|
А што прави овој народ? |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 69> |
Автор | ||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во право си... Проблемот е што, колективната свест е многу многу слаба, т.е. луѓето сеуште тегнат кон личните интереси, наместо кон заедничките. И таа колективна свест која ја има, повеќе се занимава со статуи, отколку со суштински потреби и визија заедничка за сите. Повеќе неопределени граѓани сега значи повеќе граѓани кои не се врзуваат за еден или друг лик, го сакам овој, го мразам оној....туку ќе ја јакнат колективната свест и ќе ја бираат опцијата која ќе ги задоволи барањата и потребите на народот. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што и да прави народот кога ќе чуе/прочита нешто вакво
Народни пари за реклами на ВМРО Во врска со парите, тие пари што ги гледате се пари што ВМРО-ДПМНЕ ми ги плати во кеш за реклами, посочи сопственикот Велија Рамковски Навистина што да прави, кога народни пари според секојдневните бомбасти изјави, заминаа за она на Црвенковски -Надеж или како се викаше, сега Велија тврди ова. До кај ќе се оди- читам ВМРО ќе го тужи Рамковски. |
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke se odi do kraj i ke se vidi koj e pogolem mangup , so se cudis i ti
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма не се чудам, и јас дел од народот на кој му шашардиса умот. Не за друго, секогаш досега заврзламите се дознаваа кога ќе паднат од власт тие за кој се шпекулира дека праеле заврзлами. Фактички-кога е доцна |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Владејачката ВМРО-ДПМНЕ и премиерот Никола Груевски со државни пари од Буџетот ги плаќале партиските реклами емитувани подолг период на телевизијата „А1“, обелодени сопственикот на телевизијата Велија Рамковски. Тој тврди дека парите што Министерството за внатрешни работи ги нашло во стан во скопската населба Чаир, а беа прикажувани на полициските снимки, всушност, се дел од парите што во готово му ги дала владејачката партија за реклами.
- Хајката што ја правеа во јавноста беше дека Груевски ми платил 25 милиони евра за реклами. Тоа не е точно. За три години рекламирање не ми платил повеќе од четири милиони евра. Од тие четири милиони нема 100.000 евра платено легално, туку се плаќаше во кеш и од касата на Буџетот. Во врска со парите, тие пари што ги гледате се пари што ВМРО-ДПМНЕ ми ги плати во кеш за реклами - посочи Рамковски завчера вечерта на мирниот собир за поддршка кој се одржа на плоштадот „Пела“." Preneseno do "Vreme online" Ovoj Velija da ne misli deka lugjeto cicaat vesla. Koga go fatija so racete vo medot se razvika deka medot mu go dale onie koi go fatile. Demek, sega on kje im vrati inteligentno nazad, pa kje vidat tie koja majka crna volna prede... Ova kako da izleglo od nekogashnata "K-15" koja ja davashe na negovata televizija. I pazete ova - mu plakjale во кеш и од касата на Буџетот . E ovoj navistina bil 115% spremen za iden premier ili pretsedatel! Vrska nema kako raboti drzhvaniot Budzhet, a za kasata od koja sekoj si vadi kesh pari kako shto saka i da ne zboruvame. Bog da chuva i da brani kakvi karakteri imalo vo dramata na makedonskiot javen zhivot. Zatoa ne treba da ne chudi zoshto e tolku vozbudliva. P.S. Na 26 Noemvri, vo temata za "Opsadata na A1" , napishav:
Toa voopshto ne beshe teshko da se predvidi. Onoa shto ne mozheshe da se predvidi e izjavata na sopstvenikot koj samiot tvrdi deka zemal pari od drzhavata... i ne gleda deka so toa ne pravi nishto drugo tuku dokazhuva oti na niv ne gi podmiril danochnite obrvski. Si puka samiot vo noga, ama ochigledno ne mu teknuva... Изменето од Messenger - 01.Декември.2010 во 07:26 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..поминува во "шпалир" меѓу две конфронтирани патрии....и му прават вака:
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...koj narod?...kade?...tuka nema nardo...ochigledno .....
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
овци,овци...нема народ...
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mrazam samiot sebe da se citiram, ama Veija izgleda gi chita kritikite na Idividi i vednash vrshi korekcii... "Газдата на А1 во вечерашното интервју во емисијата “Патот кон“ на Алсат-М, вели дека дел од она што деновиве јавно го изнесе околу случувањата на “Перо Наков ББ“ како и за парите кои ги добил од премиерот, било во афект. „Во тој налет, во таа еуфорија, во тој би рекол специфичен психолошки момент, траеше тој афект подолго време од 25 ( ноември) и ние мислам претеравме. Мислам дека и новинарството се претера. Гледачот информирај го! Мислам дека тука згрешивме. Затоа го прекинуваме сега и повикуваме многу чисто и јасно инспекциите да си ја продолжат несметано својата работа. Нема што да криеме!“ вели Рамковски. Околу парите во кеш за кои јавно тврдеше дека премиерот Никола Груевски му ги плаќал за партиски реклами на ВМРО-ДПМНЕ, Рамковски сега вели: „Тоа би рекол афект страшен беше! Револт беше, јас појма немам на кого се и чии се тој кеш. Ама вчера точно преку маркетинг службата даде известување преку Шпиц, Време и А1 колку пари од буџетот владата плати за рекламирање на ВМРО-ДПМНЕ. Парламентарните избори 2006, 2008, локалните избори 2009, претседателските избори 2009 целосно се платени од буџетот.... Никој пат јас не сум земал кеш, ниту денар, ниту евро. “ Во разговорот, Рамковски негира дека е поврзан со шесте фирми на истата адреса со телевизијата преку кои Управата за јавни приходи и Финансиската полиција се сомневаат дека од земјава се испумпани неоданочени 7,5 милиони евра. " Ova e preneseno od AlsatM. Chovekov navistina e unikaten sluchaj. Puka na site strani kako pijan kauboec... prvo si pukna vo svojata noga, sega gi ispuka site shto go podrzhuvaa na negovata televizija, kompletnata opozicija koja mu dojde na pomosh, kako i onoj narod koj se sobra so istata ideja, ednash tvrdi deka zemal kesh pari od vladata, potoa tvrdi deka nema pojma od kogo se tie kesh pari, sega gi brishi snimkite za da si gi ispere grevovite... Katastrofa! Chovekov definitivno samiot si se izbrisha od makedonskiot javen zhivot. Posleden sovet do nego: neka si gi spakuva kuferite i neka otpatuva nekad kade shto ne go poznavaat. Изменето од Messenger - 02.Декември.2010 во 14:56 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе овај скрос бил, ај сега нека се познат неписмените од форумот, шо се запалија на сценариото на овај криминалец.Ало социјал - комуњари, со своја гла мислете друг пат, не грујо грујо, само тој в уста ви е од шо не ви се работи, ајт сиктер таму, само да се кукало.
А од друга страна сум сигурен дека чоекот си падна во убо испланирана стапица. Изменето од DragancoLeskoec - 02.Декември.2010 во 14:58 |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema nikakva isplanirana stapica... ... chovekov samiot si ja napravi i si stapna vo nea. Sakashe da se izmkne od zakonot poradi zataenite obvrski kon drzhavata, gi vikna svoite prijateli od opozicijata da mu pomognat, ovie dojdoa zatoa shto im se vide kako shansa da ja soborat vladata, partijskite aktivisti se organiziraa mislejkji deka planot kje bide uspeshen, no od seto toa ne izleze nishto... osven toa shto Velija ispolnet od euforijata (kako shto izjavi samiot) deka kje ja srushi vladata i kje stane premier pochna nekontrolirano, kako pijan, da puka na site strani... i napravi pokolj tokmu megju svoite privrzanici. Изменето од Messenger - 02.Декември.2010 во 15:33 |
||
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Народот конечно ќе свати кој е кој.....
и кој за каде е... трпение спасение... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
така е..браво за Рамковски. ..конечно проговори ...не е до толку непресметлив,па да изгуби се. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега едно нешто ме интересира...
што ли ќе мисли овој народ и колку би се потпрел на сдсм.....оние истите кои цела ноќ дремеа и се бунтуваа во А1...а сега нивниот водич излезе да каже дека сдсм не го подржува Рамковски и да си одговара кривично за се што направил... Кај им беше умот тогаш кога го бранеа да ја чукнат црпката и да си речат ..“а бе ај да не се бламираме го знаеме кој е Рамковски“ едноставно ова беше ВРВ...луди и незаборавни моменти... преку кои Груевски и Владата поминаа на нај отмено ниво.... Свака част.... А останатиот клан...тони се подлабоко... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |