IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Екологијата и Христијанската етика
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Екологијата и Христијанската етика

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 23:28

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Brate Spirose znakot e univerzalen i se koristi za se sto e studeno, osobeno da asocira na studeno, ne moze da go prisvoime i da kazeme tocka toj ne znaci povece toa nego znaci ovaa .... Ne odi toa taka snegulka si e snegulka... Inace na videoto na koe mi posoci da kliknam vidov sinhronizacija koja ne znam so sto da ja povrzam vo tvojot tekst ???????

Погледнија формата на саќето која се формира на 40°C !

Примети нешто?    И таа во себе ја содржи формата на Ѕвездата Деница!?

Да, темплариус! Мудроста БОЖЈА е Универзална, пред Небото и земјата е Таа, пред студеното и топлото, пред сите култури и вери ... преку Неа БОГ се' создаде што е создадено и баш неа БОГ за спасение на сите - наместо земја, човечко семе или било каква поинаква творба - ја Отелотвори во Исус!   

Таа Мудрост е вечното БОЖЈЕ Евангелие, БОЖЈИОТ Логос, Спасителната Радостна Вест, за кое прекрасно сведочи Светото Писмо!

Среќен е секој Кој Него/Неа повеќе Го/Jа цени од својот надуван егоистичен ум, својот егоистичен живот, егоизмот на својата фамилија, нација, традиција ...!

Стави го БОГ на првото место од твојот живот и Тој преку Својата Мудрост, преку Својата Милост - на неопишив начин - ќе ти ја разјасни (неразјаснетата) коинцеденција и синхронизација.

Поздрав

... во Него живееме, се движиме и постоиме,...    Дела.Ап. 17:28

Изменето од spiros - 05.Септември.2010 во 23:33
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 02:19
spirose, shto veli tvojata hristijanska ekologija/numerologija za ova:

Katastrofalniot zemjotres se sluchi na 4 (4:2=2) septemvri, vo 4 (4:2=2) chasot utrinata, a premierot svika vonreden sostanok vo 4 (4:2=2) chasot popladne. Totalnata shteta e proceneta na 2 milijardi dolari. Epicentarot na zemjotresot beshe tochno kaj vtoriot (2) po golemina grad vo Nov Zeland.

Imeto na gradot e Christchurch (Hristova Crkva)!

Me interesira da ni objasnish kakva poraka ni prakja Gospod Bog (potvrdeno preku brojkite 2) so unishtuvanje na ovozemnata Hristova Crkva?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 20:17

Месинџер, му благодарам на Живиот БОГ што немаше нити една единствена човечка жртва во Christchurch и Го молам - преку Неговиот Светол Дух - да ни ги отвори срцата, ушите и очите за Совршената Вистина, така духовно да се обрнеме како жителите на градот Нинвеј, во времето на пророкот Јона!

Јас лично верувам дека преку БОЖЈАТА Милост (Христос) и Неговиот Светол Дух, ние ако неможеме да ги спречиме неизбежните породилни болки, тогаш барем ќе можеме да ги ублажиме со тоа што правовремено ќе реагираме според Неговата Совршена Волја. Тоа би било една врста “безболен Царски рез“!

Исто така верувам дека ако бараме од Него мудрост, Тој надприродно ќе ни ја дари и така ќе може да се избегне најлошото сценарио кое ни се пишува како консеквенца на нашата невера!

П.С. Денес на УНО конференција во Јапан се расправа за загрозеноста на Биолошката разновидост на планетата земја, кадешто се истакнува дека дневно изумираат 130 биолошки видови, што е 1000 пати побрзо од нормално.

На 22 Мај 2010 година (уочи Духовден) беше интернационалниот ден за заштита на биолошката разновидост ... а пак на самитот во Њу Јорк (22 септември 2010) генералниот секретар објаснувал нешто што оние коишто со детско срце веруваат, одамна го знаат. Имено, екологијата и економијата (и не само тоа) не стојат само во филолшка меѓусебна поврзаност.

Кликни тука - ако сакаш - за линк на Обединетите Нации со енглески јазик!

Кликни тука за видео на Германското министерство за економија и екологија (на енглески)!

Изменето од spiros - 18.Октомври.2010 во 20:20
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 20:36
Me interesira da ni objasnish kakva poraka ni prakja Gospod Bog so unishtuvanje na ovozemnata Hristova Crkva?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 20:43

Крајно време е да се разбудиме и да ја “фатиме“ кривината (да се обрнеме и да ги следиме стапките на Вистината) !

Изменето од spiros - 18.Октомври.2010 во 20:45
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 20:52
Koja Vistina?

Ne po onaa koja ja narekuvame Hristova Crkva?

Pa, Gospod Bog do sega gi unishtuvashe onie koi ne bea spored Nogovata volja, neli? Zatoa go napravi potopot, zatoa gi ispomesha jazicite na lugjeto koi ja gradea Vavilonskata kula, zatoa gi unishti Sodom i Gomor... denovive ja unishti i Hristovata Crkva.

Za kakva Vistina govorish ti ako ne za onaa koja prebiva vo Hristovata Crkva?

Изменето од Messenger - 18.Октомври.2010 во 20:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 22:34

Како прво би сакал да те подсетам (според информации кои јас ги имам) дека конкретно во Christchurch немаше нити една единствена човечка жртва.     Човекот - конкретно неговото со Христос исполнето Ново Срце - е Живата Црква Христова, Која нити пеколот неможе да ја уништи!

Извонредно важно е сите да се разбидиме за Гласот на Добриот Пастир, со што ќе се избегнат сите катастрофи кои всушност се последица на човековата глупост и духовна глувост!

in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 22:59
Bi sakal da te potsetam i deka megju graditlite na Vavilonskata kula nemalo nitu edna edinstvena chovechka zhrtva.

Toa ne znachi nishto spirose... onoa shto znachi e deka od site gradovi na svetov Gospod Bog ja unishti Hristovata Crkva.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 23:12
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Bi sakal da te potsetam i deka megju graditlite na Vavilonskata kula nemalo nitu edna edinstvena chovechka zhrtva.

Toa ne znachi nishto spirose... onoa shto znachi e deka od site gradovi na svetov Gospod Bog ja unishti Hristovata Crkva.

Te biva za advokat, ...na gjavolot ! ѓавол 

P.S. Mala shega brate messi смеење

Mnogu si snaodliv vo odgovorite голема%20насмевка да

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 23:54
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

... onoa shto znachi e deka od site gradovi na svetov Gospod Bog ja unishti Hristovata Crkva.

Терај понатака и понатака со иста логика ... и првата и втората светска војна се случија баш помеѓу народи кои се нарекуваат со името Господово, но дали на водачите и широката маса им беше Мудроста БОЖЈА (Христос) и Неговиот Светол Дух поважен од нивната нација, од нивниот колективен егоизам? (Колос. 3:11)

Небесниот Отец во Својата пасивност е суперактивен ... и ќе допушти се’ - сите “породилни болки“ и “дечји болести“ - што однапред предскажал, се’ додека суштински и вистински не ни се отворат ушите, очите и срцата за Совршената Вистина во Христа и вистински не се родиме според Неговиот Прачист Лик, се’ додека не се преобразиме и ја достигнеме Неговата големина!

„Сине мој! Не презирај го Господовото укорување, ниту ослабувај, кога те изобличува, зашто Господ го казнува оној, кого го љуби, а го бие секој син, кого што го прима.” Ebpe. 12:6

„Мислите ли дека тие Галилејци беа повеќе грешни од сите други Галилејци, зашто настрадаа така?
   Не, ви велам, но ако не се покаете, сите ќе загинете така.
   Или мислите дека оние осумнаесет души, врз кои падна Силоамската кула и ги уби, беа повиновни од сите луѓе, кои живеат во Ерусалим?
   Не, ви велам! Но ако не се покаете, сите ќе загинете така.” (Eв. Лука 13:2 ...)

Изменето од spiros - 19.Октомври.2010 во 00:02
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2010 во 00:22
Nishto ne odgovori.

Se vrtish "kao kisha oko Kragujevca" i ne ti pagja na um da kapnesh onamu kade shto e zheshko...

Ne se raboti za unishtuvanje na Hristovata Crkva od lugje, nitu od Bozhja pasivnost.

Se raboti tokmu za spotivnoto - Bog e superaktiven so unishtuvanjeto na eden edinstven grad vo svetot koj se vika Hristova Crkva!

I shto znachi toa? Kakva poraka ni prakja Bog so toa? Koja e taa Vistinata za koja seto vreme tolku mnogu se zalozhuvash, a koja ne bi bila ista so onaa na Boga?

Bog ja unishti Hristovata Crkva i ti nemash hrabrost toa da go priznaesh, pa pishuvash nekakvi paroli koi ne znachat apsolutno nishto konkretno za ovaa pojava koja e so proporcii na pishuvanjata na starozavetnite proroci.

Bog go stavi svojot prst na Hristovata Crkva i ja zgmechi... a ti tuka si pravish album so nekakvi slikichki od patishta, ptici, slonovi, trupovi na zaginati lugje... ne znam, mozhebi ti e strav da se soochish so faktite i vaka begash od niv za da ne se chuvstvuvash losho... koj znae ???

Изменето од Messenger - 19.Октомври.2010 во 14:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2010 во 20:23

Се’ е кажано, месинџер. Се’!
Прашањето е многу повеќе дали имаме очи да видиме и уши да слушнеме?!

Што мислиш ти, месинџер? Дали егоистичниот човек воопшто - а конкретно западниот свет, како најголемиот загадувач на планетата земја - доброволно ќе се обрне од патот на самоуништувањето кон Патот на Мудроста БОЖЈА и ќе се отвори за неопходната духовна преродба, или пак можеби ќе ни биде потребно (помалечка или поголема) породилна помош ?

Но тој му одговори и рече: „Господаре, остави ја уште оваа година, додека раскопам околу неа и ја наѓубрам; па можеби ќе роди, ако пак не роди, ќе ја пресечеш во иднина.”Ев Лука 13 : 8

Најнови вести: Изутринава (19.10.2010) повторен земјотрес во Christchurch!

Изменето од spiros - 19.Октомври.2010 во 20:31
in Time & Eternity!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2010 во 20:35
I ? Kakva e Bozhjata poraka so novoto udaranje po Hristovata Crkva ?

Gospod ja ostavi nekoe vreme, lugjeto ja chistea gradinata, Bog vide shto napravija i nezadovolen povtorno udri!

Kakva poraka ni prakja Gospod Bog so unishtuvanje na Hristovata Crkva?

Изменето од Messenger - 19.Октомври.2010 во 20:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2010 во 23:57

Од извонредна и непроценлива важност е’: на прво место да се стави Единствениот Жив и *Светол БОГ, БОЖЈАТА *Света Мудрост и БОЖЈИОТ *Светол ДУХ - Тоа Чудесно Евангелие Кое го надминува секој човечки и Ангелски ум - разбудувајќисе за Совршената ВИСТИНА, зад себе оставајќи се’ што не’ дели од Истата!

Месинџер, Живиот БОГ сака сите да бидат спасени со тоа што ќе ја препознаат и прифатат Совршената ВИСТИНА во Исус Христос, иако никого нема да присили на тоа, исто како што нема да дозволи неправедниците вечно да владеат со земјата !

Тогаш праведниците ќе светнат како сонце во Царството на својот Татко.
Кој има уши да слуша, нека слуша!

временска синхронизација

Изменето од spiros - 19.Октомври.2010 во 23:59
in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.