IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов???!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов???!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
Автор
Порака
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Статус: Офлајн
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2010 во 20:08
LJUBOVTA JA IZMISLILE PARTIZANITEзагриженост

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2010 во 20:45
Ljubovta prvenstveno e stav, orientacija na bitieto sprema svetot kako edna celina, a ne samo sprema eden objekt na ljubovta.
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2010 во 23:28
Originally posted by vanesa vanesa напиша:

Ljubovta prvenstveno e stav, orientacija na bitieto sprema svetot kako edna celina, a ne samo sprema eden objekt na ljubovta.

би рекол перцептивна состојба , т.е. свест наместо став...

некако се прашувам , нели е љубовта и алтруизмот едно исто?

Изменето од Џо - 23.Ноември.2010 во 23:28
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 08:06
Stav ili svest?Ili percepcija, ako percepcijata se definira kako nachin na koj go gledame ili dozhivuvame svetot.Ili pak prvo percepcija , pa svest, pa gradish stav.Seedno.
Altruizmot mislam deka e poshirok poim i vo sebe ja sodrzhi ljubovta.Mora da postoi ljubov sprema chovekot za da se bide altruist.
Ljubovta e korenot na altruizmot.
A imam sretnato i vakva teorija, deka lulka na altruizmot e percepcijata.
Za kakva percepcija se raboti?
-Jas sum del od svojata okolina. Ako ja oshtetam svojata okolina se oshtetuvam sam sebe. Toa e neodgovorno, avto-destruktivno, iracionalno i sosema nepotrebno!

Altruizam e nesebichnost, ljubov sprema drugiot, spremnost na zrtvuvanje na svoite interesi za drugite.Tuka feedbackot ne e motiv. Samoto davanje e dovolen motiv,davas samo zaradi davanje, bez razmisluvanje za toa sto kje dobies povratno.
Zelbata da se pravi dobrina na drugite lugje go oznacuva altruistot.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 08:10
ne postoi prvo percepcija pa svest

odredeno nivo na svest ja odreduva karaktristikata na percepcijata, dali taa kje bide komplexna do granicata na  ispravnosta ili totalen film od brian de palma ili naprimer od monty python

Изменето од anakin - 24.Ноември.2010 во 08:10
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 15:02
sekoj sto ke proba da mu stavi definicija na nasiot duh ke bide vecno zatvoren vo lavirintot na paradoksot...a tamu nema nisto drugo sem zidovi i ponekoj otvor do sledniot ist takov...среќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 17:34
За что зборувате вие тука ?

Емотивната врска меѓу маж и жена за мене е емотивна врска.Љубов е башка.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 18:01
Originally posted by anakin anakin напиша:

ne postoi prvo percepcija pa svestodredeno nivo na svest ja odreduva karaktristikata na percepcijata, dali taa kje bide komplexna do granicata na  ispravnosta ili totalen film od brian de palma ili naprimer od monty python

Drugo mi beshe poentata.Sakav da kazham neshto vo vrska so ljubovta kako rezultat na soochuvanje so Jasnata Svetlina;Mozhe da e taka kako shto vikash ti.Stvarno mi e apsolutno nevazhno i mozhno e da sum ispobrkala nekoi poimi, nishto chudno od tolku self-help literatura.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 20:24
голема%20насмевка
голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 21:42
Ama kako mi raboti epifizata...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 22:59
mozebi raboti prekuvremeno голема%20насмевка

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:34
Што е.....Љубовта е можеби единственото нешто кое никогаш никој не успеал и нема да успее да го дефинира/објасни.
А секој ја познава.
Каде се наоѓа...Во секоја пора на нашето постоење.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:46
sakam da pravam ljubov oti tia e overtjurata predi seksot
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:53
Originally posted by емил емил напиша:

sakam da pravam ljubov oti tia e overtjurata predi seksot
si odlepil skroz!голема%20насмевка
always look on the bright side of the life!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.