![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 754755756757758 824> |
Автор | ||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Пребарувачот Јаху? Да, шири пропаганда, туристичка. Ја продава Бугарија како евтина дестинација. Нема да се изненадам ако се разбере дека министерот за дијаспора го има составено текстот. Се разбира, сегментот каде се зборува за историјата. Изменето од Platenik - 17.Декември.2010 во 15:40 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
|
Да, да, отеднаж ти поверував.
Види и останатите четири, и они се евтини, нели- особено Филаделфиjа, Италиja и Калифорниjа... И нека биде евтина ски дестинациjа, лоша реклама нема. А тоа за Божо нема потреба да се коментира. |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Што има врска туристичката пропаганда со туркомонголското потекло на Бугарите?! Најстара нација во Европа, ајде ќе те молам! Кога Аспарух ја формирал Бугарија поимот нација непостоел, нели? Да кажеа држава, во пропагандниот материјал, можеби и некако ќе имаш простор за дискусија, вака се се сведува на пропаганда. Бугарија ти е држава како шпанска серија, во наставци. Има еден мал проблем, во секоја серија режисерот и глумците се различни, ама пустото сите Бугари. Министерот за дијаспора само така патем го спомнав од причина што тој е експерт по историја. Нејсе, надворешен соработник на Yahoo Travel можел да биде било кој друг бугарски експерт за туризам, историја и пропаганда. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
|
А зошто да не може Jаху да промовира нешто без да има врска со бугарски експерт?
Тоа е невозможно, да? Или не ти текнува такво сценариjо на сошитата со бели конци туркомонголска теориjа? За срека не ти се jавиле на тебе да те прашат, па да обjасниш "вистината"... |
||
![]() |
||
|
Прав си, не ми се имаат јавено. Да се јавеа, биди сигурен дека ќе им ја кажев вистината. Во англискиот има една изрека, I pay, I say. Сигурен сум дека Јаху ќе најде разбирање и ќе стори се да им излезе во пресрет на потребите на онај кој сака да плати. Изменето од Platenik - 17.Декември.2010 во 16:28 |
||
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Кој верува дека бугарската нација е најстарата во Европа?! Тој што ова го пишувал нема ниту најмали историски познавања, а да не говорам дека не знае ниту што означува поимот нација. Ако го знаеше само тоа, немаше да си дозволи вакво нешто. |
||
![]() |
||
|
Истото важи и за Игинеа институтот, меѓутоа.
Платените туристички клипови се на Дискавери Ченал. Додека за Jаху не сум сигурен, тоа е обична класациjа, коja нема општо со пропаганда, плаќање и слично. По истата логика можеш да обвинуваш и "Ауто Билд" коj сека година класира или Ауди, или БМВ или Мерседес на првите места. ![]() Тоа не значи дека тие не струваат, ама па и Jaху нема општо со Бугариjа. Изменето од lav4eto - 17.Декември.2010 во 16:39 |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
|
д-р Ристо Ивановски: Бугарите биле Македонци
|
||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
|
Според него целиот словенски свет е српски, а „трачани су рашани“ ![]() Изменето од Pat - 06.Јануари.2011 во 23:04 |
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
|
А јас пак мислев дека сите денешни Бугари се всушност Срби.
|
||
|
||
![]() |
||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
|
Сите на Балканот се Срби. Што чудно има:
Србобугари, Србо(т)рашани, Србомакедонци... |
||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
||
![]() |
||
|
Грешиш! Некои од денешните Бугари се Срби, некои се Македонци, некои Власи, некои Турци..... а некои си се асли Бугари. Тоа го вели и Доротиќ. Според тоа во современи услови Бугарин може само да биде агрегат, компилација, збир, микс, егзоним, а никако етноним. Веројатоно егзоним кој со текот на времето станал ендоним. |
||
|
||
![]() |
||
|
Аха, ако ДоротиЧ е тој стариот од Јутуб, а што вели тој за Русите и за Чесите и Полјаците? А Македонците ги спомнува ли? Да видиме и за нас што вели..... |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 754755756757758 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |