![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4243444546 67> |
Автор | |
revoltirana ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
СОЛЗО МОЈА....НАСМЕЈ СЕ
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
замисли дека сето ова е вистина
иако сите песни ги украдов од тебе сепак замисли дека сето е вистина . замисли дека школката сеуште е во мојата затворена дланка иако знаеш дека не е сепак замисли дека таму е . замисли дека не ми рече – Не се познавам иако и јас веќе не те познавам сепак замисли дека тогаш не прозборе . замисли го сето ова на некоја година Нова и насмеј се, еднаш, како порано ![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
mene stihovi voopshto ne me dopiraat tuku,...
..."svirepata" relnost!!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
и тоа е уметност во денешно време...да бидеш реален
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
nisdhto posebno!
![]() dovolno e samo da imash svoi ochi i shto e najvazno,
...da gledash so niv!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Премногу
премногу грешни одлуки а времето не може да се сопре премногу тажни моменти а Земјата продолжува да се врти премногу тешки вистини а сонови повторно ќе се сонуваат премалку од мене и тебе во тие премногу нешта Изменето од sanja-a - 23.Октомври.2010 во 17:28 |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
Од тука наназад 4 пати
Не е графит, трет час по алхемија е Не време премногу а зошто да бидам снегулка А почна како трилер ти реков ли некогаш? Така е, ами како Забрането е! Чек, можеш? Такви бевме еднаш, само уште еднаш, нешто што не може да се закова малку многу од тебе а тие такви беа и се. Така ми е лесно со твојот чекор во светлиот ден а до нив не ќе да е а јас Буден еден во предутро Ај фил гууууууд Не дека така морам но Заврши времето над земјата |
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Напишав неколку стихови
за “ my hair stylist” во фризерскиот салон а тој се наоѓа само две скали изнад земјата. јас знам, точно знам, само непожелно ми е да кажам зошто се сетив сега на стиховите Убави биле, а ги затурив во еден глуп фолдер Дали ја замисливте таа грозна слика стихови обесени во фолдер? Малку ми е мачно, тажно. А тажното предизвикува некоја апатија. Се‘, што човек може да напише, нема многу да измени во загадениот модерен свет. Ок Наутро ќе бидам во ред. Ќе бидам мила, потопла, дури и почевечна, што е тука некаде со мила и потопла. Ако пак сето тоа го соберам на куп, дали може човек да менува друг, светот да менува свет. Ај, заеби. Фак, може денес не вреди. А заправо сакав да речам- Ми се допаѓа кратко! Кратка коса. А да одам кај фризерката “again”. Да ја скратам повеќе. А кога косата ќе паѓа како рози во гроб на фризерката ќе и речам Биди сурова и молам без чувства, и така не се овие твои маки. А таа секогаш насмеано сече и секогаш подолга една страна останува. Зашто кога сече, секогаш плаче. Ех, секој со своја мака, мили мои. Светот окрутен постана, се претвори во ова-она. Потоа јас ќе си заминам, ќе ги прескокнам двете мали скали и ќе заличам на Sindy Loper која размислува во вистински бои. Во мислата ќе ми се уфрли и Kislovski и се‘ хаотично ќе ми стане, прав хаос. Гррррр… И внатре и надвор е полно, полно од сешто, дури и плускавци на трепавиците. Се приметуваат, не? А боите врескаат до самото небо - Еј бре, девојки сакаат само да се забавуваат. … Ма се е вред, не е проблем, јас сум сепак Флора, косата како трева зелена, во пролетта, ми расте Изменето од anakin - 01.Ноември.2010 во 12:48 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Твој сон. Мој сон
Јас сум ноќта и ден е твојот пат. Те испраќам в зори, те очекувам во самрак, а не се наши ни ноќта ни денот, сал нивниот краток допир е нашата кратка средба, нашиот треперлив миг, кога се претопуваат мојот сон, твојот сон - и тогаш, во тој сон еден со друг се имаме а сепак....се немаме.... разбудени сонуваме... |
|
![]() |
|
знамето го подигна високо
незнаениот сечиј херој . а на знамето без зборови и без некои големи говори пишува проз живот , кроз сите порои ние сме херои . сакајки некој постануваш херој безимен, мал, најмал за сите а голем, најголем за себе и за тој некој ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
би сакал еден ден
повторно да ги видам очите, кои велеа те сакам ![]() |
|
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Потроши ги моите воздишки, спакувај го кусурот во куфер, земи ги остатоците од копнежи.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
Најобично
ако испружиш високо дланка пеперутка нема да слета на неа тоа е само во прикаските потребно е да ја фатиш но пепeрутките се премногу нежни за такво нешто. . ако видиш ѕвезда како паѓа посакаш желба, таа нема да се оствари тоа е само во романтичните бајки потребно е да ја најдеш но ѕвездите изгоруваат кога паѓаат во својата светлина . посакај и направи нешто обично најобично, што се случува тука а не во бајките иако во бајките нема живот во животот може да има бајка створена од најобични работи ![]() ![]() Изменето од sanja-a - 24.Ноември.2010 во 19:20 |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4243444546 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |