|
Српска пропаганда и окупација на Македони |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 33> |
Автор | |
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму руските „научници“ ја промовирале тезата за засебеноста на Македонците. Мисирков бил под нивно влијание.
Имаше една тема за руската креација на бугарската нација, но ако се погледне по 1885, Русија ги застапува српските тези, а по подобрувањето на односите со Бугарија работи за славјански народ во Македонија /ниту Бугари, ниту Срби/ Тоа го пишува и самиот Мисирков. Види што пишува за Јастребов, Ростковски и т.н. |
|
depo
Сениор Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред да пишуваш за Хрон, прочитај му ја книшката, Мунгос ја покажа. Таму Хрон убаво си објаснува како достигнал до СОПСТВЕНИТЕ ВИДУВАЊА.
Прочитај го и Гопчевиќ и види што пишува. Ако те мрзи, можам да ти ги покажам пак најважните работи. Поентата ми е следната - ако и да ги прави Срби, Гопчевиќ признава дека самите си се нарекуваат Бугари. По тоа види што признава Охриѓанецот од темата „Како се у Охрид уселило бугароманство“ Знам дека сакаш да не бил јазик бугарски и етнонимот Бугари, ама тоа се фактите. Примири се и гледај напред. |
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja zaboravas sanstefanska bugarija???Proektot na carska rusija,ona sto uste go sonuvate i go slavite |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas pokazav,Hron napisal,ama bugarin ne sfatil |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бугарин многу добро сфатил, Покажувач не сфатил.
Ама добро што го покажа, оти ги сруши многу од пропагандите на Кајгана со сите твои книги. Едно е да ги прочиташ сам, друго е Братот или некој друг да ти кажува што пишува. Кој види сам, ќе разбере за што се работи. Исто и со Драганов и Амфитеатров, Риттих и сите останати теоретичари. Да не зборуваме за весниците од Нова Зеландија. |
|
depo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајчин јазик на Македонците е овој напишаниот овде 1920 година. И ова е Македонски ама тешко да можеш да го изговориш. Не е заради тоа што е печатено во 1925 година. |
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vidi vaka ako ne sum svatil jas spored tebe( togas ne svatile site onie od manu i od forumite koj go procitale deloto na hron,taka da tesko deka deloto na hron ti e od polza.) Za deloto na Amfiteatrov si smesen,prvo ja nemas procitano knigata,a ja osudi.Sto pravile so italijanecot Dogo???
|
|
|
|
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дааа.. много ми е трудно ... ништо не разбирам.. |
|
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|
depo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
depo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дали некоj може да го произнесе: "jас имам две нодзе"? Што е "нодзе"?
|
|
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Депо, а дали знаеш зошто го издале Грците Абецедарот?
Јас проблеми немам никакви. Самите Македонци си го нарекувале јазикот бугарски, општините им биле бугарски /многу време пред Егзархијата/, училиштата им бугарски. Знам дека те мачи тоа, ама фактите си се факти. Дали Хрон знаел повеќе од Лозарите за народноста на Македонците? Има нешто контрадикторно во вашите ставови и толкувања. Сите оние кои работеле за бугарштината во Македонија вие ги славите како македонски преродбеници. Зошто? Како би прашал ДаБе Каде е логиката и каде е разумот? |
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi slavime i onie za otacbinata
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2728293031 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |