|
Македонија на CNN |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Јуни.2006 во 07:49 |
Denes go vidov spotot za Makedonija na CNN i se preplasiv: - Na lugjeto im treba zabava, ne da gi tupime so faktografija kako nasite deca vo skolo.
- Onoj novinarot mozese malku da se nasmee, gi vika turistite da si pominat ubavo vo Mk ili da gi tepa? Ne e ni cudo, site makedonski novinari se frustrirani i nemaat elementaren oset za publika.
- Iako tekstot e pravilno napisan na angliski, edvaj go razbrav sto zboruva. Ne deka tolku loso go kaza, no prosecniot severnoamerikanec a i evropeec nema fakultet za lingvistika i nekje mnogu da si ja cepi glavata. Zosto ne stavija nekoja profesorka po angliski da go procita, a i da se nasmee, koga vekje ne najmile nekoj native speaker ili glumec?
- Ocigledno producentite ne videle nitu eden turisticki spot od nekoja druga zemja prethodno, inaku ke im bese jasno deka vo spotot nema nitu troska entuzijazam, pasija, vedrina... Se e tolku suvoparno, bez imaginacija...
Sto mislite vie?
PS Bi sakal da ne sum vo pravo i turistickata poseta vo MAkedonija da se zgolemi za 100% kako reakcija na ovoj spot...
|
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
eli1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 07.Јуни.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi sakala da ja vidam reklamata, no nemam mnogu vreme da sedam i da ja cekam pred TV.Koga tocno CNN ja vrtat reklamata za Makedonija? Vo koj termini od denot? Fala odnapred za informacijataИзменето од eli1 - 27.Јуни.2006 во 10:49 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekolku pati chekav da go vidam ,ama ne go dochekav,.....kako i obichno frleni pari!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zoki.s
Нов член Регистриран: 02.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Два рекламни спота за Македонија под мотото „Лулка на културата, земја на природата“ ce Ha Си-ен-ен . Спотовите за Македонија и за македонскиот туризам ќе се прикажуваат вкупно 253 пати во период од три месеци на телевизијата, вклучувајќи ги емисиите „Бизнис“, „Лари Кинг“, Вестите од светот, Спорт и Уметност на животот. И на двата спота преку кабелската мрежа сме претставени како Република Македонија. a i jAs uste ne sum gi videl
|
|
zoki
|
|
bacilo
Нов член Регистриран: 02.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПА ДА БЕ БРЗА И ТИ НЕШО ПАМЕТНО ДА КАЖЕШ!А ИЗВИНИ КОЈ ГИ ВРЛИ ПАРИТЕ ЗАЛУДНО?ДА НЕ ГРУЈО СЛУЧАЈНО?ИЛИ МИЛОШОСКИ?ИЛИ ПАК ПРОФ.Д-Р БУЧКОВСКИ?ТОЧЕН ОДГОВОР! значи-бучко и неговиот експерт по економија ЗАЛУДНО потрошија мислам дека беа околу 300 000 евра за рекламирање на амерички канал.арно ама наместо парите да одат на некој европски канал(бидејќи европјани ни требаат во охрид а американците секако ем им е далеку ем недоаѓаат)црни бучко на снн им даде пари.и се ке биде ок доколку ова не*еше уше една невидена глупост од тимот на буч. |
|
baciloto na bucko
|
|
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam ja ,ama oste ne sum go videl,...a i ne sakam da go vidam,..
|
|
bomboni
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2006 Локација: Czech Republic Статус: Офлајн Поени: 215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja mislam deka CNN se sledi niz cel svet.... Ne sum gi videl spotovite, ama spored ona sto go napisa Nee*amAnderskor na pocetok i na mene ne bi mi se dopadnale. Gi imam videno spotovite na Turcija i Romanija i nemozev ni da prepoznaam na pocetokot deka e toa, bea napraveni tolku dobro i profesionalno sto mislev deka se spotovi za nekoi najegzoticni destinacii vo svetot. Bea brzi, dinamicni, postojano letaa prekrasni kadri so intenzivna muzika....
|
|
bacilo
Нов член Регистриран: 02.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па кај ке ти се допадне кога сега веќе бившиот мин.премиер нема врска со паметот каква катастрофа направи со тоа спотот.па потроши 300 000 евра наши пари а за шо?за џабе,ете за тоа.и баш летово ке сне ги чекале резултатите од тоа,е баш да видиме колку странци ке ни дојдат летово.наместо на некој европски канал да се рекламираме бучко побрза да му се умилкува на америте.ејди бучко ејди!ете затоа денес народот ке ти каже ОДИ СИ!!!! |
|
baciloto na bucko
|
|
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lugje, videte go ova, toa e prava reklama! Pogledajte kako grcite pizdat. |
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво многу ми е мерак,го видов ова и претходно и да ви кажам целиот се ежам од среќа кога ги читам грците како пукаат од злоба
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па незнам дали му пречат некому корените, ама знам дека не се ни спомнуваат а ние пусто весели оти ке не има. Искрено ова ми личи како да не нема или ке не има ама како тие не гледаат нас, а не како ние се гледаме себеси. Што е паметно незнам, да не има или ич да не нема на овие нивни телевизии?
Си-ен-ен со старите стереотипи ја претставува Македонија |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum ja videl.No i da e dobra ( vo uvodot ima golema kritika), ne veruvam deka ke privlecat nesto poveke turisti.Ima denes mnogu nacini na propaganda a najdobra vo zivo so poedinci od doticni drzavi.Kako propagamdna nagradna igra,i mnogu drugi idei za reklamiranje. Amerikancite se vo reklamiranje mnogu dobri - ke te ubetat deka la..oto e cokolado.
Inaku spotovite na na[ata televizija smetam ne se za nadvor dobri! |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море не само на туку не имало и другдр. Ама страшното е што од оазата на мирот дојдовме во друштво од кое бегаме какоѓаволот од крстот. Така ли не гледа светот???
Лондонски Телеграф: Македонија и Руанда имаат исто минато и сегашност |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |