Екологијата и Христијанската етика
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16727
Датум на принтање: 25.Ноември.2024 во 22:43 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Екологијата и Христијанската етика
Постирано од: spiros
Наслов: Екологијата и Христијанската етика
Датум на внесување: 21.Ноември.2008 во 14:13
Денес слушнав на работа абер, дека од далечниот исток (десетина илјади километри оддалеченост) се вратени 14 ролни алуминиум (со 4000 килограми тежина) поради едно единствено човечко влакно со должина од 10тина сантиметри.
Кажетеми дали е ова нормално и дали некој нормален човек би требал сеуште да се сомнева во ВИСТИНИТОСТА НА ЕВАНГЕЛИЕТО?
И што би рекле неверните моќници на овој свет кога некој (верник или монах, монахиња) би им кажал дека: ГОСПОД (во својата пасивност) набрзо ќе ги уништи сите што ја уништуваат земјата?
Дали Христијаните смеат воопшто да работаат во вакви или слични фирми кои со својата дејност БОГОхулат, ги уништуваат луѓето, животните, растенијата и целата земја?
Дали Христијаните смеат да работаат во фабрики за оружје, атомски централи, хемиски и слични фабрики?
И народите се разгневија, и дојде Твојот гнев и времето да им се суди на мртвите, и да им се даде награда на Твоите слуги, на пророците и на светите и на оние, кои се бојат од Твоето име, мали и големи, и да ги уништиш оние, кои ја расипуваа земјата.” (Откровение 11:18)
п.с. Јас лично возам во просек (околу) 15 000 километри во година!
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Коментари:
Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 21.Ноември.2008 во 19:44
спирос, убаво е да се верува во Господ и да се биде верник.... но, секој од нас има обврски животот кои мора да ги заврши... не работи некој во атомски централи поради желба да ја уништи земјата, ( добро сеа има исклучоци ) или пак произведува оружје затоа што сака да убие некого... тоа е едноставно работа... секој гледа да се снајде и да преживее како што знае и умее,... и токму заради тој хаос,... се губат они духовни вредности...
ти, се посочуваш самиот себе дека минеш голема километража секоја година... да бидеме реални, кој од нас заради тоа што е верник не се вози во автомобил ?? како јас што знам, никаде во Библијата не пишува да не се возат автомобили доколку сакаме да си ја подобриме и да ја зачуваме околината, треба да го направиме тоа пред се за самите нас,... а потоа затоа што верата ни го налага тоа...
-------------
|
Датум на внесување: 21.Ноември.2008 во 22:05
BisernA напиша:
... доколку сакаме да си ја подобриме и да ја зачуваме околината, треба да го направиме тоа пред се за самите нас,... а потоа затоа што верата ни го налага тоа...
|
Бисе, ти зборуваш за верата и за нас и тоа е во ред, тоа е многу убаво. Но поубаво и поправилно е да мислиме, да твориме, да зборуваме, да живееме во ГОСПОДА.
Зошто без ГОСПОДА нема нити живот, нити вера, нити пак може да нё има нас!
Ако Го убиеме повторно (како што го убиваме) ќе разбереме дека се убиваме себеси и нашите најмили.
(Лука 23:28)
Но Исус се заврти кон нив и им рече: „..., не плачете за Мене; туку плачете за себеси и за своите деца!
Јас сум уверен дека со потполна промена на правецот на размислување и живеење, ќе помилува ГОСПОД и нашите деца (заедно со нас) ќе имаат прекрасна иднина.
Поздрав
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Постирано од: Majkl
Датум на внесување: 22.Ноември.2008 во 20:48
http://www.univerzalni-zivot.org/mi_o_sebi/beseda_na_gori.html - Beseda na Gorata koja Hristos Bozji denes povtorno ni ja doblizi i aktuelizirase preku prorockata rec za denesno vreme, voedno Besedata na Gorata site hristijani ja poznavaat od Biblijata(sodrzana e vo Evangelieto spored Matej) stoi zlatnoto pravilo: "Ona sto ne sakate vam da vi go pravat, ne pravete im vie ni na drugite". Vo ova spadjaat i prirodnite carstva vo koe ziveat rastenijata i razlicnite vidovi zivotni.
Tokmu poradi zloupotrebata i pljackosuvanjeto na prirodnite carstva od strana na covestvoto, ekoloskata ramnoteza se naodja pred kolaps, zakanuvajci se serizno da go poremeti zivotot i na samite ludje.
Zagaduvanjeto na atmosferata, ostetuvanjeto na ozonskiot omot koj stiti od opasnite vselenski UV zracenja na sonceto, ima mnogu vrska i so jadenjeto meso, odnosno ubivanjeto zivotni, ne samo so vozenjeto avtomobili.
Imeno: masovnoto odgleduvanje zivotni, so cel da se zadovolat potrebite na mesnata i mlecnata industrija, no pred se za da se zadovoli nezadovolivata zelba za profit, predizvikuva cel lanec nastani na poremetuvanje od ekoloski aspekt.
Na pr. govedata koi masovno se cuvaat za kolenje proizveduvaat golemi kolicini stetni gasovi.
Nivniot izmet koj se sobira za "prirodno" djubrivo ima usmrtuvacko dejstvo vrz iljadnici mikroorganizmi i zivotinki koi ziveat vo pocvata. Toa ima natamosni negativni efekti, medju drugoto pocvata so tek na vreme "umira", stanuva nesposobna da daruva hrana. Bidejci zivotnite za tovenje masovno se kljukaat so anti-biotici i hemikalii za da mozat zdravstveno da gi izdrzat krajno nehumanite uslovi vo stalite, istite se izlacuvaat vo mesoto no i izmetot koj potoa odi vo pocvata.
Cekor poblisku kon zdrava zivotna sredina znaci e i postepeniot premin od mesna kon bezmesna hrana.
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2008 во 00:42
Секој ден изумираат 100 врсти на животни и растенија. Секој ден!
Овој феномен се појавува со масовната индустијализација и глобализација која официјално започна со првата светска војна.
Зошто сеуште ги игнорираме пророчанствата на ЕВАНГЕЛИЕТО?
.
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 23.Ноември.2008 во 02:09
spiros напиша:
...Зошто сеуште ги игнорираме пророчанствата на ЕВАНГЕЛИЕТО?
|
Па за да се оствари божјото предвидување за апокалипсата. Како би било ако не го игнорираме евангелието? Тогаш нема да се оствари тоа библиско пророштво. Значи дека некој пророк „ја утнал“ работата со предвидувањето.
spiros напиша:
Денес слушнав на работа абер, дека од далечниот исток (десетина
илјади километри оддалеченост) се вратени 14 ролни алуминиум (со 4000
килограми тежина) поради едно единствено човечко влакно со должина од
10тина сантиметри.
Кажетеми дали е ова нормално и дали некој нормален човек би требал сеуште да се сомнева во ВИСТИНИТОСТА НА ЕВАНГЕЛИЕТО?
... |
Спиросе, јас ли сум абдал и нешто овде не разбирам, или ти нешто имаш испомешано? Хм, ќе мора де е до мене! Нај искрено те молам, дај кажи ми ја поврзаноста на овие две работи од твојот цитат погоре! И не само поврзаноста на тие две работи. Која е врската меѓу влакното, алуминиумот и евангелието, а и понатаму во твојот текст кој несакав да го пастирам, за вработувањето на христијани во одредени фирми? И сето тоа во контекст на Екологијата и Христос.
Р.Ѕ. Ова ме потсетува на некогашните времиња „Маркс и вегетацијата“ или „марксизмот и неговото влијание врз зголеменото производство на мед во СФРЈ“!
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2008 во 12:06
Златен златник, ЕВАНГЕЛИЕТО многу убаво ги опишува времињата во кои живееме!
Јас воопшто неморам да гледам кон далечна азија или америка дека тоа е така. Ова предскажување се исполни врз мене. Јас читајќи го ЕВАНГЕЛИЕТО ми се раздени дека тој профил на човекот кого го опиишува тоа сум баш јас и сличните на мене меѓукои јас (можеби) сум најголемиот грешник.
Второ послание до Тимотеј, Глава 3
Zlatnik напиша:
Па за да се оствари божјото предвидување за апокалипсата. |
Сакаш да кажеш дека и нехристијанските азијати, атеисти, арапи, африканци, и сите кои со своето животонепријатно делување ја уништуваат оваа прекрасна планета се всушност христијани кои се трудат да го исполнат пророчанството кое е запишано во ЕВАНГЕЛИЕТО?
Ззлатен златник, кобна е за сите нас неверата во ЕВАНГЕЛИЕТО а најкобна за нашите деца!
Но нека ти биде. Терај ти и сите и понатаму мајтап со најважното ...
Откровение 22:11
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 24.Ноември.2008 во 10:35
spiros напиша:
Zlatnik напиша:
Па за да се оствари божјото предвидување за апокалипсата. |
Сакаш да кажеш дека и нехристијанските азијати, атеисти, арапи, африканци, и сите кои со своето животонепријатно делување ја уништуваат оваа прекрасна планета се всушност христијани кои се трудат да го исполнат пророчанството кое е запишано во ЕВАНГЕЛИЕТО?
|
Не! Не сум го рекол тоа и не сакам да кажам дека сите азијати, атеисти, арапи и африканци се христијани. Тоа ти го наметнуваш по некоја си твоја логика! Истоа така, според тебе, животот на сите овие горенабројани народи (и атеисти) претставува „животнонепријатно делување“? Тогаш ајде, бидејќи овие не веруваат во него, не заслужуваат да живеат, дај сите испотепајте ги, за да му угодите на вашиот бог. Само, повторно ќе те прашам, како тогаш ќе се оствари библиското пророштво (ако не’ нема нас, грешни души), дали и како ќе дојде до апокалипсата? Зошто тогаш воопшто би имало уништување (ако не’ нема нас)? Или нема да се оствари апокалипсата? Ами што ќе стане со писанието (Откровението) на Јованче? Абе гледаш ли! Не можете без нас „грешните“! Потребни сме ви за да го потврдиме вашето „свето учење“.
spiros напиша:
... Ззлатен златник, кобна е за сите нас неверата во ЕВАНГЕЛИЕТО а најкобна за нашите деца!
|
Зошто ако јас не верувам во твојот бог, тоа да биде кобно по мене, а уште повеќе тоа да биде кобно по моите деца, кои можеби се или ќе бидат поголеми верници од тебе и од било кој друг? Дали твојот милозлив бог ќе ми се свети мене со тоа што ќе ги уништува моите поколенија (па и до седмо колено), како што тој умее често да прави? Многу хумано. Алал нека ти е и тебе и на твојот бог.
И на крај, дај доста со тие цитати од библијата. Имаш ли ти некое свое лично мислење, свој став? Дај еднаш да прочитаме нешто изворно од тебе. Или твојот ментален склоп, кој е во целост зависен од бога, не е во состојба за такво нешто?
spiros напиша:
... Терај ти и сите и понатаму мајтап со најважното ...
|
А за тебе ова (евангелието - радосната вест) е најважното? Во ред, терај си натаму и радувај се дека радосната вест ќе дојде. Тоа е твое неоттуиво право!
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Датум на внесување: 24.Ноември.2008 во 23:37
Златник, секој човек (без разлика на конфесија, нација, раса, ...) кој се однесува со збор и дело животоНЕпријатно е душман на ОТЕЦОТ на ЖИВОТОТ и си ги казнува самиот своите деца (до 7 колено).
За да ги спаси сите свои чеда ОТЕЦОТ преку ДУХОТ се отелотвори во СИНОТ и го стори тоа што го стори.
Пророчанставата во ЕВАНГЕЛИЕТО на СПАСИТЕЛОТ се точни но со сила ТОЈ нема никого да спаси!
Кој плука нагоре нетреба да се чуди ако плунката му падне на глава!
поздрав
|
Датум на внесување: 09.Декември.2009 во 23:07
Дали ви преставува нешто терминот http://www.zeit.de/2007/43/U-Klimatismus - Климатеизам ?
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 09.Декември.2009 во 23:23
Da.
Dogma deka za segashnata promena na klimata vinoven e chovekot.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 09.Декември.2009 во 23:41
А како се вика таа догма кога луѓето ја забиваат главата во песок, како не би виделе што им дува од под задникот?
а. Struthio camelus
б. Homo Vulkanus
п.с. Мултиплицирај ги пресеците на ауспусите и издувните гасови на автомобилите што сега работаат и замислиго во форма на вулкански кратер.
|
Датум на внесување: 10.Декември.2009 во 00:41
Pochna povtorno da se gubish vo komentarite... sto ima vrska kazhanoto so Христијанската етика?
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 10.Декември.2009 во 00:48
Луѓето кои потекнуваат од Христовата култура и се барем малку воспитани во истата етика, тие немаат потреба да се кријат од затемнетата реалност која не опколува и за која сме соодговорни.
Загубен, но најден!
|
Датум на внесување: 10.Декември.2009 во 01:19
spirose, tokmu hristijanite najmnogu govorat za onoa shto go spomnav pogore. Nikoj ne veli deka ne postojat promeni vo klimata, no tvrdenjeto deka lugjeto se vinovni za toa ne e nishto povekje od edno veruvanje, koe nabrzina go pretvorija vo religija (KlimaTEIZAM).
|
Датум на внесување: 10.Декември.2009 во 22:41
Демек алчниот човек не е причинител на еколошките катастрофи и не е виновникот за последиците врз животинскиот и растителниот свет?
Знаеш ли колку милијарди литри бензин дневно се дува во атмосферата, само германија ?
Зошто ја забиваме главата во песок и не сакаме да видиме дека прорчанствата на ЕВАНГЕЛИЕТО се исполнуваат со генијална прецизност!?
|
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 10.Декември.2009 во 22:49
Не знам колку бензин, но имам слушнато дека две милијарди тони нафта во целиот свет. А бензинот е суровина на нафтата при фракциона дестилација, така да никој не е крив за тоа, туку самото Божјо Создание, а тоа е живиот свет.
Зошто?
Бидејќи нафтата настанала од:
1. Организми кој се распаднале, а потоа се избиле на вториот слој од Земјата.
2. Од јагленот кој се движел помеѓу слоевите на земјата и истрајал во својата еволуција во вид на нафта.
Е сега човекот за свој опстанок мора истата да ја користи, но опстанокот кратко ќе трае, бидејќи тоа потоа доведува и до климатски промени и последици на респираторните органи кај човекот.
-------------
|
Датум на внесување: 10.Декември.2009 во 22:51
Па кајси бе Даре ?
|
Датум на внесување: 10.Декември.2009 во 23:02
spiros напиша:
Па кајси бе Даре ? |
Па. Овој месец малку се посветив на други работи, тренинг, учење вамте тамте, па дојде ред малку и за нафта и бензин да пролистам низ книгите и од таму тоа објаснување...
-------------
|
Датум на внесување: 11.Декември.2009 во 01:09
spiros напиша:
Демек алчниот човек не е причинител на еколошките катастрофи и не е виновникот за последиците врз животинскиот и растителниот свет?
Знаеш ли колку милијарди литри бензин дневно се дува во атмосферата, само германија ?
Зошто ја забиваме главата во песок и не сакаме да видиме дека прорчанствата на ЕВАНГЕЛИЕТО се исполнуваат со генијална прецизност!?
|
Da beeeeee... zatoa ima globalno zatopluvanje na site planeti na Soncheviot sistem! Krivi se nash*te avtomobili!
Izvini, ne mi tekna porani.
|
Датум на внесување: 11.Декември.2009 во 09:30
Не се автомобилите (самите за себе) виновни, туку отпадот од најважното! (2 Тимот. 3)
Дали е мудро противењето на ЕВАНГЕЛИЕТО и Неговите пророчансва кои во нашево време се исполнуваат (и врз екологијата) како никогаш досега?
Салут
п.с. Навистина немаш потреба за извинување кај мене,
|
Датум на внесување: 11.Декември.2009 во 15:34
Shto ima vrska Evangelieto so temava?
|
Датум на внесување: 11.Декември.2009 во 19:52
Можеби и еколошките катастрофи се показатели на последните времиња.
-------------
|
Датум на внесување: 11.Декември.2009 во 22:51
DDarko напиша:
Можеби и еколошките катастрофи се показатели на последните времиња.
|
Ах, колку е скапоцено едно чисто и верно детско срце! http://www.freesmileys.org/smileys.php">
|
Датум на внесување: 14.Декември.2009 во 23:24
Вечерва - на работа - го слушав гренландскиот шаманин Angaangaq кој зборувал и во ОН (обединетите нации) сведочејќи за еколошките промени во неговата татковина. Пред сè сведочи тој за незапирливото топење на мразот во гренланд.
Една мудра мисла која што му ја дала мајкаму - после една негова разочарувачка турнеја на која тој ги повикувал луѓето во развиените земји да се разбудат и го променат начинот на животот, а на што тие само му плескале со раце и пак си терале по старо - била: Сине, прво мора да се стопи мразот во нивните срца, па после тоа ќе може да се случи промена и во нивните постапки!
... и бидејќи беззаконијата ќе се умножат, кај мнозина љубовта ќе олади. (Матеј 24:12)
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 00:40
spirose, nikoj ne negira deka klimata se menuva, kako shto se menuvala bezbroj pati do sega vo Zemjinata istorija i bez chovekovite avtomobili.
Klimata vo ovoj moment se menuva i na Venera, Mars, Saturn, Jupiter... Prichinata za toa e Sonchevata aktivnost i minuvanjeto na celiot Sonchev sistem niz prostor so zgolemena energetska aktivnost.
Ovaa drastichna klimatska promena nema vrska so avtomobilite, kako shto bilo kakvi prevzemeni merki vo taa nasoka nema da smenat nishto vo promenata na procesot koj si odi po svojot priroden ciklichen pat.
Celava buka okolu globalnoto zatopluvanje i "chovekovior grev" vo seto toa e samo svrtuvanje vnimanie na strana za da ne se sozdade panika od soznanieto deka sme bespomoshni. Oti pogolem problem kje imame od panikata otkolku od nemonivnosta. Ako se organizirame po bilo koja osnova imame shansi da go mineme problemov, a ako kreneme race togash sigurno gubime... Patem, nema nishto losho ako posvetime vnimanie na chistata okolina, neli?
Razbra sega kade lezhi zajakot i zoshto na Al Gore mu dadi Nobelova nagrada za mir?
Spij mirno i ne se sekiraj za neshto shto nemozhesh da smenish.
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 00:59
Значи Библијата лаже а нити јас сум виновен, нити ти си виновен, нити билокој друг на оваа планета, туку ете небото е криво!?
Меси, дали вистината за нашата падната, похлепна, неверна природа не е баш таа што ни прави страв?
Зарем таа виновност не ја пројициравме сега на небото како Адам на БОГА?
Адам, пак, рече: "Жената, која ми ја даде Ти,...! (Битие 3:12)
До кога ќе се криеме позади другите негледјќи и на ВИСТИНАТА во очи?
Да се подсетиме дека Некој надприродно нè сака и со отворени раце не чека да Му се вратиме!
Лека ноќ на сите
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 02:03
Shto ima vrska Biblijata so globalnite zatopluvanja na Zemjata i planetite?
OK, spiros neka ima! Za s'e e kriv chovekot, kriv e i za toa shto vrne dozhd i shto ima susha, zatoa shto ima kometi i meteori, kriv e oti svetot e takov kakov shto e, a ne e poinakov. Site sme vinovni za s'e i seshto.
Haleluja! Inshalah! Mazel Tov! Amin!
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 10:21
Messenger напиша:
Shto ima vrska Biblijata so globalnite zatopluvanja na Zemjata i planetite?
...
|
Поради безбожноста на стариот свет тој беше уништен со вода, а поради неверата на ЕВАНГЕЛИЕТО БОЖЈЕ, овој свет се чува за оган!
Дали ова има врска со затоплувањето и Библијата?
Да и тоа како!
На ова место сакам да кажам дека првата во германски јазик преведена Библија не е Лутеровата туку Цвинглиевата - на Хелветијската реформација - која се случи без крвопроливања какви што беа во германија, за време на 30 годишната војна.
Цвингли пред скоро 500 години преведува вака: (1 Мојсијева 6:11) „Und die Erde war verdorben vor Gott, und die Erde war voll Gewalt“ што на македонски значи : А земјата беше израсипана пред лицето на Бога, и исполнета со насилство.
Тука треба да се обрне внимание дека земјата беше од силните луѓе расипана, пред да биде првиот свет уништен со вода!
Дали ова нема врска со самобендисаниот силен човек, екологија и уништувањето?
Но, за среќа има една поинаква надеж - на македонски наречена - Исус Христос, Кој вели: “Блажени се кротките, зашто тие ќе ја наследат земјата“! (Матеј 5:5)
Да, драг месинџер, земјата има една единствена иднина а таа е верата и кротоста БОЖЈА.
Блажени се Неговите Духовни Чеда, поради кои и ќе бидат скратени маките кои доаѓаат како породилни болки врз оваа прекрасна планета! (Матеј: 24:22 )
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 16:13
Oki doki. Sega s'e e jasno.
Nie sme krivi zatoa shto ovaa zima kje bide studeno, letoto kje bide toplo, a na Jupiter globalnoto zatopluvanje e tolku golemo shto negovata aura e zgolemena 1000%. Toa se kazni za nashiot grev koj sme go nasledile ushte so svoeto ragjanje, a ushte povekje zatoa shto denes imame avtomobili.
Shtom Cvingli taka prevel pred 500 godini, tuka povekje nema mrdanje.
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 20:19
Ние како луѓе сме навистина фактори кои имаат свое влијание врз случувањата во природата. Индустриското загадување можеби не ја предизвикува директно промената на климата но во секој случај дава свој придонес и ја забрзува.
Според Христовите објави примени во Универзален живот нашето мислење и постапување влијаело и влијае врз многу нешта за кои ние денес и не сме свесни. Промените на Земјата но и оние во вселената се поврзани директно и индиректно со нас бидејќи се е со се поврзано. Ова не може да се разбере ако се трга од концептот дека човештвото постои само десетици илјади години. Дури и пред да настане човечкото тело ние сме постоеле како духовни битија и значително сме влијаеле врз настанокот на материјалниот космос.
Кога би сме имале континуирано продуховен ред и екологија во свеста(чувствата, мислите, зборовите и постапкте) тоа би се одразило и нанадвор, врз околината. Секако не преку ноќ, но колку подоцна се менуваме толку станува потешко, толку е повисока веројатноста дека ќе луѓето ќе стануваат погодени од светските катастрофи и судбини.
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 23:25
Majkl, jasno e deka nie imame direktno vlijanie vrz nashata planeta. Sekoj onoj koj misli podrugo e potpolno ignoranten.
No istovremeno ignorantnost e i tvrdenjeto na nekoi deka nie sme centarot na Kreacijata i s'e zavisi od nas, nebare nie sme Kreatorot lichno i so sekoe nashe mrdnuvanje na maliot prst eksplodiraat salvi od novi zvezdi, se sozdavaat armii od crni dupki, eruptiraat vulkani i brishat tajfuni i orkani.
Fakt e deka site tie prirodni manifestacii kako shto se sluchuvaat so nas, taka se sluchuvale i kje se sluchuvat i bez nas. Globalni zagrevanja i ladenja imalo povekje pati pred da se pojavi chovekot na ovaa planeta.
Napati nie umeeme da si prepisheme zaslugi koi gi nemame. A ushte povekje, nekoi od nas znaat toa dobro da go iskoristat.
|
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 00:05
месинџер, ќе се налутиш ли (?) ако го пишам следново:
Игнорантноста кон фактите за еколошкото уништување - на некои од нас - е во најмала рака споредлива со онаа на неверните во времето на Ноа!
Сега, дали само човекот е виновен за еколошкото уништување, или пак тој со својата млака вера (својата невера) кон ЕВАНГЕЛИЕТО е главниот соучесник на животонепријатната енергија, тоа е едно друго прашање.
Јас лично пред да го покажам прстот кон змијата, кон другого или дури кон небото, се запрашувам дали можеби јас сум виновникот.
За жал, јас неможам да се пофалам со еден таков еколошки чист живот како што со велосипед и песни го живееше мојот дедо, мојата прабаба пешки, мојот чукундедо со магаре и тн.
... и како некоја голема гора, пламната во оган, се срина во морето; и третина од морето се претвори во крв; и умре една третина од морските суштества, што имаа душа; и една третина од корабите пропаднаа.
(Откр. 8:8 и тн.)
|
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 00:15
spiros, kako na svoe chedo Bog bezrezervno ti ja garantira tvojata slobodna volja da veruvash vo shto sakash.
|
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 09:12
Јас верувам дека Живиот БОГ - за Кого прекрасно сведочи Библијата - несака ние да ја уништуваме прекрасната природа, која ТОЈ ја создал за наше добро и радост !
|
Постирано од: ahmar1
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 11:44
spiros напиша:
јас неможам да се пофалам со еден таков еколошки чист живот како што со велосипед и песни го живееше мојот дедо, мојата прабаба пешки, мојот чукундедо со магаре и тн. |
Е па сега и ти спиросе
До пред две недели идев на работа со велосипед а од тогаш на враќање си идам пешки до дома(Буњаковец-Н.Лисиче).
А магаре има јавано кога идев од домот на баба ми и дедо ми во село до нивното лозје.
Не сум ваљда дедо,прабаба и чукундедо според твојата логика
------------- Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 16.Декември.2009 во 12:17
Амишите се најблиску до оваа работа. Мислам дека ни сапун не користат (познати биле по реата) а патуваат исклучиво со четвороножен превоз.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 00:33
ahmar1 напиша:
Е па сега и ти спиросе
До пред две недели идев на работа со велосипед а од тогаш на враќање си идам пешки до дома(Буњаковец-Н.Лисиче).
А магаре има јавано кога идев од домот на баба ми и дедо ми во село до нивното лозје.
Не сум ваљда дедо,прабаба и чукундедо според твојата логика |
Секоја чест Ахмар1 на тебе и на сите како тебе!
Јас скоро секој ден - покрај автопатот на кој што одам на работа -, гледам неколкумина ЈУНАЦИ кои со велосипед возат на работа по споредното тесно патче покрај автопатот!
Дури и кога врне снег ги гледам, кога врне дожд, кога е магливо, ноќум, денум, кога пече сонце, ... тие си возат и покрај опасноста некој невнимателен и нервозен брзак автомобилист да ги
http://www.freesmileys.org/free-big-smiley.php">
|
Постирано од: Templarius
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 00:47
Aman bre so taa ekologija...
Gospod ja sozdal prirodata, no go sozdail i covekot...tie imaat tendencija da se unishtuvaat eden so drug, taka bilo i ce bide.
Prashumite i dzunglite se prekrasni na slika, nedoprena priroda no ajde idi pa prezivej ako mozes ????
------------- Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 09:58
Templarius напиша:
Aman bre so taa ekologija...
Gospod ja sozdal prirodata, no go sozdail i covekot...tie imaat tendencija da se unishtuvaat eden so drug, taka bilo i ce bide. |
Темплариус, имам една Радостна Вест за тебе! Набрзо (јас верувам многу набрзо) ќе се случи следново:
И, ете, затоа во последните дни планината на Господовиот Дом, ќе биде поставена на чело над сите планини, и ќе се издигне над ридовите, и ќе поитаат кон неа народите.
И ќе тргнат многу народи, и ќе речат: "Дојдете да се искачиме на гората Господова и да влеземе во домот на Јакова - и Он ќе не научи на Своите свети патишта, и ќе одиме по патеките Негови; зашто од Сион ќе излезе Законот, и од Ерусалим - словото Господово.
Он ќе им суди на многу народи и ќе изобличи многу племиња во далечни краишта; па ќе ги прековаат мечевите свои во плугови и копјата свои - во српови; и народ против народ нема да крене веќе меч, и нема веќе да се учат да војуваат; секој ќе седи под лозата своја и под смоквата своја, и никој нема да се плаши, зашто устата на Господа Саваот го изрекла тоа.
(Михеј, глава 4)
Тогаш волк ќе живее со јагне, леопардот ќе лежи заедно со јаре; теле, лавче и вол ќе бидат заедно, и мало дете ќе ги води.
Крава ќе пасе со мечка, нивните млади ќе лежат заедно; лавот ќе јаде слама како волот.
Новороденче ќе игра над змиина дупка, дете ќе протега рака кон змиино гнездо.
Нема да прават зло и штета по целата Моја света гора, *зашто земјата ќе биде полна со познавање на Господа, како што водите го полнат морето.
(Исаија, глава 11)
И веруваме ли (?) и се радуваме ли, на Радосната Вест?
Поздрав
|
Датум на внесување: 17.Декември.2009 во 10:23
spiros напиша:
Он ќе им суди на многу народи и ќе изобличи многу племиња во далечни краишта; па ќе ги прековаат мечевите свои во плугови и копјата свои - во српови; и народ против народ нема да крене веќе меч, и нема веќе да се учат да војуваат; секој ќе седи под лозата своја и под смоквата своја, и никој нема да се плаши, зашто устата на Господа Саваот го изрекла тоа.
(Михеј, глава 4)
Тогаш волк ќе живее со јагне, леопардот ќе лежи заедно со јаре; теле, лавче и вол ќе бидат заедно, и мало дете ќе ги води.
Крава ќе пасе со мечка, нивните млади ќе лежат заедно; лавот ќе јаде слама како волот.
Новороденче ќе игра над змиина дупка, дете ќе протега рака кон змиино гнездо.
Нема да прават зло и штета по целата Моја света гора, *зашто земјата ќе биде полна со познавање на Господа, како што водите го полнат морето.
(Исаија, глава 11)
И веруваме ли (?) и се радуваме ли, на Радосната Вест?
Поздрав
|
Spirose brate, jas pak za tebe imam edna realna vest - TOA NEMA DA SE SLUCI BRZO I NIE NEMA DA SME SVEDOCI NA TAKVO NESHTO...TOA E MOE MISLENJE...NE ZEMAJ MI ZA ZLO ZASHTO KAKO TEBE NE VERUVAM VO LUDJETO....
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 20.Декември.2009 во 18:52
Templarius напиша:
Spirose brate, jas pak za tebe imam edna realna vest - TOA NEMA DA SE SLUCI BRZO I NIE NEMA DA SME SVEDOCI NA TAKVO NESHTO...TOA E MOE MISLENJE...NE ZEMAJ MI ZA ZLO ZASHTO KAKO TEBE NE VERUVAM VO LUDJETO.... |
Templariusе сакано Чедо БОЖЈЕ, неверата е голем грев и коренот на сите наши проблеми!
Кога човекот би верувал вистински на СОВРШЕНАТА ВИСТИНА, тој не би имал потреба да суди, да има предрасуди, да се наоружува до заби со најразлични орудија. Орудија кои во крајна консеквенца се апсолутно катастрофални за екологијата и иднината на нашите деца.
Сите деца, се наши деца!
Моите предци биле презадоволни со парче леб и кога стомакот им бил полуполн, а ние денес сме слепи колку БОГ ни дарил богатсва и наместо ден и ноќ да Му благодариме, ние неблагодарно сакаме сé повеќе и повеќе.
Јас - од самосознание - многу добро знам какво е човечкото срце, но за среќа - од искуство - знам и колкава е голема Љубовта и Милоста на Оној Кој повеќе од 2000 години стана бездомник, како би ни ги додирнал нашите скаменети срца и ние би сме ги отвориле истите за Него!
Знам дека за тебе тоа е една нереалност, но за мене е реалност и верувам дека многу брзо - преку породилни болки - ќе се роди Христос и во секое срце и на целиот свет ќе завладее Царството на Мирот за кое сведочат и горе (во црвено) напишаните зборови на старозаветните пророци!
АМИН
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2010 во 04:56
Gi sledam vekje skoro mesec dena rekordno niskite temperaturi na delot od svetot kade shto zhiveam jas... snegovi, studovi, smrznuvanje na portokali vo Florida (kade shto lugjeto ova vreme odat na odmor da se sonchaat i da se kapat)...
... i si velam, shto stana so globalnoto zatopluvanje? Ova zimo trebashe da bide najtoplo od site do sega, a ne najstudeno...
Zabelezhuvate deka nikoj nikade ne govori za toa? Pochekajte do proletta koga kje go spomnat kako prichina za topenjeto na snegot i zgolemuvanjeto na temperaturata.
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 10.Јануари.2010 во 19:22
Теоретски, ефектот на стаклена градина всушност го намалува продорот на сончеви зраци и така условно, доаѓа до ледено доба.
Демек, нели диносаурусите така изумреле? Паднал метеор, се направила таква прашина и шад што сончевите зраци не можеле да продрат до земјата и настанало леденото доба.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 10.Јануари.2010 во 19:31
Globalnoto zatopluvanje znaci promena na klimata .
Nevoobicaeni temperaturi, na mesta kade sto bilo ladno, sega e toplo i obratno.
Gledame deka toa i se slucuva vo denesno vreme.
|
Постирано од: Marko sk
Датум на внесување: 10.Јануари.2010 во 19:43
Messenger напиша:
... i si velam, shto stana so globalnoto zatopluvanje? Ova zimo trebashe da bide najtoplo od site do sega, a ne najstudeno... |
Neeee, samo taka vi se chini, inaku toa e efekt od ek. kriza shto ve drma
|
Датум на внесување: 10.Јануари.2010 во 19:50
Marko sk напиша:
Messenger напиша:
... i si velam, shto stana so globalnoto zatopluvanje? Ova zimo trebashe da bide najtoplo od site do sega, a ne najstudeno... |
Neeee, samo taka vi se chini, inaku toa e efekt od ek. kriza shto ve drma |
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 10:33
Messenger напиша:
Gi sledam vekje skoro mesec dena rekordno niskite temperaturi na delot od svetot kade shto zhiveam jas... snegovi, studovi, smrznuvanje na portokali vo Florida (kade shto lugjeto ova vreme odat na odmor da se sonchaat i da se kapat)...
... i si velam, shto stana so globalnoto zatopluvanje? Ova zimo trebashe da bide najtoplo od site do sega, a ne najstudeno...
Zabelezhuvate deka nikoj nikade ne govori za toa? Pochekajte do proletta koga kje go spomnat kako prichina za topenjeto na snegot i zgolemuvanjeto na temperaturata. |
Почекавме на пролетта, господине модераторе и видовме дека пророчанствата Господови се навистина Вистинити!
Се сеќавате на последната книга од Библијата - со наслов Откровение - која има 22 глави а ние и на оваа тема ја споменавме пред некој пост?
Таму се споменува дека една третина од воздухот, земјата и водата ќе бидат уништени!
Се сеќавате што се случи пролетта - 22 Април 2010 - во мексичкиот залив, пред носот на од вас погоре споменатата Флорида?
Што мислите: дали еколошките (но и други) катастрофи се случајни или консеквенци кои служат за наше духовно будење ?
Дали беше случајно и моето банирање (од ваша страна) на 9ти Јануар 2010? Значи на истиот ден (Св.Стефан) кога во мојата куќа се славеше именден. На истиот тој ден кога човекот кој што - 1999та година само 9 зајдисонца после раѓањето - го оперира мојот син (на срце), беше прогласен за човек на годината 2009та?
И првите 2 ученика Христови и вторите 2 ученика Христови беа рибари кои работеле со мрежа. Си видел ли како изгледа една рибарска мрежа? Како таа во себе е повржана сочинувајќи вкрстувања?
За моменталните пожари во русија и поплави во пакистан и кина, метеоролозите причината ја гледаат во моменталните метеоролошките омега вдлабнувања! Тие се така наречени бидејќи се во форма на буквата омега.
Дали можеби можеш сега подобро да ја разбереш генијалноста на Мудроста БОЖЈА Која БОГ Ја отелотвори во Исус како би не' спасил - исцелувајќи не' - од нашето духовно слепило, кое ако правовремено не се разбудиме за СОВРШЕНАТА Вистина тоа ќе не' одведе право во дупка? (Матеј 15:14)
Што мислиш (?) кои се книжниците на денешнината кои со сета сила и интелект се трудат да ја негираат - од БОГА во Исус отелотворената - СОВРШЕНА Мудрост и ги исмејуваат списите кои на прекрасен начин сведочат за истата?
|
Датум на внесување: 04.Септември.2010 во 11:02
Пред 2 дена (на 2 септември) по втор пат оваа година - првиот беше пред нешто повеќе од 4 месеци, на 22 април 2010 - се случи хаварија во мексичкиот залив!
Оваа платформа дневно пумпаше 225 000 литри нафта, кои сега течат во заливот.
Што сака *Животот со ова да ни соопшти?
До кога ќе се спротиставуваме на *Евангелието БОЖЈЕ?
Поздрав
п.с. Двете хаварии се случија баш во заливот кој што од Марија Магдалена беше споменат во погорниот пост (10 јануар 19:22) и тоа пред да се случат истите!
Интересна синхронизација. Нели?
http://www.youtube.com/watch?v=W1TMZASCR-I - Синхронизација
|
Датум на внесување: 04.Септември.2010 во 12:26
spiros напиша:
Што сака *Животот со ова да ни соопшти? | Соопштува дека е редно време да се премине на алтернативни извори на енергија но во поголем размер. Сонце, ветер, морски бранови се неколкуте сериозни можности. Тоа бара крупни преструктуирања и реформи, но тоа би значело и откажување од голем профит, извесна модификација на комфорот и тн... Да живееа луѓето навистина според Евангелието овие алтернативни извори ќе беа многу порано достапни.
spiros напиша:
До кога ќе се спротиставуваме на *Евангелието БОЖЈЕ? | За жал се чини дека тоа нема да се случи додека, како што Христос вели во една објава, богатите не станат најсиромашни меѓу сиромашните - а тоа подразбира уште многу катастрофи и непогоди. Зошто да го прифатиме Евангелието? За да нашите милијарди повеќе не бидат само наши туку за општото добро??? Па парите не раснат на дрво...
Официјално никој од моќниците и супер-богатите не зборува вака но сепак некако светот тоне во немаштија и катастрофи.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2010 во 13:15
Prirodno e ovaa sto se slucuva da se slucuva....
6 milijardi ludje na ovaa planeta ziveaat - PRETOVAR BE BRAT ... Ednostavno planetava ne e napravena za tolku narod....
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2010 во 13:27
Templarius напиша:
Prirodno e ovaa sto se slucuva da se slucuva....
6 milijardi ludje na ovaa planeta ziveaat - PRETOVAR BE BRAT ... Ednostavno planetava ne e napravena za tolku narod.... | Научниците велат дека моентално може да поднесе(прехрамбено и во смисла на простор и воздух) неколку кратно повеќе. Значи сепак не е проблемот во бројноста.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2010 во 13:28
Само што го допишав предходниот пост тука, со велосипедот појдов до средсело да донесам лебчиња.
Кога се наоѓав пред куќата којашто ми беше второ место на живеење во селово, ја погледнав регистрацијата (и налепницата) на комшијата за кого на кратко пишував во темата http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21836 - Вистинскиот Пастир и броевите . Тогаш погледнав на велосипедскиот мерач кадешто покрај брзината, оддалеченоста, ... се гледа и моменталната температура која покажуваше 22,2 степени целзиусови.
После раскрницата налетувам на еден друг комшија со кого застанав и починивме муабет. Одкако ми раскажа дека работел од 2 (попладне) до 2 (после полноќ), ми објасни дека и двете дечиња кои што се со него иако изгледаат како да се иста фамилија со женаму (тајланџани), тие се само деца на пријатели на кои им дава пример како треба да се однесуваме со својата животна средина.
И така, додека дечињата си се играа со 2те кученциња на комшијата, ние си раговаравме ...
Комшијата имаше една сплескана лименка од пиво која ја држеше во рака (на која имаше тетовирано крст врз кого беше замотана една змија), додека со разочаран глас - слично на многумина други - го критизираше еколошкото однесувањето на широките (конзументски) маси и недоволната активност на политичките и економски водачи во однос на екологијата .
Тој човек честопати (доброволно и безплатно) ја чисти улицата и околината на својата куќа, од одпадоците на несвестните луѓе.
Дали сте се запрашале некогаш што значи овој знак, кој најчесто се наоѓа врз копчето за клима во автомобилите?
|
Датум на внесување: 04.Септември.2010 во 23:55
spiros напиша:
Само што го допишав предходниот пост тука, со велосипедот појдов до средсело да донесам лебчиња.
Кога се наоѓав пред куќата којашто ми беше второ место на живеење во селово, ја погледнав регистрацијата (и налепницата) на комшијата за кого на кратко пишував во темата http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21836 - Вистинскиот Пастир и броевите . Тогаш погледнав на велосипедскиот мерач кадешто покрај брзината, оддалеченоста, ... се гледа и моменталната температура која покажуваше 22,2 степени целзиусови.
После раскрницата налетувам на еден друг комшија со кого застанав и починивме муабет. Одкако ми раскажа дека работел од 2 (попладне) до 2 (после полноќ), ми објасни дека и двете дечиња кои што се со него иако изгледаат како да се иста фамилија со женаму (тајланџани), тие се само деца на пријатели на кои им дава пример како треба да се однесуваме со својата животна средина.
И така, додека дечињата си се играа со 2те кученциња на комшијата, ние си раговаравме ...
Комшијата имаше една сплескана лименка од пиво која ја држеше во рака (на која имаше тетовирано крст врз кого беше замотана една змија), додека со разочаран глас - слично на многумина други - го критизираше еколошкото однесувањето на широките (конзументски) маси и недоволната активност на политичките и економски водачи во однос на екологијата .
Тој човек честопати (доброволно и безплатно) ја чисти улицата и околината на својата куќа, од одпадоците на несвестните луѓе.
Дали сте се запрашале некогаш што значи овој знак, кој најчесто се наоѓа врз копчето за клима во автомобилите?
|
Uffff brate Spirose ajde poentata na prikaskata a i sto znaci znakot za klima (snegulkata) .??????????
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 05.Септември.2010 во 10:04
Templarius напиша:
Uffff brate Spirose ajde poentata na prikaskata a i sto znaci znakot za klima (snegulkata) .?????????? |
Прочитај го постот од вчера (сабота) постиран во 11:02 и не заборави да кликнеш на линкот http://www.youtube.com/watch?v=W1TMZASCR-I - Синхронизација што е под сликата со запалената платформа.
Потоа заинтересирајсе за знакот на Ѕвездата Деница за која што зборува Св.Ап.Петар (во 2 Петр. 1:19) и за консеквенците на човековата невера кон Евангелието БОЖЈЕ (2 Петар 3:7)!
|
Датум на внесување: 05.Септември.2010 во 21:42
spiros напиша:
Templarius напиша:
Uffff brate Spirose ajde poentata na prikaskata a i sto znaci znakot za klima (snegulkata) .?????????? |
Прочитај го постот од вчера (сабота) постиран во 11:02 и не заборави да кликнеш на линкот http://www.youtube.com/watch?v=W1TMZASCR-I - Синхронизација што е под сликата со запалената платформа.
Потоа заинтересирајсе за знакот на Ѕвездата Деница за која што зборува Св.Ап.Петар (во 2 Петр. 1:19) и за консеквенците на човековата невера кон Евангелието БОЖЈЕ (2 Петар 3:7)!
|
Brate Spirose znakot e univerzalen i se koristi za se sto e studeno, osobeno da asocira na studeno, ne moze da go prisvoime i da kazeme tocka toj ne znaci povece toa nego znaci ovaa .... Ne odi toa taka snegulka si e snegulka... Inace na videoto na koe mi posoci da kliknam vidov sinhronizacija koja ne znam so sto da ja povrzam vo tvojot tekst ???????
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 05.Септември.2010 во 23:28
Templarius напиша:
Brate Spirose znakot e univerzalen i se koristi za se sto e studeno, osobeno da asocira na studeno, ne moze da go prisvoime i da kazeme tocka toj ne znaci povece toa nego znaci ovaa .... Ne odi toa taka snegulka si e snegulka... Inace na videoto na koe mi posoci da kliknam vidov sinhronizacija koja ne znam so sto da ja povrzam vo tvojot tekst ??????? |
Погледнија формата на саќето која се формира на 40°C !
Примети нешто? И таа во себе ја содржи формата на Ѕвездата Деница!?
Да, темплариус! Мудроста БОЖЈА е Универзална, пред Небото и земјата е Таа, пред студеното и топлото, пред сите култури и вери ... преку Неа БОГ се' создаде што е создадено и баш неа БОГ за спасение на сите - наместо земја, човечко семе или било каква поинаква творба - ја Отелотвори во Исус!
Таа Мудрост е вечното БОЖЈЕ Евангелие, БОЖЈИОТ Логос, Спасителната Радостна Вест, за кое прекрасно сведочи Светото Писмо!
Среќен е секој Кој Него/Неа повеќе Го/Jа цени од својот надуван егоистичен ум, својот егоистичен живот, егоизмот на својата фамилија, нација, традиција ...!
Стави го БОГ на првото место од твојот живот и Тој преку Својата Мудрост, преку Својата Милост - на неопишив начин - ќе ти ја разјасни (неразјаснетата) коинцеденција и синхронизација.
Поздрав
... во Него живееме, се движиме и постоиме,... Дела.Ап. 17:28
|
Датум на внесување: 12.Септември.2010 во 02:19
spirose, shto veli tvojata hristijanska ekologija/numerologija za ova:
Katastrofalniot zemjotres se sluchi na 4 (4:2=2) septemvri, vo 4 (4:2=2) chasot utrinata, a premierot svika vonreden sostanok vo 4 (4:2=2) chasot popladne. Totalnata shteta e proceneta na 2 milijardi dolari. Epicentarot na zemjotresot beshe tochno kaj vtoriot (2) po golemina grad vo Nov Zeland.
Imeto na gradot e Christchurch (Hristova Crkva)!
Me interesira da ni objasnish kakva poraka ni prakja Gospod Bog (potvrdeno preku brojkite 2) so unishtuvanje na ovozemnata Hristova Crkva?
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 20:17
Месинџер, му благодарам на Живиот БОГ што немаше нити една единствена човечка жртва во Christchurch и Го молам - преку Неговиот Светол Дух - да ни ги отвори срцата, ушите и очите за Совршената Вистина, така духовно да се обрнеме како жителите на градот Нинвеј, во времето на пророкот Јона!
Јас лично верувам дека преку БОЖЈАТА Милост (Христос) и Неговиот Светол Дух, ние ако неможеме да ги спречиме неизбежните породилни болки, тогаш барем ќе можеме да ги ублажиме со тоа што правовремено ќе реагираме според Неговата Совршена Волја. Тоа би било една врста “безболен Царски рез“!
Исто така верувам дека ако бараме од Него мудрост, Тој надприродно ќе ни ја дари и така ќе може да се избегне најлошото сценарио кое ни се пишува како консеквенца на нашата невера!
П.С. Денес на УНО конференција во Јапан се расправа за загрозеноста на Биолошката разновидост на планетата земја, кадешто се истакнува дека дневно изумираат 130 биолошки видови, што е 1000 пати побрзо од нормално.
На 22 Мај 2010 година (уочи Духовден) беше интернационалниот ден за заштита на биолошката разновидост ... а пак на самитот во Њу Јорк (22 септември 2010) генералниот секретар објаснувал нешто што оние коишто со детско срце веруваат, одамна го знаат. Имено, екологијата и економијата (и не само тоа) не стојат само во филолшка меѓусебна поврзаност.
http://www.rferl.org/content/UN_Conference_Confronts_Dramatic_Loss_Of_Biodiversity/2193667.html - Кликни тука - ако сакаш - за линк на Обединетите Нации со енглески јазик!
http://www.youtube.com/watch?v=H42o4KLfKLw - Кликни тука за видео на Германското министерство за економија и екологија (на енглески)!
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 20:36
Me interesira da ni objasnish kakva poraka ni prakja Gospod Bog so unishtuvanje na ovozemnata Hristova Crkva?
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 20:43
Крајно време е да се разбудиме и да ја “фатиме“ кривината (да се обрнеме и да ги следиме стапките на Вистината) !
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 20:52
Koja Vistina?
Ne po onaa koja ja narekuvame Hristova Crkva?
Pa, Gospod Bog do sega gi unishtuvashe onie koi ne bea spored Nogovata volja, neli? Zatoa go napravi potopot, zatoa gi ispomesha jazicite na lugjeto koi ja gradea Vavilonskata kula, zatoa gi unishti Sodom i Gomor... denovive ja unishti i Hristovata Crkva.
Za kakva Vistina govorish ti ako ne za onaa koja prebiva vo Hristovata Crkva?
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 22:34
Како прво би сакал да те подсетам (според информации кои јас ги имам) дека конкретно во Christchurch немаше нити една единствена човечка жртва. Човекот - конкретно неговото со Христос исполнето Ново Срце - е Живата Црква Христова, Која нити пеколот неможе да ја уништи!
Извонредно важно е сите да се разбидиме за Гласот на Добриот Пастир, со што ќе се избегнат сите катастрофи кои всушност се последица на човековата глупост и духовна глувост!
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 22:59
Bi sakal da te potsetam i deka megju graditlite na Vavilonskata kula nemalo nitu edna edinstvena chovechka zhrtva.
Toa ne znachi nishto spirose... onoa shto znachi e deka od site gradovi na svetov Gospod Bog ja unishti Hristovata Crkva.
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 23:12
Messenger напиша:
Bi sakal da te potsetam i deka megju graditlite na Vavilonskata kula nemalo nitu edna edinstvena chovechka zhrtva.
Toa ne znachi nishto spirose... onoa shto znachi e deka od site gradovi na svetov Gospod Bog ja unishti Hristovata Crkva.
|
Te biva za advokat, ...na gjavolot !
P.S. Mala shega brate messi
Mnogu si snaodliv vo odgovorite
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2010 во 23:54
Messenger напиша:
... onoa shto znachi e deka od site gradovi na svetov Gospod Bog ja unishti Hristovata Crkva.
|
Терај понатака и понатака со иста логика ... и првата и втората светска војна се случија баш помеѓу народи кои се нарекуваат со името Господово, но дали на водачите и широката маса им беше Мудроста БОЖЈА (Христос) и Неговиот Светол Дух поважен од нивната нација, од нивниот колективен егоизам? (Колос. 3:11)
Небесниот Отец во Својата пасивност е суперактивен ... и ќе допушти се’ - сите “породилни болки“ и “дечји болести“ - што однапред предскажал, се’ додека суштински и вистински не ни се отворат ушите, очите и срцата за Совршената Вистина во Христа и вистински не се родиме според Неговиот Прачист Лик, се’ додека не се преобразиме и ја достигнеме Неговата големина!
„Сине мој! Не презирај го Господовото укорување, ниту ослабувај, кога те изобличува, зашто Господ го казнува оној, кого го љуби, а го бие секој син, кого што го прима.” Ebpe. 12:6
„Мислите ли дека тие Галилејци беа повеќе грешни од сите други Галилејци, зашто настрадаа така?
Не, ви велам, но ако не се покаете, сите ќе загинете така.
Или мислите дека оние осумнаесет души, врз кои падна Силоамската кула и ги уби, беа повиновни од сите луѓе, кои живеат во Ерусалим?
Не, ви велам! Но ако не се покаете, сите ќе загинете така.” (Eв. Лука 13:2 ...)
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2010 во 00:22
Nishto ne odgovori.
Se vrtish "kao kisha oko Kragujevca" i ne ti pagja na um da kapnesh onamu kade shto e zheshko...
Ne se raboti za unishtuvanje na Hristovata Crkva od lugje, nitu od Bozhja pasivnost.
Se raboti tokmu za spotivnoto - Bog e superaktiven so unishtuvanjeto na eden edinstven grad vo svetot koj se vika Hristova Crkva!
I shto znachi toa? Kakva poraka ni prakja Bog so toa? Koja e taa Vistinata za koja seto vreme tolku mnogu se zalozhuvash, a koja ne bi bila ista so onaa na Boga?
Bog ja unishti Hristovata Crkva i ti nemash hrabrost toa da go priznaesh, pa pishuvash nekakvi paroli koi ne znachat apsolutno nishto konkretno za ovaa pojava koja e so proporcii na pishuvanjata na starozavetnite proroci.
Bog go stavi svojot prst na Hristovata Crkva i ja zgmechi... a ti tuka si pravish album so nekakvi slikichki od patishta, ptici, slonovi, trupovi na zaginati lugje... ne znam, mozhebi ti e strav da se soochish so faktite i vaka begash od niv za da ne se chuvstvuvash losho... koj znae ???
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2010 во 20:23
Се’ е кажано, месинџер. Се’!
Прашањето е многу повеќе дали имаме очи да видиме и уши да слушнеме?!
Што мислиш ти, месинџер? Дали егоистичниот човек воопшто - а конкретно западниот свет, како најголемиот загадувач на планетата земја - доброволно ќе се обрне од патот на самоуништувањето кон Патот на Мудроста БОЖЈА и ќе се отвори за неопходната духовна преродба, или пак можеби ќе ни биде потребно (помалечка или поголема) породилна помош ?
Но тој му одговори и рече: „Господаре, остави ја уште оваа година, додека раскопам околу неа и ја наѓубрам; па можеби ќе роди, ако пак не роди, ќе ја пресечеш во иднина.”Ев Лука 13 : 8
http://www.csmonitor.com/World/Latest-News-Wires/2010/1018/Earthquake-rattles-New-Zealand-city-of-Christchurch - Најнови вести: Изутринава (19.10.2010) повторен земјотрес во Christchurch!
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2010 во 20:35
I ? Kakva e Bozhjata poraka so novoto udaranje po Hristovata Crkva ?
Gospod ja ostavi nekoe vreme, lugjeto ja chistea gradinata, Bog vide shto napravija i nezadovolen povtorno udri!
Kakva poraka ni prakja Gospod Bog so unishtuvanje na Hristovata Crkva?
|
Датум на внесување: 19.Октомври.2010 во 23:57
Од извонредна и непроценлива важност е’: на прво место да се стави Единствениот Жив и *Светол БОГ, БОЖЈАТА *Света Мудрост и БОЖЈИОТ *Светол ДУХ - Тоа Чудесно Евангелие Кое го надминува секој човечки и Ангелски ум - разбудувајќисе за Совршената ВИСТИНА, зад себе оставајќи се’ што не’ дели од Истата!
Месинџер, Живиот БОГ сака сите да бидат спасени со тоа што ќе ја препознаат и прифатат Совршената ВИСТИНА во Исус Христос, иако никого нема да присили на тоа, исто како што нема да дозволи неправедниците вечно да владеат со земјата !
Тогаш праведниците ќе светнат како сонце во Царството на својот Татко.
Кој има уши да слуша, нека слуша!
временска синхронизација
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2010 во 02:29
Od kade znaesh ti shto saka Gospod?
Negoviot razum e neispitliv.
Isaija 40: 28
OK, ne te gibam povekje.
|
Постирано од: alf
Датум на внесување: 20.Октомври.2010 во 12:33
Ima vera ne mora da znae,ona shto nemash ti.
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2010 во 14:05
Toa mi go rekoa i muslimanite.
|
Датум на внесување: 20.Октомври.2010 во 22:45
Не се фалам со ништо што е мое, ... не се фалам нити со мојата вера, нити со моето сознание, нити со мојата љубов ... туку Го фалам и Славам Совршениот Милостив и Прамудар БОГ во Прачистото Срце на Господа Исуса Христа, Чијашто Љубов, Вера и Мудрост се поголеми од се’ видливо и невидливо!
Месинџер, ова не е првпат како Живиот БОГ се смилува и ти Ја потврдува Совршената ВИСТИНА за Која сведочат Апостолите, Евангелистите, ... и чие сведоштво е запишано во Светото Писмо!
Те молам во Името на Љубовта да не го релативираш, потценуваш и негираш најважното, бидејќи со тоа си штетиш на сопствената душа и им штетиш на оние луѓе што и’ веруваат на твојата филозофија, која се прави попаметна и од Мудроста БОЖЈА за Која сведочат вистинските Апостоли, кои за Истата дарија се’, дури и своите свети животи!
Стави рака на срце и кажи (зошто), признај јавно, дали онаа енергија во тебе која упорно се противи на Совршената ВИСТИНА е чиста и дали таа енергија е пријателски настроена кон ближните ( и екологијата) ?
... зашто ќе Ме познаваат сите ... !
Евреи. 8:11
п.с. Погледниго повторно твоето прво прашање (12.09.2010) во врска со земјотресот во Christchurch и броевите. Потоа погледниго времето на одговорот (18.10.2010) и времето на повторниот потрес.
Изброј ги деновите помеѓу првиот и вториот потрес!
|
Датум на внесување: 21.Октомври.2010 во 01:21
Samo shto sakav da te poshtedam od natamoshno govorenje na ovaa tema, koga ti namesto da go prifatish toa i molcheshkum da minesh preku s'e... prodolzhuvash so diskusijata, ama sega predizvikuvajkji me na natamoshno komentiranje...
Bog da chuva i da brani!
Ajde, kje napravam mukaet i kje zamolcham.
|
Датум на внесување: 22.Октомври.2010 во 22:10
А што му преостанува друго на човекот, освен да замолкне ... пред Величанствената ВИСТИНА на Совршениот БОГ ?!
Да замолкне, да се покае, ... да се обрне кон Неа и да се крсти!
Се’ друго е противење кон Совршеноста, а тоа противење - како што ние познато од случката со египетскиот фараон - има свои болни консеквенци.
БОГ да чува и да брани (секого) од такво нешто!
АМИН!
Да месинџер, тоа е Тој Вистинскиот, Кој во едната го носи елементот вода, во другата рака елементот оган , а во Прачистото Срце, Духот Светол и Лично БОГА Единствениот !
Иншалах да дојде Царството БОЖЈЕ - како на Небото, така и на земјата - што поскоро да се отворат очи, уши и срца за Совршената ВИСТИНА!
АМИН!
|
Датум на внесување: 22.Март.2011 во 23:05
Денеска слушнав од еден човек, дека на 11 март 2011 во моментите (пред или после) на земјотресот, дошло до померување на земјината оска за 10 до 11 сентиметри!
Ова деликатно мерење било направено од некој германски институт. Дали слушнал некој нешто слично и дали познава некој одредени извори кои го документираат истото?
Благослов и Мир БОЖЈИ до сите, посебно до вистинските Чеда БОЖЈИ и оние кои што се наоѓаат во акутна опасност
Амин!
п.с. Точно 1 ден пред земјотресот во Christchurch, кој што се случи на 22.2. оваа година, на Новозеландшката обала “испливале“ повеќе од 100 китови и така умреле на суво !
http://www.bote.ch/page/newsticker/index.cfm?id=64888&newsRessort=vermischtes&startrow=31 - Извештај за случката, кој што бил објавен точно на 1 ден пред земјотресот
До кога неверниот човек (антихрист) - и неговите следбеници - ќе се противи на Евангелието на Совршената Вистина (Единствениот БОГ) во ГОСПОДА Исуса Христа и која е цената на таквото противење?!
Дали не е крајно време да се разбудиме и обрнеме кон Совршениот БОГ во Христа, исто како што тоа го сторија жителите на градот Нинивеј во времето на Св. Пророк Јона?
...а ете, тука има поголем од Јона!
(Мат 12:41)
|
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 00:50
spiros напиша:
..
Денеска слушнав од еден човек, дека на 11 март 2011 во моментите (пред или после) на земјотресот, дошло до померување на земјината оска за 10 до 11 сентиметри! |
Spire, duso napatena, a sto velis na ova:
Пред катастрофата Јапонија ја надлетала флота на НЛО-а?
Последниве денови вниманието на таканаречената НЛО заедница ширум светот го окупираат големиот број на снимки на неидентификувани летечки објекти кои се појавиле на небото на Јапонија непосредно пред катастрофалните земјотрес и цунами.
Се започнало со извештајот од пред три недели кога била забележена флота на НЛО-а кои ја прелетале планината Фуџи. За озбилноста на овој настан говори и фактот дека и главната кинеска известувачка агенција Xinhua известувала за овој настан.
izvor: http://www.tocka.com.mk/index14.php?ID=36076 - http://www.tocka.com.mk/index14.php?ID=36076
|
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 01:26
Rasipuvach na zabavi.
|
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 22:36
Marko sk напиша:
Spire, duso napatena, a sto velis na ova:
Пред катастрофата Јапонија ја надлетала флота на НЛО-а?
Последниве денови вниманието на таканаречената НЛО заедница ширум светот го окупираат големиот број на снимки на неидентификувани летечки објекти кои се појавиле на небото на Јапонија непосредно пред катастрофалните земјотрес и цунами.
Се започнало со извештајот од пред три недели кога била забележена флота на НЛО-а кои ја прелетале планината Фуџи. За озбилноста на овој настан говори и фактот дека и главната кинеска известувачка агенција Xinhua известувала за овој настан.
izvor: http://www.tocka.com.mk/index14.php?ID=36076
|
Драг Marko, пред се’ сакам да ти кажам дека се радувам што те читам повторно, иако твојот пост некако ми мириса ...
Случката со китовите на Mason Bay од јужното Новозеландско острово Stewart Insel која се случила на само 1 ден пред земјотресот во Christchurch (на 22.2.2011) по се’ изгледа дека е 100% факт!
Поздрав
п.с. Во споредба со многу души кои - поради човечка невнимателност и невера - се наоѓаат во акутна животна и здравствена опасност, мојата душа воопшто не е напатена.
http://nachrichten.at.msn.com/chronik/article.aspx?cp-documentid=156189213 - Линк од АРА (Австриска пресе агентура) на MSN!
http://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article12610088/Der-raetselhafte-Tod-der-Grindwale-in-Neuseeland.html - Линк на германската новинска агенција Welt
|
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 22:54
Ne mi e jasno sto sakas da kazes, no nema nikakva povrzanost so slucuvanjata vo japonija so cetirite evangelija, ne moze da se propoveda aramgedon se dodeka toj ne se sluci, a mozebi e pri kraj hahhahaha.
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 23:06
Spiros, ponetata ne mi bese da negiram deka poedini vrsti od ziviot svet nemaat pretcustvo za nekoi elemenatarni nepogodi, tuku ( kolku sto te razbrav) ti posocuvas deka nevernicite se tie - dali so svoite dejstvia, ili pak sto ednostavno se nevernici), se pricinata za ovie el.nepogodi.
Posociv deka pred zemojotresot vo Japonia imalo navala od NLO ( vidi na linkot koj go postirav)
Moze da e i covekot so svoite eksperimenti , eve kratok tekst i link ( ovoe e epten merakliski za ljubitelite na zagovori):
`Znate li što su zapravo Tesline zrake smrti i projekt HAARP?
Tvorac projekta HAARP, Bernard Eastlund, svoj patent razvio je na temelju Teslinog izuma 'smrtonosne zrake'. Ona, navodno, može uzrokovati potres na Zemlji` kraj na citat.
povekje na linkov:
http://www.24sata.hr/misteriji/iskoristili-teslinu-zraku-za-rat-vremenskim-nepogodama-213733 - http://www.24sata.hr/misteriji/iskoristili-teslinu-zraku-za-rat-vremenskim-nepogodama-213733
A moze i da e nesto treto ( Bozja volja, kazna,....za ova nemam link, izvini:)) ,
no najverojatno e sepak ona sto naukata go detektirala, a toa e dvizenje na plocite...za zhal, covekot seuste nemoze da go kontrolira toa dvizenje, bez razlika dali e nevernik, vernik, teist, antitesit, ateist, sledbenik na nekoe ucenje, pobornik, sto saka nekla bide, plocite se dvizat non stop....se se dvizi, se se menuva, evoluira, transcedenira, regenerira, transfornmira, mutira, se javuva vo novi oblici i formi na zivot, novi pojavi, se menuva brzinata na dvizenjeto na zemjata, gravitacijata, oskata se mrda ....nie ama bas nito tuka nemozeme , osven so ona teslinine zraci (???), ili pak NLO nesto zamesale prsti...a mozebi e i Bozja intervencija, koj znae :)))...ok, pozdrav Spire :)
|
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 23:34
Марко, Мудроста БОЖЈА (Христос) - Која/Кој и е’ крајната цел на нашиот развој - однапред го знае решението на сите проблеми и (ненаметливо, но) со раширени раце чека доброволно да се разбудиме за БОГатсвото што е повредно од се’ во универзумот!
Мора ли баш преку најтешки болки за да се разбудиме за најважното?!
Од непроценлива важност е да се разбудиме за најважното, пред да биде прекасно!
Поздрав
„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”
(Ефес. 5:14)
|
Датум на внесување: 23.Март.2011 во 23:46
ok e spiros, gooood point vo sekoj slucaj
|
Датум на внесување: 24.Март.2011 во 00:03
Spire, eve edna poraka koja odi vo prilog na temava:
Devojčica koja je ućutala svet na 6 minuta
http://www.youtube.com/watch?v=HlEqTnCUNIg - http://www.youtube.com/watch?v=HlEqTnCUNIg
|
Датум на внесување: 26.Март.2011 во 17:20
spiros напиша:
Марко, Мудроста БОЖЈА (Христос) - Која/Кој и е’ крајната цел на нашиот развој - однапред го знае решението на сите проблеми и (ненаметливо, но) со раширени раце чека доброволно да се разбудиме за БОГатсвото што е повредно од се’ во универзумот!
Поздрав
|
Od koj son da se razbudime ???
Od onoj vo koj bash toj ne stavil ???
Ako bideme dobri nema da ima zlo na planetva ???
Nema da se slucuvaat elementarni nepogodi ???
Ma daj Spirose, toa nema nikakva vrska so boga i seto toa e neshto shto se slucuvalo i ce se slucuva, i glupavo e sega vo ovaa vreme da se zboruva kako da sme vo 18 vek koga religijata go koristela neznanjeto kako oruzje za kontroliranje na covekot.
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 26.Март.2011 во 20:38
spiros напиша:
... Мудроста БОЖЈА (Христос) - Која/Кој и е’ крајната цел на нашиот развој - однапред го знае решението на сите проблеми и (ненаметливо, но) со раширени раце чека доброволно да се разбудиме за БОГатсвото што е повредно од се’ во универзумот!
Поздрав
|
Templarius напиша:
Ma daj Spirose, toa nema nikakva vrska so boga i seto toa e neshto shto se slucuvalo i ce se slucuva, i glupavo e sega vo ovaa vreme da se zboruva kako da sme vo 18 vek koga religijata go koristela neznanjeto kako oruzje za kontroliranje na covekot. |
Да Темпо, на Духовното будење од духовната смрт, се мисли!
Будење кое e единствениот спас за сите нас!
За Мудроста БОЖЈА (Христа) будното срце е многу попрецизно, посигурно, повредно и покорисно од сите сеизмолошки уреди и аларми (дури и животински инстикти) на овој свет!
Денот доаѓа, Темпо, денот доаѓа ...!
И секое создание со нетрпение го очекува откривањето на Чедата Божји, зашто и созданието не и се покори на суетата доброволно, туку по волјата на Оној Кој го покори, а со надеж, дека и самото создание ќе се ослободи од ропството на распадливоста при славното ослободување на Чедата Божји.
Зашто знаеме дека целото создание заедно со нас стенка како во породилни болки.
(Еп.Римјан. 8:19-22)
Marko sk напиша:
http://www.youtube.com/watch?v=HlEqTnCUNIg - http://www.youtube.com/watch?v=HlEqTnCUNIg |
Марко, биди Благословен (ти, твоите најмили, но и сите луѓе и битија воопшто) со најголемиот можен Благослов!
Во Името и Срцето Исусово
Амин!
|
Датум на внесување: 26.Март.2011 во 22:06
spiros напиша:
spiros напиша:
... Мудроста БОЖЈА (Христос) - Која/Кој и е’ крајната цел на нашиот развој - однапред го знае решението на сите проблеми и (ненаметливо, но) со раширени раце чека доброволно да се разбудиме за БОГатсвото што е повредно од се’ во универзумот!
Поздрав
|
Templarius напиша:
Ma daj Spirose, toa nema nikakva vrska so boga i seto toa e neshto shto se slucuvalo i ce se slucuva, i glupavo e sega vo ovaa vreme da se zboruva kako da sme vo 18 vek koga religijata go koristela neznanjeto kako oruzje za kontroliranje na covekot. |
Да Темпо, на Духовното будење од духовната смрт, се мисли!
Будење кое e единствениот спас за сите нас!
За Мудроста БОЖЈА (Христа) будното срце е многу попрецизно, посигурно, повредно и покорисно од сите сеизмолошки уреди и аларми (дури и животински инстикти) на овој свет!
Денот доаѓа, Темпо, денот доаѓа ...!
И секое создание со нетрпение го очекува откривањето на Чедата Божји, зашто и созданието не и се покори на суетата доброволно, туку по волјата на Оној Кој го покори, а со надеж, дека и самото создание ќе се ослободи од ропството на распадливоста при славното ослободување на Чедата Божји.
Зашто знаеме дека целото создание заедно со нас стенка како во породилни болки.
(Еп.Римјан. 8:19-22)
Marko sk напиша:
http://www.youtube.com/watch?v=HlEqTnCUNIg - http://www.youtube.com/watch?v=HlEqTnCUNIg |
Марко, биди Благословен (ти, твоите најмили, но и сите луѓе и битија воопшто) со најголемиот можен Благослов!
Во Името и Срцето Исусово
Амин!
|
I pak ne odgovri na prashanjata, kako i obicno.
A toa deka denot doadja da dodja Spirose kako i sekoj drug den sto doshol i ce dojde i taka vo beskraj, nishto nema da se sluci, ludjeto i ponatamu ce se sakaat ce se mrazat ce se ubivaat ce se bratimat ......
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 27.Март.2011 во 18:17
Templarius напиша:
I pak ne odgovri na prashanjata, kako i obicno.
A toa deka denot doadja da dodja Spirose kako i sekoj drug den sto doshol i ce dojde i taka vo beskraj, nishto nema da se sluci, ludjeto i ponatamu ce se sakaat ce se mrazat ce se ubivaat ce se bratimat ...... |
Денот набрзо доаѓа кога сите ќе се разбудат од смртниот сон и сите ќе Го увидат Евангелието на Вечниот Живот БОЖЈИ (Христос)!
Ќе престане омразата, животонепријатната похот, убиствата, војните, производството на оружје ... и Царството на Љубовта и Мирот БОЖЈИ ќе Царува засекогаш!
Наскоро!
Амин!
|
Датум на внесување: 27.Март.2011 во 22:29
Da da toa ce se sluci koga site ludje na zemljinata topka ce isceznat togash se toa moze da se sluci a do togash Spirose .....
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 27.Март.2011 во 23:54
Совршениот БОГ да чува и да брани од неверата и противењето кон Неговата Совршена Волја!
|
Датум на внесување: 27.Март.2011 во 23:57
spiros напиша:
Совршениот БОГ да чува и да брани! |
Taka e da ne cuva od samite nas da ne se istrebime i unishtime samite... Tuka se slozivme vidish
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 28.Март.2011 во 00:11
Совршениот БОГ Го жртвуваше највредното и најљубеното, за да не' разбуди, упозори, сочува, ...!
Што велиш ти Темпо, ќе се разбудиме ли правовремено за Неговата Мудрост отелотворена во Исус Христос и ќе престанеме да Му се противиме(?) или пак ќе продолжиме и понатака по нашите егоистични патишта, оставајќи им на нашите деца катастрофа до катастрофа!?
|
Датум на внесување: 28.Март.2011 во 00:24
spiros напиша:
Совршениот БОГ Го жртвуваше највредното и најљубеното, за да не' разбуди, упозори, сочува, ...!
Што велиш ти Темпо, ќе се разбудиме ли правовремено за Неговата Мудрост отелотворена во Исус Христос и ќе престанеме да Му се противиме(?) или пак ќе продолжиме и понатака по нашите егоистични патишта, оставајќи им на нашите деца катастрофа до катастрофа!?
|
PREDOCNA E BRATE, nema vracanje nazad, coveshtvoto ima sila da cekori samo, se nadevam deka nema da napravi premnogu loshi izbori, na coveshtvoto vece ne mu trebaat bogovi da go vodat, toa samo po sebe e bog...
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 28.Март.2011 во 00:26
Е па ќе видиш како “боговите“ паѓаат на теме!
|
Датум на внесување: 28.Март.2011 во 00:30
spiros напиша:
Е па ќе видиш како “боговите“ паѓаат на теме!
|
Kade i da padnat tie se bogovi pak ce stanat kako sto stanuvale vo istorijata imame bezbroj primeri, covekot ima edno nesto sto drugite bogovi go nemaat sila da uci i da se adaptira no pred se LJUBOV. Taa nesovrshenost sto covekot ja ima vo sebe ce go napravi eden den da bide vrhoven bog.
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 28.Март.2011 во 00:42
Само оној ќе стане кој пред Милоста БОЖЈА (Христа) ќе клекне!
Сите други горди “богови“ одат во неповрат!
Ако го прекршите заветот на Господа, вашиот Бог, што Он ви го заповеда, и отидете да им служите на други богови и да им се поклонувате, тогаш гневот Господов ќе пламне врз вас, и брзо ќе исчезнете од оваа добра земја, која ви ја даде Господ."
"А сега, отфрлете ги туѓите богови, што се во вас, и свртете го срцето свои кон Господа, Бог Израилев."
Исус Навин, глава 23 + 24
Така речете им: боговите што не ги направиле небото и земјата ќе исчезнат од земјата и од под небесата!
Jep.10:11
|
Датум на внесување: 28.Март.2011 во 22:50
spiros напиша:
Само оној ќе стане кој пред Милоста БОЖЈА (Христа) ќе клекне!
Сите други горди “богови“ одат во неповрат!
Ако го прекршите заветот на Господа, вашиот Бог, што Он ви го заповеда, и отидете да им служите на други богови и да им се поклонувате, тогаш гневот Господов ќе пламне врз вас, и брзо ќе исчезнете од оваа добра земја, која ви ја даде Господ."
"А сега, отфрлете ги туѓите богови, што се во вас, и свртете го срцето свои кон Господа, Бог Израилев."
Исус Навин, глава 23 + 24
Така речете им: боговите што не ги направиле небото и земјата ќе исчезнат од земјата и од под небесата!
Jep.10:11
|
E toa nikoj ne go znae Spirose...Pa ni ti...
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 28.Март.2011 во 23:23
Templarius напиша:
E toa nikoj ne go znae Spirose...Pa ni ti... |
Темпо, има Еден и Единствен Вистински, Прасветол, Совршен и Прамудар БОГ - Творец на Небото и земјата - Кој што за спасение на сите дојде лично во Исус (Инкарнацијата на Неговата Мудрост) на земјата и Кој што однапред знае потполно се'!
Кој Му се противи Нему, Неговиот Дух и Неговата Мудрост, тој го има најголемиот противник против себе!
Биди ти - сите луѓе и сите битија - благословен!
|
Датум на внесување: 30.Март.2011 во 22:21
spiros напиша:
Templarius напиша:
E toa nikoj ne go znae Spirose...Pa ni ti... |
Темпо, има Еден и Единствен Вистински, Прасветол, Совршен и Прамудар БОГ - Творец на Небото и земјата - Кој што за спасение на сите дојде лично во Исус (Инкарнацијата на Неговата Мудрост) на земјата и Кој што однапред знае потполно се'!
Кој Му се противи Нему, Неговиот Дух и Неговата Мудрост, тој го има најголемиот противник против себе!
Биди ти - сите луѓе и сите битија - благословен!
|
Spirose sto mislish zarem Bog vo svojata golemina ne videl ili ispalniral deka eden den ludjeto ce pocnat da postavuvaat prashanja, pa potoa da osoznavaat za da na kraj zastanat ramo so ramo do nego. Zarem toa ne bi mozelo da bide negov plan. Plan koj ne im odgvora na nekoi koi Boga go koristat da go plashat neukiot narod.
Bog e cista ljubov. Negovata interpretaacija ne e ekskluzivno pravo na nekolku "prosveteni" koi zboruvaat za spasenie i za se onaa sto ce im se sluci na ludjeto ako ne go sledat evangeliete. Bog im pripadja na site i sekoj moze da go interpretira kako saka, zasto toj e cista ljubov, se drugo e religija.
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
|