|
Рехабилитација на Вистинскиот Св. Димитрија Солун |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |||||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Повели тука една видео секвенца од македонија, со времетрање од 2 мин. и 22 секунди. Видеото од доаѓањето на германците во украина и пречекот со крстење и поклонување го имам гледано на германска телевизија како документарец, но сега на интернет неможам да го најдам. Ако е Волја БОЖЈА ќе го најдам и објавам понатака!
Новозаветната Вера БОЖЈА ја благословува Духовната борба, а не борба со крв и месо, која неминовно води во безкрајниот ѓаволски вител и е доста обожавана како “света“ од страна на неверниците и кривоверците! Св. Димитрија го признавам, а житието - во неговата чиста форма - не го негирам, бидејќи Св. Димитрија расчистил со паганството (и неговата оружена пракса) одкако подполно го прифатил Чистото Евангелие! Препорачливо е и за сите останати луѓе се’ да прифатат од житието на Св. Димитрија што е ЛОГОСАНАЛОГОС и аналогно со праксата Христова и таа на вистинските Апостоли! Останатото им го препуштам на грчко-римската традиција (и нивните следбеници), која се прави попаметна од праксата Христова и онаа на Неговите вистински Апостоли! „Заради Тебе секогаш не’ убиваат; не’сметаат како овци за клање.” Но во сето тоа стануваме повеќе од победници преку Оној Кој не возљуби. Зашто сигурно знам дека ни смртта, ни животот, ни ангелите, ни властите, ни сегашноста, ни иднината, ни височината, ни длабочината, ниту, пак, кое било друго создание нема да може да не’ оддели од љубовта Божја во Христос Исус, нашиот Господ. (Епистел до Римјаните 8)
Јас верувам дека вистинскиот Св. Константин одкако го прифатил вистинското Христијанство тој престанал да му служи на телесниот меч, но на одредени кругови ...!
Не. Не благословувам никого што води војна, исто како што несудам никого кој - поради недостаток на Христовата Вера и Дух - од нечистиот се брани според сопствениот ум и знаење! Сепак изречито нагласувам и подвлечувам дека: Излезот и Спасот од ѓаволскиот вртлог на смртта не е човечко оружје и сила, туку Мудроста БОЖЈА - Христос! Поздрав Изменето од spiros - 15.Ноември.2010 во 22:24 |
|||||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Спиросе, ајде покрај сликите, објасни од каде се истите, а и кога се снимени, те молам. Мене сите тие нешта ми се познати, но, сепак, бидејќи ти ги постави, да не ти се мешам јас. Во однос на Македонија, тоа е дочек на бугарскиот владика од самата бугарска админситрација и од бугарофилите, што е сосема нормално, бидејќи Бугарија настојувала Македонија целосно да биде потчинета, па и духовно.
Ти би бил во право, кога некој навистина би ја обожавал и би и служел на војната, иако јас такви засега не познавам. Но, некогаш, други средства и не се можни. Секако, ние можеме да одлучиме самите да појдеме во мачеништво, но не можеме и не смееме да одлучиме и другите да ги пратиме таму.
Твоето верување не го оспорувам, ниту пак ќе го правам тоа, но факт е дека истото е надвор од она што е документирано.
Во ред е да веруваш, но сепак, војната со Лициниј е историски факт. Изменето од Македон - 16.Ноември.2010 во 23:40 |
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Besceneta fotografija!
Ljubov i Milosrdie so lichen primer. 43 ”Сте чуле дека било речено: ‘Љуби го својот ближен и мрази го својот непријател’. 44 А Јас ви велам: Љубете ги своите непријатели и молете се за оние, кои ве гонат; 45 за да бидете синови на вашиот Татко, Кој е во небесата, Кој прави Неговото сонце да изгрева над злите и над добрите, и дава дожд на праведните и на неправедните. 46 Зашто ако ги љубите оние, кои ве љубат вас, каква награда имате? Зар и цариниците не го прават тоа исто? ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ Глава 5 9 Блажени се миротворците, зашто тие ќе бидат наречени синови Божји! ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ Глава 5 32 А околу Него седеше народ и Му рекоа: „Ете, мајка Ти и Твоите браќа надвор Те бараат!” 33 И во одговор им рече: „Кои се мајка Ми и браќа Ми?” 34 И ги погледна наоколу оние, кои седеа околу Него и рече: „Еве ги мајка Ми и браќа Ми; 35 зашто, кој ја исполнува Божјата волја, тој Ми е брат, и сестра, и мајка.” ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАРКО Глава 3 Изменето од Messenger - 17.Ноември.2010 во 03:07 |
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Македон, во светот кој вистински не ја познавал и познава Совршената Мудрост БОЖЈА во Христа, историјата ја пишувале и “документирале“ силните моќници! Што тебе лично тие поважно: историскиот “документ“ или Христос, во срцето пишаниот Вечно Нов Тестамент? Македон знај, што и да одговориш, што и да веруваш, мојата љубов кон тебе, кон сите што се надеваат на Христа, но и кон сите останати, поради БОГА во ГОСПОДА Исуса Христа ќе остане иста! Но Исус ги повика и им рече: „Знаете дека кнезовите народни владеат над народите, и управниците господарат над нив;меѓу вас, пак, нека не биде така; а кој меѓу вас сака да биде поголем, нека ви биде слуга; и кој сака меѓу вас да биде прв, нека ви служи; како што и Синот Човечки не дојде да Му служат, туку дојде да послужи и да го даде животот Свој за откуп на мнозина.” п.с. Денот доаѓа кога многу “документи“ ќе паднат и ќе се поклонат пред Совршената Вистина! п.п.с. Не се чувствувам (и сигурно не сум) подобар од никој кој во безизлезна ситуација се фатил за “нож“, за да ги брани своите дечиња! Изменето од spiros - 17.Ноември.2010 во 21:44 |
|||||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Spirose, ако ја љубиме вистината, зарем треба истата "под тепих" да ја ставиме и да ја искривиме, па дури и ако е објективна, но не се сложува со нашите религиски погледи? Нам ни останува да веруваме во нешто, но, некои нешта едноставно се случиле, како што е војната со Лициниј.
|
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Македон, Вистината ја ставаат “под тепих“ оние кои на вистинските следбеници Христови им препишуваат свети крвави војни, убиства, полигамии, ... иако тие такви (или слични нешта) никогаш не неправиле!
Знаеш ли чии чеда се чедата на лагата? Изменето од spiros - 18.Ноември.2010 во 23:23 |
|||||||
|||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Државата би требала да биде поради добробитта на луѓето, а не луѓето за добробитта на државата т.е. малцинска банда која со интриги и манипулации им ја наметнува својата волја на граѓаните и им ја цица „крвта„.
Богомилите се делеа на совршени и на слушатели. Освен тоа низ генерациите се изгубила доследноста кон практицирање на учењето. Но тоа е проблем на оние кои се задоволувале со голата вера повеќе отколку со делата.
Изменето од Majkl - 19.Ноември.2010 во 00:07 |
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Majkl, Исус лично ни покажа дека никој нема право да хули на власта, туку да ја почитува бидејќи е од БОГА допуштена да се труди да одржува ред и мир, додека не се разбуди светот за Царството БОЖЈЕ и тоа завладее во срцата на луѓето! Мислам дека треба да се извиниш кон Св.Ап. Павле, кој далеку повеќе го познава Христа Вистинскиот одколку што ти (и многу други) во моментов тоа можеш да го сватиш (да го сватат)! Поздрав |
|||||||
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Mislish vaka, neli? |
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Не, сигурно не така!
БОГ треба секогаш да се почитува повеќе од секој човек! (Дела Апостолски 4:19) Незаборави дека скоро сите Апостоли го дадоја својот скапоцен живот, следејќи Го БОГА во Христа! Изменето од spiros - 19.Ноември.2010 во 18:22 |
|||||||
|||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Ami kako togash da se pochituva i da ne se huli na nea?
Mozhesh da ne upatish kako mislish deka treba vlasta da se pochituva bez da se pochituvaat nejzinite vodachi, simboli i politiki? Изменето од Messenger - 19.Ноември.2010 во 18:49 |
|||||||
|
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Исус лично ни покажа како! Наше е да го отвориме срцето и очите за Мудроста БОЖЈА (Христа) и да не се воздигаме над Неа, бидејќи тоа може да има - и по правило има - големи последици ! Историјата ја потврдува Совршената Вистина! |
|||||||
|||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Ти не си го познавал Павле, ниту ме познаваш мене па оттаму неможеш основано да кажеш дали тој или јас го познаваме или не го познаваме нашиот избавител Исус Христос. Дозволи прашање во твој стил: spiros, што ти е поважно Божјата волја чиста што се отелотвори во Исуса Христа или човечките сфаќања во посланиците на Павле? Изменето од Majkl - 20.Ноември.2010 во 03:55 |
|||||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Маклј, типично за мнозинството на паганите и паганските “христијанства“ е што во своето учење и мудрување (кои по правило ги представуваат како единствени точни и дури пред Апостолското) се воздигаат дури и над Христовите Апостоли - Очевидци, кои пак иако ниеден од ними не носел “нож“ и не убил никого (!), ја почитувале властта и началствата како БОГОдопуштена, без да соработуваа во нејзините животонепријатни (антихристијански) практики или истите да ги поздравуваат! Мајкл, мене сигурно дека БОЖЈАТА Волја Совршено Чиста - за спасение на сите Отелотворена во Исуса Христа - мие поважна од се’! Но, тоа не го менува фактот дека никој досега не ја сватил и практикувал истата подобро од Вистинските Апостоли, преку чие сведоштво БОЖЈАТА Мудрост ја преобразувала и преобразува владавината на темнината - во и вон нас - во Владавина на Светлината БОЖЈА (Христос)! Што мислиш ти, Мајкл? Исус Христос не можеше ли веднаш да го нападне и уништи царот и властите на овој свет, на начин како што тоа некој го посакува и очекува? Ќе го променеше ли тоа фактот дека темнината и нередот се’уште ќе владееја во срцата на духовно успаните? Исус Христос дури и се жртвуваше себеси во таа Света Војна, но не како што тоа го очекува и практицира светот! Принесиги твоите мисли кои ти лежат на срце пред Светлината БОЖЈА во Христа и ќе видиш дека всушност темнината која одамна го роби и владее човечкото срце - во широките народни маси (Мат.7:13,14 ...) - е таа што ги создава антихтистијанските царства, власти, учења, религии, филозофии, ...! Што треба сега, да ги мразам властите и од темнината заслепените широки народни маси кои и’служат и да се воздигам врз Апостолите? Сигурно дека не! Напротив, ќе ја мразам темнината - во и вон мене - а сите луѓе (и власти) ќе ги сакам, ќе верувам и ќе се надевам дека набрзо на сите и во сите ќе блисне БОЖЈАТА Светлина - Христос ! Да дојде Цартсвото БОЖЈЕ, како на Небото така и на земјата Амин Изменето од spiros - 20.Ноември.2010 во 12:12 |
|||||||
|||||||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |