прилепчанка туку на пр. беше некоја лична Гркинка па си го земеше списочето со важни лица кои ни даваат подршка или ние си ги врбуваме да не подржуваат па полека Грците си ја навртат водата на свој млин Значи драг Зекси има разлика во “мачорите“ и има разлика во приватно и службено сладење |
Mamamd,
So seta pocit kon tebe ama da ne vleguvas po malku vo nekoj film.
Aj koga veke imas scenario, eve i jas imam edno po ufilmano.
A so ako doticnata "matahari" veke e nekoj grcki spiun ( nisto cudno koga i samata izjavuva deka MK ne ja interesira ) a nasite znaat, pa go pustaat macoristeto nase svalersko ( James Bond ) da ja obrabotuva ( da se zrtvuva za tatkovinata ) da doznae nesto poveke. Otkako doznava toa so treba i napomenuva " slucajno" deka vo lap top-ot cuva se zivo i divo ( mnogu vazni informacii ) i ja naveduva kletata spiunka da go digne laptopot a uz pat gi izvestuva australijancite deka se desava krazba vo negoviot dom za da ja uapsat ( taa hrabro se zrtvuva za grcite ) so sto bi gi navele juznite komsii na lazni informacii.
A so ako ova moe scenario e po verodostojno od tvoeto?
Togas ke go pravime li macorot heroj vo MK, i heroj na site zenski srca vo MK!!!!??????
|
Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 00:31
...a da mu tropnete vie dvajca na holivud na vrata?!
...tamu primaat razni scenarija pa i za machki i ,...machori i shto li ushte ....koj znae...
...poentata na nekoi tuka e:
...deka nedokvakani i nedocicani ,..ne im e mestoto vo visokata diplomatija!
...dodushe ne im e mesto i...... nikade !
|
Постирано од: VaZoLjIN
Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 00:36
brza напиша:
...a da mu tropnete vie dvajca na holivud na vrata?!...tamu primaat razni scenarija pa i za machki i ,...machori i shto li ushte ....koj znae......poentata na nekoi tuka e:...deka nedokvakani i nedocicani ,..ne im e mestoto vo visokata diplomatija!...dodushe ne im e mesto i...... nikade !
|
Тука си во право.Има многу што не им е местото нит во влада ни во собрание ни нигде,ама ние не одлучуваме за тоа.И мене ми смета убиецот на стотина Македонски војници да седи во парламент и во влада ама веќе тоа не е интересно изгледа.
|
Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 00:47
Zeksi71 напиша:
................. Otkako doznava toa so treba i napomenuva " slucajno" deka vo lap top-ot cuva se zivo i divo ( mnogu vazni informacii ) i ja naveduva kletata spiunka da go digne laptopot a uz pat gi izvestuva australijancite deka se desava krazba vo negoviot dom za da ja uapsat ( taa hrabro se zrtvuva za grcite ) so sto bi gi navele juznite komsii na lazni informacii.
..................
|
Coveci, ne se kosete, drzavata ne vi e vo opasnost. Najverojatno e deka toa laptopot bil p'n so rezil sliki i filmovi od internet. I razni triperi i virusi.
Za tatkovinata so macorot napreeeeed!
Juriiiiiiis!
|
Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 00:51
..triperi ,a..?
|
Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 13:59
Zeksi71 напиша:
A so ako ova moe scenario e po verodostojno od tvoeto?
Togas ke go pravime li macorot heroj vo MK, i heroj na site zenski srca vo MK!!!!??????
|
Без збор- со цвеќе ќе го пречекавме на аеродром. И ќе му наредевме неколку домшни матахари за да му се досладеше мачорот -патриот, арно ама нашиот Џемс Бонд излезе Џемс Бот оти
http://www.vest.com.mk/?ItemID=40C3233CC61EE846AEC9B12FC13F06A7&arc=1 - Во лаптопот имало чувствителни документи за Македонија Според обвинението, во лаптопот, кој бил украден од амбасадорот
Стојановски, "имало документи од чувствителна природа за амбасадорот и
за македонската амбасада"
-------------
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2011 во 09:54
ИИИИИИИИ и што сега? да го отсечеме мачорот на Џејмс Бондчево од Австралија и да го фрлиме на мачките или самоинициативно да си се врати назад каде и што му е местото.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2011 во 21:28
Нешто ич не ми се верува дека ќе се врати самоиницијативно.
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2011 во 21:31
Анастеа напиша:
Нешто ич не ми се верува дека ќе се врати самоиницијативно.
|
Ne sto nema da se vrati...tuku i ajljazive nema da go povlecat...osven na povisoko mesto???
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2011 во 23:43
...ee,.toa da!...tuka vazi praviloto:
...koga neloj ke posere neshtio...stavi go na ushte ....povisoko mesto
............!
|
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 09:48
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 12:22
И сега каква е ситуацијата? Невестава вика: Невина сум.
А нашиот мачор на приватниот лап-топ чувал службена документација, која не смеела да биде таму. Некаде прочитав од МНР дека македонските дипломати немале службени лаптопи Ако службената документација била незаконски чувана на приватен лаптоп, со ваква можност да биде украдена и злоупотребена, дефинитивно амбасадорот треба да одговара и “самоиницијативно“ (вака може, во наводници) да се врати дома.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 20:48
Така, и јас сум за пресумпција на невиност за сите, и машко и женско.
Исто така барам да бидам третиран како невин, тоа што сум качен на аватарот не тоа што ви се чини, тоа сум во тајна мисија и е само да се замае непријателот.
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2011 во 22:53
Да не си го бањаш ти МЕчорот таму ко амбасадорот што го бањал МАчорот а?
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2011 во 14:14
На враќање од работа поминав до нашана маалска бутка (трафика) да си купам цигари. Слушам двајца пензионери како коментираат- Ма ќути овие на кадрово немаат млади жени па не може да им ги “лапне“. Се подзагледав во весникон што го читаа, па сега ко отворив уште повеќе се смеам. Што зло било жената-му одзема внимание на чоека од работата. Нема жени, еве ти работа. Нема смена, почна човекот пардон амбасадорот да работи
http://www.time.mk/read/40be3d5c34/eb9fc2018b/index.html - Амбасадорот во Австралија се фатил за работа
-------------
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2011 во 16:43
Да не треба сега на сите афери да им излезат во јавност, па да се разработат...
|
Датум на внесување: 29.Март.2011 во 01:24
http://www.time.mk/read/30ce3b9e08/499f3e1bfd/index.html - Пајо Авировиќ , ќе биде нашиот постојан претставник во Обединетите Нации.
Кој е човеков?
|
|