|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 229> |
Автор | ||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ти па одма за Гоце Делчев се фати...кажи нешто за триумфалната капија на пр. јас мислам дека поентата на постот од забеган сосема ја разбра |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.google.com/images?q=sochy+v+praze&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1280&bih=600 komu mu e merak neka gi broi |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo PARIZ ima karta na svetot kade se naogjaat 500 triumfalni kapii niz cel svet
nit kje bideme prvi nit posledni |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зарем нема некој доволно паметен уметник во оваа држава да смисли одреден оригинален начин за оддавање почит на историска личност, без тој да личи на некој Чешки херој? лесно е да направиш 3Д од нечија слика, вистинската уметност е во тоа да создадеш нешто што ќе биде карактеристично за тебе и ќе ја покажува твојата култура, а не туѓата! |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ovoa stanuje zabavno sega
|
||
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми смета нешто друго, освен то шо смрди на неоригиналност.Спомениците во европските градој се изградени од уметници пионери на своето доба.
Оти во Дубаи не градат лавој и коњи ?Оти немат комплекси, зато. Како шо рекол Џон Ленон, секој треба да биди модератор на своето време. Изменето од DragancoLeskoec - 28.Октомври.2010 во 01:44 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како не виде некоја железница, автопат? знеш ли колкав дел од нашата инфраструктура е неизградена и колкав дел од постоечката скапува? не, не вртам тема, само правам споредба, нели кај нас треба да го има тоа што го има во светот? си видел ли како е организирана инфраструктурата општо железничката, патната и енергетската во „земјите со споменици“? |
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажав јас за триумфалната капија малку поназад или на друга тема, може ти не си ме прочитала. |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве најнов пример: министерот за образование се заканува како силна
точка на моќ во општеството. Успеа да го исплаши државниот универзитет
со целосно (според мене) незрелата идеја за „поделба“ на Универзитетот
по принципот на Сорбона на неколку универзитети, божем со цел -
поефикасно функционирање на системот. За тоа дека таа идеја е всушност
идеја „Како малиот Ѓокица замислува ракета за на Марс“ нема воопшто
потреба да се трошат зборови: Сорбона не е УКИМ, односно УКИМ не е и не
може да биде Сорбона, како што и нашата идна Триумфална порта нема и не
може да биде париската, од едноставни причини што и да ја изградиме, ја
немаме историската причина за тоа. Исто важи и за Универзитетот: нема
доволно историја за таква форма. Тоа се проекти кои имаат сегашност, но
немаат доволно минато (само доволна причина може да произведе
последица), па затоа и немаат иднина. А не можете по секоја цена да
произведувате минато за да ја оправдате сегашноста – тоа во
психијатријата се вика конфабулација.
Култура на стравот (2) |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Делумно точно. Триумфалната капија не може да биде париската. Евентуално може да биде само некоја копија на онаа старата Порта Македонија што постоела таму на почетокот на овој век, но сосема различно и поскромно нешто од ова што ќе се прави. А и непотребно, според мене. НО, ова од Венко не важи за спомениците, затоа што со нив не се произведува историја, туку таа само се визуелизира да кажам уметнички, со оддавање на должната почит кон тие личности (кои de facto се дел од нашата историја, никој сега не ги измислува или произведува). |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ne mozev da prodolzam da "slusham" nekoj shto "govorel" tuka,
, ne za drugo,..ke povratev od glupostite shto bea ..."izgovoreni" !
da meshash vreme na apsolutni kralevi , carevi i sl...so deneshno vreme vo najdemokratskata zemja na planetava , makedonija,
navistina e ...neumesno!
i stvarno,..ako na napoleon mu se mozelo,..ili na nekoj si luj( shto znam koj po red),
...pa, navistina ,...zoshto da ne go velicha i ovoj tuka vladetel narodot,.
..so toa go prashuva shto mu e navistina potrebno,
pa, da pravi se shto ke mu padne na ,.genijalnata pamet,...za narodnoto zadovolstvo,
...so negovi sopstveni so maka zaraboteni pari ,...i so nasmevka dadeni na ...negovata ..progresivna drzava vo,....sekoj pogled!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...нека градат брат,а ако ние сметаме дека е грешка во овој момент, на следните избори доколку бидат регуларни, ќе си платат!....утешна награда за нас. ..а ние кога ќе дојдеме,ако народов си го задржи овој памет и тогаш,малку ќе ни бидат 50 милиони евра...за сето ова што се гради тогаш да го ..срушиме.пошто мора нешто да се работи... јас мислам дека ќе стигнат толку пари... а тоа што Прага,Москва..Петроград и многу други имаат животинско царство од споменици..е нивна работа..и покрај тоа што гарант еден лав како нашиов мртов-гладен,и осамен на пуст мост..не кошта милиони евра....како 15 автобуси. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Што градба ќе е Триумфалната капија што вреди дури четири и
пол милиони евра? Што бетон ќе вградат, каква арматура, од
каде ќе го носат песокот за цементот? И знаат ли тие колку се
четири и пол милиони евра? Знаат ли колку работа треба да се
заврши за да се заработат четири и пол милиони евра?
Заработиле ли сите заедно толку пари?
Барем да ја остават зградата шуплива. Па да може внатре да се собираат бездомниците за да не измрзнат в зима. Или нека стават јавни тоалети. Па ќе оставаме сите по 1 денар за мала и 2 денара за голема нужда. Па кај и да е, за едно педесет години сами ќе си ја вратиме инвестицијата. И Триумфалната капија ќе има барем некаква смисла.“ Вест |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |