|
Љубов???!!! |
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Автор | |
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LJUBOVTA JA IZMISLILE PARTIZANITE
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta prvenstveno e stav, orientacija na bitieto sprema svetot kako edna celina, a ne samo sprema eden objekt na ljubovta.
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
би рекол перцептивна состојба , т.е. свест наместо став... некако се прашувам , нели е љубовта и алтруизмот едно исто? Изменето од Џо - 23.Ноември.2010 во 23:28 |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stav ili svest?Ili percepcija, ako percepcijata se definira kako nachin na koj go gledame ili dozhivuvame svetot.Ili pak prvo percepcija , pa svest, pa gradish stav.Seedno.
Altruizmot mislam deka e poshirok poim i vo sebe ja sodrzhi ljubovta.Mora da postoi ljubov sprema chovekot za da se bide altruist. Ljubovta e korenot na altruizmot. A imam sretnato i vakva teorija, deka lulka na altruizmot e percepcijata. Za kakva percepcija se raboti? -Jas sum del od svojata okolina. Ako ja oshtetam svojata okolina se oshtetuvam sam sebe. Toa e neodgovorno, avto-destruktivno, iracionalno i sosema nepotrebno! Altruizam e nesebichnost, ljubov sprema drugiot, spremnost na zrtvuvanje na svoite interesi za drugite.Tuka feedbackot ne e motiv. Samoto davanje e dovolen motiv,davas samo zaradi davanje, bez razmisluvanje za toa sto kje dobies povratno. Zelbata da se pravi dobrina na drugite lugje go oznacuva altruistot. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne postoi prvo percepcija pa svest
odredeno nivo na svest ja odreduva karaktristikata na percepcijata, dali taa kje bide komplexna do granicata na ispravnosta ili totalen film od brian de palma ili naprimer od monty python Изменето од anakin - 24.Ноември.2010 во 08:10 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj sto ke proba da mu stavi definicija na nasiot duh ke bide vecno zatvoren vo lavirintot na paradoksot...a tamu nema nisto drugo sem zidovi i ponekoj otvor do sledniot ist takov...
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За что зборувате вие тука ?
Емотивната врска меѓу маж и жена за мене е емотивна врска.Љубов е башка. |
|
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Drugo mi beshe poentata.Sakav da kazham neshto vo vrska so ljubovta kako rezultat na soochuvanje so Jasnata Svetlina;Mozhe da e taka kako shto vikash ti.Stvarno mi e apsolutno nevazhno i mozhno e da sum ispobrkala nekoi poimi, nishto chudno od tolku self-help literatura. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
vanesa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama kako mi raboti epifizata...
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozebi raboti prekuvremeno
|
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што е.....Љубовта е можеби единственото нешто кое никогаш никој не успеал и нема да успее да го дефинира/објасни.
А секој ја познава. Каде се наоѓа...Во секоја пора на нашето постоење. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakam da pravam ljubov oti tia e overtjurata predi seksot
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |