IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Kakov fotoaparat koristite|?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Kakov fotoaparat koristite|?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
Автор
Порака
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2006 во 18:15
Da imav poracano od amazon ama prviot pat ne poracav da mi stigni tuka vo makedonija, tuku vo anglija kaj moj rodnini, bidejki ne bev siguren dali ke mi stigni, no tie potoa mi kazaa deka im stignalo za dva dena, i deka platile samo postarina i nisto drugo. Pa zatoa sega sakam da si poracam da mi stigni tuka vo makedonija. Ako bidi se vo red ke ve izvestam dali e sigurno preku amazon.

Изменето од FLipsi - 04.Јуни.2006 во 18:16
Кон врв
Петар Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Јуни.2006
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Петар Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 10:53
Имам Sony DSC-R1

Сеуште немам некој сон, доволно ми е и ова.

Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 15:22
Користам Canon 350D, 18-55mm, блиц EX430.
Планирам да купам плус објективче 18-200 од сигма и со тоа да го заокружам како целина.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 15:24
Originally posted by FLipsi FLipsi напиша:

Ej  a koj aparat e podobar canon a620 ili a700 ili pak da si soberam uste 10 000  za canon s3 is ???

Е ова последново ти е вистински избор, јас гласам за Ѕ3
Smile
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 21:26
Aleksandar, zosto planiras da zemes Sigma 18-200 koga veke imas objektiv koj pokriva del od toj raspon = 18-55. Ne e podobro da zemes, na primer, 70-200 ili nesto drugo? Ne ja razbiram tuka logikata vo dupliranje na fokalniot opseg...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2006 во 15:44

Зоки сакам да користам еден објектив а не да ги менувам. Овој 18-200мм го покрива целото подрачје, нема менување, значи нема прашина или во полош случај помалце (незнам како го има решено тоа Сигма, дали има фиксна задна леќа), а од друга страна и за по динамични акции, нема потреба од замена на објективот.

Додуша овој малце е слаб со светло на 200мм но тоа е тоа.
Не сум уште дефинитивно решен за овој модел, може ќе биде 18-125,
но длабоко се надевам, дека во најмала рака ке биде за нијанса подобар од овој што го имам во моментов. 
Ако имаш мислење за овие два објективи, ме интересира да  го прочитам.
Поздрав!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2006 во 21:11
Za prakticost, se slozuvam, podobro e da imas eden objektiv koj ke pokrie se sto ti treba...i verojatnosta deka ke se zalepi prasina na senzorot e pomala. Dobro e sto ti poznato deka vo isto vreme pravis kompromis so optickiot kvalitet na tolku golem zum. Od druga strana, dokolku zumot sto go imas sega ti e od kitot so kamerata, ne si kvalitativno mnogu podaleku vo ovoj moment.
Koga ke go kupis 18-200, prodaj go 18-55.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2006 во 22:59
Bi se sprotistavil vo slucajov Zoran. Nekolku reviews ukazuvaat deka kit objektivot 18-55 ne e tolku los, no za 18-200 nikoj nema ni troska pofalen zbor. Mislam deka sepak ce stanuva zbor za ocigledna kvalitativna razlika.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 02:18
Verojatno si vo pravo Mire. Ne sum rabotel so toj zum licno (ne koristam Canon aparati), no znam nekolku lugje koi go kupija kako del od kitot so Rebel, 20D i 30D i vednas gi zamenija so drugi objektivi. Ako veke toa nesto znaci...
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 03:56
Od moe licno iskustvo i dvata se na skalilo od 1-10 nekade3.5-4 poeni,ako sakas kvalitet odi na L serija od kanonovi objektivi,no se razbira dosta se skapi,solucija za dobar kvalitet a dosta poeftin ti e sigma EX serijata
ZatkoWink
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 09:28
Благодарност до Зоки, Мире и Затко за мислењата.
Поздрав!
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 12:07
Originally posted by zatko zatko напиша:

Od moe licno iskustvo i dvata se na skalilo od 1-10 nekade3.5-4 poeni,ako sakas kvalitet odi na L serija od kanonovi objektivi,no se razbira dosta se skapi,solucija za dobar kvalitet a dosta poeftin ti e sigma EX serijata
ZatkoWink

Soglasen sum bez pogovor Zatko, no problemot e sto sega stanuva za sporedba pomedju 2 consumer grade produkti a ne profesionalni objektivi.
Po definicija, amaterite (onie koi ne ziveat od fotografija) se povece orientirani kon consumer i pro-sumer proizvodite, sto L objektivite ne se vo nikoj slucaj.
Voobicaeno, mojot odgovor na ovakvite predlozi (L-objetivi na primer) e deka jas "trosam pari" na fotografija, a ne "pravam pari" od nea Wink
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 12:18
Mire pa toa i go rekov deka L objektivite se dosta skapi,zatoa gi spomnav SIGMITE EX serija,na primer 24- 70mm f2.8 vo Avstralija kosta negde okolu 700 dolari,sto pi bilo vo evra negde okolu 350,a kvalitetot veruvaj mi ne e daleku od L serijata na Canon,Canon ima prednost vo kvalitet na obrabotka,izdrzlivost,po tivko raboti zumot i dosta po brzo izostruva,no optikata e tuka nekade,
ZatkoThumbs Up
Кон врв
bob4e Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bob4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2006 во 16:39
jas go imam ovaj
Praktica DPix 540Z ne e nesto ama slika
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.