|
Како би реагирале ако ви кажат дека сте посвоени? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најверојатно би сакала да ги најдам моите вистински родители, најмногу за да видам што имам наследено од нив, да се препознаам во нешто, и секако дека ни под разно не би ги оставила родителите кои ме посвоиле поради нив...
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овие неколку денови размислувам баш на оваа тема. Разговарав со една личност чии што зборови сеуште ми се вртат во глава... Да речеме дека некое дете е посвоено... Прашањата ми се следни...зошто најчесто родителите се одлучуваат да премолчат? Дали со тоа што мислат дека тоа е скриено од детето, нема никогаш да се дознае? Дали е подобро да му кажат дека е посвоено? И со тоа да се навратам на првичната намена на темава...Како би реагирале кога би дознале дека сте посвоени? Би ценела доколку некој сака да го сподели своето мислење тука. Изменето од zamislena - 04.Ноември.2010 во 18:54 |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу е тешко односно нереално да зборуваш за нешто хипотетички, но, ај да се обидам
- Ако разберам дека сум посвоена (а знам дека не сум) од добри родители кои својот живот го подредиле на моето добро ќе продолжам да си ги сакам и почитувам - Ќе побарам да ги запознам биолошките родители САМО од едноставна причина што не би сакала некогаш во иднина моите деца да се засакаат со децата на моите браќа и сестри доколку ги има |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мами знам дека е хипотетички....но така е како што е... Токму и затоа ме интересираше зошто ли се одлучуваат родителите на тој потег ( да кријат од детето ) кога...кога и да е ќе се дознае...а реакциите не се кај сите исти... Фала ти... и на тебе Џо |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас лично мислам (а и сум разговарала со луѓе кои имаат посвоено дете) дека главна причина е стравот да не се смени нешто во однесувањето на детето кога ќе дознае дека не му се биолошки родители. И втор фактор е времето, во желба да го заштитат детето секогаш сметаат дека е сеуште мало да сфати, а потоа веројатно станува доцна. Пак велам-ова е хипотетички. Вистината е најреална ако човек може на момент да се стави на нивно место, ама тоа е тешко. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе бидам благодарна. Многу.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за што?? |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејќи ме израснале.
И ми дале љубов. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od denesna gledna tocka, toa ne bi promenilo nisto vo mojot stav kon moite roditeli koi me izrasnaa i mi pruzija onolku ljubov kolku sto mozea da mi dadat. Otsekogas TIE bile moi roditeli i jas ke gi pocituvam zaradi se' sto napravile za mene. |
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako bi reagirala,pa ke i bidam blagodarna za toa sto me prifatile za nivno dete,sigurno nema da glumam ludilo i da i popuvam na glava kao zosto me posvolile ova ona, ke i bidam blagodarna zosto za se ima pricina.
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega mozam samo napamet da kazam kako bi reagiral...
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сигурно би збеснала, а потоа би плачела многу. Така реагирам на шокантни вести.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Посвоен сум, дознав пред неколку години.. Не ме потресе тоа многу баш... Сепак се размислив и заклучив она што многу го имаат кажано.. Татко и мајка можат да бидат сите, ама родител не може да биде секој... Така да им се заблагодарив што ме земале, израснале, воспитале и насочиле во животот.. Денес моите родители можат да кажат дека имаат воспитан, зрел син кој достојно ќе ја продолжи нивната лоза. Можеби не генетски но фамилијарно да... За моите биолошки родители не сакам (а можам многу лесно) да дознаам бидејќи не сакам да се навраќам на минатото и да навлегувам во дилемите зошто и како се откажале од мене.. Едноставно го избегнувам тоа како еден вид бегство од понатамошни трауми а се со цел да се насочам кон иднината како не би имал проблеми на приватен и професионален план. Психолошката стабилност е многу битна работа за мене и не дозволувам самиот да си ја нарушам со потенцијални трауми од минатото, бидејќи службата и без друго ми задава доволно трауми во мојот живот. Како и да е... го прифатив фактот многу лесно и продолжив понатака без дополнителни трауми.
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Vardan
Група Регистриран: 06.Септември.2013 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke im kazam edno gooolemooooo blagodaram,sto od site decinja ME ODBRALE BAS MENE,I ke gi
|
|
Ako sakate da go doznaenjeto znacenjeto na eden covek-samo dajte mu pole na dejstvuvanje
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |