IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 239240241242243 295>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 18:47
Цццц  ова мора да го ставам тука...голема%20насмевка катерина Блажевска и нејзината сатира..ја обожавам женава -новинарка од моментот кога храбро и обруси на некогашната “благонадежна премиерка“ дека не ја првави “орел“ тоа што облече шешир и ги гледа “кокошките“ са високаизненадување
Сега Катето се досети и преведе една популарна кратенка...Леле  ама ќе има лутинаголема%20насмевка
УМРО, а ми нисмо чули за то
Па шта да се каже на крају ове лепе вести, осим - сречна вам свима годишњица Унутрашње Македонске Револуционaрне Организације - УМРО. Или, како то беше на македонском? Ваљда МВРО. Пардон ВМРО. Свеједно.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 18:55
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Цццц  ова мора да го ставам тука...голема%20насмевка катерина Блажевска и нејзината сатира..ја обожавам женава -новинарка од моментот кога храбро и обруси на некогашната “благонадежна премиерка“ дека не ја првави “орел“ тоа што облече шешир и ги гледа “кокошките“ са високаизненадување
Сега Катето се досети и преведе една популарна кратенка...Леле  ама ќе има лутинаголема%20насмевка
УМРО, а ми нисмо чули за то
Па шта да се каже на крају ове лепе вести, осим - сречна вам свима годишњица Унутрашње Македонске Револуционaрне Организације - УМРО. Или, како то беше на македонском? Ваљда МВРО. Пардон ВМРО. Свеједно.

Da ne zaboravime , imeto VMRO e SVETO IME na Makedonskata istorija i voopsto ne e na mesto ovaa zafrkancija so imeto .

Ne gledam nisto smesno vo ova tuku skvernavenje na Goce Delcev, Dame Gruev, Jane Sandanski i site drugi osnovaci i  clenovi na istoriskata VMRO .не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:01
Се согласувам дека не смее да има поигрување со името ВМРО. Написот не се однесува на револуционерната организација туку на дневно политичките настани во Македонија и сатирата е токму за тоа.
Впрочем светоста на името се донесе во опасност кога политтичките партии го присвоија односно кога на кратенката додадоа свои кратенки.
Мислам дека многумина знаат кога се извикувале разни погрдотии на политички митинзи- но јасно беше дека не се однесувале на ТОА ВМРО.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:13

Се согласувам дека не смее да има поигрување со името ВМРО. Написот не се однесува на револуционерната организација туку на дневно политичките настани во Македонија и сатирата е токму за тоа.
Впрочем светоста на името се донесе во опасност кога политтичките партии го присвоија односно кога на кратенката додадоа свои кратенки.
Мислам дека многумина знаат кога се извикувале разни погрдотии на политички митинзи- но јасно беше дека не се однесувале на ТОА ВМРО.

Taka e mama големо%20гушкање

Ne treba nikoj da si poigruva so imeto VMRO. No eve , ovaa novinarka ( ako moze da se narece novinarka ) go pravi toa .

Svetosta na imeto VMRO  ne moze nitu  edna partija  da go donese vo opasnost, tuku vakvi piskarala kako ovaa Katerina Blazevska , sto mi ostava vpecatok na  covek bez cuvstvo za samopocit na svojata nacija.

Slobodata na govorot ne znaci deka sekoj moze da pisuva sto saka . губитник

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:20
Блажевска е добар новинар...(морам да не се согласам со тебе кога е она во прашање - и не е ова женска солидарностнамигнување). Знае таа да распали и по ВМРО и по СДСМ.
Таа ја има распалено и запердашено во отворена емисија Љубчоица што госпожата не знаеше каде и глава каде и газ... Катерина излезе во право за се што во тоа време збореше за “љубчовистите“, за бранковистите..не би сакала да излезе во право и за Грујовиститенамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:26

Блажевска е добар новинар...(морам да не се согласам со тебе кога е она во прашање - и не е ова женска солидарностнамигнување). Знае таа да распали и по ВМРО и по СДСМ.
Таа ја има распалено и запердашено во отворена емисија Љубчоица што госпожата не знаеше каде и глава каде и газ... Катерина излезе во право за се што во тоа време збореше за “љубчовистите“, за бранковистите..не би сакала да излезе во право и за Грујовиститенамигнување

Ne e dali nekoi tekstovi se satiricni ili smesni za citanje pokazatel deka e dobar novinar.

Dobriot novinar ima etika i moral i znae do kade moze da  odi slobodata na govorot.

Ova sto go napisala VMRO - UMRO e cista glupost . Ova e skvernavenje.

Kade otide vekov ... ni perde ni sram збунетост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:33
Нејзината сатира се однесува на инсинуациите дека владата на Груевски води просрпска политика... Читај меѓу редовинамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:38

Нејзината сатира се однесува на инсинуациите дека владата на Груевски води просрпска политика... Читај меѓу редовинамигнување

Go procitav celiot tekst , sfativ koja i' e poentata, no ne mi se dopagja ismejuvanjeto  so imeto.

Mislam deka gi preminuva granicite .

Posebno mislam za ova:

Изменето од KINGDAVID - 22.Октомври.2010 во 19:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2010 во 19:42
Некои работи се такви...колку и да болат...изненадување
Замисли како им е на оние кои се нарекувани комуњари..само затоа што кажале спротивствен став...нели е тоа исмевање со сите оние од НОБ и по НОБ кои ја градеа оваа земја тула по тула...
Едно знам- Време е да се прекине со етикетирање..исмевање...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 00:38

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

А ќе има пијачка за сите форумџии!плазење

да си го изгушкам Златникот за добредојде назад! големо%20гушкање

мене веќе ми должиш пијачка, ама не за тоа што си го ветилнамигнување

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 00:50
Ne treba nikoj da si poigruva so imeto VMRO.

да,се сложувам со тебе КИНГДАВИД..ама само во оваа реченица
со светоста на ова име се поиграа прво оние кои си го присвоија за своите партии...а далеку се од вистинското значењето на ова име...
дали се достојни да го носат тоа име???
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 14:11
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

А ќе има пијачка за сите форумџии!плазење
да си го изгушкам Златникот за добредојде назад! големо%20гушкање
мене веќе ми должиш пијачка, ама не за тоа што си го ветилнамигнување

Абе лесна работа за тоа, големо%20гушкање туку ... дај подзачисти малку ... во тоа „инбоксот“ајде

Изменето од Zlatnik - 29.Октомври.2010 во 14:11
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 14:32

А баш се зачудив како да немам ниедна порака на логирање смеење

Ајде зачистив, џоа ново е сандачето задоволство
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2010 во 01:50
Кој го создал светот?

Која е смислата на животот?

Кога Македонија ќе влезе во ЕУ и НАТО?

На некои прашања човештвото уште долго не ќе може да одговори.

За да не си ја цепиме главата со таквите неодговорливи прашања, за денес еве една едноставна загатка. Се работи за една категорија луѓе чии карактеристики се подолу набројани. Ваше е да погодите за кого се работи.

• На јавни средби се ракуваат, се гушкаат и еднипати се бакнуваат;

• Ти се насмевнуваат, дури и тогаш кога за тебе мислат се најлошо;

• Брутални се и безобзирни кон секого што го сметаат за конк*ренција;

• Ако не си за нив, тогаш автоматски си против нив;

• Нивните цели ги оправдуваат сите средства;

• Моќта ги возбудува и ја употребуваат исклучиво за остварување на личните интереси;

• Понекогаш им се додворуваат на верските власти, ама секогаш делуваат како безбожници;

• Уживаат да се мотаат по приеми, коктели и на други јавни собири, озборувајќи се едни со други;

• И малите и големите се суетни до немајкаде. Им годи кога подредените покажуваат дека ги обожуваат, иако знаат дека всушност ич не ги сакаат, туку уште повеќе - дека главно ги мразат затоа што им се плашат;

• Со лицата од истиот табор се помагаат, ама само до онаа граница кога таа лојалност може да му наштети на личниот интерес;

• Алчни се, ама тоа тие го нарекуваат страст;

• Расипани се до коска, но тоа тие го нарекуваат прагматизам и реалност;

• Безмилосно ја казнуваат непослушноста која ја нарекуваат предавство;

• Членовите на групата сакаат да се собираат околу лидерот и потоа на пријателите да им тврдат дека со него се на “ти”;

• Бесот против претпоставените најчесто го насочуваат кон подредените;

• Од секоја зделка одреден процент им даваат на оние што се повисоко во хиерархијата. Тие пак, на оние над нив;

За која сорта, професија, статус... се работи?
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 239240241242243 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,289 секунди.