|
А што прави овој народ? |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 69> |
Автор | |
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има...оној кој е сеуште ...ВО СЕНКА...
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и да има нема да дознаеме.....и едните и другите хапсат максимум до градоначалник |
|
Vulkan
Нов член Регистриран: 18.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gleda turski serii so makedonska sinhronizacija
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
гротескна гламурозност на македоското секојдневие...
се занимава со политика... бизарно... мајоризација на човечката глупост... |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова...мајоризацијата на човечката глупост....ja доведоа до СОВРШЕНСТВО.....и најголемите БУДАЛИ може фа им позавидеат
|
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го пратам Филип Петровски, умен дечко, оратор...добар
политички лик. Се скара со овие-оние, сега веројатно планира свој кам
бек, и дефинитивно цели на водечки позиции.
И се прашувам.... што ако и така навидум фин лик дојде на власт? Зарем ќе биде имун на досегашниот начин на владеење во Македонија? Зарем ќе има сили да се спротивстави на тоа што ни е веќе повнатрешнето: да се пројде со полесно, прекутрупа, да се искористи нешто? Човек само треба добро да слуша и да сфати дека во секој еден од овие ликови тлее јака суета...и Никола звучеше на почеток преродбенички, па ете како се преродивме. Во Холандија има синџир продавници каде купувачот си ја полни кошничката и на наплатен пункт сам си плаќа- не постојат каси кои треба да ги пројдеш на излезот. Македонциве размислуваат за идејава и си велат, ех, кај нас да отворат такви продавници ќе банкротираат за една недела. Холанѓаниве се чудат: зар не би ви било срам од јавното понижување?... .....Ха? Постои ли такво нешто се прашувам? Во земја во која сеуште се живее конзервативно и традиционално, да не речам племенски: секој со секого се знае, многу-сме-блиски-и-се-сакаме...постои ли сепак, срам? Чувство на одговорност еден према друг, и према општеството? Или таа одговорност се ’’пере’’ само со јавни споменици и чукање во гради? Има, знам дека има, овој народ доблести...само ги бутнал под тепих толку, што не се гледаат веќе....што станаа непожелни за да успееш да се снајдеш во хаосот. Изменето од Kali - 04.Јануари.2011 во 19:57 |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi zakopal dlaboko pod zemja....tesko 'ke e da se iskopaat....doblestite....
|
|
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ona da ima ima...ama nema koj da go vidi.....od instituciite...razbira se...
|
|
|
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....никој не верува повеќе дека доблеста, квалитетот се важни за да човек напредува...тоа е страшното. |
|
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Преземено од профилот на ФБ од Филип Петровски. Овие ако се спојат ќе бидам со нив, Бране и Грујо нека одморат малку....доста исп.страа се што најдоа Па можете и да прочитате http://www.scribd.com/doc/45978678/Koaлициja-пpoтив-Гpyeвcки-и-Цpвeнкoвcки |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се ми е јасно но една партија помеѓу овие е неможна...движење би можело, со единствена цел за соборување на диктаторската власт...
Инаку не верувам дека би можеле да состават единствена програма...затоа може нешто...но само движење кое би имало успех...каков таков...
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ovie ako se spojat...tie ke ja dokusurat makedonijava i nejziniot narod!
...zarem od onoj brvion na slikava, nekoj ochekuva neshto da napravi za narodot koj shto ne go ni priznava za toa shtom se pretstavuva bog da chuva!...kaj mi e popcheto?! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ниеден не ми е саглам човек за нов лидер...Манасиевски и тој има кликер, добри идеи и ставови, делува стабилно, искусен политичар, ама нервозен и арогантен тип.
Шала на страна, од цели 20 години, единствено во времето на Љубчо приватниот сектор се фалеше и напредуваше....но, тој е посебна приказна, за него да не правиме муабет Ниеден нема доволно ПОНИЗНОСТ во себе за да кога ќе стигне на позиција, повеќе мисли на земјата и народот отколку на себе. Нам ни треба човек со ВИЗИЈА. Човек кој ќе мисли повеќе на земјата, отколку на себе. Изменето од Kali - 04.Јануари.2011 во 19:35 |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
si go dobiva... Изменето од marsovec - 04.Јануари.2011 во 19:36 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2021222324 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |