|
Целта на реформацијата, развојот, ... еволуцијата? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Spiros imash javna opomena za nachinot na komuniciranjeto.
Zamisli samo kako kje reagirashe ti i site pravoslavni hristijani ako nekoj ja upotrebeshe tvojata terminologija opishuvajkji go veruvanjeto na Pravoslavieto. Nastrana od toa shto so napishanoto navistina dokazha deka voopshto ne razbirash za shto govori viktorija123. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti blagodaram spirose za tvojata "topla", "energichna" preporaka, okolu eventualniot doruchek.
Bidi siguren deka kje znam shto da izberam i bez tebe. Ako sum svesna deka i kamenot ima odredeno nivo na svesnost (inaku ne bi ni "postoel") toa ne znachi deka kje go izberam za jadenje. Zatoa imam mozok, neli? |
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Едно време се тврдеше и се "докажуваше" дека и водата има своја меморија,добра и лоша меморија која зависела од тоа како се "однесуваш" со неа.
Доколку ја третираш со класична музика,убави зборови или молитва кристалната решетка при замрзнување се формира во неверојатно убави структури,додека пак е третирана со Рок музика,погрдни зборови или насилство кристалната решетка е изобличена со темни и непријатни бои кои симболизираат насилство,гнев и агресија. Додека едни го докажуваа погоре пишаното други го побиваа како апсурдност истото,како заврши дилемата не знам. Може постов е оф топик бидејќи не прочитав наназад низ темата што било муабетот,но сепак мислам дека може да остане |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
" kamenot ima odredeno nivo na svesnost" ???? Sakas da kazes deka veruvas predmetite imaat dusa ili... ? Me interesira tvoeto mislenje okolu ova. Pozdrav Viktorija Изменето од KINGDAVID - 28.Декември.2010 во 20:51 |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pozdrav KINGDAVID, Bozhenstvenata sushtina mozhe da se pochuvstvuva vo sekoe sushtestvo, vo sekoj cvet, vo sekoj kamen. "Se shto postoi e sveto." Veruvam deka poradi toa Isus, zboruvajki od Hristoviot identitet, veli vo Evangelieto spored Toma: "rasechete parche drvo; jas sum vo nego. Podignete kamen i kje me najdete tamu." Изменето од viktorija123 - 29.Декември.2010 во 15:59 |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, сè е свест. За ова имаше и во Христовата објава во форма на книга со подолг наслов: „ Големите космички учења на Исус од Назарет - до Неговите апостоли и ученици кои можеа да сфатат - Животот на луѓето вистински исполнети со Бога„: „Јас сум сè во сè. Посматрај го жбунот и ќе Ме пронајдеш Мене. Подигни го каменот и ќе Ме пронајдеш Мене. Погледни кон ѕвездите и ќе Ме забележиш Мене. Погледни длабоко во човекот и ќе се пронајдеш самиот себе, а со тоа и Мене, Христа, Сопството во тебе. Посматрај го животното и ќе Ме пронајдеш Мене. Осети го ветерот и ќе Ме слушнеш Мене. Посматрај ја капката вода и ти се посматраш себеси во Мене. Оти Јас Сум живот во сè, и ти си живот во сè, и сè е во Мене, и сè е во тебе. Ние сме обединети во Него, Великиот Сè-Еден, кој Е, вечно - Струја на постоењето и персонифицирано постоење. Тој е струјата на Сèпостоењето и самата капка. „ Изменето од Majkl - 29.Декември.2010 во 17:35 |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti blagodaram na odgovorot Viktorija . Sega mi e jasno sto sakase da kazes. Inaku se soglasuvam so ovaa tvoja recenica : Bozhenstvenata sushtina mozhe da se pochuvstvuva vo sekoe sushtestvo, vo sekoj cvet, vo sekoj kamen. "Se shto postoi e sveto." Mnogu ubavo kazano Bozestvenoto moze da se pocuvstvuva vo sekoe Bozje sozdanie. Ocigledno e deka Onoj sto sozdal se, moze da se pocuvstvuva vo Negovite tvorbi. Pozdrav Viktorija |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ubavo kazhano. Kazhano so drugi zborovi bi bilo "site kreacii sodrzhat del od Kreatorot". Toa kazhano vo reverzna forma bi bilo "Kreatorot e del od sekoja negova kreacija". Ultimativno kazhano e "s'e e Kreatorot, s'e e Ednobitie". Rabotata e samo shto nam, kako na materijalni ogranicheni bitija, s'e ni izgleda kako fragmentirani i megjusebno nezavisni elementi so razlichni karakteristiki i vrednosti koi gi odreduvame spored nekoi nashi parcijalni i nekompletni soznanija, veruvanja i tradicii oformeni i vodeni od pravniot um. Takvoto fragmentarno i nekompletno razbiranje na svetot e iluzijata vo koja zhiveeme, onoa shto se obide Isus da ni go pretstavi so svoeto uchenje. Taa iluzija, taa podelba na "jas" i "ti", "moe" i "tvoe", toa vrzuvanje (attachment) za lazhnite vrednosti konstruirani od umot, neguvanjeto na zbirshtinata sobrana od patishtata i pragovite na minatoto e korenot na chovekovoto patenje. Изменето од Messenger - 29.Декември.2010 во 21:37 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu svetci se najdoja na forumov site se sveti se e sveto bravo, site imaaat del od kreatorot ???? pa zosto e vakov svetov koga site sme sveti,site sme edno i demonite i angelite i ispravnoto i pogresnoto seto e isto i grevot i svetosta sekade e Bog i se e del od bog??????
nesto ne e vo red so podforumov???? |
|||
----------osana--------
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se sto sozdade BOG bese dobro...taka li e? Samiot BOG go kaza toa. E sega svetot sto se oddaleci od BOG toa e druga rabota. |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
melhisedek
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaci ne e vo se bog i nasekade?
|
|||
----------osana--------
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Iako BOG gi sozdade,TOJ ne e vo Satana, demonite i nevernite lugje, zatoa sto tie otpadnaa od Nego. No, sto se odnesuva do kamenot, rastenijata i zivotnite tie se Bozja tvorba, neli? |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
melhisedek
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
davide dali si primetil vo bozjoto slovo na kolku mesta vo istoto se spomnuva poimot bog na zivite so mislis zosto e toa ????
|
|||
----------osana--------
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da, i samiot ISUS go ima kazano toa deka BOG e BOG na zivite, a ne na mrtvite. Bas bi sakal da slusnam od tebe mislenje za ova |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |