|
Староста на планетата земја и ЕВОЛУЦИЈАТА!!! |
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Автор | ||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imam procitano deka nefelimite genetski eksperimentirale so ceveckata rasa za da gi napravat lugjeto skloni da gi odbivaat Bozjite zborovi. Prviot covek Adam bil crven, I interesno, samo crveni volovi se prinesuvale kako zrtva na Boga. |
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Adam bil crven, kako deneshnite amerikanski indijanci koi se nareceni crvenokoshci. Bil napraven od zemja. Vo sekoj slucaj, jas ova go imam procitano od eden izvor I ne tvrdam deka e taka, tuku samo go spodeluvam ona shto go imam procitano za nefelimite. |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аха, аха - црвен! Чекај сега кога ќе ти дојдат теистиве, па да видиш ти! Веднаш ќе ти писнат: „кај го пишува тоа во библијата?“ Оти нели, за нив е валидно (само) тоа што е пишано таму! И, btw. дали бог на Адам му ставил пердув или овој отпосле го ставил тој моден детал?! Р.Ѕ. Меси, ќе те утепам! Од цитатот што го имаш ставено во твојот претпоследен пост, произлегува дека јас, а не Ев, го имам речено тоа за клунот, крилата ... Не би било лошо да го поправиш името, за да не помисли некој (кој нема да го чита текстот на мојот пост) дека навистина тоа сум го рекол јас. ОК?! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1
Изменето од sk - 12.Декември.2010 во 18:10 |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е како да не - рогови! Па освен Адам, немало друг маж на Земјата! И да сакала - неможела. btw. А која жена не би го сакала тоа? Нели после каснувањето од плодот на сознанието т.е. откога и се отвориле очите, видела/е дека има многу убави нешта ... |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
go povlekuvam mojot predhoden komentar, zoshto odi vo nasoka koja ne trebashe ni da ja pocnam. Zatoa ke go izbrisham postot.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e zaradi klimatskite uslovi . Na jug ima povekje sonce i zatoa lugjeto koi ziveat na jug se so potemna koza od lugjeto koi ziveat na sever. Ednostavno, neli ? |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci na nekoj nacin tie sto ziveat na jug so tek na vreme "se prilagodile" na tamosnite uslovi na zivot, taka
E arno ama zasto istite koi ziveat sega na sever, a gi ima dosta i po stotici generacii i pak nikako da "pobelat". Ne mi zameruvaj King sosema go razbiram tvojot odgovor, no drugo mi e poentata... |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne moze da zivees na jug kade te pece sonce a da bides bel, neli ? Crncite vo severniot del od Zemjinata topka se naseleni pred 2 veka otprilika, koga bila trgovijata so robovi...sepak mislam deka ke im treba malku povekje vreme da pobelat Pozdrav Sunny |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може ли да ми го посочиш тој извор,ако нема линк барем која книга и од кој автор и од кое време |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo red, ke ti go pratam izvorot od kade go dobiv, no treba da go najdam zoshto beshe od poodamna, mnogu ne obrnav vnimanie na toa zoshto proucuvav drugi raboti, a I e eden edinstven. Nemam procitano/cueno/videno uste barem eden izvor da go potvrdi toa.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не познавам ниту еден, буквално ниту еден атеистички научник кој верува во се она што денес се нарекува наука. Секогаш постоеле и денес постојат несогласувања помеѓу научниците, помеѓу научните теории, без разлика на верските убедувања на научниците. Едноставно некои работи можат убедливо да се докажат, а некои не. Тие што не можат подлежат на претпоставки, хипотези. Некој верува во една претпоставка (хипотеза), некој во друга. И едниот и другиот си ја нарекува својата претпоставка наука.
Прво, Библијата никаде не спомнува бројка од десетици илјади години. Второ, зошто сметаш дека брзината на континентите би била иста порано како што е денес? Ако после неколку недели од ерупцијата на некој вулкан отидеме и ја измериме брзината на течењето на сеуште не смрзнатата лава на некои места би добиле и брзина од 3-4см на секунда. Дали тоа значи со таа брзинка лавата еруптирала од вулканот? Трето, дали знаеш дека првиот научник (Антонио Снајдер) што ја поставил хипотезата за катастрофичното поместување на континентите бил креационист. На неговото мислење влијаел текстот од Битие 1:9,10 каде што се збори за собирањето на морињата на едно место, што подразбира дека имало и само едно копно. „И Бог рече: „Нека се соберат на едно место водите под небото, и нека се покаже копно!” И бидна така. Бог го нарече копното земја, а собраните води мориња.“ (Битие 1:9,10, Библијата) Ако порано континентите биле во една целина (едно копно), секој би запрашал што довело да тоа копно распука, се раздели и да се оддалечат неговите делови? Библијата има солиден одговор на ова прашање, а тоа е катастрофалниот планетарен сеопшт потоп. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Заради групирањето на луѓето со слични карактеристики. Ова можеме да го наречеме и природна селекција, но оваа природна селекција нема врска со Дарвиновата природна селекција.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |