![]() |
|
Што е доблест: 100% вистина или понекогаш лага? |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 10> |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 15.Октомври.2010 во 20:01 |
Redovno se srekjavame so vakvi situacii... sekogash se naogjame vo dilema... ponekogash i agonizirame... dali da bideme dosledni na iskrenosta ili da dozvolime ponekogash svesno da zaboravime na nea so cel da napravime dobrina?
Shto e doblesno vo takvi migovi? Dali e toa pridrzhuvanjeto kon normite, moralot i zakonite (verski i opshtestveni) bez obzir na krajniot rezultat ili dobrobitot na chovekot? Skoro sekogash diskutirame, na eden ili drug nachin okolu toa, no sega da glasame i da go kvantizirame nashiot stav. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pak kje go pastiram mojot odgovor
koj rarbere razbere TRAGACI PO VISTINI ![]() sto e vistina? da ja imas?, pa sekogas ja imas no dali e vistina vistinska vistina koja udara koja treba da udri ja imas, no nesakas da ja znaes zatoa si pravis svoja idealna vistina koja udara pomalku nezno kako perduv no ja imas vistinata za drug so dignata glava ja predavas vistinata gord so sebesi i udara tesko, macno,pretepano no vistinito nie sme tragaci po vistinata ne svesni deka i drugite se tragaci i deka kje ni ja predadat svojata vistina teska, macna pretepana Изменето од anakin - 15.Октомври.2010 во 20:09 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Ovdeka mislish za onie beli lagi ili poentata ti e sosema druga ?
![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
OVDE SE MISLI i na teshki lagi i preMolcuvanja
nekoja devojka tuka na forumot napisa ISKRENOST PO SEKOJA CENA GRANICI SO SUROVOSTA ![]() Изменето од anakin - 15.Октомври.2010 во 20:11 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Jas do sega ne sum se nashol u dilema.
U sushtina i ne moze da se odgovori so 1 ili 2 na ova prashanje . Site lugje ne gi cenam i ne se trudam site da gi zashtitam od vistinata . Ako se raboti za chovek od familijata togash sum pretpazliv osven ako ne se raboti za situacija vo koja treba da donese odluka togash kje mu kazam se oti vistinska odluka mozesh da doneseh samo koga gi imash site potrebni informacii . Vo sluchaj na ne mnogu blizok ili dalechen priajtel nemam problem da mu kazam se sho treba .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Ne znam dali bev dovolno jasen... prashanjeto i anketata se za ova:
Dali e doblesno samo da se govori 100% vistina, bez obzir kakva reperkusijha kje ima toa ili e doblesno vo odredeni priliki da se presudi dali e podobro da se izlazhe dokolku gledame deka toa kje rezultira pozitivno, so dobrina? Znachi ako smetate deka ste ekskluzivno za 100% vistina togash pritisnete na "Vistina...", a ako ne togash pritisnete na "Laga..." Mislam deka sega e pojasno. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Вистината како и лагата имаат свое лице и опачина,секоја вистина не вреди исто,а и секоја лага не значи и лоша лага.
Нечовечки е да лажеш заради лична корист,но нечовечки ли е во екстремни ситуации да ја ублажиш суровата вистина ,да го заштитиш од дополнителни комплицирани ситуации ( паника ,стрес,депресија) својот близок?! Тоа е реалноста....верувам дека секој од нас се нашол во ситуација да премолчи,да ублажи сурова вистина,според мене логично и прифатливо,тоа е одразот на нашата стварност во која живееме. За жал ниту јас неможам да се одлучам како да гласам....за одредени ситуации би гласала под број 1,а за екстремни под број 2. Изменето од renatax - 15.Октомври.2010 во 21:04 |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
lugjeto povekje naebuvaat zboruvajki vistina nego laga
|
|
|
|
![]() |
|
Toa znachi deka glasash za pod broj 2. Pa, glasaj... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Dobro bre lugje, shto e ova... site komentirate nikoj ne glasa?
Dali veruvate deka treba apsolutno sekogash da se govori vistina i samo vistina, bez obzir na posledicite ili smetate deka, spored situacijata, ponekogash podobro e da se izlazhe ako toa kje dade pozitiven rezultat? |
|
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Ете....анкетава го доби првиот глас,го пробив мразот.
![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
Ajde da vi pomognam so edna ilustracija...
Trcha petogodishnoto dete so fizichka maana (ima dva pati pogolema glava od drugite deca) od ulica doma i plachejkji se frla vo majchini skutovi... - Mamo, mamo... decata mi vikaat deka sum imal glava kako fudbalska topkaaaaa... ![]() I sega, ako vie ste mu majkata, shto bi mu rekle na vasheto dete: 1. Da sine, decata imaat pravo, glavata ti e kako fudbalska topka. 2. Ne sine, decata taka ti se smeat bidejki im e krivo oti si najdobriot fudbaler vo maalo. (dvojno lazhenje... em za glavata, em za igranjeto. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
I jas glasav za 2 opcija
![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() zarem mislish deka na toa moze da se odgovori samo so ...potvrdno ili negativno?!
![]() daj konkretna situacija pa ,...ke ase vidi togash...
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |