|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 742743744745746 824> |
Автор | |||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чоли навистина сум ти благодарен за советот кој ми го даде, да сум поднаучел географија и историја. Меѓутоа многу ми е мило кога фрлам со ваши камења. Еве што најдов што бездруго ќе те растревожи, ама исто така се надевам дека истиот совет би можел да им го дадеш и на вашите учени, посебно оние од БАН. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па гледај ТуркоМонголски рицар - и убаво пишува дека е ТуркоМонголин - ај сега дај слобода на уметникот и тука па повикај се на Пикасо
|
|||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Treasure of Nagyszentmiklós |
|||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова го приложувам само колку да нема забуна кој е тој коњаникот, рицарот. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Платеник, ајде те молам покажи ја целата страница. Види малку влево од тоа што си го исечел. |
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И што? Иста работа како со художникот... Покажал си мнението на еден научник од началото на ХХ век(веровотно на Златарски). Неговото мнение не е меродавно. Сам тврдиш што имало 40 хипотези и таа една од нив. Но нели знаеш - за сека теза требет доказателства. А досега само поштенски марки и цитати на некои автори. Па jас ке ти изкарам цитати за автохтонниот произход - и што од ова? Да се замераме со цитати наместо со доказателства? Фреска на цар Борис во црква во град Верона, Италиjа. П.П. Не казвам што ова е истинскиот лик на Борис. Тоа само е илустрациjа как е бил возприеман од околните. |
|||
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама што има да видам, станува збор за побугарувањето на Македонците. Тоа нема никаква врска со констатацијата дека Бугарите биле азијати и зборувале на турски јазик. Патем тоа не е моја констатација, тоа е буггарска констатација. Ако имаш проблем со тој заклучок, немој мене да ми се лутиш. Покрени го тоа прашање пред надлежните фактори. Сами си пишувате, па после некој друг ви е виновен. |
|||
|
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не знам дали си чел таа книга, но таа е една од малкото стоjностни работи - дело на Иван Петрински поjавили се на книжниот пазар. Истинската историja на Блгариja И не мислиш ли што графичното оформление на корицата е работа на издавачката кука, не толкооз на авторот? Вопрос: Коj e коњаникот, рицарот? Изменето од Македон - 02.Ноември.2010 во 01:42 |
|||
|
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ma nema vinovni. Jas ne znam koj e predmetot na sporot. Nekoj neshto kazhal ,napishal, toa si e negova rabota. Prashanjeto e dali ima barem eden dokaz da se tvrdi toa shto go tvrdat ovie "nauchnici". Sakash da kazhesh deka da si potomok na Turchin e polosho odkolku na Grk? |
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прав си Чоли, т’зи дупка не е дупка.
|
|||
|
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И сепак, коj e коњаникот, рицарот? |
|||
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Многу нешто луѓето пишуваат, ама некои писанија се прифатени како официјален став. Тоа незначи дека официјалниот став неможе да се ревидира, посебно кога на мета е бугарштината, онаа бугарштина која се пласира од денешен аспект. Јас не ги делам, немам потреба да се поистоветувам ниту со едните ниту со другите. Колку мене ми познато јас сум потомок на Македонец. Немам никаква врска ниту со Турци, ниту со Грци или Словенобугари. |
|||
|
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И да ривеш, и да не ривеш погледни во соседната тема каков е официалниот (општоевропски) став: ...Бугарскиот историчар Димитар Бечев денеска во Скопје го промовира Речникот на македонската историја, кој ќе биде единствениот референтен документ од овој тип во официјалната листа на историски речници во Европа ... ---- Тоа е положението! |
|||
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Каков континуитет имате, туркомонголски, кумановлашки или словенски?! Како турскиот бугарски стана словенобугарски?! Дали словените се бугаризираа или бугарите се словнизираа?! Изменето од Platenik - 21.Октомври.2010 во 15:44 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 742743744745746 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |