|
СДСМ - 11 Октомври 2010 ден за новото вос |
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Автор | |
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas izgleda sum u "aut" podolgo vreme...
A koj se ustvari tie "koljo" i "brance"? |
|
Incredible Blue
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
цццц....никако бре да ги сфатам ова вмровциве....
Се запнале дека Бранко треба да си оди, дека никогаш веќе СДСМ нема да живне додека е тој на чело, дека треба да дојдат нови фаци во партијата.....чиниш со душа и срце сакаат да му помогнат на СДСМ да се дигне на нозе и да се врати на власт......
Инаку за митингот...сите знаат, дури и јавно беше нагласено, дека се поканети само членовите од поблиската околина: Прилеп, Битола, Д. Хисар и Крушево....(пример: од Скопје имаше само два автобуса)....па така и бројката беше очекувана, колкава и да била....
Не гледам зошто на ваков митинг се очекува да се збори за економски планови, кога не се работи за предизборен митинг, туку едноставно за собир на кој се искажува незадоволство од вмровското владеење....
И викате Бранко цело време зборел против Кољо....чудна работа... кој знае оти така зборел....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А избори кога има???
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se slozuvam so tvojot post Andjelina. Navistina vlasta premnogu se zanimava so opozicijata namesto da si ja gleda rabotata. |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако власта повеќе се труди да ја среди државава а помалку се бафта со тоа што оние другите не направиле изминативе години, можеби и ќе сработеа нешто поинаку...можеби на почетокот и јас верував дека овие ќе бидат подобри ама сега ми збоктисаа...стануваат дегутантни...секој ден ги слушам нивните изјави против опозицијата наместо да кажат нешто конструктивно,нешто добро за нас...
кога ќе сватат дека опозицијата е тука за да ја критикува нивната работа,да ги притиска,да се бори за власт...
имам чувство дека тие всушност се опозиција а не позиција
а за митингот...абе многу непотребна прашина кренаа баш ВМРОвците
а дека имаше народ-имаше...од каде и колку не знам точно ама имаше
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
once upon a time...
pardon, уствари... пред некое време... гледам на ТВ, едни одат по нашиве ни улици... се наоружале со транспаренти, свирки, маички... дигаат џева... викаат, за што...?? за правата на животните, уствари за правата на кучињата бездомници... нехумано се постапувало со нив, ги кастрирале па ги пуштале... па ги успивале со инекции... итн... фино, убаво е да си хуман човек, да мислиш на другите, си мислам... ама дали овие луѓе знаат колку ги има по нашиве сокаци... зошто на децава им е страв и по бел ден да се враќаат дома... колку луѓе се нападнати од орди кучиња... ај можеби и не знаат, си мислам... туку кога веќе излегле да се побунат, убаво е тоа... да те има на телевизија, да го кажеш своето мислење... демократија нели така... ама не слушнав... ама ниеден не слушнав да каже... како он би го решил проблемот... што би им правел на тие кучиња... дали ќе ги зголеми каматните стапки... можеби нема да води рестриктивна монетарна политика... можеби ќе го зголеми ДДв-то, па со тие пари кои ќе изнесуваат... _____на годишно ниво, ќе ја зголеми месечната сума на социјалата... за____ денари... ќе ги намали надворешните долгови кои изнесуваат____ денари... ќе ги повлече обрзниците... ќе ја зголеми платата на државните службеници... или ќе ја намали... за ___%, а со така заштедените пари... ќе им ја зголеми пензијата на пензионерите за ___%... итн... а бе никој не кажа ни збор... како си дојдоа, така се разотидоа... во топлите и убави домови... а кучињата бездомници... си останаа таму кај што се... ... а бе случајно... да не сум го згрешил подфорумов... море да ни ги помешав лончињата... упсссс... pardon, уствари... Изменето од којсумјас - 15.Октомври.2010 во 11:50 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa znaesh kako e toa... opozicijata mora da e aktivna so bilo shto, pa i organizirajkji bilo kakvi prazni mitinzi i protesti dokolku nema nishto popametno da napravi... mora da gi drzhi chlenovite aktivni za da mislat oti neshto se planira i se raboti. Inaku kje go gubi demoraliziranoto chlenstvo i nabrzo kje postane politichki autsajder izumirajkji od javnata scena na drzhavata. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама многу поинтересни се мешетарите на дпмне-то во прилеп,кои излегуваат со пресови на локалната тв,па така најглсна е, и пред и по тоа, нлп-пајтон партија,која ако ги видиш сите тие членови,на чело со нејзиниот главешина,сите се офајдија од дпмне-то и сите се на работа со дебели плати,па уште го критикуваат митингот,а тие посматреле мирно од страна биле достојни,на себе,нека ја кажат само зададената им задача за шпиунирање на народот.,и сума сумарум после по штабовите како си кажуваа кој бил и кој не бил подобен за таа ден,живи срамотилуци.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајдеее и тука влеговме во едноумие
Сите се согласивме дека опозицијата треба да митингува, дека мора да си го држи активно членството, да ја критикува власта, дека во земјава бајаги работи не чинат, дека и сегашниве се фотокопија на преѓашните. И констатирав дека ја утнавме темата- бреее исти ко власта станавме-само го одвлекуваме вниманието од вистинскиот проблем. А вистинската “муабетка“ на дневен ред ни беше- ДЕНОТ Д. Зошто токму на 11 Октомври и зошто токму Прилеп?! Зошто востние, зошто прва пушка? Каде е симболиката? И може ли овие денешни востаници да ги споредиме со првите/ Иста ли е ситуацијата ко тогаш или е бетер? |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kvalitetnata opozicija ne se dokazhuva so mitinzi i protesti.
Taa toa go pravi so konstruktivni planovi i proekti. Protestite i mitinzite se organiziraat koga taka ponudenite koncepti na opozicijata narodot gi prifakja, a vlasta se oglushuva i ne dozvolva da bidat realizirani preku opshtousvoenite demokratski nachini na opshtestvuvanje. Opozicijata oponira kreativno so ponuda na konstruktivni reshenija, a ne kampanjski so manifestacii i so negativnosti na sekoj vladin proekt. Taka samo ja dokazhuva svojata neserioznost i nesposobnost za zdobivanje so vladina pozicija. Na drzhavata sekogash i e potrebna kvalitetna (toa e onoa tolku izliteno kazhano "silna"), konstruktivna i kreativna opozicija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Начинот кој цело време се изнесува за квалитетна опозиција или уште повеќе позиција ,се сложувам треба да биде онака како што многумина критикуваат - кинструктивно. Сепак кај нас владеат правила на ганстерски капитализам,односно време кое било, кога се градела демократијата некаде на друго место,односно во паметните земји. Така работата изгледа дека опозицијата е депласирачка или без конкретни планови,а пак позицијата работи ревносно.Сепак на кого тоа да му изнесе планови,на оној кој секојдневно во собранието му нуди амандмани и од нив скоро ништо не се прифаќа. Знаете кога би се барале реално работи и тоа конструктивни за двете страни,тогаш кога ќе има посакуван живот остварен за секој,а не секој кога е на власт гледа да се налапа, и тоа да го брани дури и со апсурдности,а безмалку да го заборава обичниот човек со сите негови проблеми,тоа е реалноста.според мене,а мислам и според многу други на форумот.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas bi rekol deka pred se na drzvata i e potrebna "Konstruktivna i Kreativna Pozicija"
Nikola Gruevski e glupav ako misli deka moze da sozdade silna drzava i moderna ekonomija so "Dobra diktatura"
Kade se nezavisnite sudevi i nezavisnite mediumi ?
Ova sho ti si go napishal bi bilo dobro koga bi bilo vistinito NO nemmoze na kritika na vlada da se dobiva postojano odgovor deka nekoj drug e kriv .
Me interesira tvoeto mislenje za petgodishna predizobrna kampanja na vladejachkata partija koja potroshi milioni evra od narodniot budzet za samoreklama ? Изменето од zenmaster - 15.Октомври.2010 во 20:30 |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
ARISTOKRAT
Нов член Регистриран: 15.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikola gruevski im dade do znaenje i na Branko i na Ljupco deka Makedonija ne e nitu Srbofilska tvorevina nitu Bugarofilska tvorevina.zatoa covekot od nemaj kade da gi zapri ovie mracni sili im go vturna antickiot koren na Makedoncite ,a so toa im ja zatvori ustata na dvajcata.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e............. |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |