|
Окупација од Бугарската војска 1941 |
Внеси реплика | страница <1 8081828384 98> |
Автор | |||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Извештај на кметот од Дихово до областениот директор во Битола од 18.7.1942 година
И овој сигурно го имате,ама се мислам од каде сега ќе го најдете.Каснаковски кога ќе разбереш што сака да каже Ник да пишиш. |
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ник е некој Никола. Јас тоа си го знам и никогаш немам напишано нешто кое не е во согласност со напишаното од Ник(ола).
Сега е во прашање кога и ти ќе го разбереш. |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
После ова, јасно е дека Македонците не го доживувале Бугарите како ослободители. Па дури и рамнодушно гледале на бугарската историја. Со ова мислам се заклучува дека за ослободување не може да се говори и случајот, според мене, веќе е затворен. |
|||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Потполно се согласувам,Ник тоа најдобро им го објаснал и тоа во нивно време.
|
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako me prasas mene, za tebe e zatvoren, pred uste da bide otvoren. Ne bi sakal ti da me sudis, ako stanes sudija. Imas resenie, pred da ti se poznati faktite. |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mungose, mnogu si popularen. Gledam izvestajot i po drugite forumi se pojavil.
Ke go pokazam i tuka, kako e tamu, za polesno citanje. Ako nekoj go mrzi, nema da znae za sto se raboti. Duri jas ke te prasav koj e ovoj Nik, dali e nekoj Amerikanec. Изменето од Каснакоски - 08.Ноември.2010 во 15:47 |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Извештајот е многу интересен.
Дали Мунгос се сеќаваш зошто оној кажал дека требало Германците да управуваат 1 година? |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хах, за мене е затворен секој случај каде што има непобитни материјални докази, непосредни сведоци и се што е потребно за една судска постапка. Јас не сум ти виновен што не знаеш врз што треба да се базира судската пресуда и што судска постапка за тебе е црна дупка. Верувај ни јас не би сакал да те судам. Тоа не би бил случај со кој би се гордеел, затоа што според начинот на кој ги браниш нештата, нема потреба човек да изучува право за тебе да те осуди, доволно е само да има општа здравствена способност, да знае да зборува, чита и пишува и да знае да мисли малку. Изменето од Македон - 08.Ноември.2010 во 16:42 |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде сега не се прави многу паметен. Видовме те и тебе како ги браниш нештата, ама немаш ни доблес да си признаеш кога грешиш, кое не е случај кај мене.
Концентрирај се врз извештаите. Дали си сигурен дека си разбрал се` што е напишано? |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Паметен или не, фактите говорат. Jaс не напишав никаде дека сум останал без текст, како ти, после се што напишав за Асен Богданов. А и во случајот со окупацијата, никаде не сум згрешил. Окупацијата си останува окупација, потврдено со сите потребни докази.
"Не". "Чекам" ти да ми "објасниш". Изменето од Македон - 08.Ноември.2010 во 17:40 |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А јас за окупацијата што сум напишал, кое да не е вистина?
За Асен Богданов е јасно како бел ден дека зборувал пред судот тоа што му кажале. Во книгата има такви реченици, кои во никој случај не може да се излезени од устата на Асен Богданов, ако зборувал без притисок. |
|||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А дали се сеќаваш на разговорот на Рацин со српскиот професор? На „Печалбари“? Ако и да имам засега малку информација, знам дека имало официјални весници на македонски дијалект, наполнети со србизми. Т.е. Србите започнале да отстапуваат од директната србизација, кога виделе дека нема да им успее. Во втората половина има индикации дека Србите се наклонети да го прифатат македонизмот на Новаковиќ. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немам намера да се навраќам на Neanticki,ThrakierAnticki49 и останатите, за да објаснувам што си пишувал и зошто си пишувал, а и онака темите се прочистени, огромен дел од тие постови се избришани, иако можеби и сега е зачувано нешто. За Асен Богданов, јасно е дека ги сторил нештата кои ги признал, а казната сосема заслужена. А ако за тебе говорењето пред суд е примарен начин за донесување пресуда, јасно е како ден тоа што го говорев дека овие нешта за тебе се црна дупка. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Каснакоски, јас сум многу јасен чинам, а и прашањето е јасно. Дали државата Југославија признала македонска националност, а не дали некој разговрал со некој друг и што си кажале меѓу четири ѕида. А и тоа за Рацин не говори многу, доказите за изјаснувањето на Рацин се од пред тоа. |
|||
Внеси реплика | страница <1 8081828384 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |