|
Дали во Македонија има слобода на говорот |
Внеси реплика | страница <1 45678 20> |
Автор | ||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
туку кога веќе збориме за премиерот, не знам како може да имаш некакво очекување од него кога самиот не знае р да каже, не знае реченица да состави, не знае да си ги оправда и објасниу своите дела, нити пак да донесе заклучок и решение |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...e, sega , tuke e problemot shto nekoj moze se da kaze , pa makar i nekulturno,..a ochekuva posle kultuera da dobie... |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
и всушност некој највеќе се плаши кога ќе види дека има некој посилен од него, а не само обичен плукач, ако сакаш да влијаеш на власта, слободно прави го тоа, ама осигурај се дека нема да бидеш на исто ниво со нив и дека ќе увидат со кого навистина си имаат работа ...и истото што си го пишал ти, ќе го пише некој од тие што си ги опишал во твојот пост, ако остане на плукање, и така нигде на одиме, ај ако не да извадиме сите ножеви на некоја чистинка и да победи тој што ќе остане жив... брееее како децана, он прв почна, е не, он беше и т.н. ...нигде не води... а за власта пишав во претходниот пост, таа треба да биде најодговорна за се, што кај нас не е случај Изменето од zabegan - 03.Јануари.2011 во 16:11 |
||||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...jasno deka ima sloboda ama ne i za "normalniot" gragjanin na ovaa zemja!
...toj navistina moze se da "isturi" od usta , ama , posle ke mu najdat "trista" drugi "nepravilnosti" poradi koi ke odgovara,...a, ne za toa shto go kazal, ...za da ja ..."uchutkaat" golemata usta! |
||||
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
епа самиот граѓанин, му дозволил на некој да му прави така
|
||||
|
||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a be,...na sekoj ,...pa duri i na papata ke mozesh da mu najdesh "neshto", ...samo ako na nekoj mu potreba takvo ... neshto ! |
||||
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ако сакаш да кажеш дека се работи за подметнување, прилично сум сигурен дека не е тоа, сите кои ги апсеа до сега, имаа некаква основа за тоа, а тоа отсекогаш на владата и доаѓало како кец на десетка за да си ги намали противниците и плус папата има многу да сокрие, кај него не треба многу барање |
||||
|
||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...sakav da kazam deka, ako navistina imalo od konopot nasekade tamu,...togash toa samo edno zanchi, ...pametnite ke sfatat shto... |
||||
||||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ima , ama samo na "papir"!
inache ...sloboda ( ama , samo za nekoi) ima samo za ...pljachkanje na narodot! |
||||
||||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Моето мислење е слободно и слободно можам да го изнесувам јавно па било и какво да е- значи све додека е мое мислење не е врзано за ништо. еве те пример, немој лично да го сваќаш не ми е намерата да те навредувам Ако кажам вака-“ Месинџер е лопов“, тогаш ги кршам сите правила на етика одговорност демократија или било што. А ако речам - “ Јас МИСЛАМ дека месинџер е лопов“ тоа е мое слободно мислење што не може никој ниту да ми го забрани ниту да ме тужи за нешто.. голема разлика нели? |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Milo mi e shto go dade ovoj primer bidejki tokmu toa e onoa shto mora da se razbere za demokratijata i slobodniot govor. Vo demokratijata slobodnoto mislenje e granatirano, a garancijata na slobodniot govor ne podrazbira dozvola za lazhenje i klevetenje. Toa e onoa shto znachi: Slobodata na govorot e venchana za lichnata odgovornost. Znachi imash pravo da mislish shto sakash. Tuka si odgovarash samo samiot sebe si... Imash pravo na sloboden govor, no tuka si odgovoren pred opshtestvoto. Ne mozhesh da "treskash" shto kje ti padne na um, ne mozhesh da klevetish i ne mozhesh da lazhesh. Treba da se razbere deka demokratijata ne e anarhija, a slobodata na govor ne e "shto na um - toa na drum". I za dvete neshta postojat lichna i zaednichka odgovornost. Zatoa i tuka, na ovoj nash forum, postojat pravila i propisi po koi morame da se pridrzhuvame, zatoa i forumov odgovara pred opshtestvoto so sodrzhinata na onoa shto e izneseno vo nego. Demokratija i sloboden govor pred s'e e odgovornost, a potoa s'e drugo. Za zhal, kaj nas se s'e drugo, a odgovornosta e samo nekakov arhaichen termin na koj povekje ne mu se znae nitu znachenjeto. Изменето од Messenger - 03.Јануари.2011 во 21:40 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пак не ја разбра работава. Во една демократија имам право на свое мислење и имам право да го изразам како мислење. Барем така беше во тие демократски земји каде што живеев 30 години. Незнам можеби Македонија е поголема демократија од Америка, Шведска или другите.
На форумов пристапувам и дискутирам според однапред одредени правила од страна на сопственикот на форумот. Ако не ми се допаѓаат не доаѓам. Ако не ги поштувам ќе ме шутнат. Во демократијата не можеш и не смееш да ме осудиш за моето ЛИЧНО мислење. и ондак то |
||||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
@Messenger
џабе се мачиш да објаснуваш, многу луѓе ги мешаат лончињата демократија-анархија a тоа што ќе кажеш дека „Месенџер е лопов“ не докажува ништо, се додека не си го објасниш и поддржиш истото и го направиш достојно за да ти го земат в предвид, а тука треба да постои и одговорноста со која ќе докажеш дека не си нецивилизирана будала еден пример за ова е фактот дека можеш да тужиш кого сакаш, за било што, ама мораш да го докажеш своето обвинение но тука има два проблема, кај нас не се вреднува било какво мислење, без разлика дали е издржано и културно или е обична пцовка, туку на истото се фрлаат камења друг проблем е што двајцата соговорници (од кои еден е власта, а друг народот во овој случај) треба да ги поседуваат истите особини, а кај нас власта не ги поседува Изменето од zabegan - 03.Јануари.2011 во 23:10 |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 45678 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |