|
Хардверски проблеми - ПОМОШ!!! |
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Автор | |
X3rip3
Нов член Регистриран: 31.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да,треба да се уклучи и преку компјутерот.
Оди во: Start->All Programs->Accessories->Entertaiment->Volume Control. Кога ке ти се отвори тој прозорот,оди горе во Options па Propereties.Ќе видиш има опции кој треба да се штиклираат,па види кај пишува Mic или Microphone и ако не ти е штиклирано,штиклирај го,после стисно OK и средена работа *После ако во првиот прозорез случајно микрофонот е направен на најслабо или од доле е исклучен,само направи го на по силно е ок. |
|
gogo0309
Нов член Регистриран: 23.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam problem so baterija na lap top HP 6720s ne mozam da go uklucam posto e istrosena mnogu ne se uklucuva ni na polnac da ne znaete kade mozam da kupam nova baterija gi prebarav skoro site prodavnici za baterii no nema
|
|
gogo0309
Нов член Регистриран: 23.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neznam navistina sto da pravam
|
|
Perfekt BoI
Нов член Регистриран: 29.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еиииии, еден другар имасе вакоф промблем ама после отиде до АМЦ кај нас ова во град што и тој му ре4е да отиде од кај шо го купил лап топот после се јави таму и му средиа
|
|
kingofkings
Нов член Регистриран: 10.Март.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вака имам еден проблем со стар хард диск значи хдд е исправен ама кога ќе го приклучам во компјутер ми го покажува како цд ром значи IDE во биос. Го снемува цд ромот а хард дискот ми го дава како цд ром... Што треба да се направи за да ми го препознае како хард диск?
|
|
gOJDO
Сениор Регистриран: 01.Јули.2010 Локација: Eritrea Статус: Офлајн Поени: 115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Намести ги џамперите на хард-дискот и ЦД-РОМ-от. Хард-дискот нека биде мастер, а ЦД-то слејв. Потоа на средниот конектор од ИДЕ кабелот закачи го дискот, а на крајниот цд-то.
Изменето од gOJDO - 26.Јули.2010 во 09:17 |
|
ZokiSkopje
Нов член Регистриран: 24.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Napisi vo koja programa ti go dava toa.Ako e skype,togas vo Tool-Options imas Audio Settings.Tuka ke si namestis mikrofon i kolku da bide osetliv.Ako ovde e se vo red,odi vo Control Panel-Sounds and Audio Devices,pa ovde vidi dali mikrofonot raboti (na primer kaj mene i zvuk i mikrofon e preku Realtek,ne znam kaj tebe kakva zvucna imas)
|
|
I`m the son of rage and love....
|
|
АиБ
Нов член (само)критичар Регистриран: 06.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам на вистинско место пишувам :)
значи вака, имам Epson Stylus SX105, скенирањето си е ок, копирањето исто така ок, само печатењето ми прави проблем..иако кликнувам на print, печатарот не реагира, воопшто не го повлекува листот, воопшто, не дава некој знак дека нешто не е во ред..има ли некој идеја што би можело да биде или да му пресудам со палката за бејзбол? |
|
Стоеше на песокот размислувајќи дали можеби постои галеб што се обидува да ги надмине своите ограничувања, можеби таму уште некој е прогонет, зашто на јатото му ја има речено вистината в лице.
|
|
Avira
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член System Administrator Регистриран: 10.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас на времето имав Epson Stylus SX105. Во почетокот беше добар, но по одредено некористење се расипа. Можно е и кај тебе да е тоа проблемот. Ако редовно го користиш, отвори го и види дали сите делови се на свое место, а не заборавај да провериш дали е добра врската помеѓу твојот компјутер и печатарот. Ако печатарот печати без проблем кога е прикачен на други компјутери, можеби е проблемот до твојот компјутер. Види во setings дали сите подесувања ти се во ред. Ако и понатаму неможеш да најдеш решение на проблемот, обрати се во сервис. |
|
MaggieMaggie
Нов член Регистриран: 28.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред некое време ми се расипа полначот па морав да си купам универзален. Се беше ок со него само пред некој ден ми се скрши маркер, конектор или како се вика она делчето што може да се менува за различни марки лаптоп, па ако може да ми кажете кај можам да најдам и колку пари се.
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се мислам помеѓу nVidia GT440 и Radeon HD6670. Што е подобар избор? Имам core2duo E6400 (или 6600 не сум сигурен), мобо ASUS p5ld2, 3gb ram, 500W Delux напојувањe. Досега имав 7600GT и сум прилично задоволен од неа, ама ми цркна пред некој ден, па и редно време беше... 5+ години стара, еднаш поправана пред неполна година.
|
|
Oliver.S
Нов член Регистриран: 13.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали некој знае што е проблемот со мојот компјутер??? кога го стартовам се заглавува како на сликата. помагајте :DDD
http://news.techgenie.com/files/Start-Up-Issues-in-Windows-7.jpg |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema ovde jaki kompjutredzii na forumov, zatoa nema koja da mu pomogne na Oliver.S
|
|
vivi
|
|
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |