|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 130131132133134 146> |
Автор | |
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
РИНГИШПИЛ Секогаш што е слатко и симпатично кратко трае највероватно тоа е дражта на кружната брзина… било преку желудник црна чоколада било преку усни страста твоја… *** Секогаш кога губам правец убави работи ми се случуваат највероватно тоа е дражта на дезориентираноста… било меѓу црвените лалиња во твојот двор било на белиот асфалт… *** Секогаш забранетото сакам да се случи највероватно тоа е дражта на спротиставеноста … било меѓу два црвени семафори било од децибелно воздивнување… *** Секогаш насмевка , радост и среќа највероватно од кружните движења… било горе на висина на покривот било доле на висина на тревата… *** Секогаш ќе ги стиснам забите највероватно добивам храброст… било како ветар на моето лице било како допир на топла дланка… *** Тогаш зошто не го поднесувам рингишпилот ??? Изменето од bijonse1 - 10.Март.2018 во 21:21 |
|
mark3r
Група Регистриран: 28.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tvojte usni kako temno mastilo
tvojte gazovi kako svetlo mastilo |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја замислувам твојата инспирација за овие стихови,ама некако не ми оди. Како и да е... не ти оди ни на тебе ова поезијава. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako ne be
toa e undergraud avangarda |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Последна песна за Тебе
Го сопирам своето дишење, за да го слушнам твоето. Секоја одлука ми зависи од тоа… (Дали градиве ќе се испружат во стаклениот миг со сива разврска, не ширејќи се повеќе.) Ние се разбираме со капки недостигање и посегнуваме по себе само кога не се убиваме еден со друг. Ти зборувам за денот кога ќе држиш некој за рака, крстосувајќи ги ширните полиња на Нормандија, а дланките веќе ми крварат што тоа нема да бидам јас. Северно Штом се спуштат завесите и секој свршил на својот крај од претставата, јасно гледам дека наместо пот, моите допири ти испаруваат од кожата. Те чувам северно од секој среќен миг, како лулашка без деца, во облачен и досаден ден. Во дневникот запишуваш чувства обраснати со мов од тивко и бавно растење под сенката на мојата гордост. Ете, во средата, бев тој што на себе ја има твојата ДНК, осомничен, виновен и осуден, ако некој случајно те расече со жилетот на својата страст. Догорчето паѓа врз расфрланите листови сува кашлица на Буковски, додека твоите очи пишуваат ноти за новата разделба. Ти заминувам од креветот, наквасен од твојата жед, со потреба да плачам што те оставам, зашто ме чека град полн со нови љубовници… Неколку стихови за староста Доаѓа со брчките… - Гордоста што ти ги преплетува нозете, како скршен сонувач кој ја преспал младоста. Ден по ден, влакно по влакно, седата темпера ги оплакува боите пред детето што ти се смее од огледало. Те опила староста, па губејќи рамнотежа, бараш туѓа рака да ти го издржи падот, зашто на земјата не и требаш исправен… Туѓата смрт боли, а сопствената плаши… Туѓата смрт се испраќа, а сопствената се чека. Верувај ми, вистинската самотијата почнува оној час кога ќе си замине и последниот непријател што си го имал. |
|
Jas-Taa
Нов член Регистриран: 15.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Always let losers have their words
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Твоите раце Ги имаш најубавите раце на светот нежни , топли и полни со љубов…
ги имаш најубавите раце на светот
грациозни , меки и полни со нежност…
Ги имаш најубавите раце на светот
кои ме разбудија повторно за мојот сон…
кои крајот ми го направи почеток…
кои го скршија орловото јајце…
кои од белка ембрион ќе ме стори…
полни со младост , радост и среќа…
кои безусловно живот ми нуди…
кои силно ги стегам зошто сега се само мои…
ги имам најубавите раце на светот
кои богатство вредат…
но?? погледнувам…зарем исчезна магијата?? …тие се само обични раце!!!…
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рамнотежа Не се плашиш ??? твоите очи покажуваат невидена смиреност,
не знам дали се узреани маслинки
или само укочени од будно сонување…
Не се плашиш??
ја сакаш слободата , а сигурно си со ланчето,
не знам дали е правилна симетријата
или само привидна рамнотежа…
Не се плашиш??
светот на една страна , домот на другата,
не знам за што ќе се одлучиш
или само ќе гледаш напред…
Не се плашиш??
прифати ја мојата пружена невидлива рака
не знам дали ќе биде тоа твојата храброст
или само бонус од твоите девет животи…
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
прекини и приказната ќе стане легенда
. не е како бесконечна приказна не е ни како приказна без крај некако е, како незавршена приказна прекината во моментот кога прелета црн гавран кој не го знае патот кон север, уште помалку кој југ а приказната се спореди со него и таа, незнаејќи каде е десно, горе,лево, или долу, одлучи да прекине за да не се изгуби . денес сите ја сакаат, се сеќаваат на неа и целиот нивен живот во тешките моменти се прашуваат каков ли крај можела да има? |
|
|
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
…,, Ма каде е таа bijonse1 ? требаше да дојде и прва тука …еве тукаааа… да седне … тука на колено да ми ја каже нејзината желба? ухх пак отиде да купува поклончиња… а и* реков дека јас ќе ја дарам цц ццц лошо девојче ова bijonse1 … да се нервирам јас? Дедо Мраз … секаде ме чекаат …а јас овде чекам? ахххх bijonse, bijonse ќе ме подмладиш пред време… чекај да видам што е овој лист оставен од тебе … пишува нешто на него… хммм чудна си ми ти bijonse1 , а уште почудна е и твојата желба … Сакам Новогодишен конец Сите имаат една скриена тајна која се претворa во желба… после спојување на стрелките со некое чудо да стане реалност… Сите имаат еден скриен грев кој се претвора во тежина… после спојување на стрелките со некое чудо да стане прошка… Сите имат дел од распарано срце кое погрешно е сошиено… после спојување на стрелките со некое чудо да се спои… Сите немаат волшебен калем јас плаво море ти црвено вино… после спојување на стрелките со некое чудо да се измеша што вкус ќе се добие??? |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те молам немој…
Те молам немој… остави ми ја долината така сушна не ми ги носи тие црни облаци да грми и поројни дождови да лијат… *** Те молам немој… остави ја крошната нека се извиши не ми ги сечи гранките коренот е предлабок да ме искорнеш… *** Те молам немој… остави го телесниот допир ќути не ми зборувај ако замижам твоја сум… *** Те молам немој… остави солза во бисер да се претвори тргни ја твојата светлина во мојата темница ќе го видиш сјајот … Изменето од bijonse1 - 04.Јуни.2018 во 20:52 |
|
Внеси реплика | страница <1 130131132133134 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |