IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 108109110111112 229>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 00:21
a bre ,..voopshto ne me boli koj i zoshto i kako go napishal ova:

Како е можно?

Како е можно за инфантилните лавови на мостот „Гоце Делчев“ да се потрошат речиси исто толку пари колку и за реновирање на 246 училишта? Како е можно 105 восочни фигури да чинат повеќе од 50 селски водоводи? Како е можно вториот споменик на Ѓорче Петров од половина милион евра одеднаш да поскапе колку три нови, комплетно опремени хируршки сали?

Како е можно само еден споменик на анонимен коњаник (па нека е и со фонтана) да чини милион евра повеќе отколку жичницата до врвот на Водно долга 3,5 километри? Како е можно авторските хонорари за истиот споменик да изнесуваат повеќе од парите предвидени за фекална канализација Арачиново-Синѓелиќ? Како е можно иста уметница да добие астрономски хонорари и за „коњаникот“ татко, и за великиот син на Букефал, и за „Триумфалната капија“?

Како е можно за споменикот на скромниот Ченто да се потрошат повеќе пари отколку за изградбата на десет селски училишта? Како е можно „инвестицијата“ во споменикот на гемиџиите да биде колку и инвестицијата во нова фабрика за мебел или нова фабрика за пластика? Како е можно бронзата за Кирил, Климент и Наум да чини колку десет детски градинки, со капацитет за 200 деца? Како е можно коњаникот Никола Карев да биде поскап отколку зграда за една амбасада?

Како е можно споменикот на Јустинијан Први да чини повеќе од отворање на нов кардиохируршки центар? Како е можно споменикот на АСНОМ да чини повеќе отколку што МПЦ плати на лицитација за хотелот „Изгрев“? Како е можно трошоците за споменикот на Самоил да бидат десетпати поголеми отколку трошоците за споменикот на Скендербег?

Навистина, како е можно?
Жарко Трајаноски"

ama , potpolno e vo pravo ...mozno li e!?!?!

,...pa , jasno deka e mozno,...koga eve , mesto da muchnat so glavata, nekoi si pravat majtap so sopstveniot um ,...postavuvajki glupi prashanja...

bez , gale ,..ednash vekje kazav,..

makedoncite ,..i sonceto ke go nadziveat!намигнување
...ciganinot ne se izmil cela godina,..a, vamu svileni koshuli ke si shiel i ke si gi nosel...
....газење%20од%20смеење..aaaaahahahaha,...

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 02:09
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

зошто секогаш потенцирате едно те исто-што направиле СДСМ
Кралу,не ме интересира бре што направиле оти тие беа и заминаа...не направија ништо,испокрадоа,затворија фабрики,наполнија џебови...за тоа што го направија добија казна...не доволна ама ја изгубија власта...требаше и дебело да одговараат ама тоа требаше да го сработи власта која дојде по нив!!!

Se slozuvam potpolno so tebe so ova do tuka sto go napisa.

тоа ми беше намерата...што би можеле да направат ако не ги потрошеа парите во споменици...е тоа ме боли и ме навредува..оти тоа се мои пари а во болницата во мојот град додека чекаш пред врата за да влезеш кај лекарот врз глава ти капат капки вода помешани со фекалии од ВЦто од другиот спрат

So ova ne se slozuvam. Ne se samo tvoi pari tuku i moi i na site drugi gragjani.

Vtoro,  segasnata opozicija koga bese na vlast ne se pogrizila da ja odrzuva za da ne se ruinira bolnicata od tvojot grad. Pa ne moze ovaa vlada se da napravi naednas.

оти моето дете во ранецот носи шише со вода зошто ВЦто во училиште е заковано ...не е во употреба...

Da, Nikola Gruevski go zakova WC-to licno i personalno ...

оти кога одам на преглед треба да си купам ракавици а и ињекција ако затреба

Sto se sekiras, ke dojde SDSM na vlast i nema da nosis rakavici.голема%20насмевка

E togas ke pocnat nasekade da rastat banani i portokali, nema da se gradat spomenici, Makedonija ke stane Raj, lugjeto ke ziveat bogato.мечтаење

Кон врв
Генерал Митре Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Регистриран: 19.Ноември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 646
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 09:31
Доброи бе давид, постот беше “Можно ли е ова“. Ти се фати прво за авторот на тој текст, кој не е ни битен во целава работа, па од таму помина на СДСМ кои и не се ни спомнаа некаде, ниту кои се на власт за да одговорат дали е сето тоа можно. Постот е сепак дали е тоа можно, и ако е можно, зашто и како е тоа можно, а ако не е можно тогаш зашто невозможното се случува?
Ристе разбираш??? а? ааа? или треба да ти цртам намигнување
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 13:17
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

I najdobrite vladeteli od cel svet da se soberat za 5 godini  ne mozat da ja opravat Makedonija od pustoshot sto go napravi ovie sega sto kritikuvaat, konkretno SDSM.

Dali SDSM dodeka bese na vlast :

-renoviraa  ucilista?

-napravija selski vodovodi nasekade?

- napravija li detski gradinki ?

- itn, itn...

Dali nesto voopsto pravea???

Ili si gi stavaa parite vo dzeb?збунетост

I sega SDSM ako dojde na vlast se Makedonija ke  bide kako Svajcarija ??? збунетост

Sto uste da se kaze na ova изненадување не

Среќа форумот е виртуелен свет (чиниш во реалноста има 90% што се за СДСБЈРМизненадување).

Очигледно некои не ја сфаќаат разликата помеѓу демократија и олигархија ... намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:25
И за тебе истото важи како  и за тој што го цитираш: Темата е Скопје 2014, а не СДСМ -ВМРО, или демократија или олигархија.
А ако не си приметил да ти кажам дека таа референца БЈРМ се употребувала и се употребува  за Македонија независно која влада била на власт.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:41

I najdobrite vladeteli od cel svet da se soberat za 5 godini  ne mozat da ja opravat Makedonija od pustoshot sto go napravi ovie sega sto kritikuvaat, konkretno SDSM.

-renoviraa  ucilista?

- itn, itn...

I sega SDSM ako dojde na vlast se Makedonija ke  bide kako Svajcarija ??? збунетост

ќе го повторам тоа што го кажа Анџелина, бидејќи некој не може да разбере една едноставна работа
- баш поради тоа што СДС не ги биваше и ја уништија државата, се избираа други
- ако некој не е способен да ги поправа хировите на СДС, нека си оди слободно од фотељата, а не додава хирови, врз веќе добро захировени хирови
- туку кажи, кој ќе ја опоравува Македонија и од СДС и од ВМРО?

значи прекинете со изсговорот, СДСМ, на ништо не личи, како може тоа, некој правел што сакал пред мене, па јас сега можам да правам што сакам

и уште една работа, иако е ова главно политичка тема, баталете СДСМ-ВМРО, да коментираме за другите аспекти на овој план, или за нив некој нема прикладни аргументи и ги избегнува?

Изменето од Анастеа - 22.Октомври.2010 во 23:36
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:44
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

-renoviraa  ucilista?

- itn, itn...

Среќа форумот е виртуелен свет (чиниш во реалноста има 90% што се за СДСБЈРМизненадување).

Очигледно некои не ја сфаќаат разликата помеѓу демократија и олигархија ... намигнување

Srekja i toa sto velis ... ох
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:46
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

значи прекинете со изсговорот, СДСМ, на ништо не личи, како може тоа, некој правел што сакал пред мене, па јас сега можам да правам што сакам

Малку оофф..ама во контекс...изјава на една моја пријателка-активистка за женски права...Значи ова со СДСМ..не направил ова..она ..ми личи како она...мажот ја м`ска жена му и таа мора да трпи..оти и првиот маж ја тепализненадување
СДСМ..отпеа токму заради тоа што правеше/неправеше...зарем сега и овие се стремат да го добијат истото на наредните изборизбунетост

Изменето од Анастеа - 22.Октомври.2010 во 23:37
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:49

Da ne bidam offtopic, mislam deka Skopje 2014 e dobar proekt. да

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:52

Не целиот..делумно да...малку се претера...искрено она лавовине не ме фаќаат око...
За спомениците на дејиве сум за...да макар не ме бендисува што малку како да ја извулгаризираа поентата...посебно она качени на коњи...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 20:03

Да се составиле сите паметни глави во земјава и со малку помош од надвор сигурно ќе беше и поубав, поекономичен порационален поестетски...по по по по по..нај по
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 20:03

Se slozuvam potpolno so tebe so ova do tuka sto go napisa.

So ova ne se slozuvam. Ne se samo tvoi pari tuku i moi i na site drugi gragjani.

Vtoro,  segasnata opozicija koga bese na vlast ne se pogrizila da ja odrzuva za da ne se ruinira bolnicata od tvojot grad. Pa ne moze ovaa vlada se da napravi naednas.

Da, Nikola Gruevski go zakova WC-to licno i personalno ...

Sto se sekiras, ke dojde SDSM na vlast i nema da nosis rakavici.голема%20насмевка

E togas ke pocnat nasekade da rastat banani i portokali, nema da se gradat spomenici, Makedonija ke stane Raj, lugjeto ke ziveat bogato.мечтаење

абе друже што се мачиш, кога ни самио не знаеш што си кажал во постов и колку си контрадикторен на самиот себеси
како прво, доколку се сложуваш со тоа што го кажала анџелина, немаше да се мачиш да и реплицираш

ај сега ќе преведам што всушност си кажал:

- парите се заеднички, на сите кои што живеат во оваа држава, и затоа сега ти ќе земаш и трошиш како сакаш
- болницата некој не ја фермал во минатото, па треба да се продолжи таа традиција, а истовремено да се фатиме за поважни рабои, како урбанизацијата на еден град
- никола не го заковал вецето, се што не создал тој или не било негова идеја, треба да се тргне на страна и да влезе во заборав, епа Никола не ја дизајнираше владината фотеља, ама сепак седна на неа, како тоа можеше да го направи, а не го направи вецето
- значи власта не треба да носи инјекции и ракавици, туку тоа треба да го направи СДСМ

очигледно е дека на некој не му се дискутира озбилно, се зафркава наоколу, бидејќи му се може, а ги заборави по некоја случајност сите коментари по форумов кои што може да развијат сериозна и возрасна дискусија и се нафати да дискутира за „најбитното“, кој бил бољи, претходните или сегашните

Изменето од Анастеа - 22.Октомври.2010 во 23:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 20:05
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Не целиот..делумно да...малку се претера...искрено она лавовине не ме фаќаат око...
За спомениците на дејиве сум за...да макар не ме бендисува што малку како да ја извулгаризираа поентата...посебно она качени на коњи...

Mene  mi se dopagjaat konjanicite i izgledot na spomenicite.да

Edinstveno sto mislam deka ne e dobra ideja vo ovoj proekt e da se gradi Crkva na plostadot. Se nadevam deka ke im tekne na vreme  i deka nema da ima crkva tamu.

Oti ke nikne i dzamija od drugata strana i toa nema da lici na plostad.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 20:10
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

значи прекинете со малоумниот изсговор, СДСМ, на ништо не личи, како може тоа, некој правел што сакал пред мене, па јас сега можам да правам што сакам

Малку оофф..ама во контекс...изјава на една моја пријателка-активистка за женски права...Значи ова со СДСМ..не направил ова..она ..ми личи како она...мажот ја м`ска жена му и таа мора да трпи..оти и првиот маж ја тепализненадување
СДСМ..отпеа токму заради тоа што правеше/неправеше...зарем сега и овие се стремат да го добијат истото на наредните изборизбунетост
тоа е она што најмногу фрустрира мама, за жал таков е паметов на целава држава веќе 20 години, никој не се замара работите да ги гледа од стручен аспект, туку од партиски и затоа имаме вакво однесување и од властите и од народот
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 108109110111112 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.