|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 46> |
Автор | |
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bježiš od nje. Ne moraš bježati, ne moraš je se bojati. Moraš voljeti... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Таа жена е вулкан на работ на ерупција,со либидо на вжарена магма и со срце на светица.Јас сум во суштина џентлмен од оние старовремските,се задоволувам со еден бакнеж во нивниот образ.Бидејќи јас не брзам,знаете?На добрите работи вреди да се попричека.Има тука селани кои мислат да ако ги стават рацете на женски задник и ако таа не се буни,дека ја имаат во џеб.Срцето на една жена е истанчен лавиринт,кој ги одмерува силите со неизделканиот ум на машкиот измамник.Ако навистина сакате да поседувате некоја жена,морате да размислувате како неа,и прво да и ја освоите душата.Останатот,слатката тапацирана обвивка поради која човек ќе ги изгуби здравиот разум и младоста,ќе дојде“
Сенка на ветерот
Карлос Руиз Зафрон Изменето од Andjelina - 18.Октомври.2010 во 01:40 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некој сликар направил изложба на своите слики...
Загледан во една слика на која била насликана врата од некоја куќа посетителот му се обраќа на сликарот..
- Извинете, што ќе Ви одземам малку време, сакав да Ви кажам дека сликава Ви е прекрасна...
Но, набљудувајќи ја увидов дека имате една грешка, вратата нема рачка кој и како ќе ја отвори...
Сликарот на тоа одговорил:
- Господине... оваа врата го претставува ЧОВЕЧКОТО СРЦЕ...ТАА СЕ ОТВОРА САМО ОДВНАТРЕ !!! |
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еднаш некој ми рече: „Се надевам дека ќе доживеете сите соништа да
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ona ga je slušala, ali nju nije smisao njegovih riječi ni najmanje zanimao;ona je živjela o zvuku njegova glasa, o mirisu njegova bića, o pogledu njegova oka. Za sve ostalo bila je ona i slijepa i gluha.
-Kozarac. И ај... Не се лигави на вакви работи. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Одиш низ градот и гледаш згодни русокоси девојки како седат со некои млади луѓе,а тебе те обзема чувството дека веќе си стар и дека годините си го направиле своето.
Припалуваш цигара,седиш на паркингот и ги гледаш истите тие како одминуваат.Автомобил полн со млади луѓе кои се забавуваат и смеат... Го стегаш цврсто воланот и продолжуваш да возиш понатаму,додека цигарата ти ги пече усните исто како што тоа некогаш го правеше љубовта... ЖЕНИ Чарлс Буковски |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bukovski ima i "pojaki" citati od ova sefice .... neli?
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хах..има има...оние јаките ќе ми бидат цензурирани
|
|
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чарлс
пак го читаш Анѓе |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam skembe corba,sakam da zatvoram dve kafani,edna da iskrsam,i pa na skembe corba.Sakam posni sarmi vo petok, mrsni vo sabota. Da sedam na taburetki vo maalo so saati,da gledam kako zaoga sonceto. So mal prst da ne mrdnam,site da gi dupam vo mozok.Da mi mirisa na mangzi.Da i kupam na Zora leblebija,da i se butnam vo gaki.Da fakam vrski po salteri.Da go slusam Pero kako zdriga po ulici. Da ja vidam Evdokija. Dejan Dukovski-Bure Barut |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(разговор околу првиот пат)
-Ќе бидам нежен -Ќе преживеам. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
heptagram
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 12.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"За нас, значи, кои сме еманципирани од сите припрости закони, што треба да направиме за да ја задоволиме својата Волја за Соединување?
Не помала љубовница од Универзумот: не помал бордел од Бесконечната Вселена: не пократка ноќ од Вечноста!" — Алистер Кроули Изменето од heptagram - 13.Јануари.2011 во 19:52 |
|
Нека Оној кој има Разбирање го пресмета Бројот на Нашата Дама; бидејќи е Бројот на Жена; и Нејзиниот Број е Сто и Педесет и Шест.
|
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...растураме на интернет. Што знаеш, бе, ти за
интернет? Ништо. Не си пишувал ни домашна на времето, а камо ли еден
алгоритам денес. Божем знаеш за војната, а барут не си помирисал. Ти си –
се гледа – од онаа генерација заглавена у меѓувреме. Тогаш: рано да
бидеш партизан; сеа: касно да бидеш резервист. Железничар, од оваа
забраена станица, ете тоа си ти. Ја, бе Киро, на компјутер сум водел и
војни, затоа сум одбрал да си идам. Зашто знам дека во секоја војна
некој друг те активира. Сум се изнапукал со џојстикот и сè си викам: ако
виртуелните војни се така жестоки, какви ли се, тек, овие, стварниве?
"Dvaeset i prviot"-Tomislav Osmanli |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се што добивав како подаок, се мислев ќе го снема, знаев дека ќе го снема. Како да не било. И затоа сакав уште од почетокот ништо да немам. Да не ме боли еден ден кога ќе го изгубам. Затоа посакав да ги пронајдам вечните нешта.Затоа решив да се вљубам во Бог, а не во човечки суштество.
Гоце Смилевски |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Внеси реплика | страница <1 3132333435 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |