|
Јеховини сведоци |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Seto ova sto go napisa Maranata gore e vo red, toa e del od nivnoto ucenje i e izvadeno od nivniot web sajt. Inaku velis : Туку, мене ме заинтересира оваа нивна изјава: „...не смееме на кој и да било начин да примаме во нашето тело крв од други луѓе, па дури ни сопствена крв која била складирана (Дела 21:25).“ Ako e toa od nivnata web strana togas i taa izjava mora da e tocna. Sega , dali nie se slozuvame so nivnoto ucenje ili ne, toa e nase mislenje. |
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во која смисла е твојов коментар? Сакаш да кажеш дека нивното учење е христијанско или? Изменето од Maran Ata - 28.Мај.2010 во 02:22 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sakav da kazam deka sosema korektno i tocno si gi prenela informaciite od samiot izvor za nivnoto ucenje. A dali jas i ti se slozuvame so niv, toa e nasa rabota , isto kako sto e nivno pravo i tie da ne se slozuvaat so nas. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jehovini svedoci - ne mi e jasno na kogo i na sto svedocat tie i kako ne im sram rano nasabjale ili vo pravo pladne da tropaat po vrati ????
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
terranova
Нов член Регистриран: 08.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве нешто што можеби ке ти помогне.
Прочитај :Езекиел 33:8,9 8 Ако му речам на безбожникот: ‘Безбожнику, ќе умреш!’ - а ти не проговориш и не го опоменеш безбожникот за да се врати од својот лош пат, безбожникот ќе умре заради својот грев, ама неговата крв ќе ја барам од твојата рака. 9 Но ако го опоменеш безбожникот за да се врати од својот лош пат, а тој не се врати од својот пат: тој ќе умре заради својот грев, а ти ќе го спасиш својот живот. Матеј28:19 19 Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги Дела 1:8 8 Туку ќе примите сила кога Светиот Дух ќе слезе на вас и ќе Ми бидете сведоци како во Ерусалим, така и во цела Јудеја, и во Самарија, и сè до крајот на земјата.” И секако Матеј24:14 14 И ова Евангелие за Царството ќе биде проповедано по целиот свет, за сведоштво на сите народи, и тогаш ќе дојде свршетокот.” |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За ова си сосема во право. Секој кој сака повеќе да дознае за овој проблем, нека го прочита Законот за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови од човековото тело заради лекување*. *за да се преземе текстот на законот, потребна е регистрација Изменето од Македон - 08.Август.2010 во 01:19 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Povekje za transplatacii imame diskutirano tuka.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Andrejrulz
Нов член Регистриран: 26.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку тоа може многу лесно да се објасни а тоа е што нивните пионери(оние што висат по улици)е дека претходно мора ДА ГИ КУПАТ ТИЕ ИСТИ БРОШУРИ.Така да главната ценатрала во Њујорк ја боле уво дали нивните брошури се трошат или не ,вашно се платени ОДНАПРЕД,и тоа од нивните членови
e vaka sea :) jehovinite svedoci ne placaat za da ja zemat taa literatura .. tie so pomosh na dobrovolni prilozi niz celiot svet ja shtampaat taa literatura i ja raznesuvaat niz celiot svet .. preku 300 i nesho zemji .. i ustvari niv im je gajle dali vie ce ja zemete ili ne zasho vie gubite so toa :S |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moжеш ли да ни објасниш што губиме ние со тоа? При еден разговор со еден Јеховин сведок на истава тема, добив одговор дека со тоа што се изгубило со неземањето списанија било спасението, иако не добив детален одговор како тоа со неземање списание се губи списанието. Дали можеш ти да објасниш? |
||
Andrejrulz
Нов член Регистриран: 26.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
брат ако нема ти шо да изгубиш , они па ич нишо не губа ... не се секирај ако не земеш ти ќе земе некој друг .. кој ќе видиш ...
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Штета голема .. |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас прашав што губи тој што не зема, а не дали ќе земе некој друг или трет. Ама не добив одговор очигледно. |
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Megjunarodna konvencija na Jehovinite svedoci 2009 Moram da kazam deka e prekrasno da se vidi edno takvo megjunarodno bratstvo! Sekoja cest! |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно така!! И јас така размислувам. Еве што мене ми се случува: Пред секоја поголема „Слава“ ми ѕвонат на ѕвонче и по default, штом некој ѕвони треба да му отвориш. Отворам врата и .......„дали ќе крштевате вода за Петковден, Дуовден, Ѓурѓовден (во зависност од славата која следи) за да запишеме дали попот да помине да ви крсти вода. Јас им одговарам дека ние сме Христијани и не крштаваме вода, туку луѓето ги крштеваме во вода. А иронијата да биде поголема, кога попот доаѓа да крштева вода во мојава зграда, обавезно ѕвони и никако да ме прескокни (најверојатно бидејќи вратата од станот е нова, а останатите се постари, па си вели има пари овде). Се чудам како еднаш не ме научија, и не ме оставија на мира? И не само мене и на мојата фамилија, туку и на уште неколку други фамилии во спротивната зграда, кои сме Христијани и кои што не сакаме попот да ни крштава вода, бидејќи единствено луѓето треба да се крштеваат во вода, а не водата да биде крстена од луѓе. Од трката за заработувачка, забораваат да ме внесат во списокот на непрофитни лица, од кои што нема да имаат профит. Тоа е тоа, што може да се прави, нема лутење!!! Тие ќе ѕвонат, јас ќе им отварам.......и така со ред, пред секоја поголема слава. А ТИ мислеше дека само јеховините сведоци се „муви наплувки“??? Со почит, Госпел. |
||
"Be strong and courageous. Do not be terrified; do not be discouraged, for the LORD your God will be with you wherever you go." - Joshua 1:9
|
||
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |