|
Музички правци - уметност или.. |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zasto da ne se okolu nas e umetnost. Sekoj ton e umetnost. Ako upeete i vo tisinata ke cuete muzika. Iako ne sum nekoj golem obozavatel na punk - ot sepak kazuvam deka i toa e umetnost.
|
||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Искрено да ви кажам, веќе не ја разбирам работата со правците. За мене се е тоа рокенрол, дури и џезот и класичната музика...па дури и турбофолклот донекаде (не мавајте ) За мене има само добра и лоша музика (субјективно е, знам), а останатото е за енциклопедиите.
|
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас би додал дека глупо е да се отвара ваква тема бидејќи секое субјективно изразување е на некој начин уметност. категоризацијата е непотребна , освен од музички аспект т.е. во теоријата и историјата на музиката. |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Mason_Petrarka
Нов член Регистриран: 19.Октомври.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
verval ili ne i jas isto mislef do pred brzo vreme ali pochnaf da slusham sekakva muzika, taka da, sekoj ton vo muzikata e umetnichki del na edna celina, grafa vo tabela, a pokraj to, muzikata smetam deka se deli na pravci za da imame eden prikaz deka se razlikva od toj do toj element.. inace site pravci mozam da gi slusham, a posebno sum posveten na rock'n'roll i heavy xD i se izvinuvam, ne se doizjasniv, to so dobrata i loshata muzika ne postoj za mene.. kaj mene postoj samo muzika xD Изменето од Mason_Petrarka - 26.Октомври.2010 во 23:28 |
||
Pat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај мене е обратно пријател, јас порано слушав горе долу ист вид на музика, потоа почнав да слушам се и сешто, и го сфатив истото како и ти. И градската врева може да биде музика и уметност, но....ако се стави во интересен контекст, така што ќе носи некаква порака или ќе создаде некаква слика и ќе те заинтересира. А тоа со правците и подправците и подподподправците, абе не дека нема нешто во тоа, само што мене ми е премногу комплицирано сето тоа, да бидам искрен, а едноставно сакам да слушам музика. |
||
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Панкот, Рокот, Техното да(што не значи дека сите такви музичари заслужуваат да бидат наречени уметници), турбо-фолкот од не. Тоа е чист кич, инјектирање на декаденција.
|
||
Pat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа да, се согласувам, иако за некои декаденцијата означува престиж, на пример на она шоуто на Доналд Трамп тие Американците често извикуваа „woow, it's so decadent" гледајќи му го позлатениот ентериер таму, што знам..Кога кажав за турбо фолкот, пред се мислев на инструменталистите. Некои музичари и во тој вид на музика се просто совршени од техничка гледна точка гледано. Што е, е.... |
||
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мене солажите во металот ми се многу слични во оние на турбо фолкот... |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |